ביקורת סרט: הבלדה על באסטר סקראגס

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

אנטון
תודה על הביקורת, הסרט שהופק ע"י האחים כהן עבור נטפליקס באיכות מיטבית, ראוי לציין שבתקופה האחרונה ההפקות בהוליווד לא מרשימות במיוחד, ולכן הסרט "הבלדה של באסטר סקארגס" לא מבייש את ההפקות מהוליווד.

צפיתי ואהבתי, הסיפור הראשון נראה ונשמע מאוד חוויתי במערכת טובה. חלק מהסיפורים בסרט מעוררים אותך לחשוב, אחרים מהנים בוויזואליות שלהם. את הסרטון על מחפש הזהב צפיתי עם אוזניות וקולות הטבע מכניסים אותך לאווירה וגם לקצב שהוא (מה לעשות) היה איטי ומייגע ומראה לך באיזה מאמץ והקרבה היה כרוך החיפוש אחר הזהב.
דווקא הסרטון / סיפור האחרון הזכיר לי יותר סרט של טרנטינו עם הדיאלוגים הארוכים והבלתי נגמרים. גם הפואנטה שלו היתה פחות ברורה, אולי ציפיתי שהסרט יגמר בשיא מסויים וזה לא קרה.

צפיתי לפני כשבועיים, עבורי אחרי הסיפור השני ניתן היה לסגור את הסרט.
אומנם מבויים, מצולם ומשוחק כהלכה אבל מרגיש מלאכותי ומתאמץ מידי, לפחות אותי הסרט לא הצליח לרתק.

אני חושב שהיופי של הסרט זה הרב גוניות של הסיפורים שבאמת מתארים הרבה אספקטים של חיי המערב הפרוע. ההומור של האחים כהן לא תמיד עובד מבחינתי, אבל הפעם ממש התחברתי ואני חושב שזהו סרט מעולה.

ראיתי את הסרט ואני מסכים שאולי מבחינה אומנותית פילוסופית זהוא סרט אחר.מבט שונה על המערב.זה בעצם מה שמעניין.
אבל באופן אישי ,לא אני הוא סוג הקהל בשביל סרט כזה.כמו גאי הספיקו לי שני סיפורים.

גם אני ראיתי את הסרט ונהנתי מאוד. סרט של האחים כהן הוא תמיד מיוחד ושונה.
למרות שמערבונים זה לא במיוחד הז'אנר החביב עליי, כאן אהבתי.

סרט מדהים.

אריה

איזה סיפור הכי אהבת אריה?

מצוין. רוח השטות הזו הקלילה והמענגת היא ענין די קבוע אצלם, אבל אף פעם לא משעמם.

איזה סיפור הכי אהבת אריה?
עם אותה בחורה שעומדת להתחתן עם הבוקר ולא רוצה לשים ספוילר כדי לא לקלקל למי שלא ראה... זה הקטע הלפני אחרון שהוא לטעמי, בהיבט על החיים, הכי "עמוק".

גם הראשון היה מצויין.

אריה

מצוין. רוח השטות הזו הקלילה והמענגת היא ענין די קבוע אצלם, אבל אף פעם לא משעמם.
רוח שטות? הגדרה שלא מתאימה בעיניי לסרט הזה. עלילות מאוד כבדות עם אמירות לא קלות.

אריה

אני דווקא חושב שיש המון הומור בסרט ובמיוחד בשני הסיפורים הראשונים יש המון רוח שטות.
גם הסיפור האחרון כולל דיאלוג הזוי ומאוד משעשע.
זה נכון שמאחורי ההומור יש בהחלט את האספקט העמוק של חיי המערב הפרוע וזה בדיוק מה שלטעמי עושה את הסרט הזה למעולה, השילוב הזה בין ההומור לרצינות מאחוריו.

מסכים איתך לגבי הומור. הסרט הזה תפור למשפט האידישי: האדם מתכנן תוכנית ו"אלוהים צוחק".

אריה

עם אותה בחורה שעומדת להתחתן עם הבוקר ולא רוצה לשים ספוילר כדי לא לקלקל למי שלא ראה... זה הקטע הלפני אחרון שהוא לטעמי, בהיבט על החיים, הכי "עמוק".

גם הראשון היה מצויין.

אריה
מסכים איתך, זה סיפור עם פאנצ', תרתי משמע.

רוח שטות? הגדרה שלא מתאימה בעיניי לסרט הזה. עלילות מאוד כבדות עם אמירות לא קלות.

אריה
"עלילות מאוד כבדות עם אמירות לא קלות" אתה רציני ? מה שמאפיין את האחים כהן היא הרוח הקלילה זו של הומור וסרקזם משולבים באופן מבריק גם ובמיוחד כשעלילות התסריט מתארות לרוב אצלם מעשים קשים מסוגים שונים, זו עיקר מעלתם והיא בהחלט באה לביטוי גם בסרט הזה..

אני לא זיהיתי רוח קלילה בסרט הזה.

אריה

הסיפור הראשון מוגש בצורה היתולית משהו, לעומת זאת הסיפור על האומן הנודד הרבה פחות...

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור