תוספת הורן קטן

• פותח הנושא פותח הנושא שניצל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,975
נקודות
113
יש לי altec הסטורי בן 50 , שנשמע נפלא, עם תיכנון יחודי של פורטים שיורים לריצפה ודיפיוזרים קונים בפתח הפורטים, בנוסף עוד כל מיני שיפורים בקרוס הקבלים הטובים בעולם של מונדורף,
השבוע גמלה בליבי החלטה להוסיף הורן קטן מעץ לשיפור הפוקוס, מדובר בממברנת קרטון ,
קצת מאמץ והרי לפניכם התוצאה !

תמונות מצורפות

• 4E4CDA22-013C-4FDF-9BAB-7DECC64A670E.jpeg
    4E4CDA22-013C-4FDF-9BAB-7DECC64A670E.jpeg
    KB 205.6 · צפיות: 229
נערך לאחרונה ב:
השינוי אחרי 24 שעות של האזנה חלקית , שינוי כל שהוא בבמה , יותר מדויקת , צליל פחות קרטוני , ופוקוס משופר בהרבה ,

נראה מעולה !
ברמקול אולדסקול אני לא מחפש או שואף שיהיה פוקוס דיוק וכו.
אגב לא בטוח שכל השיפורים שהכנסת מבחינת צליל מהווים שיפור יכול להיות גם רק תוספת, זה דיי מתעתע כי בשלב כלשהו נהיה משעמם ואז מוסיפים ומוסיפים ומשנים דברים כשלמעשה, המקורי הפשוט בלי כלום צליל נטו נשמע טוב יותר.
תהנה.

יכול להיות , צריך לדעת להוציא המוץ מן התבן , בזה אני מומחה , נראה?

יאאלה בא לי לכתוב משהו....
אחרי כמה שנים הגעתי לביקור היום (שבת) אצל שניצל.
מבלי להתיחחס לרמקול כזה או אחר...ראשית ישנה שם חתיכת מיני תערוכה של מערכת סטריאו,הכל נראה אסטתי,מרשים,קומפוננטים בעלי יכולות..
אהבתי מאוד את העבודה העצמית על האלטק.השקעה מהלב.
ובאשר לסאונד...בעבר כאשר היו הוונשק...אני זוכר שרשמתי שלא קל לכל אחד להבין מה בדיוק נשמע אצל שניצל...במיוחד אם אתה בא ממערכת קטנה במימדים.
גם אצלי המע היא קטנה במימדים לפחות לעומת של שניצל.
המשותף לכל המערכות ה" קטנות" ( לא נכנס לאיכויות ובס כזה או אחר,מיד,גבוהים)
כשאתה מאזין להם אתה חלק מהם או אפילו מרגיש גדול מהמערכת בתצורה הפיזית שלך.ישנה מוזיקה ,הכל סבבה ואתה כשותף מרגיש כחלק מהמערכת.
אולם,כשאתה נמצא בהופעה ואתה שומע את הדינמיות והגודל של הכלים ביחד עם הבמה ,אתה מרגיש קטן מבחינה פיזית " על" המוזיקה.
המוזיקה מכסה ובולעת את כולך.
זו ההרגשה אצל שניצל.אתה יושב בספה והופך לחלקיק ממה שמתרחש..
אתה מקבל גודל,עצמה,דינמיות שאם אתה יודע להכיל את מה שמולך קשה מאוד שלא להנות.
במילים אחרות,זו חוויה שונה וכייפית.לפחות לדעתי האישית. נכון אחרכך חוזרים הביתה ואין סיבה שלא נהנה מהמערכת שלנו..אני מכיר כמה וכמה מעולות ולא גדולות.אבל צריך לדעת לעשות את ההבדל.

ממה שתיארת אני יכול רק לקנא, כי לגבי התיאור של צליל "גדול" (במה ווליום) חשוב פי כמה מאימאג' ואפילו רזולוציה והפרדה (אלמנטים שהם תופעה של טכנולוגיית השמע ולא של הופעה חיה). זה לא שאני נהנה מסאונד "מעורבב" בו הכל הופך לקקפוניה, אבל בהתחשב בזה שאפשר להגיע להפרדה מספיקה, הנאה ממוסיקה בשבילי היא קודם כל הדינמיות והגודל ואני לגמרי מזדהה עם סדר העדיפות הזה.
כמובן שכולנו חיים במגבלות הפיסיות של החלל בו אנחנו שומעים, וזה הפקטור הראשון ביכולת להגיע לצליל כזה.

לגבי הוספת ה-waveguide המאולתר, פעם ראשונה ששמעתי JBL308 גם הייתי סקפטי, אבל זה משפיע. ועוד איך...

תודה שלמה , לי הכיף היה בעיקר לפגוש חבר ותיק ואהוב , הרי רוב הזמן דיברנו כשיש משהו ברקע , בעצם אני די דפוק ומוגזם בתחום בעיקר בגלל עבודת ידיים ושידרוגים שגורמים לך להתרגשות לשעה וזה עובר. , האמת כבר לא מזמין חברים של אודיו כדי להראות למי יש יותר גדול , מזמין רק חברים אמיתיים , אצלנו אומרים ״ חברים זה משפחה שאתה בוחר״ , אודיופילים רק לשם האזנה בלבד מעניינם אותי כשלג דאשתקד , גם נגמר האגו , זה מה יש וזהו.

מערכת שמאוד מסקרן לשמוע.
כל הכבוד שניצל

בתור משפר אני אוהב לראות שאחרים משפרים.
מה שהוספת זה השופר הקטן באמצע?
נהוג לחשוב שלתצורת TRACTRIX יש צליל יותר טוב.
אולי רעיון לגרסה הבאה...

לא הבנתי שמה זה טרקטריקס?

עשיתי היום בדיקת שמיעה. בור של 6 DB בתחום 3000-4000 HZ . ( רעש מנועי סילון ) , ומעל 11 KH כבר לא שומע.
אין על סופר טיוטרים לנראות. שמע ? יוק.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור