שפריץ לניקוי מגעים

• פותח הנושא פותח הנושא חומוס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
האיקולייזר האהוב מתנהג לא יפה ועושה קולות צרצור צרודים משל עצמו. אז לפני שאני מוסר לתיקון, נראה לי שקודם אנסה ספריי לניקוי מגעים - לא יכול להזיק.

הקיצר, השפרצתי בקטנה על הסליידרים מבחוץ ומבפנים, ועל הכניסות של ה RCA (הסליידרים והכניסות בסימון החיצים האדומים). השפרצתי בקטנה גם על הכפתורים, מבחוץ ומבפנים.

והשאלות הן:

1. האם יש להשפריץ בנדיבות? לא להציף כמובן, אבל האם צריך יותר מנגיעה קלה של שפריץ?
2. האם יש נקודות נוספות שכדאי להשפריץ עליהן את ספריי ניקוי המגעים?

sketch-1521013119908.png

1. האם יש להשפריץ בנדיבות? לא להציף כמובן, אבל האם צריך יותר מנגיעה קלה של שפריץ?

להשפריץ בעדינות ומייד לעבור על כל טווח התנועה של הסליידר, לשטוף שוב עם החומר ועוד הפעלה על כל הטווח. החומר אמור להכיל גם שימון.

יש כאלו שמבצעים את זה כשהמכשיר פועל ומחובר למערכת, תוך כדי שהם מנטרים את אפקטיביות הניקוי ע"י הזזה של כל סליידר ,תוך כדי הניקוי.
לשיקולך....

נערך לאחרונה ב:
על פי ההנחיות של NAIM, אחת לכמה חודשים לשלוף כל פלאג ולתקוע אותו בחזרה למקומו.

בלי שפריצים.

אריה

חשוב מאוד לנתק מהחשמל לפני שמשפריצים ולחבר חזרה לחשמל רק שבטוחים שהחומר ייתייבש,
לא מומלץ (וגם יכול להיות מסוכן) להשפריץ חומר עם שימון, ואם יש מקומות שאולי שימון טוב (כפתורים למיניהם)
יש להזהר מאוד מאוד שלא ינזל חומר למעגלים הפנימיים

חשוב מאוד לנתק מהחשמל לפני שמשפריצים ולחבר חזרה לחשמל רק שבטוחים שהחומר ייתייבש,
לא מומלץ (וגם יכול להיות מסוכן) להשפריץ חומר עם שימון, ואם יש מקומות שאולי שימון טוב (כפתורים למיניהם)

הכל נכון,
זו אזהרה תקנית סטנדרטית..
טכנאים וטכנופילים מנוסים יודעים שלא לרסס על חיבורי מתח רשת...

סליידרים - פוטנציומטרים ליניאריים, ופוטנציומטרים סיבוביים צריכים שימון גם על משטח ההתנגדות.
התרסיס המתאים מגיע מעורבב עם חומר שימון מיוחד..
נוזלי הניקוי המיוחדים הללו אינם מוליכי חשמל, ואינם מוסיפים קיבוליות.

תודה חברים יקרים - יישמתי.
איזה הבדל! והרחשושים/קרקושים, נעלמו. כבר חששתי שאחרי 40 שנה, המכשיר יראה רופא, אך לא כך הדבר. הוא פשוט היה צריך מקלחת.

אני רוצה לנקות את המארנץ שלי בתרסיס שהשתמשת
אפשר לפרט.
(אגב אצלי השפריץ לא משהו)

שרשור מוזר ביותר.
בדרך כלל שמשהו במערכת מרחשש, הפתרון המקובל הוא ל- ״התחדשתי!״ ב50k שח.
אתה מביא פה בעיה ופתרונה המשביע רצון עם שפריץ של wd40. הזוי. מיותר ואפילו מעט פוגע.
תתבייש חומוס.
(ועוד על איקולייזר רחמנא לצלן. לא מבין איך לא רעדו לך הידיים לפני שכתבת הפוסט. עדיף שתשאל כבר במאה שערים מה עדיף בייקון או האם).
:p
(למען הסר ספק - פוסט זה נכתב בהומור/הלקאה עצמי/ת).

הכל נכון,
איזה תרסיס מומלץ ומה לדעתך היתה המחלה? קורוזיה?
תודה חברים יקרים - יישמתי.
איזה הבדל! והרחשושים/קרקושים, נעלמו. כבר חששתי שאחרי 40 שנה, המכשיר יראה רופא, אך לא כך הדבר. הוא פשוט היה צריך מקלחת.
איזה כיף לשמוע! (תרתי משמע)
מבחינתי יובל צריך לקבל את אות רופא הווינטאז'

אני רוצה לנקות את המארנץ שלי בתרסיס שהשתמשת
אפשר לפרט.

איזה תרסיס מומלץ ומה לדעתך היתה המחלה? קורוזיה?

לא יודע מה חומוס השתמש...
http://www.giveon.co.il/info.asp?id=805

ואצל אלה יש הכל..
http://www.harzion.co.il/,products,26

נערך לאחרונה ב:
האיקולייזר האהוב מתנהג לא יפה ועושה קולות צרצור צרודים משל עצמו. אז לפני שאני מוסר לתיקון, נראה לי שקודם אנסה ספריי לניקוי מגעים - לא יכול להזיק.

sketch-1521013119908.png

אקווליזר?? ספריי מגעים ?? אתה אודיופיל בכלל ?? אתה צריך 100 גרם דינמיט בשבילו לא לפנק אותו עם ספריי כיופים;)

גלוי נאות: במסלול ההגברה אצלי יש גם אקווליזר וגם מסלול של Tone Control יעודי של Luxman מסדרת Laboratory Reference.....אבל אני לא אודיופיל אמיתי.......

נערך לאחרונה ב:
שרשור מוזר ביותר.
בדרך כלל שמשהו במערכת מרחשש, הפתרון המקובל הוא ל- ״התחדשתי!״ ב50k שח.
אתה מביא פה בעיה ופתרונה המשביע רצון עם שפריץ של wd40. הזוי. מיותר ואפילו מעט פוגע.
תתבייש חומוס.
(ועוד על איקולייזר רחמנא לצלן. לא מבין איך לא רעדו לך הידיים לפני שכתבת הפוסט. עדיף שתשאל כבר במאה שערים מה עדיף בייקון או האם).
:p
(למען הסר ספק - פוסט זה נכתב בהומור/הלקאה עצמי/ת).
אני חדור בושה, כלימה ותחושת אכזבה עצמית עמוקה.
זאת אומרת, כך הייתי מרגיש לו היה לי מצפון. למזלי נפטרתי ממנו לפני כמעט שני עשורים, כך שגיבנת זו ממני והלאה. מה שאיננו ממני והלאה הוא ה...כן, WD40. אז זה לא ה WD40 המוכר לנו מהצבא אלא ספריי ניקוי מגעים:O
עובד מהר וטוב, 39.90 ש"ח (שזה די קרוב ל 50K ש"ח אם חושבים על זה).
רבותי - איקולייזר זו מתת אל, אני אומר לכם. לא מעניין אותי כן אודיופיל או לא אודיופיל, מעניין אותי אם זה נשמע לי טוב או כנפיחת עז.

אני חדור בושה, כלימה ותחושת אכזבה עצמית עמוקה.
זאת אומרת, כך הייתי מרגיש לו היה לי מצפון. למזלי נפטרתי ממנו לפני כמעט שני עשורים, כך שגיבנת זו ממני והלאה. מה שאיננו ממני והלאה הוא ה...כן, WD40. אז זה לא ה WD40 המוכר לנו מהצבא אלא ספריי ניקוי מגעים:O
עובד מהר וטוב, 39.90 ש"ח (שזה די קרוב ל 50K ש"ח אם חושבים על זה).
רבותי - איקולייזר זו מתת אל, אני אומר לכם. לא מעניין אותי כן אודיופיל או לא אודיופיל, מעניין אותי אם זה נשמע לי טוב או כנפיחת עז.
:) גדול.

הכל נכון,
זו אזהרה תקנית סטנדרטית..
טכנאים וטכנופילים מנוסים יודעים שלא לרסס על חיבורי מתח רשת...

סליידרים - פוטנציומטרים ליניאריים, ופוטנציומטרים סיבוביים צריכים שימון גם על משטח ההתנגדות.
כתבתי הזהרה זו כי לפני זה כתבת
"יש כאלו שמבצעים את זה כשהמכשיר פועל ומחובר למערכת, תוך כדי שהם מנטרים את אפקטיביות הניקוי ע"י הזזה של כל סליידר ,תוך כדי הניקוי."
וזה לא לרסס לחיבורי החשמל , בד"כ יש גם שנאי ומתחים שרצים בפנים, ראיתי כבר מכשיר שעלה באש בגלל ריסוס לא זהיר...

הלוואי על צה"ל שהיה עובד עם WD40.
ספרי זז-קל עבד בתוכנית הצבאית, לפחות בתקופתי.
בזמני ניקו מגעים בצה"ל עם "קונקט" ופראון (שפוגע באוזון)

הכי שווה שבעולם:שתוי:

ספר לי על זה, אני מתענג עליו כל שניה :שתוי:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור