רמקול KEF iQ30 במבחן, מוי כיף? ביקורת

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: רמקולים KEF iQ30 במבחן, מוי כיף?

תודה על הסקירה וכל הכבוד על אי הסתרת הביקורת.
בסה"כ אני מתרשם שמדובר ברמקול מאכזב של חברה מפוארת.

ארז

סקירה ישירה... ותמונות יפייפיות.
לפחות אפשר למקום אותו קרוב לקיר שזו תכונה די נדירה במחוזותנו.

יפה מאוד
אורי

מעולה אורי.

נהנתי לקרוא. סקירה מעולה, מקצועית ובלי ספק אמיתית.(ורד)

ישר כח.(Y)

רמקול מפלסטיק מחברה מפלסטיק!

gaga

לא מסכים איתך.

ל-KEF יש רמקולים מעולים שבתנאים טובים עם אלקטרוניקה טובה נשמעים נהדר. זה לא נכון לשפוט חברה שלמה לשלילה כאשר לא התרכזת בדגמים הטובים שלה. {ואני לא מדבר על סדרת ה-IQ}.

נמר, אם יש פרח אחד יפה בשדה של קוצים .זה עדיין לא הופך אותו לגינה מלבלבת.

היית במפגש האחרון בניופאן?

לא .אבל יצא לי במהלך השנים לשמוע לא מעט מהם .

אם שמעת וזו ההרגשה אין ביננו ויכוח. אבל בכל זאת אוסיף כמה מילים ממני {וזה לא קורה רק עם KEF אבל נביא אותם כדוגמא}.

לטעמי KEF כמעט כמו כל יצרנית עם הרבה דגמים {יצרניות מסחריות גדולות} מייצרת מוצרים טובים וטובים פחות. חלקם נועדו לקולנוע ביתי, חלקם מוצרים מעוצבים שהמטרה היא להראות טוב ואסטטי והסאונד הוא אומנם חשוב אך הוא משני הוא מוכרח להיות עם מקסימום WAF. בנוסף ישנם את הרמקולים שנועדו למוסיקה, הם, להבדיל מסדרות הקולנוע ביתי פחות נפוצים בארצינו אך אני שמעתי את הרמקולים שלהם {205} משודכים לאלקטרוניקה מאוד איכותית והתוצאה היתה מעולה.

כמובן שיש גם את הטעם שלך, הגוון המועדף וכ"ו. אבל כאשר האזנתי לרמקול יקר שלהם חשתי כי הוא מפורט, מאוזן, מהיר מאוד ודינמי במיוחד.

אי לכך לעיתים האלקטרוניקה או חדר ההדגמה רוצחים מוצר, לעיתים ההשלכות של הדגמה לא נאותה מביאים אדם לחשוב שיצרנית שלמה היא אינה טובה. לעיתים קרובות זו מחשבה שגויה.

אורי רק ברשותך שאלה קטנה,
מדוע במדדים שאתה נותן בסוף, מופיע הערך "קלות הנעה" כאשר ככל שהרמקול נציל יותר הציון גבוה יותר? האם כל רמקול שהוא נציל יותר הוא בהכרח טוב יותר? כי אם לא אז אין צורך להכניס אותו לשקלול של הציון הסופי של הרמקול. לפי הלוגיקה הזאת רמקולים קשים לדחיפה לעולם לא יקבלו ציון גבוה - לא משנה כמה טובים יהיו. ויש הרי כאלה שאיכותיים מאוד מאוד.
זה נשמע קטנוני?
אם כן אז עזוב.

אחלה סקירה מעבר לזה. ואני מאחל לך שבקרוב הנהלת האתר תפנק אותך עם סקירות על מוצרים קצת יותר בגבוה. גם לך מגיע ביקור בבית של רמקול בעשרות K$. אני מבין שאתה טוחן צעירות אבל בכל זאת....

פעם החברה הזאת ייצרה רמקולים מעולים.
לצערי בשנים האחרונות הרמקולים שלהם בינוניים מאוד.

אחלה סקירה מעבר לזה. ואני מאחל לך שבקרוב הנהלת האתר תפנק אותך עם סקירות על מוצרים קצת יותר בגבוה. גם לך מגיע ביקור בבית של רמקול בעשרות K$. אני מבין שאתה טוחן צעירות אבל בכל זאת....
(Y)

יופי, אורי.
זה גם מה שאני שומע בדגמים מודרניים של קף.
ביקורת אמיתית. בטח במגזינים לועזיים הולכים לאיבוד מרוב מחמאות למוצר...

תודה רבה למברכים :)

תומר : הקלות הנעה היא גם כי הרצתי אותו על מגבר ימאהה ישן יותר , בעצם רסיבר RX-495 בן 13-15 שנה שיש לי ולא הייתה לו בעיה לזוז.
גם המגבר שלי סה"כ הוא לא קוטל קנים לא נורמלי , ואני מכיר אותו על הרמקול שלי שהוא לא פשוט להנעה.

זה לא היה רק לפי מדדי הנצילות אלא גם על בדיקה על שני המגברים השונים :)

כתבה יפה

פעם החברה הזאת ייצרה רמקולים מעולים.
לצערי בשנים האחרונות הרמקולים שלהם בינוניים מאוד.
כמו שיעקב אומר בזמנו היו טובים עכשיו לא כל כך (sad)

מבחינת ידע אין לאורי שום בעיה לבחון מוצרים יקרים בהרבה מהרמקול הזה, הבעיה היא {לפחות כרגע} היא האלקטרוניקה שברשותו {שהיא מעולה} שמתאימה למוצרים בטווח מחיר מסויים וגודל החדר.

לאט לאט אורי יתקדם ברמת הציוד וכך גם יקבל מוצרים יקרים לבחינות.
אני אשמח מאוד אם אורי יוכל לחלוק איתי את "עול המבחנים".:)

את הידע והאוזן הרגישה כבר יש לו.(ורד)

{אומנם תגובה מאוחרת אך נדרשת}.

סקירה עניינית וטובה, שאפו.

אם אינני טועה, לפני כמה שנים KEF העבירה את הייצור לסין, לפחות בדגמים הזולים יותר. אינני מתכוון להפוך את זה לוויכוח על "סיני - טוב או רע", ואני מסכים ש KEF עושים דברים נפלאים ודברים פחות נפלאים - אבל מהסקירה אני מקבל את התחושה שהבעיות בסאונד אינן מנותקות מאיכות הגימור שלא היו בנמצא כאשר כל הייצור נעשה באנגליה. זה שקיבלנו הצצה והתרשמות מה"בפנוכו" של הרמקולים האלה וקיצורי הדרך שנעשו ביצור שלו יותר ממסביר את הסיבה לכמה מהחולשות של הרמקול הזה, אין אפס.

אבל - וזה אבל גדול - יש לי הרגשה שהרמקול הזה לא פונה מבחינה שיווקית לאודיופילים אלא דווקא לקהל הרחב יותר של הק"ב והמערכות היותר פשוטות וסלחניות. ככזה, יכול להיות שהסאונד שלו מותאם או מכוון למה שאנשי השיווק של KEF סבורים שמתאים לקהל היעד. אודיופילים שאוהבים את הסאונד והאופי של KEF ככל נראה ידלגו על הרמקול הזה מההתחלה לטובת רמקולים אחרים של החברה מסדרה אחרת עם צליל יותר "אנגלי", כך שלקטול את KEF על בסיס הרמקול הזה אינו הדבר הנכון לעשות כי הוא כנראה אינו דוגמה מייצגת.

אני אישית חובב מושבע של סדרת הרפרנס של KEF משנות השמונים והתשעים - ומחזיק כמה זוגות בהתאם. עונג צרוף.

חג שמח חומוס.
לא קטלתי את הרמקול. מבחינתי קטילה היה ציון לא עובר או נכשל קשה (30 נגיד).
הרמקול נחמד, אבל אי אפשר לתת לו ציון יותר מ "כמעט טוב".
הוא קופסתי מאוד. כתבתי את זה.
הוא מנגן, אבל ללא נשמה.
ולכן הוא קיבל ציונים אלו. אין פה קטילה, אבל אי אפשר בכל כתבה לפאר ולהלל.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור