רמקולים Devore The Nines במבחן - מעדיפים צליל על פוזה

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

נמר

אחלה כתבה....

אהבתי את הבחירה בתיאטרון החלומות בתחום הרוק הכבד...גם התיאור של רמת ההקלטות של להקה זו נכון ואני אישית אף הייתי מגדיר את רמת ההקלטה בדירוג גבוה יותר משלך...

בצדק ציינת שחלק גדול מההקלטות במוסיקת הרוק הכבד / מטאל הן גרועות, גם אופי המוזיקה לא עושה חיים קלים לציוד אודיו...

המלצה להקלטה באיכות מעולה ולחומר יותר "קלאסי" ברוק כבד זהו האלבום הרימסטר האחרון של המיטב של לד זפלין:

http://www.cdconnection.com/details/Led_Zeppelin__Mothership/1088328?source=none

בהקשר הזה נזכרתי בשאלה מעניינת שכבר נדונה בפורומים השונים (וגם כאן אם אני לא טועה..) והיא האם נכון לבחון ציוד גם עם הקלטות גרועות ??

שלמה

תודה שלמה, שמח שנהנת מהכתבה.

לגבי ההקלטות.
מכיוון שאני מתעקש לבחון מוצר במגוון רחב של סגנונות מוסיקה אני לעיתים מחפש בנירות הקלטות טובות.

תיאטרון החלומות בהחלט מרשימים באיכות ההקלטה שלהם להבדיל מהרבה להקות אחרות וזו הסיבה העקרית שאני משתמש בהם כרפרנס.

לגבי לד זפלין רימסטר. תודה, ארכוש אותו, אלמד אותו על כמה מערכות ואכניס אותו לביקורות.

מעניין שרמקול כזה מוצלח ,פתאום מופיע בלוחות במחיר"מציאה".

עמית.

אתה יודע כמה מוצרים מוצלחים נמצאים בלוחות יד שניה?

שעברו סקירה באותו היום, ופתאום למכירה עיי "חבר חדש"?

מה הקשר עמית?

אני לא יודע מהיכן אתה מביא את היציאות האלו. :rolleyes:

1 יכול להיות שהבחור משדרג ל SILVERBACK {או אחר}
2 אולי הבחור נכנס לחובות?
3 אולי בכלל נמאס לא מהתחביב? {אתה יודע כמה כאלו יש?}
4 אולי הוא צריך מזומנים לרכישת בית חדש?
וכן הלאה...

על זה לא חשבת, נכון?
נסה לחפש את הדברים החיוביים ולא תמיד את השליליים.

נמר

מהי עמדתך לגבי שימוש גם בהקלטה גרועה בעת בחינת ציוד אודיו ??

לעיתים יצירה מסוימת או אמן מסויים זמינים רק בהקלטה גרועה, יש ציוד אודיו שיחפה על מגרעות ההקלטה הגרועה ולעיתים יש ציוד אודיו שדווקא יחשוף ויבליט את מגרעות ההקלטה הגרועה...לכן חשוב לדעתי לשלב גם הקלטה גרועה במדיה המשמשת לסקירת ציוד אודיו...

הקלטה גרועה לא יכולה לשמש לבדיקת איכות של מכשיר נסקר, כל עוד היא מהווה את החוליה החלשה, לא ניתן יהיה לבדוק כלל את יכולות המכשיר האמיתיות.

אבל, אפשר בהחלט לציין כסעיף בסקירה את יכולת ההתמודדות של רמקול / מגבר / נגן עם הקלטות שכאלו (בנפרד מסעיף האיכות), מן הסתם, כמעט לכל חובב אודיו יש הקלטות כאלו ואחרות שאינן מן המרשימות...
מה שנקרא "כמה אחוזים מאוסף המוזיקה שלי ישארו שמישים לאחר השדרוג למכשיר החדש".

נמר, באיזו הגברה השתמשת?

נמר, באיזו הגברה השתמשת?

השתמשתי בכמה מגברים.

המגבר האישי שלי {אודיו אנלוג מאסטרו}, ג'ולידה ואג' שנמצאים אצלי גם לצורך סקירה.

התוצאה הטובה ביותר היתה עם המגבר האישי שלי. אך אני מכיר את הרמקולים הללו עם עוד כמה מגברים בכמה סוגי חללים.

זה ממש לא קשור לזה שיש לו שתי יחידות של 8" המילה אם לא רלוונטית כאן עידו מפני שברגע
שתחליט להכניס יחידה של 8" תהיה חייב להגדיל את התיבה כי הנפח הפנימי מתאים מתאים ל 6.5" [19 ליטר בערך] בעוד יחידה של 8" בממוצא מתחילה רק מ 45 ליטר בממוצא- לכן
הטענה שלך-
""מפני שגם אם היו שמים ל nines יחידה של שמונה אינצ זה לא היה דומה ל silverback מפני שיש לו שתיים כאלו ותיבה הרבה יותר גדולה ושונה"" .

המשפט שלך לא נכון בבסיסו -להכניס יחידה של 8" לתיבה של הNINES לא אפשרי מבחינה
טכנית- תהיה חייב להגדיל את התיבה + להוסיף עוד יחידת 8" ומכאן שבכל מקרה תגיע בסופו
של דבר ל SILVERBACK .

עכשיו אני מקווה שאתה מבין למה הוא השתמש ביחידה של 6.5" זה מוחלט אין דרך אחרת!!!
בתור יצרן אתה לא יכול למכור את אותו מוצר פעמיים בשתי שמות שונים.

מקווה שהבנת...

אבנר יש חשיבות ענקית ליחידה עצמה והנפח עצמו.
כמו כן לשם סינרגיה שאתם מדברים צריך בעיקר קרוס 3 WAY.
פה מדובר בקרוס 2.5WAY.
בנוסף ישנן כמה יחידות היום בעולם שב8" מנגנות נהדר בקופסא סגורה של 11 ליטר אפילו ושל 10" סגורה של 18 ליטר.
סה"כ יחידה כמו של הדבור אמורה מקדימה, בעצם המיד וופר לנגן בקופסא עד 36HZ ברול אוף כלומר בטח לנגן יפה עד אזור ה 50-60.
ב2.5WAY המטרה היא וופר-סאב וופר שינגן עד לנק' החיתוך ושם יתחיל לרדת בשביל לישר את מה העקומה ללא פגיעה בחיתוך המיד וופר ע"י קרוס.
יותר קל ליצר כזה ולא צריך תכנון מסיבי של קרוס וכו...

אפשר, הכל עניין של טיפה רצון.

היצרן החליט ככה ובכיף, כנראה משיקולי מחיר ושמע שהוא אוהב.

היי היי היי

אני חושב שכאן תורי להכנס לדיון....
תנו קצת כבוד למישהו שמחזיק את הרמקול הראשון בארץ מדגם ה=nines
ולפני זה היה בעלים גאה של ה-super 8
אני לא חושב שיש מישהו שמכיר את הרמקולים של DEVORE יותר ממני בכל הנוגע למיקום אלקטרוניקה, אקוסטיקה וכן הלאה וכן הלאה
אני חייב לציין שאני דיי מסכים עם נמר באשר הוא כתב על הרמקול הזה, לא הייתי יכול לתאר את מה שכתב אחרת...
ג'ון דיברור שמר על היכולות של הרמקולים שלו לאורך כל הסידרה....לאחר שחבר טוב מאוד שלי שרכש את ה-super 8 בא אליי עם הרמקולים שלו אליי והשוואנו אותם אחד לאחד מול הניינס המסקנה היתה ברורה וחדה מאוד

למי שיצא להקשיב ל-super 8 .....בעברו...
ובכן כשמשווים אותם אחד לשני באותה אלקטרוניקה ובאותו חלל אקוסטי(מטופל מאוד)
הייתרונות של הסופר נשמעים בבירות דרך ה-nines הסאונד השקוף הלא סלחני, שמשקף כל פגם הכי קטן בהקלטה, הפירוט הלא ניתפס והיכולת שלו להוציא פרטים אקוסטיים בצורה ברורה וחיה ברמה שכמעט ולא יצא לי להקשיב ברמקולים אחרים בכל תג מחיר בכל הגדלים ובכל המינים והצורות
הניינס נותן הכל "יותר" המיד גדול יותר הגבוהים נותים יותר אויר והתחום התחתון יותא פאנצ'י ובעל משקל רב יותר, במילים אחרות זה "יותר" רמקול בכל הקשור בפרזנטציה הכוללת בהשוואה לסופר
אחד התכונות המהימות של הניינס שהוא לא מפונק מבחינת מיקום, כמעט וכל מצב נתון יוציא ממנו תוצאה מעולה(אצלי הם ממוקמים 40 ס"מ מהקיר האחורי)....נמר 80 ס"מ???
אתה מוזמן אלי והאזנה ותשנה את דעתך מיד....
מאוד חושפני ומאוד לא "מעגל" פינות
מה הכנסת זה מה הוצאת בקטע הזה לא יכולתי להגדיר את מה שנמר אמר טוב יותר
אייל

המחיר של כל מוצרי DEVORE צמוד לשער הדולר וככזה הוא נמוך מהמחירשנרשם בכתבה ( אותו נתתי לנמר לפני יותר מחודש).

ולגבי רכישה מיד שניה: מעבר לרשום למעלה, כדאי לזכור שיש גם אפשרות להנחת מזומן (או לחילופין תשלומים או תשלומי קרדיט בכרטיס אשראי), הנחה גדולה על כבלים ( לרוכש רמקולים שקונה גם כבלים) , אפשרות טרייד אין של 75% לרוכש המקורי של הרמקולים (לרוכש המקורי בלבד), אחריות על המוצר (ניתנת לרוכש המקורי בלבד), ייעוץ בהתקנה כדי למקסם את ביצועי המוצר (כולל בקורי בית, לרוכש המקורי בלבד) וכדומה.

הקו התחתון הוא שאכן יש הפרש של אלפי שקלים, אבל וודאי שלא 50% וגם לא 30%, וכל אחד צריך לעשות את החשבון שלו.

א. אם היום הייתי רוצה לרכוש את הרמקול הזה ספציפית לא הייתי רואה שום סיבה שבעולם לירכוש אותו ממך, בעוד שיש לי כזה חדש מהקופסא בחצי המחיר כיד שנייה.

ב. אם האחריות של המוצר תקפה רק לאדם המקורי שקנה תרמקול ממך זו זכותך לנהוג כך, אבל צריך לזכור שישנם יבואנים שנותנים אחריות גם למוצר שעבר בעלות, אחריות זו אחריות ידידי.

ג. שער הדולר יכול להשתנות גם למעלה וגם למטה, זאת אומרת שאם שער הדולר עלה מלפני חודש אז היום המחיר יותר גבוה מהמחיר שנתת לנמר בזמנו, וזה מחזק את מה שכתבתי ב א'

ד. האדם שרכש את ה nines וכיום מוכר אותו כיד שנייה לא עושה זאת מיפני שהוא רוצה לשדרג
לרמקול היקר שלהם , הוא מוכר מפני שחשוב לו שרמקול יעשה את כל סיגנונות המוזיקה ולא יתמחה רק בדברים מסויימים.

ולמי שאינו יודע זה הזמן לומר שגם הרמקול היקר יותר של החברה
ה SILVERBACK הוא אינו רמקול all aruond ובמחיר שלו הייתי חושב על אופציה טובה יותר, אבל זו דעתי האישית.

אבנר יש חשיבות ענקית ליחידה עצמה והנפח עצמו.
כמו כן לשם סינרגיה שאתם מדברים צריך בעיקר קרוס 3 WAY.
פה מדובר בקרוס 2.5WAY.
בנוסף ישנן כמה יחידות היום בעולם שב8" מנגנות נהדר בקופסא סגורה של 11 ליטר אפילו ושל 10" סגורה של 18 ליטר.
סה"כ יחידה כמו של הדבור אמורה מקדימה, בעצם המיד וופר לנגן בקופסא עד 36HZ ברול אוף כלומר בטח לנגן יפה עד אזור ה 50-60.
ב2.5WAY המטרה היא וופר-סאב וופר שינגן עד לנק' החיתוך ושם יתחיל לרדת בשביל לישר את מה העקומה ללא פגיעה בחיתוך המיד וופר ע"י קרוס.
יותר קל ליצר כזה ולא צריך תכנון מסיבי של קרוס וכו...

אפשר, הכל עניין של טיפה רצון.

היצרן החליט ככה ובכיף, כנראה משיקולי מחיר ושמע שהוא אוהב.

שני דברים-

אתה היית עושה את זה במקומו?

מי אמר לך שיחידות ה 8" שהוא מחליט להשתמש בהם דורשות נפח של 11 או 19 ליטר- העובדה אומרת שלא!!!- לא הכל מתחיל ונגמר בנפח אורי כנראה שהיחידות הללו שאתה
מדבר עליהן לא מתאימות לו מבחינת שאר הפרמטרים- אני יודע את העובדות קצת יותר מקרוב.

א. אם היום הייתי רוצה לרכוש את הרמקול הזה ספציפית לא הייתי רואה שום סיבה שבעולם לירכוש אותו ממך, בעוד שיש לי כזה חדש מהקופסא בחצי המחיר כיד שנייה.

ב. אם האחריות של המוצר תקפה רק לאדם המקורי שקנה תרמקול ממך זו זכותך לנהוג כך, אבל צריך לזכור שישנם יבואנים שנותנים אחריות גם למוצר שעבר בעלות, אחריות זו אחריות ידידי.

ג. שער הדולר יכול להשתנות גם למעלה וגם למטה, זאת אומרת שאם שער הדולר עלה מלפני חודש אז היום המחיר יותר גבוה מהמחיר שנתת לנמר בזמנו, וזה מחזק את מה שכתבתי ב א'

ד. האדם שרכש את ה nines וכיום מוכר אותו כיד שנייה לא עושה זאת מיפני שהוא רוצה לשדרג
לרמקול היקר שלהם , הוא מוכר מפני שחשוב לו שרמקול יעשה את כל סיגנונות המוזיקה ולא יתמחה רק בדברים מסויימים.

ה SILVERBACK הוא אינו רמקול all aruond ובמחיר שלו הייתי חושב על אופציה טובה יותר, אבל זו דעתי האישית.

1.כל אחד והטעם האישי שלו- מסכים איתך.
2.דיברתי עם הבחור שרוצה למכור וזו לא הסיבה שהוא רוצה למכור- אז אל תכתוב שטויות.
3.אתה מדבר על ה SILVERBACK כאילו לפחות אתה הנדסת אותו.
4.אין שום רמקול בעולם שיעשה הכל מושלם- מי שאמר לך שכן לא מבין שום דבר מהחיים שלו!!!

רק תגיד לי איפה ואני חותם לך על כל מה שרשמתי.

ממליץ לך לבוא אליי פעם אולי תלמד כמה דברים.

עידו גם הזינגאלי רחוק מלעשות הכל מושלם לזה אתה חותר???אז לזה אני עונה לך...

מהכירות שלי עם הניינס ומן הסתם מהיותם אצלי בבית כמעט שנתיים (heart)
הם רמקולים שעושים הכל לטעמי, ואני שומע גם רוק כבד...הניינס הוא רמקול מאוד מאוד "נכון" בפרזנטציה שלו ולא מוציא לך מההקלטות דברים שאינם שם כמו בערך 90 אחוז מהרמקולים ששמעתי לפניו - ועכשיו נתחיל גם ויכוח "אבל מה שמעת???"

יש לניינס קסם של שקיפות ונאמנות למקור ברמה שלא שמעתי בשום רמקול אחר משום חברה אחרת, קטעים והרמנויות מורכבות מועברות ממנו ללא מאמץ ובקלילות כזו, רמקולים אחרים פשוט נחנקים גם כאלו יקרים בהרבה - בקטע הזה אין לו תחרות !!!!!
אז יכול להיות שמי שאוהב "בום טארח" וסאונד שישרוף לו תאוזניים שהוא מקשיב למטאליקה הרמקול הזה לא בשבילו - אז???זה הופך אותו לרמקול נישתי
ובקשר ליד שניה, עצוב לי מאוד לשמוע שרמקול כזה מגיע ליד שניה, זה מה שקורה שאנשים קונים דברים שלא מתאימים להם או """"אודיופילים""""" שלא יודעים מה הם רוצים (יש יותר מידי כאלו מסתובבים לצערי)
אייל

אגב נמר אהבתי מאוד את הסקירה וכבעלים של הרמקול המדהים הזה הרגשתי צורך להיות נוכח בדיון הזה
אני חושב שהצלחת יפה להעביר את החוויה של הניינס, אני מאוד הזדהתי ברוב הקריאה למה שרשמת - ישר כח נמריקו (Y)(ורד)

אגב נמר אהבתי מאוד את הסקירה וכבעלים של הרמקול המדהים הזה הרגשתי צורך להיות נוכח בדיון הזה
אני חושב שהצלחת יפה להעביר את החוויה של הניינס, אני מאוד הזדהתי ברוב הקריאה למה שרשמת - ישר כח נמריקו (Y)(ורד)

תודה אייל.

שמח שנהנת.

יהההההההוווווווווושווווווווווווועעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע....:D:D:D

1.כל אחד והטעם האישי שלו- מסכים איתך.
2.דיברתי עם הבחור שרוצה למכור וזו לא הסיבה שהוא רוצה למכור- אז אל תכתוב שטויות.
3.אתה מדבר על ה SILVERBACK כאילו לפחות אתה הנדסת אותו.
4.אין שום רמקול בעולם שיעשה הכל מושלם- מי שאמר לך שכן לא מבין שום דבר מהחיים שלו!!!

רק תגיד לי איפה ואני חותם לך על כל מה שרשמתי.

ממליץ לך לבוא אליי פעם אולי תלמד כמה דברים.

כידוע לך אני לקחתי חלק בלתי נפרד מפרוייקט בניית ה SILVERBACK כמו שאתה "מבין" איך בנוי הזינגלי.:cool:

(N) כמה ישראלי.
דיון שמנסה להתמקד בסקירה על רמקול הופך תוך 4 עמודים לדיון למי יש יותר גדול.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור