רמקולים חדשים ל-Magico Ultimate 3...

• פותח הנושא פותח הנושא tomertsin
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לדעתי הרמקול מגניב לגמריי, ממש אבל ממש לא מכוער, מזכיר לי משהו מסרט של טים ברטון.

רמקול מדהים. כל אחד פה היה מת לדבר כזה. עזוב.

אני לא.

הייתי מעדיף q7.

לא.

אבל אנשים שאני סומך מאוד על דעתם שמעו אותו.

לא בטוח שיקלע לטעמך.

לא שמעתי אותם, אני בטוח שהם רמקולים מצוינים בכל קנה מידה, הלוואי עלי!

4000 וואט הגברה זה ללא ספק מאד שימושי וגם מאד ישים...

לא בטוח שיקלע לטעמך.

למדתי משהו אחד במהלך השנים בהן אני סוקר ציוד.
רמקול טוב, שקוף נטרלי ואיכותי הוא פלסטלינה. אם יש לך גישה לאלקטרוניקה ויש לך את הסבלנות לאזן את המערכת על פי טעמך, רוב הרמקולים הטובים בשוק האודיו העולמי יתאימו לך.

נמר, לפי מה שאתה אומר אין טעם לתחביב ולהבדל בין החברות כי בכל קונסטלציה עם יש לך מספיק כסף תגיע למשהו שאתה אוהב.

לא.

אני אומר שעם רמקול איכותי מאוד (כמו זה, כמו הטידל שלי) אתה יכול לקחת אותו לאיזה איזון טונאלי שאתה רוצה. היתרונות של הטוב מבניהם יהיה בביצועים. כלומר: מהירות, ה-slap יותר מודגש, רזולוציה ופרטים, טבעיות ושקיפות.

לגבי המג'יקו.
יתאים בהחלט. אני מאוד אוהב רמקולים נטרלים, שקופים, מהירים. רזולוציה ופרטים חשובים לי מאוד (אולי הכי).

נמר, לפי מה שאתה אומר אין טעם לתחביב ולהבדל בין החברות כי בכל קונסטלציה עם יש לך מספיק כסף תגיע למשהו שאתה אוהב.

אורי, אין בכלל ספק שמי שיש לו "מספיק כסף" הרבה יותר קל לו להגיע למשהו שהוא אוהב.
מי שמשופע במזומנים יכול לבחור ממגוון רחב יותר של ציודים ומן הסתם פחות להתפשר.
וזה עדיין לא אומר שאין טעם לתחביב. הרי גם בין הציוד היקר יש הבדלים גדולים.

אורי, אין בכלל ספק שמי שיש לו "מספיק כסף" הרבה יותר קל לו להגיע למשהו שהוא אוהב.
מי שמשופע במזומנים יכול לבחור ממגוון רחב יותר של ציודים ומן הסתם פחות להתפשר.
וזה עדיין לא אומר שאין טעם לתחביב. הרי גם בין הציוד היקר יש הבדלים גדולים.

לפי מה שנמר אמר אז לא.
הוא אומר בערבוב הנכון אפשר להגיע לתוצאה דומה וגבוהה בכל מערכת.

נמר ,גם אני חושב שמחירם מוצדק -רק מה לא כל אחד יכול להרשות לעצמו פינוק בסכומים כאלה

לפי מה שנמר אמר אז לא.
הוא אומר בערבוב הנכון אפשר להגיע לתוצאה דומה וגבוהה בכל מערכת.

לא אורי. זה רחוק ממה שטענתי.

אני טענתי שרובן המוחלט של המערכות מהקצה העליון של האודיו העולמי חולקות איכויות צליל בעלי מכנה משותף אחד. רזולוציה, מהירות, מיידיות, טבעיות, שקיפות ודינמיות. ובכל אלה הם פשוט רמקולים שמציגים ביצועים ברמה גבוהה ביותר.
אחד מהנתונים הללו (שקיפות) מהווים בעצם את היכולת לשקף היטב את מה שמחובר אליהם. לכן, ניתן עם כולם להגיע לאיזון ולגוון הצליל המתאים לך. מה יפגע בדרך? תלוי בשילובים ובאיכות הסונית שלהם.

זה מה שהיצרנים שונים אומרים, זה לא בהכרח קיים במציאות

מה זה רזולוציה?
כמעט בכל מערכת לא מרגישים הבדל בין אלבום 24ביט איכותי לגרסה של אותו אלבום ע"ג CD
יש הבדל ב-gain, שומעים שזה קצת רגוע יותר סה טו.
לא שומעים את הטקסטורה של הכלים, את המיקרודינמיקה.

תריץ סיגנל של 1KHz ב- -90db ותגביר אותו עם ווליום עד שתשמע.. מה אתה שומע?

אלה האיכויות של רמקולים, חשמל, הגברה, ..

1- אני מתייחס לחברות שמה שהן טוענות מתרחש במציאות.

2- אם לא מרגישים הבדל אז מדוע אתה מתעקש כל כך לשמוע היירז? ובלי קשר, אצלי שומעים הבדל בין 24 ביט ל-16 ביט.

3- שומעים בהחלט. אפילו שומעים בבירור. באותו דיסק, אחד sacd איכותי למול ה-cd המקורי מרגישים היטב טקסטורה של כינורות וכלי נשיפה.

4- אני לא מריץ תדרים משום שאני לא שומע יצירות של 1 קילוהרץ. אני שומע מוסיקה רק בתנאי שיש שם כלי נגינה מוקלטים. אם אין מנגינה זה פשוט לא מעניין אותי.

ולגבי השאלה שלך "מזה רזולוציה?". אני בטוח שאתה האחרון שזקוק להסבר בעניין.

השאלה היותר מעניינת האם תשמע הבדל כאשר תקח אלבום היירז שהומר לפורמט הCD הרגיל?

יכול ופשוט "משקיעים" קצת יותר באלבומי היירז...

1- אני מתייחס לחברות שמה שהן טוענות מתרחש במציאות.

כמעט ואין כאלה. זה לא אומר שהמוצרים גרועים, אבל אנשים משקרים על ימין ועל שמאל ללא בושה.
הייתי שמח אם הייתה רגולציה בתחום כמו בפרמצבטיקה :)

2- אם לא מרגישים הבדל אז מדוע אתה מתעקש כל כך לשמוע היירז? ובלי קשר, אצלי שומעים הבדל בין 24 ביט ל-16 ביט.

לא שלא "מרגישים" אלא לא "שומעים", היי-רז זה לא "וודוו". ולא אמרתי אצלי. אצלי אני שומע הבדל, רק חירש לא ישמע.
אמרתי אצל אחרים.

3- שומעים בהחלט. אפילו שומעים בבירור. באותו דיסק, אחד sacd איכותי למול ה-cd המקורי מרגישים היטב טקסטורה של כינורות וכלי נשיפה.
OK
אם כי אני התכוונתי ל-PCM. עם SACD יש יותר מדי בעיות - לא רק עם הפורמט ש-AK1 כ"כ אוהב, אלא עם רמאות באולפנים. או שמבצעים upsampling (כ-50% מהדיסקים הם כאלה על פי מהנדס שעושה המרות אלה עבור Chesky), או שבכוונה דופקים את שכבת ה-CD כדי להצדיק את שכבת ה-DSD וכל זה במקום להשקיע את כל המשאבים באיכות החומרים.

זה לא אומר שאין דיסקים SACD טובים. יש כמובן.

אגב, ממיר SACD אמיתי דוגמת פלייבק ומייטנר לא יצליחו לשחזר PCM איכותי בגלל הארכיטקטורה שלו. מי שקונה DAC צריך לבחור מה עדיף לו - DSD או PCM. או לקנות שני ממירים. סיבה עיקרית שהלכתי על ממיר PCM כי רוב החומרים אצלי הם ב-PCM ורק כמה עשרות ב-DSD. עשרות כאלה שבאמת שווה להחזיק אותם ב-DSD.

4- אני לא מריץ תדרים משום שאני לא שומע יצירות של 1 קילוהרץ. אני שומע מוסיקה רק בתנאי שיש שם כלי נגינה מוקלטים. אם אין מנגינה זה פשוט לא מעניין אותי.

זה ניסוי מעניין לראות כמה רעש עצמי יש במערכת.

לא.

אני אומר שעם רמקול איכותי מאוד (כמו זה, כמו הטידל שלי) אתה יכול לקחת אותו לאיזה איזון טונאלי שאתה רוצה. היתרונות של הטוב מבניהם יהיה בביצועים. כלומר: מהירות, ה-slap יותר מודגש, רזולוציה ופרטים, טבעיות ושקיפות.

לגבי המג'יקו.
יתאים בהחלט. אני מאוד אוהב רמקולים נטרלים, שקופים, מהירים. רזולוציה ופרטים חשובים לי מאוד (אולי הכי).

נמר יקירי,
ומה עם תמונה מוזיקלית ,כזו שמרגשת אותך? זה דיון שחוזר חדשות לבקרים רזולוציה/פרטים/שקיפות ועוד ועוד...לעומת דבר מאד פשוט שאני מחפש מרמקול-תמונה מוזיקלית מרגשת. בטח לא נצא ראש בנושא,אבל לשם הדיון ו"עונת המלפפונים":)

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור