ריגושי (ותובנות) חשמל בדירה חדשה!

• פותח הנושא פותח הנושא matanoosh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,800
נקודות
113
הבאתי חבר יקר שהוא חשמלאי במקצועו, וביקשתי ממנו לעזור לי עם הדברים הרגילים שאודיופילים רוצים - קו ייעודי, סלילת כבל מתח INWALL רציני, פאזה נפרדת, שקע חשמל וכו'.

אז... מסתבר שהברנש, שהוא לא רק אח אלא גם גם חבר לתחביב, עשה לי כמה דברים בלוח שהשאירו אותי פעור פה.
ראשית, החליף (בלי להגיד לי, פשוט החליף) את כל המגשרים במאא"זים של הצרכנים הרגילים, מ- 6 מ"מ ל- 10 מ"מ. למה? למה לא? לקח לו רבע שעה. ("שיהיה יותר קל לחשמל, שלא יתאמץ" :)). "לשמור על טמפרטורה נמוכה יותר כשיש צריכת זרם חזקה", "לא שזה מתחמם הרבה", "אבל למה לא?"...
אוקיי.. אנחנו אודיופילים תמיד אוהבים כבלים עבים יותר.

שנית - ומעניין יותר - מיד אחרי המפסק והפחת הראשיים, פיצל את הפאזה של המערכת ושל שאר הצרכנים, כך שהיא מקבלת את החשמל "ראשונה". (אם הבנתי אותו נכון)

שלישית - הכניס עוד פחת חד פאזי לפאזה של המערכת. אמר שזה "יפחית זליגה על הפאזה ממכשירים אחרים בבית". (נדמה לי)

רביעית - הוא הקפיד שהבידוד של הכבל INWALL של OYAIDE מגיע כמה שיותר קרוב לקצוות שאליהם הוא מתחבר - חשיפה מינימלית של הגידים.

חמישית - בדק שהגידים רחוקים אחד מהשני בשקע האודיופילי של Synergistics Research כדי לצמצם השראה. קשקוש בקטנה, אבל צריך לשים לב שהחשמאלי עושה את זה.

ואחרון חביב - שזה היה לבקשתי - היות והארון חשמל נמצא בצידו השני של קיר המערכת, הברנש זרם עם הבקשה שלי ועשה את השקע האודיופילי יחסית גבוה (כ- 120 ס"מ מהרצפה): טען שזה יקל עליי לנתק את המערכת מהחשמל במקרים של סופות או הפסקות חשמל חוזרות ונישנות.

היתרון בהפרדת הפחתים הוא שהמערכת היא עצמאית ואינה תיפול אם צרכנים אחרים יכשלו. בנוסף, זה איפשר לו להתקין לי בקר KLS על כל הצרכנים *מלבד* המערכת. קצת פחות בטוח מבחינת עליות מתח, ברקים וכו', אבל אודיופילים-כמו-אודיופילים, לא רוצים שיט שמתערב להם בחשמל. הוא הציע לי, בשביל הדאחקה, להביא עוד בקר KLS חד פאזי רק עבור המערכת, כדי לבדוק אם הוא מחרב את הסאונד. כפרה עליו.

בקיצור, דברים ששווה לשקול פעם הבאה כשאתם באים להתעסק עם הארון חשמל. זה לא סתם "לסלול כבל אודיופילי" ולא סתם לדפוק שם פיוז אודיופילי. יש עוד דברים שאפשר לעשות ואפילו לא ידעתי שהם קיימים. מגניב.

כרגע טיפול החשמל כולל ערב-רב של יצרניות: בית שקע וכבל INWALL של OYAIDE (תודה יגאל!), דופלקס של Synergestics Research pink בחסות קאשי, ומאמ"ט GIGAWATT שהחליף את בית הפיוז+פיוז hifi tuning שהיה לי בדירה הישנה.

רשמי האזנה - עוד כחודש, כשאכנס!

1766256736751.png

1766256761916.png

תמונות מצורפות

• 1766256773998.png
    1766256773998.png
    KB 287.6 · צפיות: 102
יפה מאוד , השקעה חשובה לטווח הארוך .
שאר המפסקים הם תוצרת סין , תשאל אותו האם הוא יכול להחליף את התלת פאזי לתוצרת גרמנית כמו הפחת שלך .
שיהיה במזל במעבר , איך אתה הולך להעביר את כל הדיפיוזרים שלך ? ;)

מספר תהיות אם מותר....... :p
ראשית כיום משתמשים בפס מגשרים (בתמונה) , לא הבנתי למה להשתמש בגיד 10 מ"מ.
שנית מעניין לשמוע את ההסבר לגבי מה שעשה, לא מובן מה הכוונה מקבל ראשון את החשמל ? הפרעות מגיעות גם מפס האפסים וההארקות.
שלישית נושא מפסק הפחת קצת שנוי במחלוקת באודיופיליה לגבי ההפרעות שהוא מכניס לקו לא בטוח שתוספת מפסק תעשה לך טוב. הרבה אודיופילים גם עושים דברים בניגוד לחוק ומבטלים את השפעת המפסק הראשי על הקו היעודי למערכת.

תמונות מצורפות

• _פס-גישור-3P.png
    _פס-גישור-3P.png
    KB 45.6 · צפיות: 52
תראה ,אני באמת זורם עם אפי...מה לעשות אני נטול השכלת מחשבים אבל בוגר השכלה טכנית (בקטנה).
אני מניח שהבחור וגם רואים שעשה עבודה יפה,השקיע רק תעשה וידוי הריגה בעניין הפחתים.
תתחדש ,תהנה מהדירה החדשה,שיהיה בשעה טובה ומוצלחת.:אצבע מורמת

ומה שנחמד זה שהוא במקביל למערכת. היא לא מוגנת ממנו, ולכן לא מושפעת ממנו.

נערך לאחרונה ב:
יפה מאוד , השקעה חשובה לטווח הארוך .
שאר המפסקים הם תוצרת סין , תשאל אותו האם הוא יכול להחליף את התלת פאזי לתוצרת גרמנית כמו הפחת שלך .
שיהיה במזל במעבר , איך אתה הולך להעביר את כל הדיפיוזרים שלך ? ;)
לא רלוונטי התלת-פאזי. הסברים בהמשך.
דיפיוזרים: שאלה קשה. בהחלט לא את כולם. למה, אתה זומם על כמה? :)

מספר תהיות אם מותר....... :p
ראשית כיום משתמשים בפס מגשרים (בתמונה) , לא הבנתי למה להשתמש בגיד 10 מ"מ.
שנית מעניין לשמוע את ההסבר לגבי מה שעשה, לא מובן מה הכוונה מקבל ראשון את החשמל ? הפרעות מגיעות גם מפס האפסים וההארקות.
שלישית נושא מפסק הפחת קצת שנוי במחלוקת באודיופיליה לגבי ההפרעות שהוא מכניס לקו לא בטוח שתוספת מפסק תעשה לך טוב. הרבה אודיופילים גם עושים דברים בניגוד לחוק ומבטלים את השפעת המפסק הראשי על הקו היעודי למערכת.
אפיך, אני מביא את דבריו כלשונם - חסרה לי רק את התשובה על הזליגות שיש על קו האפס. יגיע בהמשך.

"החלפנו את ההזנה מהפחת התלת פאזי אל פס גישור: מ- 6 ל- 10 מ"מ - משפר הולכה, מצמצם התנגדות וכתוצאה מכך: פחות התחממות. קשור לכל הבית, לא קשור למערכת סטראו.

שני פחתים: לא עשינו פחת אחרי פחת, אלא שני פחתים במקביל. ישנם שני מעגלים: מעגל תלת פאזי לכל הבית + מעגל נוסף שמוגן ע"י פחת חד פאזי רק למערכת, שניהם מוזנים ישירות מהמפסק הראשי. ההזנה למערכת נשארה 6 מ"מ, כי הכבל OYAIDE INWALL הוא גם 6 מ"מ והוא הצרכן היחידי.

מפסקים סיניים: זה של שאר הצרכנים בבית. המערכת לא רואה את הסיניים, המערכת מוזנת במסלול אחר.
חוץ מזה, ה- CHNT עובד לא רע, זה לא זבל. אין צורך להיכנס להוצאות מיותרות. את שני הפחתים החלפנו ל- ABB."

• Like
Reactions: zs
.
מברוק על הדירה, מתנוש.
תתחדשו ותהנו.
.
חודש מבורך.

"החלפנו את ההזנה מהפחת התלת פאזי אל פס גישור: מ- 6 ל- 10 מ"מ - משפר הולכה, מצמצם התנגדות וכתוצאה מכך: פחות התחממות. קשור לכל הבית, לא קשור למערכת סטראו.

שני פחתים: לא עשינו פחת אחרי פחת, אלא שני פחתים במקביל. ישנם שני מעגלים: מעגל תלת פאזי לכל הבית + מעגל נוסף שמוגן ע"י פחת חד פאזי רק למערכת, שניהם מוזנים ישירות מהמפסק הראשי. ההזנה למערכת נשארה 6 מ"מ, כי הכבל OYAIDE INWALL הוא גם 6 מ"מ והוא הצרכן היחידי.
עכשיו הכל מובן זה שונה לחלוטין ממה שרשמת קודם.
הכי חשוב תתחדש :שתוי:

מעניין. האם בדקת או מתכנן לבדוק רמת EMI עם EMI meter?

תתחדש על הדירה החדשה.

יש מכשירים לזה.
אפילו אפליקציות בטלפון ל-EMI/EMF...

"ואחרון חביב - שזה היה לבקשתי - היות והארון חשמל נמצא בצידו השני של קיר המערכת, הברנש זרם עם הבקשה שלי ועשה את השקע האודיופילי יחסית גבוה (כ- 120 ס"מ מהרצפה): טען שזה יקל עליי לנתק את המערכת מהחשמל במקרים של סופות או הפסקות חשמל חוזרות ונישנות."

זה נראה לי שווה רישום פטנט ;)תתחדש ותהנה מהבית החדש ! :לב:

מברוק, יופי של השקעה. שיהיה בשעה טובה אח יקר

"ואחרון חביב - שזה היה לבקשתי - היות והארון חשמל נמצא בצידו השני של קיר המערכת, הברנש זרם עם הבקשה שלי ועשה את השקע האודיופילי יחסית גבוה (כ- 120 ס"מ מהרצפה): טען שזה יקל עליי לנתק את המערכת מהחשמל במקרים של סופות או הפסקות חשמל חוזרות ונישנות."

זה נראה לי שווה רישום פטנט ;)תתחדש ותהנה מהבית החדש ! :לב:
אתה גאון !

תתחדש על הדירה החדשה :שתוי:
כנראה שהחשמל יהיה הדבר הכי קל מבחינת המערכת במעבר
יש לך תוכנית לאקוסטיקה גם?

אתה נשאר בחיפה?

למתנוש , מחכים לך בעיות מבית חדש , תתרצה עזרה מציע לך לפנות לדן נגר , הבעיות בעיקר אקוסטיות , סליחה עם התערבתי!

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור