קראחנות אקוסטיקה בהרצליה

• פותח הנושא פותח הנושא matanoosh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,800
נקודות
113
אז עברנו להרצליה, לא רציתי. סה"כ, להחליף בני דודים בערסים עם כיפות לבנות זאת עסקה שהכדאיות שלה לא ברורה, אבל... פסדר.
היות ומדובר בדירת קבלן סטנדרטית עם תוכנית סטנדרטית, תקרה סטנדרטית, שכנים סטנדרטים וקירות גבס סטנדרטיים, זה לא פלא שהאקוסטיקה היא גם - סטנדרטית. כלומר, פח אשפה.

במעבר גיליתי שמלכודות הבס המפונפנות שהשתמשתי בהן בחיפה של חברת ACUSTICA APPLICATA, נעות בין עבודה בעיניים לבין מתוכננות רע. (גליל ריק מחורר עם ספוג בעובי של חצי ס"מ בצד אחד, ופוליגל בצד שני) הספוג ששירת אותי 10 שנים התפורר לגמרי ונשארתי עם גלילים ריקים! עזבתי את זה בצד ועברתי לדברים קלים יותר:

אחרי ששמתי את הדיפיוזרים - בנוהל - על הקיר האחורי, והמלכודות בפינות - עם הצד הרפלקטיבי פנימה - ניגשתי למדוד את הגל העומד המזעזע שיש לי בחדר. התוצאה: פיק של 17DB בתדר 54 הרץ.

אבל לא על זה הפוסט.
הפוסט הוא על זה, שאחרי שדן החמוד ניסה לעזור לי בפרטי, ואחרי שעוד כמה עוסקים בתחום ניסו לעזור לי עם הצעות למלכודות בס שהיו בסופו של דבר לא יותר מהימור חצי מושכל, החלטתי לנסות קודם כל קצת DIY ולנסות למלא מחדש את המלכודות שלי (שגם ככה לא היו אמורות לעזור יותר מדי), לראות לאן זה מביא אותי, ולהמשיך משם.

אז מצאתי עצמי בחנות האקוסטיקה (היחידה בארץ, יש לציין) של רוטנברג, ברחוב משכית בהרצליה. חוויה... מוזרה קצת. מחד, כל מני חומרים מוזרים ביריעות ענקיות לשימוש תעשייתי בעיקר. מאידך, מוצרי פרימיום יפניים של החברה שהם מייבאים. וכמה נציגי מכירות שלא מאד רצו לעזור לאודיופיל קשקשן שרוצה לקנות גליל ורבע מסכן של פוליאסטר. אבל שמתי לב שהם קרקרו אחרי מישהו שם, כל הזמן רצים אליו ומראים לו דברים. אז הטיתי אוזן.

והמישהו הזה אמר דברים מעניין. דיבר על פרוייקטים. שיתף באיך כל חומר שירת אותו בכל פרוייקט, ומה התוצאות שהצליח להשיג.
ופתאם מישהו זרק את השם "רם". ואז נפל לי האסימון, הלוא הוא ה"רם". עשה בשעתו לרן שביט את חדר ההאזנה. אושיית אקוסטיקה רצינית. ומסתבר, איש חמוד להפליא.

אכלתי לו את הראש. למדתי. קיבלתי מלא רעיונות. למשל, לתלות יריעות מחוררות (ענקיות, אגב, בערך 2 מ"ר) מחומר פלסטי גמיש בעובי של כ- 8 ס"מ באופן אנכי מהתקרה, כמו מפרשים, במרווחים מחושבים במדויק, כדי שיתנהגו כמו ממברנה של התדר שאני צריך. לא ישים בשיט. אבל מעניין. 600 ש"ח ליריעה, וזה עוד פיתרון זול.

פרוייקט ה- DIY בסוף לא צלח כי האיטלקים הנבלות דאגו לעשות את המלכודות שלהם כך שכמעט בלתי אפשרי לפתוח אותן בלי להרוס אותן, וגם אם כן - להרכיב אח"כ זאת עבודת נמלים מיותרת. וויתרתי.

אבל יצאתי מכל החוויה עם תובנה מעניינת: אקוסטיקה זה דבר מרתק. כמה ידע יש שם. גם תיאורטי, וגם פרקטי. ועם זאת, בחלל ביתי קטן של 40 מ"ר...... כמות האפשרויות שעומדות בפני אדם מן הישוב הן כמעט אפסיות.

אה, כן, ותודה לגנאדי המלך שהלך איתי ליד הקירות, היטה אוזן וסחב איתי ארונית תקליטים. זה אשכרה עשה הבדל קטן. אבל מורגש.

פוסט מהנה שגורם להנהן בהסכמה.
יש חללים שהם אבודים מראש, דן כמובן לא יסכים.
אני למשל עשיתי התמחות בשפכטל וצבע מרוב הסרה ושינוי מקום של אביזרים שהמדידות היו בטוחות שזה צריך להיות שם, ועם זאת נשמרתי לא להגיע למצב של חדרים קטנים שראיתי שנראים כמו חדר תצוגה של אביזרי אקוסטיקה של 'חלילית', אנשים בחדר קטן הכניסו משהו שפתר בעיה אחת אך גרם לאחרת ואז נוצרה תגובת שרשרת של תוספות מופרכות. לא הזכרת רוּם קורקשן, זו אופציה מבחינתך? כי עם הזמן אני חושב שאין פתרון אחר לפעמים וזה משהו שצריך לעשות כמו חיסון לפני שטסים לדרום אמריקה.

"אבל יצאתי מכל החוויה עם תובנה מעניינת: אקוסטיקה זה דבר מרתק. כמה ידע יש שם. גם תיאורטי, וגם פרקטי"
לקח לך הרבה זמן להגיע למסקנה הברורה הזו .

מתן, תודה על השיתוף.
אקוסטיקה נושא מעניין ומאתגר בחללים מסוימים.

ניסית לבצע סימולציה באחד מכלי ה AI ? קלוד 5 יכול לעזור בהכנה של כלים וסימולציות - אחרי הפוסט שלך הזנתי לקלוד את המידות והמיקום של דברים בחלל אצלי, תוך דקות הוא יצר את המודל התלת מימדי שאפשר לשחק עימו.
בנוסף נותן לבנות כלי למדידה בדומה ל REW עם חיבור למקרופון חיצוני לאחר שהכנסת לו את הקובץ מדידה של המיקרופון.

היי מתן,
המספר שציינת הוא לא חריג.בכלל לא חריג.
לא ממש עזרתי לצערי - קשקשנו קצת.
זה תדר קשוח מאוד .באס הוא חתיכת חלאה רצינית כשהוא רוצה -ולרוב הוא רוצה .אקוסטיקה פאסיבית - איטלקים וגם שוויצרים - לא יעזרו פה.צריך עומקים מטורפים או כמויות מטורפות של מלכודות ממברנה .מעט מלכודות - לא יעזרו פה.

מצד שני אתה אומר שיש לך רק פיק -מה שמקל מאוד ומוזר מאוד.

אני מניח שסאב לא בא בחשבון כי יש לך פטיפון ?
בנינו - זה כנראה הדבר היחיד שיכול לעזור למעט פילטר בתדר הזה - אבל אז אתה צריך להשקיע לא מעט כסף כדי לעשות את זה כמו שצריך וגם שם נכנס נושא האנאלוג.

"בערסים עם כיפות לבנות"
לא הבנתי מה הקשר בין זה לפוסט שלך ומה רע בכיפות לבנות

"בערסים עם כיפות לבנות"
לא הבנתי מה הקשר בין זה לפוסט שלך ומה רע בכיפות לבנות

הערתך אינה נוגעת לנושא הנדון בשרשור זה.

אבקש כי את הדיון בשאלתך תקיים במסגרת שרשור או ערוץ ייעודי לכך, על מנת לשמור על מיקוד ורציפות הדיון בנושא המרכזי שלשמו נפתח השרשור.

הערתך אינה נוגעת לנושא הנדון בשרשור זה.

אבקש כי את הדיון בשאלתך תקיים במסגרת שרשור או ערוץ ייעודי לכך, על מנת לשמור על מיקוד ורציפות הדיון בנושא המרכזי שלשמו נפתח השרשור.

ואני בטוח שנושא הדיון הוא גם לא "ערסים עם כיפות לבנות"
אבל כל עוד המשפט הזה הוא חלק מהפוסט המקורי אז זה חלק מהדיון ומה לעשות זה מפריע לי.

:D:p רק רגע אני הולך להביא פופקורן...והולך לשוק התקווה... בעצם יותר טוב לכנסת!

ואני בטוח שנושא הדיון הוא גם לא "ערסים עם כיפות לבנות"
אבל כל עוד המשפט הזה הוא חלק מהפוסט המקורי אז זה חלק מהדיון ומה לעשות זה מפריע לי.
חחח, יותר שקוף מעור גב יד של זקנה, אתה חושב שזה יקנה לך נקודות זכות או שאתה נהנה להסית נגד מתנוש שטעה?

בחלל ביתי קטן של 40 מ"ר.
אם זה שטח החדר, אז הוא ענק במושגים של דירות ‑‑ משהו כמו 8x5 או 10x4.
החדר הגדול בהרבה דירות עירוניות הוא 4x3 או 4x4, ובמקרה הטוב 5x4.

אם זה שטח הדירה כולה ‑‑ או אפילו מרחב פתוח כמו סלון ומטבח ‑‑ זה סיפור אחר...

האם זה חדר מלבני סגור או מרחב פתוח?

מימדים? מיקומי פתחים? תרשים? סתם להתרשמות.
אם יש לך פיק ב‑54 הרץ, כנראה שלפחות אחד המימדים -- כולל הגובה -- הוא כפולה של כ‑3.18 מטר.

חחח, יותר שקוף מעור גב יד של זקנה, אתה חושב שזה יקנה לך נקודות זכות או שאתה נהנה להסית נגד מתנוש שטעה?
הבן אדם כותב "ערסים עם כיפות לבנות" בפורום אודיו ואני "מסית" נגד מתנוש כי ציינתי את העובדה הזאת.
שמע אתה גאון.

הבן אדם כותב "ערסים עם כיפות לבנות" בפורום אודיו ואני "מסית" נגד מתנוש כי ציינתי את העובדה הזאת.
שמע אתה גאון.
כיפות לבנות זה כללי מדי אם כבר כיפות מעצרים, כמו כאלה שרצחו את ימנו זלקה.
גם אני חוטא בתיעוב ביביסטים ויש לי סיבות טובות, מה שאתה עשית זה ניסיון לצבור אהדה, מה לעשות כבר מבינים מי אתה.

גיא יש מצב שאתה מוחק את כל ההודעות עם קונוטציה פוליטית? כי זה יהפוך לכדור שלג מהר מאוד.גם לי מדגדגת האצבע.

כיפות לבנות זה כללי מדי אם כבר כיפות מעצרים, כמו כאלה שרצחו את ימנו זלקה.
גם אני חוטא בתיעוב ביביסטים ויש לי סיבות טובות, מה שאתה עשית זה ניסיון לצבור אהדה, מה לעשות כבר מבינים מי אתה.
אני ביביסט גאה ואתה יכול ללכת להכין חמוצים בקפלן נשמה

אני ביביסט גאה ואתה יכול ללכת להכין חמוצים בקפלן נשמה
אתה לא ביביסט ואני לא פראייר שינגוס בפיתיונות הפרובוקטיביים שלך.

גיא , תמחק מהר כמו ששלמה ביקש , זה לא מתאים פה , לאן הדרדרנו , לא מתביישים ?מאיפה באו חבורת האנשים הללו ?

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור