*חשוב לציין שאני מאוד מקפיד על תמונות חדות במיוחד עיניים חשוב לי מאוד שיהיו חדות בטירוף ולמשל עם ה 18-105 ממש קשה לי לקבל תמונות חדות בייחס ל- 50mm שם אני מוציא תמונות חדות מאוד
ראשית סליחה: סליחה אם דברי ישמעו מעט יהירים הם ממש - לא.
שנית: סומך ידי בכיך ובתודות על מה שכתב כרמי (
@carmi) מעלי.
אם קראתי נכון את המשפט שצוטט והרשתי לעצמי לפסק אותו (פסיקים ונקודות) אז הבנתי שאתה לא מרוצה מחדות עיניים של בני אדם,ואולי גם של חיות,שאתה מצלם עם ה 18-105. אם הבנתי נכון,אז: המצלמה שלך היא מצלמת קורפ זה אומר שזוית הראייה של העדשה הזו שוות ערך ל 27-158 במונחים של חיישן מלא. זה אומר שאני ממש לא מתפלא שאתה לא מקבל חדות בעיניים של פורטקטים שאתה מצלם כי העדשה הזו ממש לא נועדה לצילום שכזה.
[לא,לא יבוא שוטר ויעצור אותך על שימוש לרעה בעדשה כי אין דבר כזה אבל,הפעם,שה באמת מין שאינו מינו ולצסוגת צילום פורטרטים יש עדשות יעודיות - בהמשך....]
עדשת ה 50 מ"מ שלך שוות ערך ל 75 מ"מ בזוית ראייה של חיישן מלא וכן - זה קרוב מאוד ל Sweat Spot של צילום פורטרטים ולכן אתה מקבל בה תוצאות הרבה יותר טובות.
בהנחה והבנתי נכון את המשפט המצוטט אז הייתי ממליץ לחשוב על עדשת פריים לצילום פורטרטים. איזו? אני לא שוחה היטב בים המצלמות של ניקון,כי אני עבד נרצע של קנון,אבל כן הייתי הולך לכיוון של עדשת פריים 85 מ"מ 1.8 או יותר פתוחה ואל תצפה לעדשה זולה לא משנה אם מבית ניקון או צד ג' כמו סיגמא,טמרון,וילטרוקס,סאמיאנג או טוקינה שאת ה -85 מ"מ שלהן לקנון אני מכיר ויש להן מה להציע.
ועכשיו משהו שיש סכוי שגבות יורמו וטלפון נוזף מאלי...יגיע אבל בכל זאת.
למה עדשת פריים 85 מ"מ על מצלמת קרופ שבה זוית הראייה,במונחים של חיישן מלא,היא 128 מ"מ?
כי: להחליף הגוף לגוף חיישן מלא זה המון כסף שבגללו תישאר עם העדשות שיש לך....ולא הואילו חכמים בתקנתם.
כי: עדשה 85 מ"מ עם צמצם ענק (1.8 ומטה) לא יודעת והיא אדישה לחלוטין לאיזה חיישן היא מקרינה את האור שעובר דרכה ונכון, זוית הראייה צרה יותר לעומת זו לו הייתה מחוברת לגוף עם חיישן מלא וגם תיראה "גדולה" יותר אבל עדיין העדשה היא עדשת פורטרטים וחדות העיניים היא חלק מההנדסה שלה.
אז: בהנחה והבנתי את הצורך או שתכין כיס עמוק ותרכוש עדשת 85 מ"מ F1.8 או גדול יותר או שתישאר עם מה שיש וכשאתה בא לצלם פורטרייט השתמש ב 50 מ"מ הטובה והקיימת כבר.
מנחם
נ.ב:
בזמן שנכתב פורסם הפוסט שמעלי.....