סאונד חם VS סאונד נייטרלי

• פותח הנושא פותח הנושא Audio100
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אוקיי אבל זה גם עניין של גישה
של אני רוצה שתהיה לי מערכת כמה שיותר שקופה
או שזה בכלל לא מעניין אותי ואני רוצה שיהיה לי נעים באוזן
זו לדעתי החלוקה בגישות פחות או יותר

צליל הבוקע ממערכת הוא הרבה יותר ממה שתארת בשאלה ששאל כל אחד מאיתנו בקניית המערכת הראשונה \ שניה שלו.
צליל מוזיקלי הוא מושג חמקמק, יחסי ולא מוחלט.
צבעים במוניטור ניתנים באמצעות מכשיר יעודי למדידה אבסולוטית, כיול, כיוון ועוד.
אבל לא יעיד על איכות התמונה / סרט הנבחנים.
ההעדפה של כל אחד היא הבחירה שלו שתעיד על נסיונו ומידת ההשקעה הכלכלית שהחליט.
הנסיון הוא התשובה

והטיעון שלך עוד יותר טיפשי -- אתה מניח שלא רק שהבמאי הוא מישהו בעל רגישות פנומנלית להבדלים זעירים ביותר בגווני הגוונים, אלא הוא גם זוכר את גווני הגוונים האלה עבור כל פריים שצולם, ויכול להשוות מול הזיכרון שלו באמינות גבוהה, וגם מעניין אותו לתקן אם יש עיוות של 0.2% בגוון (אחרת אין אין משמעות מיוחדת לבל הדיוק הזה).

אתה רק חושף את עצמך יותר ויותר כאותה דמות מוכרת -- קודם גם ניסית להתחפש למי שלא יודע לקרוא גרפים, ועכשיו אתה מלמד את כולם. נו, שויין.

זה לא כזה משנה אם אתה אישית המצאת את הטיעונים העקומים האלה, או שמישהו אחר המציא ואתה רק אימצת אותם לעצמך כאילו ששווה לצטט אותם ולהשתמש בהם בדיון טכני. אבל זה עדיין מומצא ועדיין טיפשי מהסיבות האמורות.

ואם אתה חושב שהם לא טיפשיים, אנא הסבר למה הנימוקים האלה כן תופסים, ומה לא נכון בהסברים שנתתי ללמה הם טיפשיים. עד עכשיו לא הגבת עניינית למה שכתבתי.

שום דבר מזה זה לא אומר שאתה טיפש, זה אומר רק שהטיעונים שהבאת טיפשיים, וזה ממש לא אותו דבר. אין לי שום דבר לומר עליך אישית.
עמיר, למה אתה מתרגש, לא מדובר כאן ב"אותו טרול" אלא באחד מכתבי הבית שמנסה להפיח מעט חיים בפורום במעטה של טרול שיוציא את כולם קצת משלוותם. שים לב לנושאים ולאופן הכתיבה. לא נורא מדי פעם לחזור לנושא שדשו בו לא מעט משום שישנם גם קוראים חדשים שלא היו חשופים להכל

אוקיי אבל זה גם עניין של גישה
של אני רוצה שתהיה לי מערכת כמה שיותר שקופה
או שזה בכלל לא מעניין אותי ואני רוצה שיהיה לי נעים באוזן
זו לדעתי החלוקה בגישות פחות או יותר
ברור שגם וגם

Playing next: Digital vs. Analog
אחלה נושא

Playing next: Digital vs. Analog

כבר הפנינה הזו מבית העסק של שרון100 ושות'..יצאה לאוויר העולם.
ניתן לקרא על זה בפורום What's Best Forum תחת audiogod...שרשור שלא הוא החל אבל ידע לחרב :

נראה לי שמחקת את המשפט "יש אנשים שיודעים על מה הם מדברים ואחרים שחושבים שהם יודעים על מה הם מדברים", אבל אם אני לא מאוד טועה, אתה מחשיב את עצמך כמי שיודע על מה הוא מדבר. בעליל לא:
  1. האם נראה לך שלבמאי שאולי הוא די משמעותי כמו היצ'קוק היה את המוניטור הזה?
  2. או שכל המוניטורים המשוכללים האלה באמת נותנים את הצבעים המדוייקים?
  3. ושכולם באשר הם ב--100% זהים זה לזה?
  4. ושהמחיר המנופח מוכיח איכות?
  5. או שהביקורות על זה שאומרות שזה נפלא ונהדר ומצדיק את מחירו הן האמת המוחלטת והטהורה?
כמו שכותבים בעברית צחה
פחחחחחחחחחחחחחח :p

במקרה של מוניטורים וצבע התשובה היא - כן.
בעולם הדיגיטאלי ניתן למדוד את הדיוק של הצבע בערכים אבסולוטים, ואפילו התאורה בחדר של מי שצופה במוניטור מדוייק יותר מותאמת לסטנדרט.
גם ביצועים של חיישן צילום מדידים, כולל טווח דינמי, עומק הצבע, הדיוק שלו... הכל מדיד.

כמובן שבסוף אתה צופה באיזה אמצעי שאתה צופה, בחדר עם תאורה כזו או אחרת, ולא מקבל את מה שצולם/הוסרט, אבל יש אמת מידה, טכנית, ברורה ורמת הדיוק של מוניטור ניתנת לבדיקה אבסולוטית.

האם זה חשוב ומובחן לצרכן... דיון אחר.
האם המעבד עושה שינויים והתאמות להתאים לטעם כזה או אחר... בוודאי.

אבל יש סטדנדרט ויש אדום נכון ויש אדום שגוי, ויש כיסוי מקסימלי של טווח הצבעים האפשרי ויש שחסרות דרגות של צבעוניות, ויש מוניטור שמכסה את כל הטווח הדינמי של הצילום/סרט ויש כזה שלא.

זה הרבה יותר מדיד ומדוייק מאודיו.
ולכן אנלוגיה לא רלוונטית.

במקרה של מוניטורים וצבע התשובה היא - כן.
בעולם הדיגיטאלי ניתן למדוד את הדיוק של הצבע בערכים אבסולוטים, ואפילו התאורה בחדר של מי שצופה במוניטור מדוייק יותר מותאמת לסטנדרט.
גם ביצועים של חיישן צילום מדידים, כולל טווח דינמי, עומק הצבע, הדיוק שלו... הכל מדיד.

כמובן שבסוף אתה צופה באיזה אמצעי שאתה צופה, בחדר עם תאורה כזו או אחרת, ולא מקבל את מה שצולם/הוסרט, אבל יש אמת מידה, טכנית, ברורה ורמת הדיוק של מוניטור ניתנת לבדיקה אבסולוטית.

האם זה חשוב ומובחן לצרכן... דיון אחר.
האם המעבד עושה שינויים והתאמות להתאים לטעם כזה או אחר... בוודאי.

אבל יש סטדנדרט ויש אדום נכון ויש אדום שגוי, ויש כיסוי מקסימלי של טווח הצבעים האפשרי ויש שחסרות דרגות של צבעוניות, ויש מוניטור שמכסה את כל הטווח הדינמי של הצילום/סרט ויש כזה שלא.

זה הרבה יותר מדיד ומדוייק מאודיו.
ולכן אנלוגיה לא רלוונטית.
אודיו מדיד באותה רמה

כבר הפנינה הזו מבית העסק של שרון100 ושות'..יצאה לאוויר העולם.
ניתן לקרא על זה בפורום What's Best Forum תחת audiogod...שרשור שלא הוא החל אבל ידע לחרב :

שרשור מרתק
תודה שחשפת אותי אליו בפעם הראשונה בחיי
לא יודע אני מתחיל לחבב את הAudiogod הזה

אם אני לא טועה, ומי שממש רוצה, יכול לרכוש הביתה את אותו ציוד שמשתמשים באולפנים (אלו שקיים מידע עבורם בכל מקרה).
לדוגמא, אחד מהאולפנים הכי מפורמים Abby Road השתמש במשך שנים במוניטורים מתוצרת B&W שזמינים לציבור ( 801, נוטילוס 802 , וגם חדשים יותר D3 למשל).
גם ההגברה שהשתמשו בה זמינה לרכישה (אאל"ט, יכול להיות שיש הבדל מסויים בדגמים, אולי היבואנים יוכלו להוסיף מידע): הם השתמשו\משתמשים שנים במוצרים של ברייסטון (Bryston). גם עכשיו הם משתמשים בהגברה שאפשר לרכוש: קלאסה (Classe).
בטוח שיש עוד שאני לא מכיר וקל לברר.
סה"כ אפשר תיאורתית לברר ולהגיע לציוד שהיה באולפן.. לא בטוח שזה יהיה לטעמו של האודיופיל הדקדקן. האולפן בנוי אחרת, עם אקוסטיקה אחרת וכו.
בנוסף, משתמשים במוניטורים שונים לשלבים שונים בהפקה. בהקלטה, ובמיקס בד"כ ישתמשו באותם מוניטורים סופר "נייטרלים" (מה שזה לא יהיה..), near field מה שנקרא.
אבל לשלב המאסטרינג משתמשים במוצרים יותר "ידידותיים לאודיופיל" יותר פול ריינג' עם מגברים תואמים (כאן נכנסים הדגמים הגדולים יותר של B&W).
אז למה הכוונה ב"נייטרלי VS חם"? אתה רוצה לקנות אחד מהמוניטורים המוגברים של PMC שבוודאות של 100% משתמשים בהם (באבי רואד) בהמון מההפקות? זה יהיה הכי "מדוייק"? אממה, ממש, אבל ממש לא בטוח שתלהב..
או אתה רוצה מוניטורים של שלב המאסטרינג, שהם רמקולים פול ריינג' אודיופילים, עם כל הוואסאח: טוויטר יהלום, וופרים מקרבון..?
כל זה מבלי בכלל להיכמס לדקויות כמו: איזה מאסטר מעניין אותך: זה שעשו לסטריאו? או אולי הציוד שמשתמשים בו כדי להכין את המאסטר Dolby Atmos של היצירה? אין לזה סוף.
בכל מקרה, היכולת "לנחש" למה התכוון המפיק בשלב המאסטרינג נמוכה מאוד, ולדעתי היא קרב אבוד (ומיותר בואך תמים).
לעומת זאת למצוא את מה שעובד הכי טוב עבורך זו כבר משימה שיש לך סיכוי להשלים (ובטח להינות יותר מהדרך מאשר לשחזר משהו דמיוני, שכביכול קולע בול לכוונתו של מפיק על קונסולה).

אם אני לא טועה, ומי שממש רוצה, יכול לרכוש הביתה את אותו ציוד שמשתמשים באולפנים (אלו שקיים מידע עבורם בכל מקרה).
לדוגמא, אחד מהאולפנים הכי מפורמים Abby Road השתמש במשך שנים במוניטורים מתוצרת B&W שזמינים לציבור ( 801, נוטילוס 802 , וגם חדשים יותר D3 למשל).
גם ההגברה שהשתמשו בה זמינה לרכישה (אאל"ט, יכול להיות שיש הבדל מסויים בדגמים, אולי היבואנים יוכלו להוסיף מידע): הם השתמשו\משתמשים שנים במוצרים של ברייסטון (Bryston). גם עכשיו הם משתמשים בהגברה שאפשר לרכוש: קלאסה (Classe).
בטוח שיש עוד שאני לא מכיר וקל לברר.
סה"כ אפשר תיאורתית לברר ולהגיע לציוד שהיה באולפן.. לא בטוח שזה יהיה לטעמו של האודיופיל הדקדקן. האולפן בנוי אחרת, עם אקוסטיקה אחרת וכו.
בנוסף, משתמשים במוניטורים שונים לשלבים שונים בהפקה. בהקלטה, ובמיקס בד"כ ישתמשו באותם מוניטורים סופר "נייטרלים" (מה שזה לא יהיה..), near field מה שנקרא.
אבל לשלב המאסטרינג משתמשים במוצרים יותר "ידידותיים לאודיופיל" יותר פול ריינג' עם מגברים תואמים (כאן נכנסים הדגמים הגדולים יותר של B&W).
אז למה הכוונה ב"נייטרלי VS חם"? אתה רוצה לקנות אחד מהמוניטורים המוגברים של PMC שבוודאות של 100% משתמשים בהם (באבי רואד) בהמון מההפקות? זה יהיה הכי "מדוייק"? אממה, ממש, אבל ממש לא בטוח שתלהב..
או אתה רוצה מוניטורים של שלב המאסטרינג, שהם רמקולים פול ריינג' אודיופילים, עם כל הוואסאח: טוויטר יהלום, וופרים מקרבון..?
כל זה מבלי בכלל להיכמס לדקויות כמו: איזה מאסטר מעניין אותך: זה שעשו לסטריאו? או אולי הציוד שמשתמשים בו כדי להכין את המאסטר Dolby Atmos של היצירה? אין לזה סוף.
בכל מקרה, היכולת "לנחש" למה התכוון המפיק בשלב המאסטרינג נמוכה מאוד, ולדעתי היא קרב אבוד (ומיותר בואך תמים).
לעומת זאת למצוא את מה שעובד הכי טוב עבורך זו כבר משימה שיש לך סיכוי להשלים (ובטח להינות יותר מהדרך מאשר לשחזר משהו דמיוני, שכביכול קולע בול לכוונתו של מפיק על קונסולה).
תגובה לעניין
הבעיה שמוניטורים כאלה Main מה שנקרא עולים מאות אלפי שקלים ;)

מה הבעיה עם זה?:p
אני לא בליגה הזאת ;)

מעניין דווקא בתחום הזה נדפק המוח מעניין איך זה בתחומים אחרים...

במובן הקולוסלי.

עמיר, איתי, משה, גנאדי, ושאר הנשמות הטהורות פה: לא נמאס לכם לדבר על אותו דבר שנים? ועוד עם אותה תולעת שכל פעם פותחת חשבון חדש?

עמיר, איתי, משה, גנאדי, ושאר הנשמות הטהורות פה: לא נמאס לכם לדבר על אותו דבר שנים? ועוד עם אותה תולעת שכל פעם פותחת חשבון חדש?
א. צודק
ב. כבר מתישהו אתמול הפסקתי להגיב
ג. מצטער שנכנסתי לזה. רפלקס מותנה טיפשי.
ד. מחקתי את כל ההודעות שלי.
ה. חלקן נשארו בציטוטים של אחרים, אבל לא אטרח לבקש שימחקו.

מה רצונך נשמה טהורה?

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור