ניקון D4 – מצלמה עם ISO אסטרונומי של 204,800 ?

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: ניקון D4 – מצלמה עם ISO אסטרונומי של 204,800 ?

על זה נאמר הפוך על הפוך
מצלמות כניסה ל FF עם ים יש של פיקסלים וקצב צילום בבודדת
ומצלמות דגל עם מספר פיקסלים שפוי וקצב אש בצרורות

הפוך כבר אמרתי?

כרמי אלו שני סגמנטים שונים לחלוטין. מצלמות ה FF עתירות הפיקסלים מיועדות לצילום סטודיו בו כל פיקסל חשוב. מצלמות אלו יהיו איטיות ועם ISO יחסית נמוך. מצלמות ה FF עם רזולוציה "שפויה", ביצועי ISO גבוהים וקצב אש רצחני מיועדות לצילום ספורט ועיתונאות. שם ה ISO וקצב צילום חשובים יותר מאשר כמות פיקסלים.
האולימפידה מתקרבת והקרב בין שתי היצרניות הגדולות הולך ומתחמם.

אבל למה היצרניות חושבות שצלמים חובבים מחפשים רק "מצלמת סטודיו" מפוצצת פיקסלים?
מה, טווח דינמי ורגישות ISO גבוהה לא חשובים לחובבים?

סגמנט ה FF מתחת ל 1000 דולר עדיין לא התחיל וגם לא יתחיל בקרוב... אין עדיין מצלמת FF שמכוונת לציבור הרחב של הצלמים החובבים וחבל. אני מניח שעלויות יצור ופיתוח מונעים כרגע את המצלמה הזו. בא לא נשכח שמצלמת DSLR מתחת ל 1000 דולר הונחתה לשוק רק לפני 8 שנים. לפני זה היית צריך למשכן איבר בשביל לקנות אחת כזו.
לעבור ל FF עם גוף זול יצריך מהלקוח להשקיע בעדשות ל FF שהם יקרות יותר וכבדות יותר. ובד"כ חובבים לא משקיעים בעדשות שכאלו וההעדפה שלהם זה לציוד קל, קטן וזול מה ש FF לא.
הלוואי ויוציאו אחת כזו אבל לא נראה לי שזה יהיה הכיוון. הכיוון עכשיו הוא למצלמות ללא מראה בשביל החובבים.
מי שרוצה FF שיקנה מצלמה ב 3000$ ויהנה מגודל החיישן עם הפיקסלים והטווח הדינאמי.

אני לא מדבר על מצלמות ב- 1000 דולר אלא על אלו ב- 3,000$, משום מה היצרניות חושבות שמי שמעוניין לרכוש אותן מחפש רק להפציץ בפיקסלים.
תן לחובבי צילום רבים מצלמה כזו, עם 16-20 מגה פיקסל, טווח דינמי ו- ISO מרשים ועשית אותם מאושרים. אל תתקע אותם רק עם בחירה של 36 מגה פיקסל.

הייתי שמח לרכוש את מחליפת ה D700 עם נגיד 16MP טווח דינמי ויכולת ISO משופרים, כאשר לאחדים גם חשובה יכולת הוידאו. מערכת פוקוס וקצב צילום זהה או עם שיפור קל.
כל זה בסדר גודל מחיר כמו של ה D700 היום והייתי מאושר
זה לא שאין את הטכנולוגיה פשוט הכיוון שהן הולכות עליו שונה - מצלמות FF יקרות ומהירות כמצלמות ספורט ומצלמות הכניסה של ה FF לסטודיו בלבד.

לא כולם צריכים מצלמת סטודיו ואני לא רואה את העיתונים לדוגמה רצים לקנות את מצלמות הדגל של FF

עד כה מצלמות ה FF של ניקון כמו ה D700 הציעה את אותו טווח דינאמי ואותה רזולוציה כמו ה D3 בשליש מחיר ועם קצב צילום איטי יותר. מכיוון שה D800 עדיין בגדר שמועה אז נחכה לראות מה יוציאו שתי החברות.

הדמועות טוענות שמעתה העניין הזה יפוצל לשני חיישנים שונים, נחכה, עד אז אנחנו מתדיינים כאן על ספקולציות...

את האמת ההכרזה הבאה של ניקון לא כזו מרגשת אותי כמו ההכרזה של פוג'י עם העדשות המתחלפות... אם יש משהו שאני מחכה לו זו המצלמה הזו.

אכן מסקרן... אבל אין יותר מדי מידע או תאריך השקה, נכון?

הקנון וניקון RUMORS גורמים להרבה אנשים להתרגש/לחכות/להתבאס שכן יצא או לא יצא דגם...
פעם הייתי קונה מצלמה, ואחרי 10 שנים היה אולי איזה משהו שיצא שאולי היה גורם לי לחשוב להחליף...
זה טרוף מה שהולך היום עם ההטרפה של הרשת והשמועות.

אם שואלים אותי (לא שבאמת שואלים) אז אני בטוח שמאחורי השמועות הללו עומדות החברות בעצמן.

למדו מאפל...
איפה ה- OM1, צעצוע של ברזל שלא הסכים לזוז מילימטר בגלל אף שמועה.

חחח... הוחלפה ב OM3 איזה 20 שנה אחרי...
אלה היו הימים מה שנקרא...
הנה שלי כפי שהיא נראית היום, עדיין עובדת מושלם:
IMG_6867.jpg
IMG_6882.jpg

תמונות מצורפות

• IMG_6867.jpg
    IMG_6867.jpg
    KB 101.9 · צפיות: 366
  • IMG_6882.jpg
    IMG_6882.jpg
    KB 111.2 · צפיות: 512
זה שהרשת זמינה היום יום יותר ויש יותר שמועות זה לא הופך את העולם לפחות מוצלח או רומנטי :)
זה זה שיש הרבה דגמים חדשים זה גם לא מצריך אותנו לשדרג כל דור היות והשינויים בדרך כלל קטנים מדור לדור
זה נותן לנו אפשרות לראות מה הכיוון שתחום הולך עליו

איזה כיף לתפעל את הברזל הזה...
כרמי, אולי לא פחות מוצלח, אבל יותר טורדני... תמיד יש משהו שמזמזם לך בפינה של הראש (זוכר מה קרה שיצאה המחליפה של המצלמה שלך, בערך דקה וחצי אחרי שקנית אותה?).

ליאור, תודה שאתה מזכיר לי - ממש חבר טוב :)

אתה צודק זה נכון, שיש את הרעש הזה - אבל זה רעש טוב בסופו של דבר, למרות שהציוד שלנו נהפך להיות "ישן" כמו חדשות של אתמול יש לנו אופציות לשדרג בקצב מהיר יותר (אם זה מה שמתאים לנו) מאשר היה לפני עשור.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור