קודם כל אני רוצה להודות למארגני המפגש ולצוות החנות על ערב מוצלח , בהחלט למדתי כמה דברים היום על אופי צליל של מערכות , והיה מעניין להשוות את הדוגמאות למערכת הפרטית בבית . איני אודיופיל ויש לי הנחתה רצינית באוזן שמאל כך שאני כנראה לא יכול ליהנות מרמת האבחנה והרגישות לפרטים שיש לאחרים ואני מאמין שההתרשמות האישית שלי היתה שונה.
בכל מקרה עבורי המערכת הבהירה היתה רזה מדי ושטוחה , לא היתה נוכחות באס כמעט . המערכת החמה צבעה את הצליל והעניקה לו גוון יותר חי , היתה לסאונד יותר נוכחות והבאס היה מורגש בהחלט . המערכת הניטרלית נשמעה הכי טוב באוזניי אם כי היה חסר קצת באס , שחזור הצלילים והקול האנושי היה הכי משכנע ומוצלח לטעמי במערכת זו והצליל היה חי ופאנצ'י .
איני יודע בכמה מתוקצבות מערכות אלו אך אני מניח שהן די יקרות . שמחתי לגלות שגם המערכת הפשוטה יחסית שלי (רסיבר אונקיו 3007 , רמקולים AR 310HO , ו-DVD פיוניר ותיק כמקור , כאשר הכל מחובר בכבלים ואינטרקונקטים איכותיים אמנם אך לא יקרים) , אמנם אולי לא יותר טובה אך בהחלט לא נופלת מאף אחד מהשילובים , ובהחלט נשמעת הרבה יותר טוב מהבהירה , ועם במה ואימג'ינג עדיפים על כל השילובים ! (אולי בגלל בעובדה שבחדר לא ישבתי במיקום האידיאלי , ובבית המערכת נמצאת בחדר האזנה ייעודי)
למרות שהמפגש היה מאלף ותרם לידע הכללי שלי , לדעתי יהיה הרבה יותר מוצלח לקיים מפגש שבו תוצג מערכת אידיאלית – היי אנד אמיתי שמתומחר בסדר גודל של 100000 שקל ויותר ומורכב מהחלקים האיכותיים ביותר: רכיבים , חיווט , חשמל , מעמדים , בקיצור – "THE WORKS" , כאשר כל האלמנטים השונים מותאמים אחד לשני בכדי ליצור צליל כמה שיותר מושלם , וככה תהיה לנו הזדמנות להתרשם פעם אחת ולתמיד מהדבר האמיתי ולדעת איפה אנו עומדים עם המערכת שלנו ביחס לזה.
המערכות שהוצגו היום לא יכולות לשמש רפרנס שאליו אני יכול להשוות את המערכת שלי ולדעת אם שווה לשדרג מכיוון שהן לא אידיאליות ומראש נבנו בכדי להדגיש אופי מסויים על חשבון האיזון הטונלי ושאר ירקות.