מערכת #1 שלי

chenk

חבר מתחיל
מעורבות
5
נקודות
3
שלום לכולם.

קצת רקע על ההגברה (משתמש במידע שנאסף על פי ראיונות בעיקר).

"סומו" הוקמה על ידי ג'יימס בונג'ורנו שהיה מתכנן מגברים עם עבר בלא מעט חברות הגברה מובילות (SAE, GAS), מדובר היה באדם צבעוני מאוד (תחפשו תמונות שלו תבינו).

המטרה הייתה לתת מענה זול יחסית לאודיופילים באמצעות הורדת כלל התוספות שאינן תורמות באופן ישיר לסאונד, בעיקר חומרי מעטפת יוקרתיים.

הסט הזה מורכב מ the nine, מגבר כוח קלאס a שהיה מוגן בזמנו עם פטנט, 65W עם מאוורר קטן על מנת להקטין את שטח הרדיאטורים.

שנאי בגודל של 1400kva, עם 10 טרנזיסטורים לכל צד... המגבר 65w הקטן הזה מזיז רמקולים לא פשוטים בקלילות (בדקתי עד עוצמה של 90db).

הקדם מגבר נקרא אלקטרה,חמוד, יעיל שפשוט עושה הכל טוב. לא מייבש ולא מעבה. עבורי - מושלם.

ויש גם טיונר שנקרא צ'ארלי, נשמע מעולה ונראה מעולה, אין לי הרבה מה להוסיף עליו.

חיברתי את הנ"ל לרמקולים טרנסמישן ליין pro9 שנבנו על ידי אברהם קדמוני, הרגישות שלהם לא גבוהה, בעבר חיברתי אקיופייז של 75w והוא לא עמד במשימה, הם צריכים יכולת אספקת זרם טובה המגבר.

איך נשמע?

זה לא סאונד מודרני סופר מפורט וטוב שכך, הגבוהים לא צורמים והנמוכים מפורטים בדיוק במידה הנדרשת.
הסומו דינמי מאוד... וזה הכיף איתו, זה מטוס קטן וזריז עם במה גדולה.

וקצת שווי שוק, היחס בין עלות לתועלת של ההגברה בעיקר חסר פרופורציה לדעתי.

The nine - 1200-1400$
מחירי ארה"ב.
אלקטרה וצ'ארלי - 250-500$ לכל אחד.
מחירי ארה"ב.

אני עוד לא מצאתי סט שיכול לתת את המענה הנ''ל בעלות כזו. לדעתי אנשים פשוט לא מכירים.

מקווה שנהניתם.

תמונות מצורפות

• IMG_20260625_210722.jpg
    IMG_20260625_210722.jpg
    KB 87.6 · צפיות: 37
  • IMG_20260625_210906.jpg
    IMG_20260625_210906.jpg
    KB 98.1 · צפיות: 35
בזמנו (של מתושלח) לקחתי מסטיריאוטיפ בירושלים מגבר כוח סומו קטן יותר, לא היה מאוד מעודן אבל אהבתי מה ששמעתי.

אני עוד לא מצאתי סט שיכול לתת את המענה הנ''ל בעלות כזו. לדעתי אנשים פשוט לא מכירים.
אנשים לא תמימים ולא טמבלים, הם מכירים ויודעים.
נכון שכל אחד שילם לפחות פעם אחת מחיר לימוד, אבל יודעים ומכירים.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור