מוזיקליות VS דיוק

אבל אני רוצה סאונד אולפני זאת כל הנקודה.

לגמרי, תיכנס לסנטרוניקס, דקדה, כלי זמר, וויילד גיטארז, חלילית ותקנה מוניטורים איכותיים מוגברים ומגבר PA ומובטח שתקבל את מה שאתה מחפש.
הסטריאו המודרני מנחית בתחומים שבהם יש הרמוניות צבעוניות ורעש שנמצא בעיקר במיד הנמוך, זו גם אופציה, מניפולציה אבל אופציה.

אבל המדדים שלך הם לגמרי סובייקטיביים, זה הכל לפי האוזן שלך. ואם האוזן שלי מעדיפה טיפה הדגשה בבס אז מערכת כזו עם הדגשה קלה, תישמע לי טבעית ושקופה, ועדיין אשמע הבדלים בין הקלטות, יותר מאשר מערכת שיותר "פלאט", ששם כל ההקלטות תישמענה לי כאילו חסר בהן בס!!!

בקיצור השקיפות הזו היא הרגשה שאפשר לבטא במילים, ובאמת יש בה היגיון שאני מסכים איתו, אך זה לא הופך אותה למדד אובייקטיבי.

לא מנסה להפוך את זה למדד אובייקטיבי או לקבוע למישהו מה נכון לו...
אני מדבר על חוויה פשוטה בהאזנה, מבחינתי,
כשמערכת/תוצאה גורמת לי לשמוע יותר הבדלים בין אלבומים, בין הפקות, בין זמרים ובין סגנונות, היא מעניינת אותי יותר.
וכשמערכת גורמת להרבה דברים לקבל פחות או יותר אותו אופי, גם אם זה נשמע נעים ומרשים, אני אישית פחות מתחבר לזה.

• Like
Reactions: omi
אני מבין למה אתה קורא לזה שקיפות, רק שנראה לי חשוב להשתמש במילה באותה צורה ובאותה משמעות שבה אחרים משתמשים בה ‑‑ זה, לדעתי, הבסיס לתקשורת מילולית.

אבל נראה לי שמיצינו את הנושא. אתה בהחלט יכול להמשיך להשתמש בה כהרגלך. לכל היותר, כשמישהו שלא קרא את הדיון הזה ייתקל בפוסט שלך שמשתמש במילה הזו, יש סיכוי סביר שהוא יבין אותה אחרת ממה שהתכוונת. זה, במקרה הגרוע, יהיה המחיר.

נחיה עם זה :שתוי:

• Like
Reactions: AK1
יש עוד מילות קסם, "19 אינטש" , תקנה rack מתאים ותשים בו ציוד אולפני, לא צוחק.

בגלל אילוצים שפירסמתי קודם עברתי לחדר כמעט במידות שכתבת, יצאתי לחיפוש למדפיים על סטנד יעודי שיש לי ואוזני חשכו איזה זבלה יש במחירים סבירים. התעשיה פיתחה רמקולים לפלח השוק הזה שהרמקולים בו פשוט בלתי נסבלים לדוגמה B&W, Q acoustics ועווד הרבה, שקופים וחדים מיגרנה מובטחת, לך על מוניטורים אולפניים מוגברים. או כאשר תזכה בלוטו על Harbeth.

בגלל אילוצים שפירסמתי קודם עברתי לחדר כמעט במידות שכתבת, יצאתי לחיפוש למדפיים על סטנד יעודי שיש לי ואוזני חשכו איזה זבלה יש במחירים סבירים. התעשיה פיתחה רמקולים לפלח השוק הזה שהרמקולים בו פשוט בלתי נסבלים לדוגמה B&W, Q acoustics ועווד הרבה, שקופים וחדים מיגרנה מובטחת, לך על מוניטורים אולפניים מוגברים. או כאשר תזכה בלוטו על Harbeth.
כן זאת בדיוק הבעיה
היי פיי ביתי במחיר נמוך הוא נחות לעומת מה שמקבלים במוניטור אולפני
פלוס יש את הסרט של התאמת מגבר וSource

כן זאת בדיוק הבעיה
היי פיי ביתי במחיר נמוך הוא נחות לעומת מה שמקבלים במוניטור אולפני
פלוס יש את הסרט של התאמת מגבר וSource
אני גם חושב שיש לך טראומה אקוסטית מהחדר, בטח ניסית מדפיים עם פורט אחורי שנועד להגדיל באס ביחס לתיבה, פאקינג מיגרנה.
שכח מכל אלה, לך לחנויות שהזכרתי ומוניטורים מוגברים בלי פורט אחורי יתאימו לך גם מבחינת המחיר.

Screenshot_2026-06-30-18-59-31-70_96b26121e545231a3c569311a54cda96.jpg
קיבלתי בלעדיות מהרשות המוסמכת להנפיק אישור זה. כל מי שחפצה נפשו לשמוע כמו הטכנאי (דרך אגב : יש לאמור מהנדס השמע ) , מוזמן לפנות אלי בפרטי ואנפיק לו תעודה זאת ללא תמורה.
אשרי המאמין ושומר פתאים הטכנאי.

צפה בקובץ המצורף 71678קיבלתי בלעדיות מהרשות המוסמכת להנפיק אישור זה. כל מי שחפצה נפשו לשמוע כמו הטכנאי (דרך אגב : יש לאמור מהנדס השמע ) , מוזמן לפנות אלי בפרטי ואנפיק לו תעודה זאת ללא תמורה.
אשרי המאמין ושומר פתאים הטכנאי.
גדול!!!! חחחחחחחחח

אתה מזכיר לי את הכתבה הבאה, בה ניסיתי להתמודד בדיוק עם השאלה הזו.
לא בדיוק . ההנאות במאמר שלך מבוססות על חוויית שמיעה , כאשר "הנאה" במובן הזה נגזרת מאבחנה בין הרובד החושי לזה הקוגנטיבי של אותה חווייה , אותה הכתבה שלך מנסה לאפיין , להסביר ולשפוט : האם דין הנאה מהסוג הראשון כדין זו מהסוג השני , שיכולה להגיע גם מ"טרנזיסטור AM" . לעומת זו , ההנאה בדיון הנוכחי נובעת מאידיאולוגיה שמכתיב רובד שעיקרו שכלתני ; בניגוד לשני הרבדים לעיל , הוא אינו נשען על האזנה , אלא ידיעה! כמובן שאין בכך בכדי לגרוע או לערער על הלגיטימיות של הקו אותו מובילים אודיונט ודומיו , אך חשוב להבדיל .

אני מבין למה אתה קורא לזה שקיפות, רק שנראה לי חשוב להשתמש במילה באותה צורה ובאותה משמעות שבה אחרים משתמשים בה ‑‑ זה, לדעתי, הבסיס לתקשורת מילולית.

אבל נראה לי שמיצינו את הנושא. אתה בהחלט יכול להמשיך להשתמש בה כהרגלך. לכל היותר, כשמישהו שלא קרא את הדיון הזה ייתקל בפוסט שלך שמשתמש במילה הזו, יש סיכוי סביר שהוא יבין אותה אחרת ממה שהתכוונת. זה, במקרה הגרוע, יהיה המחיר.
מזכיר לי את זה :)

there are three hundred and sixty-four days when you might get un-birthday presents—’

‘Certainly,’ said Alice.

‘And only one for birthday presents, you know. There’s glory for you!’

‘I don’t know what you mean by “glory,”’ Alice said.

Humpty Dumpty smiled contemptuously. ‘Of course you don’t—till I tell you. I meant “there’s a nice knock-down argument for you!”’

‘But “glory” doesn’t mean “a nice knock-down argument,”’ Alice objected.

‘When I use a word,’ Humpty Dumpty said in rather a scornful tone, ‘it means just what I choose it to mean—neither more nor less.’

אבל אני רוצה סאונד אולפני זאת כל הנקודה.
אז בשלב ראשון אתה חייב לשמוע בסביבה אקוסטית תואמת, דהיינו חדר הבקרה באולפן בו עבד הטכנאי שאת עבודתו אתה רוצה לשמוע.
עם אותה אקוסטיקה, קונסולה, מיקרופונים, חיווט, ארוניות ציוד ואפילו אותו הכיסא בו השתמש הטכנאי.
מספיק שאתה והטכנאי לא תואמים בגובה, או במידת משענת הכסא, והמוניטורים לא באותה זווית פיזור,
בכדי שלא תשמע מה ששמע הטכנאי.
גם הענות השמיעה באוזן שלך צריכה להיות תואמת לזאת של הטכנאי, וזה עשוי להיות קשה להשיג את בדיקות השמיעה של הטכנאי,
אז לא כדאי לבנות על זה.
ברוב מוחלט של המקרים המוניטרים יהיו מסוג NEARFIELD, וברור מאליו שהם צריכים להיות מהדגם בו השתמש הטכנאי.
בלי תנאי בסיסי זה, אין התכנות שתמצא את מה שהגדרת.
וברגע שתמצא, זה יהיה רלוונטי רק להקלטות מסוימות שביצע אותו טכנאי מסוים בחדר הבקרה המסוים, בזמן מסוים.
אם אותו טכנאי ביצע שינויים או שיפורים במהלך תקופת עבודתו, תצטרך להיערך בהתאם לשכפול השינויים אצלך.
לשם כך תזדקק ,למטרת מעקב, ללוג העבודה והרזומה של אותו טכנאי.
כל הקלטה אחרת או ציוד אחרים לא יישמעו כמו ששמע הטכנאי. המסוים.

הפיתרון הפרקטי לקבל את מה שהגדרת כמטרה הוא דווקא קל, מכיוון שהאלמנט המוסיקלי לא רלוונטי למטרה.
אתה צריך לבנות אולפן, לבצע הקלטות ומיקס בעצמך, ולהאזין לתוצאה.
זה לא חייב להיות סאונד של אבי רואד, קונסולה של Neve או מיקרופונים של נוימן.
למטרה שהגדרת, סביבה אקוסטית ידועה, מיקסר קריוקי 2 ערוצים של ברינגר, ומיקרופון מעלי אקספרס יעשו את העבודה.
נקודה חשובה לציון, היא לוודא מראש שאתה שומע את ההקלטה באותם תנאים פיזיולוגיים בהם היית בזמן שהקלטת.
למשל, אם הקלטת בעונת החורף, בזמן צינון, לא תוכל לשחזר את החוויה מבלי להיות מצונן בזמן האזנה להקלטה במועד מאוחר יותר.
רק כשאתה הטכנאי, תוכל לשמוע כפי ששמע הטכנאי.
וגם זה בעירבון מוגבל, כי גרף ההיענות של האוזן משתנה עם הזמן.

אז בשלב ראשון אתה חייב לשמוע בסביבה אקוסטית תואמת, דהיינו חדר הבקרה באולפן בו עבד הטכנאי שאת עבודתו אתה רוצה לשמוע.
עם אותה אקוסטיקה, קונסולה, מיקרופונים, חיווט, ארוניות ציוד ואפילו אותו הכיסא בו השתמש הטכנאי.
מספיק שאתה והטכנאי לא תואמים בגובה, או במידת משענת הכסא, והמוניטורים לא באותה זווית פיזור,
בכדי שלא תשמע מה ששמע הטכנאי.
גם הענות השמיעה באוזן שלך צריכה להיות תואמת לזאת של הטכנאי, וזה עשוי להיות קשה להשיג את בדיקות השמיעה של הטכנאי,
אז לא כדאי לבנות על זה.
ברוב מוחלט של המקרים המוניטרים יהיו מסוג NEARFIELD, וברור מאליו שהם צריכים להיות מהדגם בו השתמש הטכנאי.
בלי תנאי בסיסי זה, אין התכנות שתמצא את מה שהגדרת.
וברגע שתמצא, זה יהיה רלוונטי רק להקלטות מסוימות שביצע אותו טכנאי מסוים בחדר הבקרה המסוים, בזמן מסוים.
אם אותו טכנאי ביצע שינויים או שיפורים במהלך תקופת עבודתו, תצטרך להיערך בהתאם לשכפול השינויים אצלך.
לשם כך תזדקק ,למטרת מעקב, ללוג העבודה והרזומה של אותו טכנאי.
כל הקלטה אחרת או ציוד אחרים לא יישמעו כמו ששמע הטכנאי. המסוים.

הפיתרון הפרקטי לקבל את מה שהגדרת כמטרה הוא דווקא קל, מכיוון שהאלמנט המוסיקלי לא רלוונטי למטרה.
אתה צריך לבנות אולפן, לבצע הקלטות ומיקס בעצמך, ולהאזין לתוצאה.
זה לא חייב להיות סאונד של אבי רואד, קונסולה של Neve או מיקרופונים של נוימן.
למטרה שהגדרת, סביבה אקוסטית ידועה, מיקסר קריוקי 2 ערוצים של ברינגר, ומיקרופון מעלי אקספרס יעשו את העבודה.
נקודה חשובה לציון, היא לוודא מראש שאתה שומע את ההקלטה באותם תנאים פיזיולוגיים בהם היית בזמן שהקלטת.
למשל, אם הקלטת בעונת החורף, בזמן צינון, לא תוכל לשחזר את החוויה מבלי להיות מצונן בזמן האזנה להקלטה במועד מאוחר יותר.
רק כשאתה הטכנאי, תוכל לשמוע כפי ששמע הטכנאי.
וגם זה בעירבון מוגבל, כי גרף ההיענות של האוזן משתנה עם הזמן.
עזוב, זה אבוד.
מה שמרשים שהטרול הזה, שכולם מכירים "היטב", הצליח שוב לבצע את זממו ולגרום לבלגאן שזו מטרתו הקבועה, אז יצא דיון מעניין של אותם קומץ משתתפים עם אותן תגובות בפעם העשרים, שאפו Audionut!
ומי נפלו בפח, כל אושיות הסטריאו בארץ, כאלה שיודעים הכי טוב תמיד, והנה בא אודיונאט הקטן ועשה מהם פורפרה, כולל את גיא שלא יהיה מוכן לקבל את הפגיעה בכבודו ויעשה כמו ברומא העתיקה-יהרוג את השליח. ואם באמת תעשה זאת גיא זה בסדר, הצלחתי למכור בלוחות את מה שרציתי, שתדע לך שביד 2 זה יותר קל.

נערך לאחרונה ב:
אוקיי - אז זה בדיוק מה שחשבתי.
יש הבדל גדול מאוד באופן שבוא מוצגת מוזיקה בין מסלול דיגטלי כזה או אחר .אפילו כתבתי את זה מחוויות אישיות שלי לא פעם אחת.טחנתי פה את הראש על שעונים וג'יטר ופילטרים עד רמת הלא מדיד ומגיע שלב האוזן.
הרבה יותר קשור לאופן שזה מוגש , לאורגניות ,לטקסטורה , לחוסר הצרימה אך ללא החסרת שום פרט,למיקרו דינמיקה, ל YOU ARE THERE EXPREINCE וכו וכו.
הבדל בין מרגש או לא מרגש.

מה שאני לא מבין - איך זה קשור למה שרשמתי מתן ואיפה פשטתי דברים?

כפרה על מה אתה מדבר? הבאתי כאן דוגמא לשני מקורות דיגיטליים, שניהם עם אותו דיסק. לאיזה מסלול דיגיטלי שונה אתה מתייחס?

באחד הקלטה פח נשמעת פח ובאחר הקלטה פח נשמעת מעולה. כלומר, יש כאן אלמנט סלחנות. כלומר, זה לא רק garbage in garbage out מחד ומאידך זה לא רק צבע ומריחות כדי שהכל ישמע יפה. זאת היתה חיה אחרת.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור