מוזיקליות VS דיוק

הדיון על פלאט = שקוף.
שווה ערך ל ....יודעים מה - אין לי אפילו דוגמא אחת מרוב שזה מטופש.
זה תקף לשני הכיוונים פה - להצהרות של אודיו משהו וגם לתגובות להודעות שלו.
לא קיימת מערכת פלאט מסוג 1 שתמדד זהה למערכת פלאט מסוג 2 באותו חדר.
זה 100 גרפים . ואף אחד מהם לא יהיה זהה - אפילו לא אחד.
אפס סיכוי.
כדי למדוד מוזיקה מודדים באמצעות RTA - זה לרוב כמו מדידת STEADY בתוצאה .
אז לא - שום מערכת לא תמדד זהה לשכנתה - גם לא בפרמטר אחד . לכן כל הדיבור על נמדדות זהה אך נשמעות שונה - לא רלוונטי בשום צורה - מדובר בתרחיש דמיוני לחלוטין.פרי יצריתם של אלה שלא מדדו או שמדדו אך לא למדו.

ובהמשך לדיבור על הדיגטל - אין זה נוגד בכלל את חשיבות המדידות .יש עוד מימדים חוץ ממידות במערכת.
מה שבטוח במאה אחוז - שאם גרף התדרים לקוי באופן מהותי - המערכת לא נאמנה למקור .
אם זמני הדהוד גבוהים /מתים/לא לינאריים - כנ"ל.
ועוד עשרות פרמטרים מדידים.

ואין לזה שום קשר לאיפה ההקלטה /מה שמעו בחדר המיקס וכו וכו -אפס קשר .
אם היא לא יודעת לשחזר גרף בצורה נכונה - היא לא תדע לעולם להיות נאמנה למקור .

האם יכול להיות שמערכת שמראה גרף SPL נהדר תשמע פח אשפה ואחרת שלקויה בגרף ה SPL תשמע טוב יותר -ודאי שכן .
אולי לשניה - יש אחוזי עיוות מאוד נמוכים ולקודמת יש המון דיסטורשיין ?
אולי זמני הדהוד בחדר השני הם ממש בול ?
אולי לבעל המערכת יש מזל גדול והוא בחדר של תקרה 3 מטרים וזה יוצר אפקט הולגרפי פשוט מטורף והמערכת עם הגרף השטוח נמצאת בממד תקרה סופר נמוכה.

כאשר פותחים את היריעה להשוואות בין מערכות שונות או אפילו זהות בחדרים שונים - נכנסים 200 משתנים נוספים.
המטרה היא למקסם תוצאה - לא להשוות איפה שומעים טוב יותר.

הדיון על פלאט = שקוף.
אפס סיכוי.
אז לא - שום מערכת לא תמדד זהה לשכנתה - גם לא בפרמטר אחד . לכן כל הדיבור על נמדדות זהה אך נשמעות שונה - לא רלוונטי בשום צורה - מדובר בתרחיש דמיוני לחלוטין.פרי יצריתם של אלה שלא מדדו או שמדדו אך לא למדו.
לא זכור לי שמישהו דיבר על מערכות שנמדדות זהה, רק על מערכות שונות שכולן עומדות במדדי איכות של "נאמנות למקור", כולל flat, מינימום עיוות וכיו"ב, ובכל זאת נשמעות שונה.

ובהמשך לדיבור על הדיגטל - אין זה נוגד בכלל את חשיבות המדידות .יש עוד מימדים חוץ ממידות במערכת.

אתה מדבר על הצד השני של אותו דבר:
אתה אומר שאם המערכת לא יודעת לשחזר גרף בצורה נכונה, או כל מיני מדדים בעייתיים, היא לא נאמנה למקור.
Audio Nut אומר שאם המערכת כן יודעת לשחזר גרף בצורה נכונה, ואין לה כל מיני מדדים בעייתיים, היא כן נאמנה למקור.

Audio Nut מוסיף שאם היא "נאמנה למקור", זה אומר ששומעים כמו שהטכנאי שמע, מה שלא הגיוני כפי שהוא חושב, בהינתן שמערכות שעונות להגדרתו כ"נאמנות למקור" עדיין יכולות להיות שונות מאוד, וגם שונות מהציוד של הטכנאי, והאקוסטיקות שונות. אז מה שמע הטכנאי?

ושניכם מסתכלים על נאמנות למקור כעל האידאל.

מתנצל על בורותי:
  1. אם הכוונה ל-Real‑Time Analyzer, איך זה עוזר למדוד מוזיקה?
  2. האם בעזרת מיקרופונים וכולל את החזרי החדר?
  3. והאם מוזיקה ו-STEADY STATE אינם הפכים?

נערך לאחרונה ב:
הדיון על פלאט = שקוף.
אפס סיכוי.

האם יכול להיות שמערכת שמראה גרף SPL נהדר תשמע פח אשפה ואחרת שלקויה בגרף ה SPL תשמע טוב יותר -ודאי שכן .
אולי לשניה - יש אחוזי עיוות מאוד נמוכים ולקודמת יש המון דיסטורשיין ?
אולי זמני הדהוד בחדר השני הם ממש בול ?
אולי לבעל המערכת יש מזל גדול והוא בחדר של תקרה 3 מטרים וזה יוצר אפקט הולגרפי פשוט מטורף והמערכת עם הגרף השטוח נמצאת בממד תקרה סופר נמוכה.

כאשר פותחים את היריעה להשוואות בין מערכות שונות או אפילו זהות בחדרים שונים - נכנסים 200 משתנים נוספים.
המטרה היא למקסם תוצאה - לא להשוות איפה שומעים טוב יותר.
תגובה מופתית מנומקת ומקצועית! ומה עכשיו? אני מרגיש ריקנות :) על מה נריב :D

תגובה מופתית מנומקת ומקצועית! ומה עכשיו? אני מרגיש ריקנות :) על מה נריב :D
אההההה חביבי, ככה זה כשדן עונה. לא תקבל חצי תשובה או פירור של מידע לא מקצועי ומבוסס.
בעייתי הבחור. :מאזין:

אף אחד לא באמת יודע מה היה באולפן, מה הטכנאי שמע, ומה בדיוק הייתה הכוונה המקורית..."הנאמנות למקור" פה...זה דמיון וטו לא...לכן השאיפה להיות "נאמן למקור"..מתוך התעקשות שמה שהוקלט באולפן יהיה 1 ל 1 בבית...זה אבסורד וטו לא...

מה שכן אפשר לשמוע די מהר, זה אם מערכת כל הזמן מושכת לכיוון מסוים...
X Y או Z או A B C ועוד...
ככל שהמערכת שקופה יותר ( שלמעשה ההפך מ Flat שמנסה ליישר את הסאונד לפי קו או תבנית.
שקיפות אמיתית לא מיישרת כלום, היא פשוט מורידה את החתימה של המערכת מהדרך.
כשמערכת שקופה, היא לא גורמת לכל הקלטה להישמע "מאוזנת" באותו אופן והתנהגות.
להפך, היא חושפת כמה ההקלטות, סגנונות שונים...

שקיפות היא למעשה השאיפה האמיתית מבחינתי, היכולת של המערכת לזוז ולפזז לפי אופי ההקלטה ,היא פחות דוחפת את עצמה קדימה ויותר נותנת להקלטה להוביל.

המטרה שלי זה לשמוע את ההקלטה בדיוק כמו שהיא הוקלטה בלי להוסיף ולהסיר שומדבר וכל ניואנס בהקלטה

מה עם ליהנות מהמוזיקה? או אתה רק נהנה מעצם הידיעה שהמערכת שלך עונה על דרישה מסוימת

ככל שהמערכת שקופה יותר ( שלמעשה ההפך מ Flat שמנסה ליישר את הסאונד לפי קו או תבנית.
flat פירושו רק שאף תדר לא מודגש או מונחת ביחס לאחרים. זה לא משהו אקטיבי שיכול למשוך משהו לאנשהו, אלא תוצאה פסיבית של מדידה.
זה לא ההיפך משקיפות, אלא שניהם מסתדרים נהדר יחד.

דווקא סטיות מ-flat עלולות לפגוע בשקיפות -- אם תחום אחד מודגש מדי, הוא עלול לכסות על האחר.

שקיפות אמיתית לא מיישרת כלום, היא פשוט מורידה את החתימה של המערכת מהדרך.
שקיפות היא רק התחושה שאין שום דבר בדרך בין המאזין לבין הכלים והקולות, וגם היא לא משהו אקטיבי שמסיר דברים, אלא תחושה פאסיבית בהאזנה.

היא לא בהכרח גורמת או מעידה על היעדר "חתימה". למשל הדגשה קלה של הגבוהים, שהיא "חתימה" מובהקת, יכולה לפעמים לגרום להגדלת תחושת השקיפות, ולהוספת פרטים.

קל לבלבל בין שקיפות לפרטים, אבל התחושה שאין שום דבר בדרך בין המאזין לבין הכלים והקולות לא אומרת ששומעים את כל הפרטים, וזה ששומעים הרבה פרטים זה לא אומר שיש גם תחושת שקיפות.

שקיפות היא למעשה השאיפה האמיתית מבחינתי, היכולת של המערכת לזוז ולפזז לפי אופי ההקלטה ,היא פחות דוחפת את עצמה קדימה ויותר נותנת להקלטה להוביל.
נראה לי שאתה שם את כל הביצים בסל של תכונה אחת, חשובה ככל שתהיה. נראה לי שמה שאתה מתאר מותנה בכמה וכמה פרמטרים בנוסף לשקיפות, כולל למשל פירוט, flatness (היעדר הדגשות/הנחתות תדרים), טונאליות שנשמעת נכונה ומובהקת, במה, צלילות, פוקוס, ועוד.

מה עם ליהנות מהמוזיקה? או אתה רק נהנה מעצם הידיעה שהמערכת שלך עונה על דרישה מסוימת
אני נהנה מהידיעה שאני שומע את ההקלטה בצורה הכי נאמנה למקור שאפשר
Like the artist intended מה שנקרא
בדיוק כמו שנהנה אם אני יודע שאני צופה בסרט באותה צורה שהבמאי ראה אותו
הנאה מהמוזיקה יש ברור והיא באה מהמקום הזה לא הייתי רוצה מערכת שתעשה לי נעים באוזן

עמיר

אני חושב שאנחנו לא רחוקים...
לא טענתי ששקיפות היא "פרמטר יחיד" או מספר שאפשר למדוד בסרגל.
מבחינתי שקיפות היא התוצאה הסופית של כמה דברים יחד, איזון, שקט, טונאליות, פירוט, פוקוס, דינמיקה ובעיקר חוסר חתימה קבועה של המערכת.

Flat יכול לעזור כבסיס, אבל הוא לא מבטיח שקיפות...ממש לא.

מערכת יכולה להיות מאוזנת על הנייר ועדיין להישמע כבויה, יבשה או עם אופי מאוד ברור משלה.
כשאני אומר שקיפות, אני מתכוון לזה שהמערכת פחות "מספרת את עצמה" ויותר נותנת לכל הקלטה להראות מי היא.

אם זה קורה, מבחינתי זו מערכת שקופה יותר.

לא סיסמה, לא אמת מוחלטת, פשוט דרך מאוד יעילה להבין אם המערכת משרתת את המוזיקה או צובעת אותה.

עמיר

אני חושב שאנחנו לא רחוקים...
לא טענתי ששקיפות היא "פרמטר יחיד" או מספר שאפשר למדוד בסרגל.
מבחינתי שקיפות היא התוצאה הסופית של כמה דברים יחד, איזון, שקט, טונאליות, פירוט, פוקוס, דינמיקה ובעיקר חוסר חתימה קבועה של המערכת.

Flat יכול לעזור כבסיס, אבל הוא לא מבטיח שקיפות...ממש לא.

מערכת יכולה להיות מאוזנת על הנייר ועדיין להישמע כבויה, יבשה או עם אופי מאוד ברור משלה.
כשאני אומר שקיפות, אני מתכוון לזה שהמערכת פחות "מספרת את עצמה" ויותר נותנת לכל הקלטה להראות מי היא.

אם זה קורה, מבחינתי זו מערכת שקופה יותר.

לא סיסמה, לא אמת מוחלטת, פשוט דרך מאוד יעילה להבין אם המערכת משרתת את המוזיקה או צובעת אותה.
אני חושב שיש למילה "שקיפות" הגדרה מוסכמת/נפוצה: התחושה שאין שום "מסך" בין המאזין לכלים ולקולות.
נראה לי שאתה מעמיס על אותה מילה כמה דברים שונים.

הפרמטרים לא מנותקים זה מזה ‑‑ יש ביניהם חפיפה ‑‑ אבל הם בכל זאת נפרדים.
אף אחד לא אומר ש‑flat תמיד גורר שקיפות, או להיפך, אבל "צביעה" בדרך כלל קשורה יותר לסטיות מ‑flat מאשר לענייני שקיפות.

אין פרמטר יחיד שקיומו בנפרד מאחרים אומר ש'שהמערכת פחות "מספרת את עצמה" ויותר נותנת לכל הקלטה להראות מי היא', אבל יש דברים שהיעדרם אומר שהיא כן מוסיפה/גורעת דברים, ו‑flatness ופירוט די גבוהים ברשימה, גם אם חסרה קצת שקיפות.

אני נהנה מהידיעה שאני שומע את ההקלטה בצורה הכי נאמנה למקור שאפשר
Like the artist intended מה שנקרא
בדיוק כמו שנהנה אם אני יודע שאני צופה בסרט באותה צורה שהבמאי ראה אותו
הנאה מהמוזיקה יש ברור והיא באה מהמקום הזה לא הייתי רוצה מערכת שתעשה לי נעים באוזן
הנאה מידיעה לא שווה להנאה ממוזיקה . אתה מעצב את ההגדרה/שיפוט שלך להנאה לפי אמות מידה שכלתניות , לא חווייתיות . בקצרה , הייתי מעיז ואומר שאתה נהנה לסבול בפוטנציה לפי ההגיון הזה . אם כך אשריך ולא נוסיף בעניין , שכן המטרה מקדשת את האמצעים . כמובן שצריך לסייג את הצידוק שהמצאת לצורך זה בעובדה שההגדרה שלך לנאמנות למקור קשורה באופן רופף במקרה הטוב למציאות בשטח ומבוססת על הבנה חלקית כאשר את החורים אתה סותם ע"י בינה מ' וגנרליזציה של המושג "היי פיי" וכל זה איכשהו מספיק לך לטפיחת שכם עצמית כמי שמוסמך דיו בנושא כדי לצאת בהצהרות , כלומר המעט שאתה כן יודע מספיק לך להרגיש בטוח באידיאל שלך . לא שיש בזה רע , רק מנסה לשקף לך איך אני לפחות רואה אותך.

• Like
Reactions: AK1
מקבל החידוד עמיר.
כנראה שאנחנו פשוט משתמשים במילה "שקיפות" קצת אחרת...
אתה מתייחס יותר לעניין של "אין מסך" בין המאזין למוזיקה, ואני משתמש בזה במובן הרחב יותר של מערכת שפחות דוחפת חתימה קבועה משלה.
לא קריטי לי להיתפס למילה עצמה.
מבחינתי הנקודה נשארת פשוטה, מערכת טובה צריכה לתת כמה שיותר מידע, כמה שפחות צבע קבוע, וכמה שיותר הבדלים אמיתיים בין הקלטות.
אפשר לקרוא לזה שקיפות, ניקיון, חוסר צביעה או פשוט מערכת שלא מפריעה למוזיקה.

• Like
Reactions: AK1
מקבל החידוד עמיר.
כנראה שאנחנו פשוט משתמשים במילה "שקיפות" קצת אחרת...
אתה מתייחס יותר לעניין של "אין מסך" בין המאזין למוזיקה, ואני משתמש בזה במובן הרחב יותר של מערכת שפחות דוחפת חתימה קבועה משלה.
לא קריטי לי להיתפס למילה עצמה.
מבחינתי הנקודה נשארת פשוטה, מערכת טובה צריכה לתת כמה שיותר מידע, כמה שפחות צבע קבוע, וכמה שיותר הבדלים אמיתיים בין הקלטות.
אפשר לקרוא לזה שקיפות, ניקיון, חוסר צביעה או פשוט מערכת שלא מפריעה למוזיקה.
מסכים. ההסתייגות/חידוד היחיד שיש לי הוא שהשם של התכונה ‑‑ שקיפות, transparency ‑‑ מתייחס למשהו מאוד ספציפי: היעדר ה"מסך", ולא לכל שאר הדברים שמנית. מערכת יכולה לצבוע ועדיין לתת תחושה חזקה של שקיפות. פשוט אי אפשר לכסות את כל מה שאתה מתכוון אליו במילה אחת. אם הכוונה היא שמערכת לא צובעת ומבחינה היטב בין הקלטות ‑ אולי כדאי לומר את זה ישירות, במקום להשתמש במילה שמשמעותה אינה כוללת את הדברים האלה באופן ישיר. זה הכל.

שקיפות בצליל זה עניין תרבותי ומודרני, אחרי כל כך הסברים מלומדים לדעתי שקיפות זה טרנד עד שלא יוכח אחרת.
למשל הרסיברים עם הסאונד המתוק של מרנץ משנות ה 70-80 היו ממש מהנים להאזנה אבל מבחינה אודיופילית היו כפי שמישהו תיאר רווים בכולסטרול.
ואז הגיעו היפנים עם הדנונים וכד' שהיו שקופים כמו צילום רנטגן וטעם לוואי מתכתי, הבריטים והאמריקאים הבינו את הבעיה ועשו פשרה בין לבין עם רכיבים חדשים.
ההתקדמות הטכנולוגית איפשרה ליצור משהו בין לבין, שימוש בדיודות שוטקי למשל ומגברי שרת מהירים עם חתימת צליל "אנאלוגית" וטרנזיסטורים משופרים על הנייר אך לא בצורה משכנעת.
עם כניסת המקורות הדיגיטליים עם אאוטפוט סטייג' אנאלוגי הבעיה הוחמרה כי היא חשפה את הבעייתיות הזו וכל זה תרם לחזרה למגברים, פונוסטייג'ים וקדם מגברים מנורתיים וציוד היברידי.
אני לא שמעתי מגבר טרנזיסטורי עד היום שהצליח להיפטר מהקליניות הטרנזיסטורית כמו מגברי Lavardin,
אולי כדאי להפנים שהתחום עדיין באמצע הדרך ולכן יש כל כך הרבה דיונים והחלפות.

נערך לאחרונה ב:
מסכים. ההסתייגות/חידוד היחיד שיש לי הוא שהשם של התכונה ‑‑ שקיפות, transparency ‑‑ מתייחס למשהו מאוד ספציפי: היעדר ה"מסך", ולא לכל שאר הדברים שמנית. מערכת יכולה לצבוע ועדיין לתת תחושה חזקה של שקיפות. פשוט אי אפשר לכסות את כל מה שאתה מתכוון אליו במילה אחת. אם הכוונה היא שמערכת לא צובעת ומבחינה היטב בין הקלטות ‑ אולי כדאי לומר את זה ישירות, במקום להשתמש במילה שמשמעותה אינה כוללת את הדברים האלה באופן ישיר. זה הכל.

עמיר

מבחינתי שקיפות היא לא רק "אין מסך" במובן הצר.
אם מערכת נשמעת פתוחה וברורה, אבל עדיין שמה על כל הקלטה את אותו חום, אותו ברק, אותו באס או אותה מתיקות, אז היא אולי מפורטת, אבל לא באמת שקופה בעיניי.
שקיפות אמיתית היא כשהמערכת פחות נוכחת בתוצאה.
לא מושכת הכול לכיוון שלה, לא מייפה הכול, לא מייבשת הכול, ולא הופכת כל אלבום לאותה חתימה.
אז אפשר לפרק את זה לשמות שונים, ניקיון, חוסר צביעה, הפרדה, דינמיקה, איזון וכו'...

אבל בסוף, אם המערכת באמת זזה מהדרך, שומעים הרבה יותר את ההבדלים בין הקלטות.
וזה בדיוק מה שאני קורא לו שקיפות.

הפוך גוטה הפוך
מערכת גרועה תצבע
זה כמו לשים מצב brightness בטלוויזיה שהכל בוהק והצבעים עשירים בצורה מוגזמת כשהבמאי צילם את הסרט בצורה אחרת מזה לגמרי
אז מה זה שווה לראות את הסרט ככה?
אותו הדבר לגבי המערכת אם היא לא שקופה היא תצבע את הסאונד מה שיהפוך אותה אגב למאוד משעממת ומונוטונית
תצבע במרכאות.
יש סטירה בין הדברים שאתה אומר אבל ניחא ..

אם עדיין לא הבנתה,
המטרה פה היא לא לקבל בבית סאונד אולפני אלה סאונד שגורם לך להרגיש משהו.

סורי אבל הדיון הזה מיצה את עצמו ולא מוביל לשום מקום.

תצבע במרכאות.
יש סטירה בין הדברים שאתה אומר אבל ניחא ..

אם עדיין לא הבנתה,
המטרה פה היא לא לקבל בבית סאונד אולפני אלה סאונד שגורם לך להרגיש משהו.

סורי אבל הדיון הזה מיצה את עצמו ולא מוביל לשום מקום.
אבל אני רוצה סאונד אולפני זאת כל הנקודה.

עמיר

אם מערכת נשמעת פתוחה וברורה, אבל עדיין שמה על כל הקלטה את אותו חום, אותו ברק, אותו באס או אותה מתיקות, אז היא אולי מפורטת, אבל לא באמת שקופה בעיניי.
לא מושכת הכול לכיוון שלה, לא מייפה הכול, לא מייבשת הכול, ולא הופכת כל אלבום לאותה חתימה.
אז אפשר לפרק את זה לשמות שונים, ניקיון, חוסר צביעה, הפרדה, דינמיקה, איזון וכו'...

אבל המדדים שלך הם לגמרי סובייקטיביים, זה הכל לפי האוזן שלך. ואם האוזן שלי מעדיפה טיפה הדגשה בבס אז מערכת כזו עם הדגשה קלה, תישמע לי טבעית ושקופה, ועדיין אשמע הבדלים בין הקלטות, יותר מאשר מערכת שיותר "פלאט", ששם כל ההקלטות תישמענה לי כאילו חסר בהן בס!!!

בקיצור השקיפות הזו היא הרגשה שאפשר לבטא במילים, ובאמת יש בה היגיון שאני מסכים איתו, אך זה לא הופך אותה למדד אובייקטיבי.

אבל אני רוצה סאונד אולפני זאת כל הנקודה.
סבבה אין בעיה תעשה מה שטוב לך

תקנה ציוד אולפני

עמיר

אני מבין למה אתה קורא לזה שקיפות, רק שנראה לי חשוב להשתמש במילה באותה צורה ובאותה משמעות שבה אחרים משתמשים בה ‑‑ זה, לדעתי, הבסיס לתקשורת מילולית.

אבל נראה לי שמיצינו את הנושא. אתה בהחלט יכול להמשיך להשתמש בה כהרגלך. לכל היותר, כשמישהו שלא קרא את הדיון הזה ייתקל בפוסט שלך שמשתמש במילה הזו, יש סיכוי סביר שהוא יבין אותה אחרת ממה שהתכוונת. זה, במקרה הגרוע, יהיה המחיר.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור