מוזיקליות VS דיוק

נראה לי שיש בעיה בסיסית בעניין הגדרת מערכת כטובה או לא ‑‑ ההתעלמות מהמטרה של השימוש במערכת.

אני מניח שכמעט כל המשתמשים במערכות אודיו עושים זאת כדי ליהנות מהמוזיקה שנשמעת דרכן, כך שנראה לי שמה שטוב מוגדר לפי מה שממקסם את ההנאה, וזה לא אותו דבר עבור כולם, כך שאין טוב אבסולוטי, רק טוב יחסי.

כמקרה פרטי, יש כאלה שמה שהם נהנים ממנו הוא המחשבה שמה שהם שומעים "נאמן למקור", וזה מה שחשוב להם.

לדעתי, הבעיה העיקרית כאן היא שחלקם מנסה לכפות את ערכיהם על כל השאר, בבל מיני נימוקים, כולל ניסיונות הגחכה לגבי "נעים בגב", והתייחסות לטבעי כאילו הוא עדיף על מלאכותי, שזו לדעתי שטות מוחלטת. בעצם כמעט כל מה שקשור למוזיקה הוא מלאכותי, החל בכלי נגינה, שלא ממש צומחים בטבע, שירה לאחר "פיתוח קול", במיוחד אופראית, וכמובן כל האלקטרוניקה, וכל התהליכים של הקלטות והשמעות, בתוך בניינים מלאכותיים, ורצוי גם עם מיזוג אוויר מלאכותי, וכו' ‑‑ המון מקרים שהמלאכותי עדיף על הטבעי.

אז לא, אין כאן אמיתות מוחלטות, רק העדפות אישיות, כשההעדפה האישית של חלק מהאנשים היא להציג ולהכתיב את ההעדפות האישיות שלהם כאילו הן מוחלטות. הן לא.

גיא? באמת? הבנאדם חזר אחרי שאמרת לו שנמאס לך ממנו ואתה מנער את חוצנך ממנו וכשחזר הדבר הראשון שעשה זה לתקוף אותי כאילו שום דבר לא השתנה ואתה מאיים עליי? המום :oops:
אוי... את גם חמוד וגם חוצפן.
חמוד במשחק ההיתממות שלך ואני לא אגרר איתך לתוך זה אז אל תטרח.
חוצפן בפרשנות שלך לפעולות שלי וכתיבתן כאל עובדות מוצקות. אתה בכלל לא מבין את התמונה שלא לדבר על להסיק ולפרשן בכתוב. קיצור, אתה לא בכיוון בכלל.

בכל אופן חמוד,
איתי אתה טועה בכתובת. טועה בענק ואם בכל זאת הגירוד יגבור עליך ותמשיך / "תמשיכו" עם השטויות אין שום בעיה. ואתה זה אתה יכול לפרשן איך שבא לך. חופשי OTH.

ברור שכל הקלטה עברה אולפן, מיקס ומאסטרינג...
אבל אחרי שיש הקלטה, המערכת לא אמורה "לבשל" אותה מחדש לפי הטעם שלה.
מי שאוהב סאונד חם, רך, גדול או עגול, בכיף. זה טעם אישי.
אבל ברגע שכל דיסק מקבל את אותו צבע, אותה מתיקות, אותה אגרסיה ואותו אופי, זו כבר לא "נאמנות למקור", זו החתימה של המערכת, היא פשוט לא מבדילה בין סגנון הקלטה כזה או אחר, ולא מספיק שקופה לשקף את השינויים הנ"ל...מי שאוהב את זה...בכיף..למה לא..אבל לא על זה הדיון.
בקיצור,
מערכת טובה לא צריכה להיות עוד טכנאי סאונד בדרך.
היא צריכה פשוט לתת לשמוע מה יש בהקלטה.

ברור שכל הקלטה עברה אולפן, מיקס ומאסטרינג...
אבל אחרי שיש הקלטה, המערכת לא אמורה "לבשל" אותה מחדש לפי הטעם שלה.
מי שאוהב סאונד חם, רך, גדול או עגול, בכיף. זה טעם אישי.
אבל ברגע שכל דיסק מקבל את אותו צבע, אותה מתיקות, אותה אגרסיה ואותו אופי, זו כבר לא "נאמנות למקור", זו החתימה של המערכת, היא פשוט לא מבדילה בין סגנון הקלטה, ולא מספיק שקופה לשקף את השינויים הנ"ל...מי שאוהב את זה...בכיף..למה לא..אבל לא על זה הדיון.
בקיצור,
מערכת טובה לא צריכה להיות עוד טכנאי סאונד בדרך.
היא צריכה פשוט לתת לשמוע מה יש בהקלטה.
אני במקרה מסכים עם הטעם וההעדפות שלך, אבל חושב שאין משהו מסויים שהמערכת צריכה כן/לא לעשות באופן כללי, אלא כל אחד לפי העדפותיו, האלטרנטיבה להעדפות שלך אינה רק "סאונד חם, רך, גדול או עגול", יכול להיות ההיפך הגמור, או בלתי קשור בכלל.

למשל, יכול להיות שמישהו אוהב סאונד של הופעות מוגברות, עם המון באס שמרעיד את הגוף וטרבל שחותך באוזנים. אז הוא יכול להציף את החדר שלו בסאבים וסופר טוויטרים, והמקור לא מעניין אותו כקליפת השום. כן, הכל צבוע בבאס ובחריפות -- אבל זה מה שהוא אוהב. מה רע?

אני במקרה מסכים עם הטעם וההעדפות שלך, אבל חושב שאין משהו מסויים שהמערכת צריכה כן/לא לעשות באופן כללי, אלא כל אחד לפי העדפותיו, האלטרנטיבה להעדפות שלך אינה רק "סאונד חם, רך, גדול או עגול", יכול להיות ההיפך הגמור, או בלתי קשור בכלל.

למשל, יכול להיות שמישהו אוהב סאונד של הופעות מוגברות, עם המון באס שמרעיד את הגוף וטרבל שחותך באוזנים. אז הוא יכול להציף את החדר שלו בסאבים וסופר טוויטרים, והמקור לא מעניין אותו כקליפת השום. כן, הכל צבוע בבאס ובחריפות -- אבל זה מה שהוא אוהב. מה רע?

על טעם אישי אין ויכוח...
אם מישהו אומר, "ככה אני אוהב לשמוע", אין על זה ויכוח בכלל.
שיהיה חם, ענק, מפוצץ באס, חד, רך או כל דבר אחר, זה הטעם שלו.
פה כבר צריך לבדוק האם המערכת באמת מסוגלת לשקף ועד כמה היא משקפת הבדלים בין הקלטות, או פשוט "מלבישה" עליהן אופי קבוע.
בקיצור,
טעם אישי הוא חופשי לגמרי.
הדיון המקצועי הוא על איך קוראים לזה...

תדע לך שאצלי ולא רק ( מכיר עוד אחד כזה שאני מעריך אותו מאוד ) - החום והשומן המהונדס - מייצרים יכולות שינה לשעות .לא האזנה לשעות :)
חדמ"ש.

באופן עקרוני - אם הקלטה גרועה לא נשמעת גרוע - יש בעיה במערכת - כאמת מוחלטת.
נאמנה למקור -היא לא .
שוב יש אמת מוחלטת ויש טעם אישי .
אין בעיה להגיד שהטעם האישי הוא - כל דבר שעולה על דעתכם וראיתי דברים דיי הזויים-אבל זה טעם אישי -אז הכל קביל.אין פה נכון או לא נכון ואף אחד לא יכול לשפוט את זה לכאן או לכאן .קצת מודעות אבל עוזרת .הבעיה הקשה היא להודות שפלוני אלמוני אוהב סאונד לא נאמן למקור.
יש בעיה להגיד שהמערכת נאמנה למקור אם הקלטה גרועה -לא נשמעת גרועה.
זה לא הופך את המאזין לסייקו- יש מחירים גדולים להכל נשמע טוב ,גם הקלטה גרועה :
1.המחיר הראשון הוא שפרטים לא יהיו נוכחים בהקלטות טובות - מיקרו ומקרו דינמיקה,דיקיי וכו.....
2.כשהכל נשמע אותו דבר - אין למה לצפות -אתה פחות מתחבר למה שהמשורר רצה להעביר .הטונאליות קבועה .זמרות נשמעות תמיד באורגזמה וגברים נשמעים כמו משאית .
3.מערכות שכאלה ויש המון ( אולי הרוב - גם בתקציבי אולטרה היי אנד -שזו קטוגריה שיווקית נטו שלא קשורה למציאות-זה כבר נושא אחר ) - לי אישית מעוררות צורך עז בללכת לישון , זה יכול להיות תחליף נהדר לבון דורמין .

אני רואה גם מגמה עולמית כזו בהרבה חברות אולטרא שמנסות לשווק את זה כרומנטי,מוזיקלי ,אמיתי ועוד כל מיני בלבולי מוח שמאמללים את האודיופיל המצוי בשעה שזה סאונד מהונדס.
קשה מאוד לקבל סאונד אמיתי ונאמן למקור שהוא גם אורגני ונעים ( כשההקלטה לא גרועה) - זה תמיד ידרוש הרבה יותר מאמץ,הבנה,סינרגיה ...וזה לא כל כך מסחרי ללכת על הכיוון הזה .
אבל יש חברות אמיצות שכן - מעטות מהן שייכות לתחום המדומיין שנקרא אולטרא היי אנד .
אני חושב שאתה קצת מפשט את זה.
כששמעתי בשעתו אצל שחורי, למשל, את נגן הדיסקים PLAYBACK DESIGNS MPS8 (נגן דיסקים שעולה לא מעט), השוויתי אותו מול אחיו הקטנטן שהיה בבעלותי, רק דאק שהיה מחובר לטרנספורט אופטי פשוט, לא זוכר איזה.
שמענו את האלבום של גידי גוב, דרך ארץ. לעניות דעתי (והיא באמת עניה, אני לא מכיר מספיק) - אחת ההקלטות הנוראיות שנעשו בארץ. מתכתית, מקומפרסת, צווחנית. דוחה ת'שואה. בכל מערכת ששמעתי את זה, נהניתי מהשירים, סבלתי מהסאונד.

בדאק שלי, הקטן, זה היה נשמע אכן מגעיל.
בנגן הגדול זה היה נשמע כ"כ טוב, שרציתי לבכות. עד ששמנו הקלטות טובות על אמת, ואז בכלל תפסתי את הראש. זה היה נשמע כאילו המכשיר מייצר מחדש את המוסיקה.
עכשיו, ברור שההגדרות המשתפכחות האלה הן סובייקטיביות (למרות שכל הנוכחים הרגישו את זה) ויתירה מכך - כמעט ברור לגמרי שיש כאן איזשוה עיבוד שהמכשיר עושה. פיצוי, בניה מחדש של הדאטה (מן הסתם כמובן שגם השעון), אבל במבחן התוצאה הדבר הזה נשמע טוב ושונה בצורה מעוררת קנאה, לא משנה איזה מוסיקה דחפת לו. הוא לא נתן ליטוף דומה לכל דיסק שהכנסת לו, אלא פרזנטציה שונה ומשתנה, שתמיד נשמעה מצויין.

זה, בעיניי, ציוד טוב.

חדמ"ש.

כששמעתי בשעתו אצל שחורי, למשל, את נגן הדיסקים PLAYBACK DESIGNS MPS8 (נגן דיסקים שעולה לא מעט), השוויתי אותו מול אחיו הקטנטן שהיה בבעלותי, רק דאק שהיה מחובר לטרנספורט אופטי פשוט, לא זוכר איזה.
שמענו את האלבום של גידי גוב, דרך ארץ. לעניות דעתי (והיא באמת עניה, אני לא מכיר מספיק) - אחת ההקלטות הנוראיות שנעשו בארץ. מתכתית, מקומפרסת, צווחנית. דוחה ת'שואה. בכל מערכת ששמעתי את זה, נהניתי מהשירים, סבלתי מהסאונד.

בנגן הגדול זה היה נשמע כ"כ טוב, שרציתי לבכות. עד ששמנו הקלטות טובות על אמת, ואז בכלל תפסתי את הראש. זה היה נשמע כאילו המכשיר מייצר מחדש את המוסיקה.
עכשיו, ברור שההגדרות המשתפכחות האלה הן סובייקטיביות (למרות שכל הנוכחים הרגישו את זה) ויתירה מכך - כמעט ברור לגמרי שיש כאן איזשוה עיבוד שהמכשיר עושה. פיצוי, בניה מחדש של הדאטה (מן הסתם כמובן שגם השעון), אבל במבחן התוצאה הדבר הזה נשמע טוב ושונה בצורה מעוררת קנאה, לא משנה איזה מוסיקה דחפת לו. הוא לא נתן ליטוף דומה לכל דיסק שהכנסת לו, אלא פרזנטציה שונה ומשתנה, שתמיד נשמעה מצויין.

זה, בעיניי, ציוד טוב.
בול מתן, גם אני שמעתי אצל שחורי את ה'פליי בק' ואח"כ את הטרנספורט הבסיסי של CEC עם ממיר מנורתי של Audiomat והיה סופרלטיבי.

פה כבר צריך לבדוק האם המערכת באמת מסוגלת לשקף ועד כמה היא משקפת הבדלים בין הקלטות, או פשוט "מלבישה" עליהן אופי קבוע.
מי שחשוב לו מה שחשוב לך, בהחלט צריך לבדוק "עד כמה היא משקפת הבדלים בין הקלטות".

מי שחשוב לו באס מפוצץ וטרבל חותך, בפירוש רוצה את המצב שבו המערכת "פשוט "מלבישה" עליהן אופי קבוע" -- את האופי הקבוע המסוים הזה.

חדמ"ש.

זה, בעיניי, ציוד טוב.
אני דווקא חושב שאתה מפשט את זה מידי.
תן לי להבין לפני שהמחשבה תהפוך למסקנה - לקחת את הדאק שלך ראש בראש בחנות מול ה CD ?

אוי... את גם חמוד וגם חוצפן.
חמוד במשחק ההיתממות שלך ואני לא אגרר איתך לתוך זה אז אל תטרח.
חוצפן בפרשנות שלך לפעולות שלי וכתיבתן כאל עובדות מוצקות. אתה בכלל לא מבין את התמונה שלא לדבר על להסיק ולפרשן בכתוב. קיצור, אתה לא בכיוון בכלל.

בכל אופן חמוד,
איתי אתה טועה בכתובת. טועה בענק ואם בכל זאת הגירוד יגבור עליך ותמשיך / "תמשיכו" עם השטויות אין שום בעיה. ואתה זה אתה יכול לפרשן איך שבא לך. חופשי OTH.
סליחה גיא לא הבנתי, אתה מחליט מי יעוף ואז כותב לי שטעיתי בכתובת.
תקרא בבקשה את הרוב המוחלט של הפוסטים שלי, כולל המלצות מוזיקה, פרט לאלה מול אודיונאט שאני לא כותב משהו אחר מולו בהשוואה לאחרים, מה לא בסדר? כשעמיר לקח הפסקה לא כתבתי משהו עליו ועמיתך תמיר עיוון חש מהר מאוד איך התעבורה קיבלה צביון שונה, האיש חזר וישר תקף אותי, אני מפספס פה משהו? אשמח להסבר נייטראלי.
אין לי פרשנות לפעולות שלך אני פשוט לא מבין למה מגיעה לי הנזיפה, כי כמו ילד שאתה מכנה אותי- החזרתי לו, למה אני צריך להיות המבוגר כאן? כפי שכתבתי לא מזמן: עמיר הוא תרנגולת שמטילה ביצי זהב לטראפיק, זכותך המלאה, אבל קצת אובייקטיביות לא תזיק.
מה זה? OTH? On the other hand, גם זאת לא הבנתי את כוונתך.

תקרא בבקשה את הרוב המוחלט של הפוסטים שלי, כולל המלצות מוזיקה, פרט לאלה מול אודיונאט שאני לא כותב משהו אחר מולו בהשוואה לאחרים, מה לא בסדר? כשעמיר לקח הפסקה לא כתבתי משהו עליו ועמיתך תמיר עיוון חש מהר מאוד איך התעבורה קיבלה צביון שונה, האיש חזר וישר תקף אותי, אני מפספס פה משהו? אשמח להסבר נייטראלי.
אין לי פרשנות לפעולות שלך אני פשוט לא מבין למה מגיעה לי הנזיפה, כי כמו ילד שאתה מכנה אותי- החזרתי לו, למה אני צריך להיות המבוגר כאן? כפי שכתבתי לא מזמן: עמיר הוא תרנגולת שמטילה ביצי זהב לטראפיק, זכותך המלאה, אבל קצת אובייקטיביות לא תזיק.
אוי אוי אוי נזפו בך
על מה אתה מתבכיין בכלל לא הבנתי
אני לא הייתי לא נחמד אליך או כלפי אף אחד אחר כאן ולעומת זאת הרשית לעצמך להגיד לי בערך הכל כולל זה שאני על הספקטרום.
הלוואי ותחסם
זה יהיה צדק אמיתי.

עבדתי על במות וקונצרטים והרכבים קטנים באולמות אינטימיים במיקומים שונים, כשאני חוזר הביתה אני לא מחפש וויב של הופעה אני מחפש נאמנות לצלילים ששמעתי מתוקף עבודתי, כך אני בוחר רכיבים למערכת.

אוי אוי אוי נזפו בך
על מה אתה מתבכיין בכלל לא הבנתי
אני לא הייתי לא נחמד אליך או כלפי אף אחד אחר כאן ולעומת זאת הרשית לעצמך להגיד לי בערך הכל כולל זה שאני על הספקטרום.
הלוואי ותחסם
זה יהיה צדק אמיתי.
הופה תראו מי גידל זוג. נראה אותך כותב זאת לוותיקים ה"גדולים" לא תעשה זאת אני בטוח, וצדקתי כששאלתי אם דרכתי על האצבע הקטנה, כי לגחך אותך באודיו זה לא בעיה למגיבים החשובים, הבעיה היא האישיות שלך.

הפולמוס שמתעורר מהניסיון לפרוט עקרון מנחה שנובע מתפיסת עולם ואידיאולוגיה מסוימים לסדרה שכלתנית של טיעוני בעד-נגד סביב מאפיינים טכניים והעדפות אישיות מזכיר לי במידה רבה את המחלוקת סביב הבדלים בין כבלים . עבורי , לכל הפחות , הסאגה ההיא הסתיימה בתחושה של "הניתוח הצליח אך החולה מת" ; האסכולה המדעית זכתה בניצחון , טכני אמנם כתוצאה מאי היכולת לנסח מתודת בדיקה מוסכמת עבור מבחן הכרעה בסוגיה ההיא עקב אי היכולת של המחנה הנגדי לשאת בנטל ההוכחה שנותר במרחב הערטילאי בו קיימים כל אותם הבדלים שמיעים-אך-לא-מדידים ושאר סופרלטיבים שאיבדו את ההזדמנות להוכיח את הלגיטימיות שלהם כאמצעי להצדקת קיום קטגוריית ההיי-אנד , אבל היה לניצחון הזה ערך מוסף שלילי בדמות פוטנציאל החרבת חוויית ההאזנה הסובייקטיבית (תוצר ההטייה של האמצעי לעיל) .

אירוני אם כך , להיתקל בדיון הנוכחי בשובה של אותה טקטיקה, שהוקעה בזמנו כבזויה ושבה לצערי לקיתי גם אני מבלי-משים עד שהאירו עיניי לדבר, בה נעשה שימוש על ידי חלק מהמשתתפים - פסילה כמעט גורפת של אידיאה תוך התעלמות מהלגיטימיות של קיומה , שהצידוק לכך די רעוע כאמור - כל טיעוני הנגד , הענייניים שבהם בכל אופן , מוצלחים ונכונים ככל שיהיו (והם כאלה) לוקים בראייה סלקטיבית שלא לוקחת בחשבון את הבסיס הרעיוני (מרשה לעצמי לייחס כזה לאודיונט ולו רק למען הענייניות) שנראה כנוטה להתעלם/מקריב כשלים בהבנתו לצורך תחושת הניצחון , ההישג המוצלח כביכול או שלא , בידיעה שהוא "שומע את מה שהאמן/טכנאי כיוון אליו/ מה ששמעו באולפן" . ההכרה בקיום **הנתפס** של התנאים ההכרחיים לידיעה הזו , היא הבוננזה שלו , אך זו נתקלת פה באתגורים , שלילה והוקעה .

מצד שני ראויה לציון העובדה שקיים סטטוס קוו סביב עמדת האופוזיציה לפותח השרשור , לה שותפים כאלה שבמלחמות ההבדלים היו נוקטים את שני צידי המתרס (חווייתיים כנגד ריאליסטיים) . האם תמימות הדעים היא נגזרת של האנטגוניזם שניכר בחלקים מהשרשור , או שמא יש לה בסיס עובדתי מוצק ? שוב , זו שאלה שבניגוד לקודמתה משרשורי ההבדלים , שתלך לאיבוד בדרך לשומקום , כדרך כל שאלה המנוסחת מתוך עקרון אידיאולוגי .

עריכה: נכתב מתוך הנחה מחמת הספק שנעשה כאן ניסיון אמיתי להציף סוגייה ולא סתם לשלהב . לא מכיר את המשתמש

נערך לאחרונה ב:
אני דווקא חושב שאתה מפשט את זה מידי.
תן לי להבין לפני שהמחשבה תהפוך למסקנה - לקחת את הדאק שלך ראש בראש בחנות מול ה CD ?
כן, והדאק קיבל אות מטרנספורט אופטי. כלומר, גם CD.

די, כפרה. שחרר. אין ענין לציבור.
דבר על אודיו נטול תולעים, עדיף.

הפולמוס שמתעורר מהניסיון לפרוט עקרון מנחה שנובע מתפיסת עולם ואידיאולוגיה מסוימים לסדרה שכלתנית של טיעוני בעד-נגד סביב מאפיינים טכניים והעדפות אישיות מזכיר לי במידה רבה את המחלוקת סביב הבדלים בין כבלים . עבורי , לכל הפחות , הסאגה ההיא הסתיימה בתחושה של "הניתוח הצליח אך החולה מת" ; האסכולה המדעית זכתה בניצחון , טכני אמנם כתוצאה מאי היכולת לנסח מתודת בדיקה מוסכמת עבור מבחן הכרעה בסוגיה ההיא עקב אי היכולת של המחנה הנגדי לשאת בנטל ההוכחה שנותר במרחב הערטילאי בו קיימים כל אותם הבדלים שמיעים-אך-לא-מדידים ושאר סופרלטיבים שאיבדו את ההזדמנות להוכיח את הלגיטימיות שלהם כאמצעי להצדקת קיום קטגוריית ההיי-אנד , אבל היה לניצחון הזה ערך מוסף שלילי בדמות פוטנציאל החרבת חוויית ההאזנה הסובייקטיבית (תוצר ההטייה של האמצעי לעיל) .

אירוני אם כך , להיתקל בדיון הנוכחי בשובה של אותה טקטיקה, שהוקעה בזמנו כבזויה ושבה לצערי לקיתי גם אני מבלי-משים עד שהאירו עיניי לדבר, בה נעשה שימוש על ידי חלק מהמשתתפים - פסילה כמעט גורפת של אידיאה תוך התעלמות מהלגיטימיות של קיומה , שהצידוק לכך די רעוע כאמור - כל טיעוני הנגד , הענייניים שבהם בכל אופן , מוצלחים ונכונים ככל שיהיו (והם כאלה) לוקים בראייה סלקטיבית שלא לוקחת בחשבון את הבסיס הרעיוני (מרשה לעצמי לייחס כזה לאודיונט ולו רק למען הענייניות) שנראה כנוטה להתעלם/מקריב כשלים בהבנתו לצורך תחושת הניצחון , ההישג המוצלח כביכול או שלא , בידיעה שהוא "שומע את מה שהאמן/טכנאי כיוון אליו/ מה ששמעו באולפן" . ההכרה בקיום **הנתפס** של התנאים ההכרחיים לידיעה הזו , היא הבוננזה שלו , אך זו נתקלת פה באתגורים , שלילה והוקעה .

מצד שני ראויה לציון העובדה שקיים סטטוס קוו סביב עמדת האופוזיציה לפותח השרשור , לה שותפים כאלה שבמלחמות ההבדלים היו נוקטים את שני צידי המתרס (חווייתיים כנגד ריאליסטיים) . האם תמימות הדעים היא נגזרת של האנטגוניזם שניכר בחלקים מהשרשור , או שמא יש לה בסיס עובדתי מוצק ? שוב , זו שאלה שבניגוד לקודמתה משרשורי ההבדלים , שתלך לאיבוד בדרך לשומקום , כדרך כל שאלה המנוסחת מתוך עקרון אידיאולוגי .

עריכה: נכתב מתוך הנחה מחמת הספק שנעשה כאן ניסיון אמיתי להציף סוגייה ולא סתם לשלהב . לא מכיר את המשתמש
בעבר זה היה ויכוח סרק
היום בגלל המדע זה כבר לא
זאת אומרת באופן אובייקטיבי ניתן להוכיח מה הכי קרוב ונאמן למקור( מבלי לדעת איך המקור נשמע)
Screenshot_20260630_131310_ChatGPT.jpg

מה ש @matanoosh כתב וחווה רק מחזק את הטענה שאפשר להפוך הקלטה גרועה לטובה, וזו חלק מהפואנטה של התחביב שלנו.

הוויכוח הזה של אודיופילים נגד מהנדסי סאונד כבר נטחן ולא רלוונטי לתוצאות אצל החברים באתר.

מערכת טובה אכן ״תצבע״, הקלטה גרועה בהתאם לטעם של בעל המערכת.

50K כנראה זה המקסימום
בקיצור אתה לא עונה לעניין
לא שאלתי תקציב שאלתי אילו רמקולים היית שוקל לרכוש
לכל רשימה שהיית מביא היה אלמנט של טעם אישי ולא דיוק אבסלוטי
כל המערכות של החברים פה מתובלות בטעם אישי, מי שחושב אחרת חי בסרט

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור