מה קרה לפורום? הנה מה שקרה.

לדעתי,
דווקא בגלל שהקהילה בארץ קטנה יחסית, תערוכת אודיו בארץ, מקבלת אופי מיוחד שקשה למצוא בחו"ל.
בחו"ל יש יותר מותגים, יותר חדרים ויותר מערכות, אבל החוויה לרוב אנונימית וחולפת...

בארץ, מאחורי כל מערכת יש אדם, יבואן, סיפור ודרך שהרבה מאיתנו מכירים לאורך שנים...
זו לא רק תערוכה של ציוד, אלא סוג של מפגש בקנ"מ רחב יותר של אנשים מוכרים, חברים, יבואנים...

השיחות עמוקות יותר, ההיכרות אישית יותר, והתחושה היא של קהילה ולא של קהל.

אולי פחות "גרנדיוזי", אבל הרבה יותר אנושי.

שלח לינק

חברים יקרים,הפורום השתנה לצערי וכך גם כל עולם האודיו , אני אחרי 40 שנה של עסוק בתחום קורא כאן הודעות מטופשות מכל מיני זבי חוטם ,חייב לומר לכם שעולם האודיו לא משתפר עם הקידמה , לאט לאט נמכרים מכשירים שמעלימים את המוסיקה על חשבון רזולוציות במחירים של מייבך , נכון אני כותב מתוך אלרגיה לחלק מהטיפוסים השופפוניים כאן , אבל חברי המנוסים כבר לא משתתפים כאן , וגם לא רוצים לחלוק מנסיונם כולל אני שממוצב בין זקני השבט , כל הכבוד לגיא שמנסה לסדר כאן את העניינים בתוך עדת המורעלים , יש לכם מזל שלא אני המנהל ! פעם הייתי יוזם ארועים בבית שלי , היום אין לי ״ חברים של אודיו״ אלא חברים אמיתיים בלבד , ואותם ניתן לספור על יד אחת ,אני עדיין מסתמך על חברים מחול שמכוונים את מיטב המערכות באירופה , הם מתרגמים בגללי הפורום כאן ויותר טוב שלא אספר לכם את תובנותיהם,, יותר טוב דברו עם חלק מנוסה באמת כמו חננאל ודומיו שלא אפרט יותר כאן ,הם יודעים מאיפה משתין הדג וזה לא קשור למאות אלפי שקלים שלדעתי נזרקים לפח , כתבתי רק חלק מדעותי, מציע לכם להניע המכונית שלכם ב20 אלף שקל עם קדם ב 200 אלף ולנסוע לשמוע או לדבר עם כמה יותר מנוסים מכם , שיהיה בהצלחה וסליחה עם העלבתי מישהו ,
אני במקום גיא הייתי זורק מכאן שניצל !!!!
שלום שניצל, לא כל כך הבנתי למי אתה מתייחס אבל כן הבנתי את השקפתך לגבי ציוד במחירי מרצדס שאנליטי ועולה ונשמע כמו מכשיר MRI, תראה מה קרה ל B&W שנמכרה לתאגיד שלשמוע את הרמקולים אמצע שלהם בלתי נסבל רק כי מכוונים לפלח "אודיופילי" שחושב שהוא כזה.
לפני כמה ימים פרסמתי פוסט נוסטלגי על מערכת שהיתה לי שהתבסססה על רמקולים Rogers מגבר Creek וסידי פשוט וסופר מוזיקלי של Rotel ומישהו מסויים שחט אותי כהרגלו, זה מה שקורה לפורום!

Ooops, עניתי להודעות חדשות ולא שמתי לב שזה שרשור שאסור לי להשתתף בו, תעשה מה שאתה רוצה, העיקר עזרתי לפתוח דיון מעניין וחשוב בעיקר לך כחבר הדירקטוריון.

שונא את אייל גולן ובטח עראק אחרי שנגמלתי במלחמה שלא תתואר מאלכוהול , היום אני מדריך של אלכוהוליסטים בas ורופא מתנדב לטיפול חרום באמבולנס של מגן דוד

יש עוד דברים חוץ מאודיו , שיפרתי הלקסוס 8 צילינדר שלי ע״י החלפת קמשפט , זרימת אויר פרי פלאו וממיר קולטי זרימה חופשית

מפלצת

שונא את אייל גולן ובטח עראק אחרי שנגמלתי במלחמה שלא תתואר מאלכוהול , היום אני מדריך של אלכוהוליסטים בas ורופא מתנדב לטיפול חרום באמבולנס של מגן דוד
כל הכבוד, תבורך על עזרתך לקהילה. אלכוהול זה סם מסוכן, הייתי עוסק בתחום והגעתי אל עברי פי פחת והיום מדבר כשמתאפשר לי עם חבר'ה צעירים לגבי ההשלכות כשיש לי מעט זמן פנוי אבל לא משקיע כמוך, אני מניח שהתכוונת ל AA.:כל-הכבוד:(ורד)

לפני כמה ימים פרסמתי פוסט נוסטלגי על מערכת שהיתה לי שהתבסססה על רמקולים Rogers מגבר Creek וסידי פשוט וסופר מוזיקלי של Rotel ומישהו מסויים שחט אותי כהרגלו, זה מה שקורה לפורום!

@eran-bar -- הסתכלתי על מה שכתבת בפוסט הקודם שלך:
אולי יותר מעשרים שנה הם תמיד שם, כמעט ולא מתחלפים, מנגנים כפי שכתוב בתווים- לא עושים פורטה כשהאוטובוס עובר, אנשים נחמדים אפילו כשהעזתי לשאול לגבי בחירתם לנגן כך או אחרת. והכי הייתי נהנה להגיע הביתה עשר דקות אחר כך לשים את מה שהם ניגנו בנגן ה Rotel 855 עם הדאק צ'יפ של פיליפס ,TDA1541 דרך המגבר Creek הצנוע הרמקולים Rogers הקטנים, זה היה נשמע כמעט אותו הדבר, מבחינה מוזיקלית ורגשית, תאשימו אותי ברומנטיקה או חוסר ניסיון אבל היום עשרות רבות של חודשים ואלפי שקלים אחר כך אני מתגעגע למערכת ההיא.

ועל מה שעניתי:
הבה אנשים מרמים את עצמם לחשוב שהמערכת שלהם נשמעת ממש כמו המציאות, וחלקם אפילו לא חושב שהם מרמים את עצמם.
אבל בפוסט שלך לא טענת שזה כמו במציאות, אלא "נשמע כמעט אותו הדבר" --ו"כמעט" כבר עושה את כל ההבדל, וגם לא טענת שהדמיון הוא בסאונד אלא רק "מבחינה מוזיקלית ורגשית". כך שמבחינתי לא התייחסתי אליך כמי שחושב שהמערכת שלו זהה למציאות ומרמה את עצמו, אלא רק לתופעה של אנשים שממש מאמינים בזהות הזו. לי זה היה מאוד ברור, אבל לא הבהרתי את זה די הצורך.

לדעתי, כמעט ואין הקלטות שמנסות לשמר את מה שמאזין שומע ממקום טוב באולם או בחדר, כך שאף מערכת ביקום לא תוכל לייצר תוצאה שזהה לזה, אבל מי שמשוכנע, משוכנע, ויש גבול כמה כדאי ושווה להתווכח.
ואם כבר מתייחסים לאנשים כאלה -- שאינם אתה לפחות מבחינת הפוסט הזה -- הסברתי גם למה אני חושב באופן כללי שזהות כזו היא בלתי סבירה ממילא -- דברים שכתבתי הרבה פעמים בעבר.

בכל מקרה, לא נראה לי שמישהו יאשים אותך במשהו על שיתוף חוויה אישית ונוסטלגית. לא נדיר להתגעגע למערכות קודמות, אם מטעמי נוסטלגיה, אידאליזציה, זיכרון קצר, ואולי אפילו בחירות גרועות שנעשו מאז.
וכאן מבחינתי רק חיזקתי אותך -- גם שאין מה לחשוש מהאשמות, וגם שאתה לא יחיד בזה, והכל בסדר.

זו לפחות הייתה כוונתי, אבל נראה שקראת הכל דרך פילטר שהיה לך עלי מראש, וכבר התגובה הראשונה שלך הייתה צינית, כאילו באמת השלטתי "טרור" ו"השפלתי" אותך. מאוד הופתעתי, ומאז זה רק החמיר, כשאני כל הזמן מנסה להישאר בעניין הפוסט שאתה כתבת, ואתה כל הזמן מעביר את הפוקוס אלי אישית ומנסה לנהל עבורי את הזמן שלי, שזה לא לעניין משום זווית ובחינה.

אבל ללא קשר למה שהתכוונתי, לזה אתה קורא "שחיטה"?? כנראה שאתה פרה במהותך.

אם מישהו רוצה להיות קורבן, הוא תמיד יצליח, לא משנה מה נאמר בפועל, לא משנה מה הייתה הכוונה, ולא משנה כלום. אז בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
עמיר , שיטתך צטט / הגב / צטט/ הגב צטט/ וכל זה באריכות בלתי נסבלת , לא מעידה על תחכום , כי אם על טרחנות שמובילה לפחות אותי לדלג על הודעותיך הטרחניות , אולי אתה נראה לעצמך מתוחכם ויסודי ,תגובות בפורום לא נועדו להוכיח את צידקתך באריכות אלא הודעות תמציות ומעניינות , אתה משעמם אותי פחד וממש לא אוהב את התנהגותך , ואני לא בודד פה.

@eran-bar -- הסתכלתי על מה שכתבת בפוסט הקודם שלך:

ועל מה שעניתי:

אבל בפוסט שלך לא טענת שזה כמו במציאות, אלא "נשמע כמעט אותו הדבר" --ו"כמעט" כבר עושה את כל ההבדל, וגם לא טענת שהדמיון הוא בסאונד אלא רק "מבחינה מוזיקלית ורגשית". כך שמבחינתי לא התייחסתי אליך כמי שחושב שהמערכת שלו זהה למציאות ומרמה את עצמו, אלא רק לתופעה של אנשים שממש מאמינים בזהות הזו. לי זה היה מאוד ברור, אבל לא הבהרתי את זה די הצורך.

ואם כבר מתייחסים לאנשים כאלה -- שאינם אתה לפחות מבחינת הפוסט הזה -- הסברתי גם למה אני חושב באופן כללי שזהות כזו היא בלתי סבירה ממילא -- דברים שכתבתי הרבה פעמים בעבר.

וכאן מבחינתי רק חיזקתי אותך -- גם שאין מה לחשוש מהאשמות, וגם שאתה לא יחיד בזה, והכל בסדר.

זו לפחות הייתה כוונתי, אבל נראה שקראת הכל דרך פילטר שהיה לך עלי מראש, וכבר התגובה הראשונה שלך הייתה צינית, כאילו באמת השלטתי "טרור" ו"השפלתי" אותך. מאוד הופתעתי, ומאז זה רק החמיר, כשאני כל הזמן מנסה להישאר בעניין הפוסט שאתה כתבת, ואתה כל הזמן מעביר את הפוקוס אלי אישית ומנסה לנהל עבורי את הזמן שלי, שזה לא לעניין משום זווית ובחינה.

אבל ללא קשר למה שהתכוונתי, לזה אתה קורא "שחיטה"?? כנראה שאתה פרה במהותך.

אם מישהו רוצה להיות קורבן, הוא תמיד יצליח, לא משנה מה נאמר בפועל, לא משנה מה הייתה הכוונה, ולא משנה כלום. אז בהצלחה!

עמיר. אני דור שני לשואה ולמדתי לכבד אדם באשר הוא למרות שתחפור ותמצא פוסטים שלי ברוח אחרת, אוהב אותך, מעריך ומבין אותך, בלי שמץ של התנשאות, ערן.

נערך לאחרונה ב:
  • Like
Reactions: AK1
עמיר , שיטתך צטט / הגב / צטט/ הגב צטט/ וכל זה באריכות בלתי נסבלת , לא מעידה על תחכום , כי אם על טרחנות שמובילה לפחות אותי לדלג על הודעותיך הטרחניות , אולי אתה נראה לעצמך מתוחכם ויסודי ,תגובות בפורום לא נועדו להוכיח את צידקתך באריכות אלא הודעות תמציות ומעניינות , אתה משעמם אותי פחד וממש לא אוהב את התנהגותך , ואני לא בודד פה.
לא העליתי בדעתי שמשהו ממה שכתבתי מעיד או אמור להעיד על תחכום ו/או יסודיות. אתה מטיל עלי את המחשבות שלך ומייחס אותן לי.

דווקא אשמח אם תדלג על הודעותי הטרחניות במקום להסביר לי בצורה הטרחנית שלך כמה הן טרחניות. אין לי שום כוונה להתאים את מה שאני כותב לצרכיך, ולא ממש מעניין אותי אם אתה אוהב את התנהגותי או לא. אתה לא מרכז העולם, לפחות לא שלי.

אני יודע שאתה אוהב תשומת לב ולהיות במרכז, וכותב אינסוף פוסטים לצורך זה, חלקם ארוכים ומייגעים וחלקם רק כמה מילים, שזה לא פחות טרחני ופתטי. הפוסל במומו פוסל.

להזכירך, יש את האופציה של "התעלם ממשתמש זה", ואתה יותר ממוזמן לנצל אותה לטובתך.

עמיר. אני דור שני לשואה ולמדתי לכבד אדם באשר הוא למרות שתחפור ותמצא פוסטים שלי ברוח אחרת, אוהב אותך, מעריך ומבין אותך, בלי שמץ של התנשאות, ערן.
אוקיי, ובכל מקרה, לא התכוונתי לשום דבר שלילי. מצטער שלא הייתי מספיק ברור ושזה הובן לא לפי כוונתי.

לא העליתי בדעתי שמשהו ממה שכתבתי מעיד או אמור להעיד על תחכום ו/או יסודיות. אתה מטיל עלי את המחשבות שלך ומייחס אותן לי.

דווקא אשמח אם תדלג על הודעותי הטרחניות במקום להסביר לי בצורה הטרחנית שלך כמה הן טרחניות. אין לי שום כוונה להתאים את מה שאני כותב לצרכיך, ולא ממש מעניין אותי אם אתה אוהב את התנהגותי או לא. אתה לא מרכז העולם, לפחות לא שלי.

אני יודע שאתה אוהב תשומת לב ולהיות במרכז, וכותב אינסוף פוסטים לצורך זה, חלקם ארוכים ומייגעים וחלקם רק כמה מילים, שזה לא פחות טרחני ופתטי. הפוסל במומו פוסל.

להזכירך, יש את האופציה של "התעלם ממשתמש זה", ואתה יותר ממוזמן לנצל אותה לטובתך.

אוקיי, ובכל מקרה, לא התכוונתי לשום דבר שלילי. מצטער שלא הייתי מספיק ברור ושזה הובן לא לפי כוונתי.
עמיר, אף אחד לא מטיל ספק בידע הפנומנלי שלך באודיו, מוזיקה, ובתחומים אחרים, בוא תנסה לעשות ניסיון לכתוב באופן נחמד, נגיש ולא שיפוטי, רק לניסיון, ערן, הפסיכולוג בשקל.

עמיר, אף אחד לא מטיל ספק בידע הפנומנלי שלך באודיו, מוזיקה, ובתחומים אחרים, בוא תנסה לעשות ניסיון לכתוב באופן נחמד, נגיש ולא שיפוטי, רק לניסיון, ערן, הפסיכולוג בשקל.
מבחינתי, אני לא מתעסק בלהשוויץ בידע ו/או בחוכמה הגדולה שלי, שאני גם לא חושב שהם משהו מיוחד, ואני לא תמיד מבין למה חושבים שהוא "פנומנלי".

אני יודע שאנשים מייחסים לי רצון להשוויץ ולהוכיח וכד', וחושבים שאם אני אומר למישהו שהוא לא דייק במשהו זה מלווה במחשבה ובכוונה של "הנה אני יותר חכם/יודע", ובשיפוט של האדם שלא דייק, אבל זה *לא* מלווה במחשבה ובכוונה הזו, וזה לא שיפוטי. זה לא מופנה לאדם אלא לתוכן של דבריו.

אני ממש מתכוון לזה שלי זה מאוד ברור שעל כל פיפס שאני במקרה יודע, יש אינסוף דברים שאני לא יודע, ושלדעת את הדברים האלה ו/או להיות "יסודי" יותר או "מתוחכם" יותר לא שם אותי מעל מישהו שבמקרה לא יודע את זה, כך שאני לא מוצא מה יש להשוויץ בזה או להתנשא באמצעות זה. זה לא עובד כך מבחינתי, אבל אנשים לא רק בטוחים שזה מה שאני מנסה לעשות, אלא אפילו מסבירים לי שזה מה שאני רוצה. ע"ע @שניצל לעיל.

אני כותב בצורה שאני חושב, ולהתאים את הכתוב כדי שזה יראה קצר, מתומצת, מעניין, "נחמד, נגיש ולא שיפוטי" וכיו"ב דורש יותר השקעה ומאמץ בעריכה משאני יכול להשקיע בלי שזה יוציא ממני את כל החשק והעניין לכתוב בכלל, מה שללא ספק ישמח חלק מהאנשים כאן.

מבחינתי, אני לא מתעסק בלהשוויץ בידע ו/או בחוכמה הגדולה שלי, שאני גם לא חושב שהם משהו מיוחד, ואני לא תמיד מבין למה חושבים שהוא "פנומנלי".

אני יודע שאנשים מייחסים לי רצון להשוויץ ולהוכיח וכד', וחושבים שאם אני אומר למישהו שהוא לא דייק במשהו זה מלווה במחשבה ובכוונה של "הנה אני יותר חכם/יודע", ובשיפוט של האדם שלא דייק, אבל זה *לא* מלווה במחשבה ובכוונה הזו, וזה לא שיפוטי. זה לא מופנה לאדם אלא לתוכן של דבריו.

אני ממש מתכוון לזה שלי זה מאוד ברור שעל כל פיפס שאני במקרה יודע, יש אינסוף דברים שאני לא יודע, ושלדעת את הדברים האלה ו/או להיות "יסודי" יותר או "מתוחכם" יותר לא שם אותי מעל מישהו שבמקרה לא יודע את זה, כך שאני לא מוצא מה יש להשוויץ בזה או להתנשא באמצעות זה. זה לא עובד כך מבחינתי, אבל אנשים לא רק בטוחים שזה מה שאני מנסה לעשות, אלא אפילו מסבירים לי שזה מה שאני רוצה. ע"ע @שניצל לעיל.

אני כותב בצורה שאני חושב, ולהתאים את הכתוב כדי שזה יראה קצר, מתומצת, מעניין, "נחמד, נגיש ולא שיפוטי" וכיו"ב דורש יותר השקעה ומאמץ בעריכה משאני יכול להשקיע בלי שזה יוציא ממני את כל החשק והעניין לכתוב בכלל, מה שללא ספק ישמח חלק מהאנשים כאן.
תודה על התגובה המפרגנת היה מספק, לילה טוב איש יקר.

• Like
Reactions: AK1

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור