מה קרה לפורום? הנה מה שקרה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,375
נקודות
113
שלום חברים יקרים,

התלבטתי איזו כותרת לתת לפוסט הזה ולמען האמת חשבתי אפילו האם יהיה נכון יותר והאם יש לדברים כאן מקום לעלות בעמוד הראשי. לבסוף, הרגיש לי הכי נכון ורלוונטי שזה יהיה כאן, בתוך הפורום הדו ערוצי ולו מפאת הרלוונטיות הישירה אליו ספציפית.
בשנים האחרונות ולמען הדיוק, מאז הקורונה אחת לתקופה עולה הנושא של החיים פה בפורום הדו ערוצי. כל פעם בווריאציה כזו או אחרת אך השורה התחתונה זהה. אם לתמצת את זה הולך בערך ככה:
  • "הפורום מת, לא מה שהיה. אף אחד כבר לא משתף כלום".
  • "מי שאין לו מערכת במחיר של רכב חדש, ישר משתיקים אותו"
  • "הפורום מנוהל ומתנהל ע"י חבורה קטנה של אנשים שרק מעניין אותם השופוני"
ואיך אפשר ללא אחד החביבים עלי ביותר "שזכה" להראות פניו שוב ממש לאחרונה:
  • "ממומן". מת על ההצרה הזו. מכולן, אותה אני הכי אוהב כי היא היחידה שלמעשה חסרת כל ביסוס(!) ואין מאחוריה שום אג'נדה פרט לטיפשות והכרה ברמת וואקום חוץ אטמוספרי אל מול מציאות העובדות בפועל. נוסיף גם חוסר ידע והכרה עם העבר פה באתר שבהן הנושא נידון ספציפית באופן פתוח מול לא אחר מאשר הבעלים והמייסד של האתר.
לכן, הפעם יהיה זה אני שאבהיר את הנקודה בכל נושא המסחרי של האתר הזה על יסודו:

1. כתבי האתר:
כולם ללא יוצא מן הכלל לא מקבלים אגורה על עמלם כאן. אגורה!! כל כתבה, כל סקירה, כל ארגון מפגשים, כל פיפס של פעילות כאן,
כל אותם "נשמות טהורות" זה בשבילכם: התנדבותית! שמעתם? לא? אין בעיה אחזור שוב:
ה ת נ ד ב ו ת י ת ! ! !
כן אספר שהיה כאן בעבר אדם (לא כתב, לא חבר צוות, סוג של מינוי עצמי) שהתנהל בצורה לא נאותה בלשון המעטה ואף חצה את גבולות המדינה, עד שלבסוף נשבר הקש שלא הותיר ברירה והוא הורחק מכאן פומבית לצמיתות ובמקביל בוצעה לא מעט עבדה מאחרי הקלעים מול מספר עוסקים בתחום לתיקון הנזקים ויישור הדורים גם כאן, לרבות מחוץ לגבולות המדינה. אז שתדעו, המערכת כאן גם בבקרה עצמית קבועה.

2. מימונים ורווחיות:
זה קל: האתר הזה לא ריווחי לבעליו. להיפך(!) האתר הינו הפסד כלכלי לבעליו. הוא רווחי במישור אחד בלבד: נפשי ואידיאולוגי. לנפשי אני לא נכנס, זה לא ממקומי כאן. באשר לאידיאולוגי, לא השתנה דבר: "לקדם את התחום בארץ".
ולכם,
כל הכלכלנים הדגולים, הכרישים שכבר שנים לא בדקו את העו"ש, מרצי הפקולטות לכלכלה מכובדים (קיצר הבנתם),
כל הבאנרים והפרסום של העוסקים בתחום שיש באתר מניבים בקושי כיסוי להוצאות לתחזוקת וקיום האתר. בקושי זה אומר, שגם את העלויות הללו זה לא תמיד זה מכסה.

3. תערוכות:
בחרתי להתייחס לזה מכמה סיבות. אחת השאלות שאני נשאל הכי הרבה מזה שנים היא כמובן "מתי תהיה תערוכה שוב" או "למה לא עושים תערוכה".
חברים יקרים, את כל תערוכות בחסות האתר שהיו כאן עד היום הרים נמר לוי (הבעלים) ובתקופתו, גם עם השותף ליאור קורן.
לפני כשנה בערך החלטתי לנסות להיכנס לאירוע הזה וללמוד במה זה כרוך. גייסתי את עצמי לנסות להרים תערוכה ואז התחלתי להיכנס זה, לבדוק, ללמוד מה צריך, איך, כמה, היכן וכו'. אני מודה שהיענות קבילתי בשפע. קשיים ולקחי עבר כואבים קיבלתי בחוסר פרופורציה המניחה את הדעת. לא אכנס לפרטים אבל אסכם את זה בזאת: להרים תערוכה זה להוציא כסף מהכיס. והרבה.
כל התערוכות שהיו כאן עד היום עלו בסופו של יום בכספו הפרטי של בעל האתר. כולן!!
דאז אמר לי נמר באופן ברור ואני מצטט: "יאללה, אני איתך! תקבל ממני את כל מה שצריך להרים תערוכה. כל המשאבים שלי לרשותך הככככככל! רק בוא נסכם מראש כמה אתה שם וכמה אני שם על האירוע הזה. אנחנו לבד פה".
אז הינה ובמיוחד עבורכם אותן "נשמות טהורות" שדאגו ללחוש באוזני פלונים, בתערוכות לא נעשו פה שום "מכות" ושום בטיח. המציאות הפוכה.

אז אחרי שהברנו את עניין ה-"ממומן" נעבור למנה העיקרית:
  • "הפורום מת, לא מה שהיה. אף אחד כבר לא משתף כלום".
  • "מי שאין לו מערכת במחיר של רכב חדש, ישר משתיקים אותו"
  • "הפורום מנוהל ומתנהל ע"י חבורה קטנה של אנשים שרק מעניין אותם השופוני"
למען האמת, מה שהניע אותי לכתיבת הדברים כאן הוא מה שקרה בפוסט מהסוג של "התחדשתי" שעלה כאן לאחרונה (יסלח פותח הפוסט על שימוש בפוסט שלו כדוגמה).
הינה בא לו חבר אתר עם פוסט התחדשות. במקרה הזה מדובר על חבר ותיק באתר עם עבר עשיר, ידע, ניסיון ושאר ירקות. אוקיי, סבבה. אממה, ה-"התחדשתי" שלו יקר. יקר מאוד. בן רגע זה משך תגובות שכל עיקרן היא עוקצנות סביב תג המחיר. ייתר התגובות חצי אנמיות מנומסות כאלו שזה בסדר כמובן אבל לאן אני מוביל כאן,
ולא תגובה אחת של התעניינות על המהות. על מדוע דווקא X ולא Y? או מה ההבדלים בין החדש לקודם וכד'.

אז עכשיו אני שואל אתכם האם באמת אתם שואלים מדוע:

"הפורום מת, לא מה שהיה. אף אחד כבר לא משתף כלום".
כבודו במקומו של כל חבר וחבר כאן. כל אחד ועולמו בתחום ויש כאן לא מעט עולמות שונים בתחום, בעלי גישות שונות, יכולות וסגנונות ביטוי שונות, הבנות שונות ומה לעשות גם ניסיון ורמות שונות. So f_ckin what. ככה זה אמור להיות אחרת ראשית יהיה משמעם ולא, אני לא מתכוון למחסור באקשן ועימותים אלא משעמם אינפורמטיבית ושנית, לא נתרום דבר איש לרעיו.

"מי שאין לו מערכת במחיר של רכב חדש, ישר משתיקים אותו"
זה לא נכון כהצהרה גרידה.
אותן "השתקות" לרוב קורות במקרים שבהם בא חבר (לא מעט זה יהיה חבר יחסית חדש ולעיתים גם מהדור הצעיר יותר יחסית או לחליפין ותיק יותר) עם בטחון מפה ועד לירח שהמערכת הצנועה (יחסית) שלו היא זו האמיתית כי היא לא מבוססת על מיתוג, יוקרה וגאוות בעלות ובכך כל אותם בעלי מערכות יקרות "שלכאורה נחשבות" בעצם שומעים עם העיניים ולא עם האוזניים ובכלל הם אלו שלא מבינים דבר והאמת לא נמצאת אצלם בבית. שוב, למרות שכמעט תמיד אותם בעלי מערכות יקרות אם אנשים עם שנים רבות של ניסיון בתחום שעברו כברת דרך (נקודה למחשבה ראשונה).

מנקודת המבט שלי לא כחובב בתחום נטו אלא, ככתב באתר שנחשף גם לדברים מאחרי הקלעים במרבית המקרים התגובות הללו נובעות לצערי מצרות עין, קנאה, אגו, "סגירת חשבונות" מטופשות ושטחיות ולבסוף זה מסתכם בבורות בתחום.

נקודה שניה למחשבה,
אני מכיר ברמה כזו או אחרת את מרבית בעלי המערכות היקרות מאוד בפורום. גם את אלו שכבר מזמן הפסיקו לכתוב ולקחת חלק פעיל בפורום. גם לו שלא נפגשנו כמה שנים טובות. מרביתם לא מיליונרים, לא בעלי שדות נפט בגינה ולא חיים באחוזות ענק עם מסוק בגינה. רחוק מזה. רחוק מאווווווווד מזה. אנשים שחיים ברמה ממוצעת חיים נורמטיביים לחלוטין. אנשים שמשקיעים שנים בבניית המערכת. שנים. כל בורג שנכנס עבר תהליך ודבר הוא לא "על דרך" כדוגמת שלוש קוטג' במקום שניים בעגלה בסופר. זו המציאות של מרבית בעלי המערכות היקרות כאן. אומר זאת בביטחון וידע מלאים ואני לגמרי ביניהם.

"הפורום מנוהל ומתנהל ע"י חבורה קטנה של אנשים שרק מעניין אותם השופוני"
כן, ברור שיש גם אלמנט של 'שופוני'. באיזה תחביב אין? ולמה לא בעצם? לכל דבר יש רמה בריאה ומינון נאות אבל זה לא מה שמנהל את הפורום. זו כן כותרת שחוזרת על עצמה כל פעם שיש חלוקי דעות או שימוש כתירוץ בריחה מדיון אמיתי מעמיק וחסר אג'נדות או אי רצון ללמוד מאחר כי הוא בעל יכולות או ניסיון אחר. הרי מרבית החיכוכים כאן בתקופה האחרונה נובעים מחילוקי דיעות שכל מטרתן היא חזרתית "המלך הוא עירום" ו-"כולכם שוטים". זה הפך למאוס ולכן זו התוצאה.

חברים, בואו נעשה סדר בדברים.
הפורום מתנהל ע"י החברים שלוקחים חלק פעיל בו. פניו ופני הדיונים בו הם הפנים של מי שכותב ופעיל. מי שיושב על הגדר ופעם באף פעם זורק איזו "תובנת זהב" וחוזר למקומו זה לא נקרא פעיל לבטח במקרים של אותן כמה מילים חסרות תוכן ותרומה לדיון.
ניהול הפורום מנוהל ע"י צוות האתר שתקפידו לשמור על הנהלים ועל הסדר. ניהול. כשמו כן הוא וכמובן יש דיונים שחברי צוות האתר לוקחים חלק פעיל ויש שלא. אישי נטו.

שורה תחתונה,
אני חוזר לטריגר שהביא אותי לכתוב את הדברים כאן והוא זה:
פני הפורום הוא תוצר ישיר של פני של החברים שבו והאופן שבו הם פעילים בו.

שלום, כאן הטיפש, אני אסביר למה כתבתי את התגובה המדוברת.
כידוע רוב האודיופילים הוותיקים עם שניים שלושה וגם ארבעה עשורים של מעורבות בתחום מרגישים שאין ביכולתם להתמיד במירוץ מבחינה כלכלית גרידא בגלל החזירות שפשתה בתחום דבר שמאוד מתסכל.
לפרסם פוסט, כל זכותו בעולם, שעוסק רק בניקור עיניים מהווה טריגר לא רק לי אלא לרבים אחרים, תתפלא, יש חובבים שמתקשרים בינם לבין אחרים לא פה בפורום, אני זה שמסתכן וכותב פה את רחשי ליבם וליבי. תודה.

טוב תשמע, הסובלנות שלי כלפיך פוקעת. אתה מדבר שטויות, אתה לא מייצג חלקיק ממה שאתה חושב שאתה מייצג ועד כה כל תגובה שלך לא תורמת ולא מקדמת דבר בפורום או התחום. להיפך. נוסיף על זה שבאופן גורף התגובות שלך ברוח שלילית ולא נעימות גרידה ונקבל חבילה של כלום ושום דבר חיובי. פשוט אדם לא נעים. נקודה.

אז כאן ועכשיו אני אומר לך שהפוסט שלי מחוץ לתחום שלך. אל תגיב, אל תיקח בו חלק ופשוט דפדף הלאה ממנו.

תודה.

איש יקר, זה לא יפה מה שכתבתה ואני מבין לליבך: צריך לדעת לברור בין מוצרים כאלה ואחרים שיבואן מביא ב 4 אלף ומוכר ב 35 שזו החזירות שהתכוונת אליה וזה אכן קיים ועוד איך והיום במיוחד (קל מאוד למצא את זה אגב, צריך לחקור מעט ולעשות 1+1 קל, וגם קיים בעוד הרבה תחומים), לבין מוצרים שבאמת עולים כמו שהם עולים עם מרווח רווח הגיוני ולא טמעות וחזירות , ויש כאלה. אין טעם להוציא את התסכול אני כבר עברתי את זה, פשוט תדלג זו דרכו של עולם ואי אפשר לשנות את זה.
ואיתי אלוף, כל הנושא הזה לא קשור אליו בכלל כל הסט ברמות הגבוהות ביותר וכיאה לזה החלפה או שינוי כבר לא פשוט (כן בעיקר מבחינה כספית).
תתחדש ותהנה התחביב הזה זה הנשימה שלנו\זה חלק מהחיים שלנו.

לצערי

צרות עין היא אחת התכונות ההרסניות ביותר בכל תחום המבוסס על תשוקה, ידע וניסיון...

בעולם האודיו, אדם בעל צרות עין מתקשה לשמוח בהצלחתם של אחרים, ללמוד מהם או להעריך את הדרך שעשו.
במקום להתמקד במוזיקה, בהנאה ובחיפוש אחר איכות טובה יותר, הוא עסוק בהשוואות, בהקטנה ובחיפוש אחר פגמים אצל אחרים.

גישה כזו סוגרת את הדלת בפני התפתחות אמיתית. היא מונעת סקרנות, פוגעת ביכולת להקשיב בראש פתוח ומרחיקה אנשים שיכלו לתרום מניסיונם ומידיעותיהם.

קהילת אודיו בריאה נבנית מתוך הערכה, פרגון וכבוד הדדי. בסופו של דבר, ציוד ניתן להחליף, לשדרג או למכור, אך אופי, דרך ארץ ויכולת לפרגן לאחרים הם אלו שמגדירים באמת את האדם שמאחורי המערכת.

רק אצלינו זה כך...

שלום, כאן הטיפש, אני אסביר למה כתבתי את התגובה המדוברת.
כידוע רוב האודיופילים הוותיקים עם שניים שלושה וגם ארבעה עשורים של מעורבות בתחום מרגישים שאין ביכולתם להתמיד במירוץ מבחינה כלכלית גרידא בגלל החזירות שפשתה בתחום דבר שמאוד מתסכל.
לפרסם פוסט, כל זכותו בעולם, שעוסק רק בניקור עיניים מהווה טריגר לא רק לי אלא לרבים אחרים, תתפלא, יש חובבים שמתקשרים בינם לבין אחרים לא פה בפורום, אני זה שמסתכן וכותב פה את רחשי ליבם וליבי. תודה.

ערן, אני חושב שאתה מפספס כאן נקודה בסיסית.

העובדה שאתה רואה בפוסט התחדשות ניקור עיניים לא הופכת אותו לכזה.

איתי השקיע שנים בבניית מערכת, עבד, חסך, החליף ציוד, למד, התנסה ובסוף בחר לרכוש רכיב מסוים, לא צריך להתנצל ובטח שלא להסתיר את ההתלהבות שלו כדי שאתה לא תרגיש "טריגר".

אם כל התחדשות יקרה תזכה אוטומטית להאשמות של שופוני, ניקור עיניים וניתוק מהמציאות, בסוף אף אחד לא ישתף כלום, ואז מי שמתלונן שהפורום איבד עניין גם יהיה זה שישאל למה אין כאן יותר תוכן.

חוץ מזה שלא ברור לי מה הערך שהתגובה שלך תרמה לדיון. אם תשאל שאלות לעניין כמו למה נבחר דווקא הרכיב הזה, מה הוא שיפר, איך הוא נשמע, גם תקבל ממנו ערך מוסף.

בין תסכול ממחירי התחום לבין האשמת מי שבחר להשקיע את כספו בתחביב שהוא אוהב יש מרחק גדול.

ואם הציוד באמת מסקרן אותך, תמיד תוכל לעשות מה שעשו רבים אחרים לאורך השנים: לבקש ממנו יפה להגיע, לשמוע, ללמוד ולהתרשם. אם אתה עוקב אחרי הפוסטים כאן, בטח ראית שרבים ביקרו אצלו להאזין לתוצאה. עכשיו, לאור מה שכתבת כאן, יכול להיות שקצת מאוחר לבקש זאת ממנו.

בעיניי, תגובות מהסוג שכתבת כאן רק מסיטות את הפוקוס מהתחביב אל הכיס , וזה בדיוק ההפך ממה שפורום אודיו אמור להיות.

איש יקר, זה לא יפה מה שכתבתה ואני מבין לליבך: צריך לדעת לברור בין מוצרים כאלה ואחרים שיבואן מביא ב 4 אלף ומוכר ב 35 שזו החזירות שהתכוונת אליה וזה אכן קיים ועוד איך והיום במיוחד (קל מאוד למצא את זה אגב, צריך לחקור מעט ולעשות 1+1 קל, וגם קיים בעוד הרבה תחומים), לבין מוצרים שבאמת עולים כמו שהם עולים עם מרווח רווח הגיוני ולא טמעות וחזירות , ויש כאלה. אין טעם להוציא את התסכול אני כבר עברתי את זה, פשוט תדלג זו דרכו של עולם ואי אפשר לשנות את זה.
ואיתי אלוף, כל הנושא הזה לא קשור אליו בכלל כל הסט ברמות הגבוהות ביותר וכיאה לזה החלפה או שינוי כבר לא פשוט (כן בעיקר מבחינה כספית).
תתחדש ותהנה התחביב הזה זה הנשימה שלנו\זה חלק מהחיים שלנו.
לא הבנתי. זה הופנה אלי??

לדעתי התנועה דלילה בזמן האחרון מכמה סיבות: חלק עברו לפלטפורמות חדשות בקבוצות מצומצמות,חלק נמנע מלשתף במיוחד "התחדשתי" בגלל צרות עיין של קומץ אנשים,אין זרימת דם חדש בגלל מחירים לא נגישים לקהל הצעיר. להבדיל פלטפורמות אחרות האתר קיים על בסיס התנדבותי וזה מקשה על הרמת תוכנית גרנדיוזית כמו תערוכה. אני חושב שגיוס המונים היה עוזר לקידום העניין.לדוגמה 100 שקל לטובת תערוכה מכל חבר מעוניין היה מביא 100000 שקל בקלות.;)

לדעתי התנועה דלילה בזמן האחרון מכמה סיבות: חלק עברו לפלטפורמות חדשות בקבוצות מצומצמות,חלק נמנע מלשתף במיוחד "התחדשתי" בגלל צרות עיין של קומץ אנשים,אין זרימת דם חדש בגלל מחירים לא נגישים לקהל הצעיר. להבדיל פלטפורמות אחרות האתר קיים על בסיס התנדבותי וזה מקשה על הרמת תוכנית גרנדיוזית כמו תערוכה. אני חושב שגיוס המונים היה עוזר לקידום העניין.לדוגמה 100 שקל לטובת תערוכה מכל חבר מעוניין היה מביא 100000 שקל בקלות.;)
זה אפילו לא רבע מעלות הרמת תערוכה.

זה אפילו לא רבע מעלות הרמת תערוכה.
זה עדיין יותר טוב מכלום.אפשר לגייס נותן חסות(ספונסר) ולתת חשיפה תקשורתית.אל תשכח שחלק רציני מההוצאות יחזור ממכירת כרטיסים ואם הפרסום יעבוד אולי אפילו תהיה מופתע לטובה מכמות ההכנסות. בכל זאת לאודיופיל פשוט יצא יותר זול מלטוס לווינה.;)

אני מעריך שהסיבה העיקרית למיעוט הפעילות בפורום היא הרשתות החברתיות – פייסבוק ודומיו.

ישנן שם קבוצות ייעודיות כמעט לכל נושא, וחלקן עם הרבה מאוד משתתפים -- לאו דווקא אפילו חברים בקבוצות האלה -- אפילו עשרות אלפים ויותר, כך שכשכותבים משהו, אפשר לקבל מגוון תגובות ממגוון גדול ומשתנה של אנשים, הרבה יותר מאשר בפורום כמו שלנו. עם זאת, גם שם יש כמעט תמיד גרעין קטן של אנשים שמגיבים לעיתים קרובות, עוד כמה שמגיבים לעיתים רחוקות יותר, כאלה שמסמנים לייק או אימוג'י אחר מדי פעם, ואחרים שלא מגיבים כלל -- שהם (כמעט?) תמיד הרוב המוחלט של החברים בקבוצה.

בקבוצות כאלה הרבה יותר נפוצים פוסטים ותגובות של שורה וחצי, או רק תמונה או הפניה ליוטיוב, שזה קליל ומתאים יותר לרוב האנשים מאשר דיונים מעמיקים יותר בנושא כלשהו, למרות שגם כאלה קיימים.

מסכים עם קודמי, הפלטפורמה, מה לעשות מיושנת יחסית לפייסבוקים לנגזרותיהם. לענין הכסף שאנשים מוצאים על תחביבים כגון זה בו אנחנו עוסקים, כמובן שמדובר בעניינם ואותי באמת מרתק לקרוא על הדבר הזה וההתפתחויות הקושרות בו, בין שהן מאוד יקרות ובין שלא. אני למשל הייתי קונה אי, אבל גם הייתי בהחלט מקבל בהבנה בקורת על האובססיה המשונה שלי לאיים. לא כל דבר צריך לפרש כנובע מקינאה, צרות עין ואיזה צורך להכנס לכיסו של הזולת. התייחסות כזו תחסום למשל דיון מתבקש לטעמי האם תנאי לאיכות הוא כיס מאוד עמוק, או שגם השקעה מסיבית של ניסוי ותהייה ( וכמובן גם טעייה ), הרבה זמן וסבלנות יכולים אף הם להוות אמצעי להשגת אותה מטרה.

@גיא תודה על הפוסט החשוב והחיוני, חיכיתי לו שנים, כמי שחבר שנים באתר ונכנס אליו על בסיס יומי, השינוי הכי גדול ששמתי לב הוא צרות העין והצורך להיתעמת ולהתנצח על *כל* שטות ודעה של אדם, נכון, יש כאלה שמדברים מאגו, יש כאלה שחושבים שהם יודעים הכי טוב, תנו להם לדבר, בסוף הם ישחררו.
ולכל השאר, תנו לאנשים את ההרגשה שמותר ואף רצוי להביע עמדה, גם אם מישהו עם פחות קילומטרז' בתחום טועה, זה בסדר, תנסו להאיר את עינו, לא ירצה לקבל את דעתך, שחררו, הכל בסדר, זה לא חיים ומוות.
עבורי המערכת שלי היא המפלט שלי לכמה שעות של שקט, כמה שעות להאזנה למוזיקה שאני אוהב בווליום שאני אוהב.
פוסטים "התחדשתי" הם ראויים וחשובים, כי לרוב מי שמעלה אותם יענה על שאלות בחפץ לב, כל עוד לא ירגיש שמחפשים אותו.
כאחד שהמערכת שלו צנועה אני תמיד אוהב פוסט "התחדשתי", אני לומד על שילובים ועד איפה ניתן להגיע במיקסום המערכת.
לגבי מחירים ויבואנים, כל יבואן יקבע את המחיר ומוצר שהוא מייבא וכל לקוח יעשה את החישובים שלו, שוק פתוח.
ממה שאני מכיר רוב יבואני הבוטיק הוגנים והגונים.
יאללה, חפרתי (רק כי הנושא חשוב לי).
האזנה מהנה לכולם.

@גיא תודה על הפוסט החשוב והחיוני, חיכיתי לו שנים, כמי שחבר שנים באתר ונכנס אליו על בסיס יומי, השינוי הכי גדול ששמתי לב הוא צרות העין והצורך להיתעמת ולהתנצח על *כל* שטות ודעה של אדם, נכון, יש כאלה שמדברים מאגו, יש כאלה שחושבים שהם יודעים הכי טוב, תנו להם לדבר, בסוף הם ישחררו.
ולכל השאר, תנו לאנשים את ההרגשה שמותר ואף רצוי להביע עמדה, גם אם מישהו עם פחות קילומטרז' בתחום טועה, זה בסדר, תנסו להאיר את עינו, לא ירצה לקבל את דעתך, שחררו, הכל בסדר, זה לא חיים ומוות.
עבורי המערכת שלי היא המפלט שלי לכמה שעות של שקט, כמה שעות להאזנה למוזיקה שאני אוהב בווליום שאני אוהב.
פוסטים "התחדשתי" הם ראויים וחשובים, כי לרוב מי שמעלה אותם יענה על שאלות בחפץ לב, כל עוד לא ירגיש שמחפשים אותו.
כאחד שהמערכת שלו צנועה אני תמיד אוהב פוסט "התחדשתי", אני לומד על שילובים ועד איפה ניתן להגיע במיקסום המערכת.
לגבי מחירים ויבואנים, כל יבואן יקבע את המחיר ומוצר שהוא מייבא וכל לקוח יעשה את החישובים שלו, שוק פתוח.
ממה שאני מכיר רוב יבואני הבוטיק הוגנים והגונים.
יאללה, חפרתי (רק כי הנושא חשוב לי).
האזנה מהנה לכולם.

תשובה עניינית ומוערכת.
תודה.

15-20 שנה של פעילות זה הישג לגמרי מכובד לכל פורום. טבעי שפורומים של ציוד ידעכו ברגע שוויכוחי אגו עוקפים את השיתופים והדיונים המקצועיים, וזה בדרך כלל מתחיל כשמנהלים או מודרטורים מורידים הילוך בגלל חוסר זמן, שינוי עניין או סתם כי החיים קורים. תכל'ס הסיבה פחות משנה – ברגע שהדיון נעלם והאגו משתלט, זה פשוט המסלול הטבעי של פורום מהסוג הזה.

זה עדיין יותר טוב מכלום.אפשר לגייס נותן חסות(ספונסר) ולתת חשיפה תקשורתית.אל תשכח שחלק רציני מההוצאות יחזור ממכירת כרטיסים ואם הפרסום יעבוד אולי אפילו תהיה מופתע לטובה מכמות ההכנסות. בכל זאת לאודיופיל פשוט יצא יותר זול מלטוס לווינה.;)
גיוס ספונסר...??? קשה הרבה יותר מאשר זה נשמע. מניסיון.
חשיפה תקשורתית גם עולה כסף.
ההכנסות ממכירות כרטיסים זעירות אל מול ההוצאות. אתה לא בכיוון לצערי. לצער כולנו. כדי שמכרות הכרטיסים יגיעו למצטבר משמעותי צריך כמות אדירה של מבקרים. גם התערוכה האחרונה דאז שרשמה שיא מבקרים עדיין זה לא הגיע למספר משמעותי דיו כלכלית.

אני מסכים איתך מול העלות לטוס לאירופה לתערוכה אך העניין נמצא בדיוק במשפט שלך: "אודיופיל פשוט". כמה כאלו יש לנו בארץ...

שלא תבין אותי לא נכון, זה לא שאני מחפש להוריד. ההיפך הגמור. אני הייתי הראשון אחרי נמר שניסה לקחת את זה אבל מכל זווית התוצאה זהה:
אני ונמר מכניסים את היד לכיס. מכניסים עמוק. מבאס אך זה המצב.

כל הכבוד על השאיפה וההצעות לקדם תערוכה בארץ! :בעד:(ורד)

אבל בלי נתונים לגבי הכנסות, הוצאות וכמויות מבקרים, קפצו לי כמה מחשבות:
אל תשכח שחלק רציני מההוצאות יחזור ממכירת כרטיסים ואם הפרסום יעבוד אולי אפילו תהיה מופתע לטובה מכמות ההכנסות.
הצעת שכל מי שמתעניין ישלם 100 ש"ח, שזה לא מעט. האם נראה לך הוגן שמי שכבר שילם 100 ש"ח ישלם בנוסף לזה עבור כרטיס יקר כמו מישהו שלא שילם?

בנוסף, הערכת שיש 1000 שמוכנים לזה, אחרת לא היית מגיע ל-100 אלף. האם יש לך הערכה לגבי כמות המבקרים הצפויה מעבר ל-1000?

בכל זאת לאודיופיל פשוט יצא יותר זול מלטוס לווינה.;)
אבל מה שמוצג בתערוכה בארץ לא יכול להתחרות במה שמוצג בתערוכות ענק בחו"ל. אין בארץ מגוון כזה של יבואנים, והם לא יכולים להרשות לעצמם להביא לתערוכה את ה-top of the line של המותגים הרציניים שהם מייצגים, במיוחד כשלא בטוח שבין המבקרים יש מספיק קונים פוטנציאליים לציוד כל כך יקר.

כך שבאמת יוצא הרבה יותר זול מאשר לטוס לחו"ל + לינה + כרטיסי כניסה, אבל גם זוכים לראות ולשמוע הרבה הרבה פחות מאשר בחו"ל.

חברים יקרים,הפורום השתנה לצערי וכך גם כל עולם האודיו , אני אחרי 40 שנה של עסוק בתחום קורא כאן הודעות מטופשות מכל מיני זבי חוטם ,חייב לומר לכם שעולם האודיו לא משתפר עם הקידמה , לאט לאט נמכרים מכשירים שמעלימים את המוסיקה על חשבון רזולוציות במחירים של מייבך , נכון אני כותב מתוך אלרגיה לחלק מהטיפוסים השופפוניים כאן , אבל חברי המנוסים כבר לא משתתפים כאן , וגם לא רוצים לחלוק מנסיונם כולל אני שממוצב בין זקני השבט , כל הכבוד לגיא שמנסה לסדר כאן את העניינים בתוך עדת המורעלים , יש לכם מזל שלא אני המנהל ! פעם הייתי יוזם ארועים בבית שלי , היום אין לי ״ חברים של אודיו״ אלא חברים אמיתיים בלבד , ואותם ניתן לספור על יד אחת ,אני עדיין מסתמך על חברים מחול שמכוונים את מיטב המערכות באירופה , הם מתרגמים בגללי הפורום כאן ויותר טוב שלא אספר לכם את תובנותיהם,, יותר טוב דברו עם חלק מנוסה באמת כמו חננאל ודומיו שלא אפרט יותר כאן ,הם יודעים מאיפה משתין הדג וזה לא קשור למאות אלפי שקלים שלדעתי נזרקים לפח , כתבתי רק חלק מדעותי, מציע לכם להניע המכונית שלכם ב20 אלף שקל עם קדם ב 200 אלף ולנסוע לשמוע או לדבר עם כמה יותר מנוסים מכם , שיהיה בהצלחה וסליחה עם העלבתי מישהו ,
אני במקום גיא הייתי זורק מכאן שניצל !!!!

חננאל אדם מקסים.
ביקר אצלי לכמה שעות, לפני 4 חודשים בערך.
גם כתב ושיתף הפורום.

(מאז נעשו עוד שינויים והאחרון שבהם, הדרמטי ביותר ששותף ממש לאחרונה)

נערך לאחרונה ב:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור