א. זה היה מדויק
ב. אתה רק מחזק את הטענה...
השאלה היא האם מקובל על הנהלת האתר שמי שהושעה שוב ושוב יכול לחזור שוב ושוב, פשוט על ידי פתיחת משתמש חדש כל פעם.
זו שאלה מצוינת וגם שאלה לא פשוטה (למרות שרבים יגידו שזו שאלה פשוטה עם תשובה עוד יותר פשוטה).
אנסה להשיב קצר וענייני:
1. השעיה / הרחקה לצמיתות מהאתר היא פעולה קיצונית שלא פשוט לקבל אותה. למרות שיש שיגידו שזה "כולה כמה קליקים". אז המשמעות של פעולה כזו היא מעבר לכמה קליקים. תפקיד המבוגר האחראי כאן נושא עימו הרבה מעבר לנראה ישירות לעין;
* שמירה נהלי האתר
* כיצד זה פגוע בקידום התחום בארץ (כל מהות הקמת האתר הזה...)
* שמירה על חופש ביטוי ואי סגירת במה בפני כאלו שחושבים אחרת (לאזן את זה באתר שאיננו דמוקרטי זה מאתגר)
* שיקול השל הצד השני - תמיד יש כזה. גם כשמהרגע הראשון ברור לאן זה הולך
* ראיה כללית והמוניטין של האתר, כיצד ומה המסר שעובר בציבור הרחב שלרוב רואה או שומע רק חלק מהתמונה הכוללת (כמעט תמיד זה המצב) במיוחד אצל הדור הצעיר יותר.
בקיצור, יש כאן מגוון שיקולים שלוקחים בחשבון.
עם זאת, כשנחצים קוים (בדרך כלל לאחר מספר אזהרות, הסוף די כותב את עצמו).
2. לגופו של העניין הספציפי שלפנינו.
אני מבין את התחושות והתגובות של חלק מהחברה פה. לגיטימי 110%.
אני חי צמוד את הפורום הדו ערוצי שנים רבות בדיוק כמו רבים פה וכאן בחרתי להתנהל בכובע של צוות האתר ולא של חבר הפורום ועל כן למרות שכרגע אני סובלני וסבלני, אני יודע שאני צריך לעקוב ברמה שעתית. לא נולדתי אתמול. הרי מזהים את "הגירוד" מק"מ רבים...
השעיה לצמיתות היא מוצא אחרון. אז יש תקופת צינון. ואז עוד אחת, ולפעמים עוד אחת נוספת. בואו ניקח דברים בפרופורציה כן... פורום אודיו חברים, כן. לא סודות מדינה ולא חיי אדם.
חסימה לצמיתות תהיה (אם וכאשר) אחרי שגם בוצעה בדיקה מדויקת שאכן מדובר באותו "אמן מסיכות" ובאמת המסר לא נכנס לבנאדם למרות שמצד האתר נעשה מעל ומעבר, ואז באמת שלום ולא להתראות. כרגע, אנחנו עוד לא שם (קרוב מאוד אבל עוד לא).