מגבר מנורות PrimaLuna DiaLogue Two במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לא יודע אם שמת לב - אבל דיברתי על "קריסה" ולא על "מספיק מהיר לכל סוגי המוזיקה".

אז לגבי קריסה - הוא לא צריך לקרוס.
ההבהרה של נמר אומרת שהוא יתנהג דומה עם 3 רמקולים שונים.
אני לא מכיר אותם - אבל בהנחה שלפחות אחד מהם אמור להיות ידידותי פחות או יותר למגבר - זה כנראה כבר בא מהמגבר עצמו.

חוץ מאולי ההגדרה הסובייקטיבי מה זה "קרס" ולהרגל לשמוע הגברה אחרת.

לגבי שאלתך "מספיק מהיר לכל סוגי המוזיקה" - יש כאן פגם מובנה בשאלה - זה הרי עניין סובייקטיבי.
מי מחליט מה זה מספיק מהיר ומה זה לא מספיק מהיר?

אני אישית שמעתי אצלי לא מעט רוק עם מגבר 8 וואט ומאוד נהניתי.
אולי נמר ייזכר האם הוא שמע אצלי רוק ויכול לחוות דיעה.

מצד שני - בוא נהיה ריאליים - אם מישהו שומע רוק וטראנס - אין שום סיבה שילך על מגבר שפופרות.

לאמרות שאני חייב להגיד שלשמוע קלאפטון על שפופשרות זה מ-ע-ו-ל-ה :D

בלי קשר להגדרות.

חשוב לבחון סקירה על סגנונות מוסיקה רבים ונפוצים ככל הניתן. זו הדרך היחידה להבין כיצד באמת מתנהג מוצר ומהם הגבולות שלו.

אם אני אשתמש רק במוסיקה שהמגבר אוהב אני אצור אשליה שהמגבר בעצם נטול מגרעות.

אם זה יקרה אני מבטיח לך שהיא לא תצעק יותר {אין כמו החינוך התימני}:D

לגבי המוסיקה, יכול להיות. אבל עדיין עדיף שתשמע בשביל שיהיה לך יחוס נכון לסקירה.

כן בטח,כמו כל "הגברים" הישראלים הטיפוסיים שאומרים תמיד את המילה האחרונה...כן מאמי. :)
אני מבטיח לך שהטיפוס הנ"ל תצליח לאלף גם אותך,אבל לא הייתי ממליץ לך לשים כסף על זה.

בביקור הבא שלי אצלך {שאני אחזיר את הרמקולים } תן לי דגימה קטנה מהם
אבל ברחמנות בבקשה-יש לי אוזניים רגישות.

כן בטח,כמו כל "הגברים" הישראלים הטיפוסיים שאומרים תמיד את המילה האחרונה...כן מאמי. :)
אני מבטיח לך שהטיפוס הנ"ל תצליח לאלף גם אותך,אבל לא הייתי ממליץ לך לשים כסף על זה.

בביקור הבא שלי אצלך {שאני אחזיר את הרמקולים } תן לי דגימה קטנה מהם
אבל ברחמנות בבקשה-יש לי אוזניים רגישות.

אין בעיה עופר. נשמיע לך אלקטרוני טהור.:)

תבוא מחר בצהריים.(ורד) אני אשמח.(Y)

בכיף נמר. (Y)

קשה לי להאמין שמחר זה יסתדר? אבל נראה כבר.{ נדבר}

אני לא מבין אנשים שחושבים שמנורות לא מתאימות לרוק - רוק זה בדרך כלל גיטרות חשמליות שמוגברות עם מנורות :)

בדיוק כמו שיש סרט בלי צנזורה, יש גם מוסיקה בלי צנזורה. גסה, אלימה ומה לא. בקיצור - בלי צנזורה.

משהו בסגנון של מעיין חודדה.:D

מעיין חודדה...חה חה חה הרגתה אותי יא..נמר(lol)

אני לא מבין אנשים שחושבים שמנורות לא מתאימות לרוק - רוק זה בדרך כלל גיטרות חשמליות שמוגברות עם מנורות :)

מגבר מנורות מתאים מאוד לרוק.
המנורות מחמיאות מאוד לגיטרות חשמליות ולגיטרות בס. במקרה הזה אני חושב שדווקא הטרנזיסטור מתקשה להעביר את הצליל כפי שהוא.

אגב.
מגברי גיטרות טובים {רובם} כמו מרשל או פנדר דה לוקס משתמשים במנורות.

זה נכון אבל......
לדעתי ע"מ לישמוע מוזיקת רוק בצורה
שבה מגבר מנורות ידע להעביר ולישלוט היטייב
ברמקול אנו חייבים מגבר עתיר וואטים וזרם.
(לפחות W100 )ורמקול שיהיה נח לשליטה.
(להוציא מהכלל רמקולי הורן וכל השילובים שבונים סביבם,
שם זה סיפור אחר לגמרי)
לישמוע תופים שבאים מאחור ואת הבייס דראם שיחדור אותך,
לא כל מגבר יודע לעשות את זה.
(את המגברים שלך אני מכיר ...הם בחברה טובה;))

הי נמר

ה Neo-Classic 250 סביר להניח שלא יתקשה -אצלי אפילו ה MAHI לא התקשה
אבל אני לא מכיר את המוזיקה שעליה את מדבר.

אין תמיד קשר בין מהירות לכוח במגברי מנורות, להיפך!
מגברים קטנים בהרבה מקרים (גם בטרנזיטורים) נשמעים מהירים יותר ממפלצות גדולות, זה תלוי בעיקר בשידוך לרמקול.
בהחלט יתכן שעל רמקול נציל מגבר 20-40 וואט ישמע יותר מהיר מ250 אחר ולהפך על רמקול קשה יותר.
מה שבטוח הוא שהסגנון שאתה מדבר עליו הוא לא מוסיקה..... זה אפקטים מתוזמנים בקצב לא נורמלי :D

מה שבטוח הוא שהסגנון שאתה מדבר עליו הוא לא מוסיקה..... זה אפקטים מתוזמנים בקצב לא נורמלי :D

אנחנו נתחשבן על המשפט הזה בסקירה הקרובה.:P

אלא אם כן תתנצל בפומבי ובמכתב {בשלושה העתקים} וכמובן תתחיל לשמוע {כל יום} לפחות 3 שעות של מוסיקה אלקטרונית ותכתוב על זה מאמרים.:cool:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
התנאי הזה מחזיר אותנו לזה שנתחשבן בסקירה הקרובה.:D

אין תמיד קשר בין מהירות לכוח במגברי מנורות, להיפך!
מגברים קטנים בהרבה מקרים (גם בטרנזיטורים) נשמעים מהירים יותר ממפלצות גדולות, זה תלוי בעיקר בשידוך לרמקול.
בהחלט יתכן שעל רמקול נציל מגבר 20-40 וואט ישמע יותר מהיר מ250 אחר ולהפך על רמקול קשה יותר.

ערן אתה מצטט דברים שלי ומשייך אותם לנמר,אני דורש אותך לסדר. :)

אני מקבל את ההנחה שמגברים מרובי וואטים לא יהיו מהירים כמו אחיהם הקטנים
כמובן ששידוך לא נכון יכול להפיל רמקול {קרה לי השבוע} למעמקים...

לגבי הסגנון שנמר שומע/בוחן? מה אני אגיד לך...מיום ליום מתחזקת אצלי ההבנה שרק חודדה
יכולה לעשות משהו בנידון ולאפס את הבן אדם. (lol)

התכונה "מהירות" בהגברה, למה אתם מתכוונים?
המגבר מפגר אחרי המוזיקה?
הוא מאיץ מאפס לדו רה מי לאט מדי?
בואו נגדיר, ואולי נמצא תחליף?...

מהירות היא מהירות.

הכוונה היא שכאשר ישנן מכות מצילה או תוף סנאר או כל צליל אחר שמנגן בפעימות מהירות. מגברי טרנזיסטור מצליחים לנגן אותו במהירות "נכונה" יותר.

הדרך הכי טובה להבין את זה היא פשוט להוריד את הקטע איתו בחנתי ואז הכל מסתדר בראש.

ביקורת מעניינת
תודה

האם מגבר כזה ישלוט כיאות ברמקולים שאינם דווקא גדולים אך מוגדרים "קשים" ? (במקרה שלי מתייחס למורל אוקטאב סיגנצ'ר)
לגבי אקוסטי\קלאסי - כלים בודדים והרכבים קטנים נשמעו כאמור מצויין. מה עם סימפוני\מקהלות ושאר הרכבים גדולים ? להם יש צורך בהפרדה, דיוק, מהירות ושאר תכונות שלטענתך יהיו תמיד מצויות יותר בSS יותר מאשר במנורות. השווית לSS של 40W - מה לגבי השוואה לSS מרובה וואטים (מעל 100 נאמר) ?

מהירות היא מהירות.

הכוונה היא שכאשר ישנן מכות מצילה או תוף סנאר או כל צליל אחר שמנגן בפעימות מהירות. מגברי טרנזיסטור מצליחים לנגן אותו במהירות "נכונה" יותר.

הדרך הכי טובה להבין את זה היא פשוט להוריד את הקטע איתו בחנתי ואז הכל מסתדר בראש.
Venetian Snares, ב e...:)
טוב, זה אכן קטע מוזקלי מעניין, לא הכי מתאים לשבת בבוקר...ספציפית...
בזמנו הייתי בודק גם עם דיסק Nouvelle Vague של Nouvelle Vague, טרק 2, Just Can't Get Enough. (זה קאבר של דפש מוד).
זה בוחן (לדעתי) מהירות ורזולוצייה. הטרק מאד עמוס וצריך ציוד מהיר. (הבנתי מזה מהיר).
זה עזר לי לקנות את הטאקט מילניום.
זה היה השילוב ממיר-מגבר היחיד שצלח את הקטע הזה בהצלחה, מבלי להתבלבל,
לקרוס או לאבד את השליטה ברמקול.
אחרי כמה חודשים הבנתי שזה אולי מגבר מספיק מהיר, למוזיקה כזו, אבל מהירות זה לא הכל כמובן.

Venetian Snares, ב e...:)
טוב, זה אכן קטע מוזקלי מעניין, לא הכי מתאים לשבת בבוקר...ספציפית...
בזמנו הייתי בודק גם עם דיסק Nouvelle Vague של Nouvelle Vague, טרק 2, Just Can't Get Enough. (זה קאבר של דפש מוד).
זה בוחן (לדעתי) מהירות ורזולוצייה. הטרק מאד עמוס וצריך ציוד מהיר. (הבנתי מזה מהיר).
זה עזר לי לקנות את הטאקט מילניום.
זה היה השילוב ממיר-מגבר היחיד שצלח את הקטע הזה בהצלחה, מבלי להתבלבל,
לקרוס או לאבד את השליטה ברמקול.
אחרי כמה חודשים הבנתי שזה אולי מגבר מספיק מהיר, למוזיקה כזו, אבל מהירות זה לא הכל כמובן.

נכון איתי.
זו גרסה מעולה ל-דפש מוד.

אני שמח שישרנו קו לגבי מהירות, ואתה שוב צודק. מהירות זה לא הכל ולכן זהו קטע אחד לבדיקה מתוך קטעים נוספים שבודקים פרמטרים אחרים.

אגב.
בזמן שאני כותב את ההודעה הזו דנה פותחת את התריסים בבית, איזה שמש בחוץ!!! אני הולך לצלם.:D

כיף לקרוא, תודה על הסקירה (great).

תומר

למה

עופר, לא דובר כאן על סוג מוזיקה, דובר על שליטה ומגבר מנורות חזק ככל שלא יהיה לא יהיה מספיק מהיר עבור חלק מהמוזיקה שנמק שומע.

להסיר ספק אני משתמש במגבר מנורות

למה אתה משתמש לקרוא לנמר" נמק" האם אתה מתכוון שאפשר לקרוא לנמר "גנגרנה"?

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור