שרק תהיו לי בריאים כולכם
כמה קל לצאת בביקורת וכמה קשה לפרגן.
אני יכול עכשיו, בחמש דקות ובקלילות רבה, להציג כאן לפחות 10 נימוקים משכנעים מדוע המבחנים של נמר לא מספיק 'מקצועיים', לא מספיק 'אודיופיליים' ולא מספיק 'מקיפים'.
חוכמה גדולה באמת.
אבל הייתי רוצה לפני כן לראות מי מכל המבקרים והמומחים ל"מבחנים אוביקטיביים" מוכן להרים את הכפפות ולעשות את זה בעצמו? וכמה מכל אלה, ומכל חברי האתרים האחרים, הרימו את הכפפה הזו עד היום והתמודדו עם המשימה? הרי עם מבחנים ברבע מההיקפים האלה אף אחד כאן עוד לא התעסק. אני מהמר שגם חלק ניכר מהיבואנים לא השקיעו בכאלה מאסות של בדיקות והשוואות בתקופה כל כך קצרה.
אם אני מבין נכון, המבחנים של נמר לא מתיימרים בכלל להיות מדעיים. הם חלקיים, קצרים יחסית וממוקדים בהתרשמות כללית, שלא לומר ראשונית, של האזנה ב"תנאים שיש". הוא לא לוקח מוצר לחודשיים הבייתה ולא נכנס להפקות גרנדוזיות כמו חלופות של הגברה ומקורות, החלפת כבלים והחלפת אקוסטיקות. נכון, זה לא מושלם, אבל מה היה כאן ובאתרים האחרים עד שהוא הרים את הכפפה? ומי בכלל בודק מוצרים שהוא שוקל לרכוש בתנאים אחרים מאשר יתר הסט-אפ שלו בבית?
נמר בודק רמקולים עם מה שיש לו, כמו שכל אחד מאיתנו, שרוכש רמקולים (ללא הגברה), בודק אותם עם מה שיש לו ולא עם מה שהוא אולי היה רוצה שיהיה לו. וכשמישהו מאיתנו רוצה לבדוק מגבר חדש, הוא עושה את זה עם מה שיש לו בבית ולא עם מה שיש אצל היבואן. נמר לא בודק סינרגיה בהתאם לטעם של כל אחד מאיתנו. זה הרי בלתי אפשרי. הוא בודק סינרגיה עם הסט-אפ שלו. יש לזה חסרונות, כמו כל בדיקה אחרת שמישהו אחר היה עושה.
כשאנחנו דנים בביקורות של המגזינים הגדולים בעולם, בד"כ אנחנו מבקרים אותם על היותם מוטים, משוחדים על ידי יצרנים ובעלי אינטרסים וכו'. וכאשר קם חובב - אדם אובייקטיבי לחלוטין, שאין לו אינטרס מול אף יבואן, שאינו מתפרנס מכך ועושה זאת בכלים הדלים שעומדים לרשותו - אנחנו לא מסוגלים לפרגן ולהודות לו על מה שאף אחד מאיתנו לא הצליח לעשות לפניו?
למה אי אפשר להגיד תודה על מה שיש, במקום לבקר ולרטון על מה שאין?
אני מציע לכולנו קודם כל להודות לנמר על המאמץ, ועל היותו חלוץ שמכניס לכאן סוג חדש של מדיום שלא היה בארץ הקודש עד היום. אחר כך, אם מישהו חושב שצריך לעשות את זה אחרת - שיעשה! שיעשה ויפרסם. אולי אז הוא גם יעריך את ההשקעה הנדרשת.
(ולמען הסר ספק: 1. אין לי מניות באתר ומעולם לא היה לי קשר עם בעליו או מנהליו 2. מעולם לא פגשתי, לא התכתבתי, לא דיברתי וגם לא שתיתי כלום עם נמר או עם מי מחבר מרעיו 3. אני לא מקבל גרוש מאף יבואן שמעונין בבדיקת המוצרים שלו באתר

)