לשקף את המערכת - מגברים מונובלוקים במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שלום אריה
יש כמה שיטות, שהצירוף שלהן בהחלט פותר את הבעייה שאתה מתאר, ומתמקדות בספק הכח של המגברים. התייחסתי לזה (קצת...) למעלה :-)
יאיר

רק עכשיו יצא לי להכנס לאתר לאחר המון זמן שלא הייתי , וראיתי את הפוסט הזה , כך שאני מצטער על האיחור , אבל איך אומרים טוב מאוחר מאשר לעולם לא

שאפו ליאיר , ובאמת שמחתי לשמוע שאתה עושה מגברים , אבל רציתי לשאול אותך , אתה באמת חושב שמגבר בטופולוגיה של A/B לא יכול להשמע יותר טוב ?
אני מסכים שמגברים דיגיטאליים הם טובים ונשמעים טוב אבל (אולי בשמרנות יתר), הנושא הזה של PWM כנראה נותן יתרונות מסויימים אבל מפסיד באחרים.
אני לא יודע אבל אני מאמין שבתדרי הבאס , אם היית משווה את הדיגיטאלי שלך (שאפילו הנתונים שלו על הנייר נשמעים נהדר), לעומת מגבר a/b היית מקבל באס יותר חזק , בלי להפסיד בשאר הדברים (חוץ ממשקל וחום), מעניין לדעת מה דעתך על זה

ג'וקר, לא הבנתי מה אתה שואל...

השאלה "האם מגבר בטופולוגיה אחרת יכול להשמע טוב יותר" היא כללית ואפילו פילוסופית, בכל טופולוגיה ניתן לתכנן מגבר שישמע טוב, השאלה היא האם הוא "מתחבר טוב" למערכת הספציפית שלך, האם הוא עונה לצרכים, למוזיקה וכו'...

הכוונה היא שמגברי A/B יש להם באס יותר טוב ואם הם עובדים מספיק רחוק בקלאס A הם יכולים לקבל את השקיפות שיאיר הישיג במגבר הדיגיטאלי שלו , ועדיין לתת יותר באס , כמובן מהודק ונשלט ומאוזן אבל יותר מאשר מגבר דיגיטאלי .
כי נראה לי שה"בעייתיות" בבאס נגזרת משיטת הPWM ואולי יותר, מכול מה שצריך כדי לשלוט בה .
וליאור ברור לי מה שאתה אומר, אבל גם ברור לי, שמאוד יתכן ומגבר הספק SS או דיגיטאלי טוב ומגבר פרה מנורות טוב , משהו ברמת השקיפות של הטרילוגי ,יהיו הרכב מנצח . אז הבנתי מהתשובה של יאיר למה הוא בחר בדיגיטאלי , השאלה שלי האם הוא חושב שלעשות דבר כזה על קלאס A/B , לא יכול לפתור את נקודת התורפה של באס טיפונת חסר כפי שנאמר בביקורת , ואני מבין שיאיר מסכים עם הנקודה הזו

ג'וקר, המחסור הנ"ל נרשם לגבי ההרכב כולו, לא לגבי ה-Power

שים להם PRE של TRILOGY ותהיה לך השקיפות...

שים להם PRE של TRILOGY ותהיה לך השקיפות...

שקיפות הייתה שם , אני פשוט לא מכיר כ"כ הרבה פרה שיש להם יכולת להעלם ולתת לאלקטרוניקה מסביב לתת את הגוון כמו הטרילוגי , ולכן נתתי אותו (ולפני שיקפצו עלי , יתכן שיש אבל אני לא מכיר )

ויאיר אני הבנתי שחלק מבעיית הבאס הייתה לא משנה עם איזה פרה הוא שם את המונובלוקים , כך שאני מניח שהבעיה כפי שהוצגה שייכת אליהם . כי בפרה שלו במערכת שלו לא היה חסר לו באס

התחושה האינטואיטיבית שלי מורה לי שזה הבעיה (בנוסף לחדות מסויימת בצליל שאין אצלך אולי )שמשותפת למגברים דיגיטאלים, ולכן שאלתי אם גם אתה התרשמת כך או שלא
ואם לא, האם יש נקודות חולשה/יתרון במגברים משני הCLASS , בהנחה והכול זהה?

לא רוצה לקרוא שם, רוצה שיסבירו לי פה בעברית פשוטה.

בנוסף אם אנו מביעים שאלות, טענות,מענות,ביקורות, או הילולים לטכנולוגיה, האם לא חשוב קודם בכלל להבינה?

PWM אומר את הדבר הבא: במקום לתרגם אות אנלוגי לדיגיטלי ולייצג אותו באמצעות ביטים (היינו PCM), אנחנו מייצגים אותו באמצעות פולס (היינו "1" או "0") שהתדר שלו קבוע (תדר המיתוג), והרוחב שלו (היינו Duty Cycle) משתנה בהתאם לאות האנלוגי אותו הוא מייצג.
היתרון הגדול של שיטת ה-PWM הוא שאין צורך ב-DAC על מנת לתרגם לאנלוגי - כל מה שצריך זה מסנן מעביר נמוכים. הסיבה שרק בשנים האחרונות נעשה שימוש ב-PWM, היא המצאותם של התקני מיתוג מאד מהירים (טרנזיסטורים למעשה), המסוגלים למתג כמות משמעותית של זרם בתדר מאד גבוה (כ-400KHZ במקרה דנן). למה צריך בכלל תדר גבוה? כיוון שתדר נמוך יותר יחדור בקלות יתרה דרך מעגלי השמע וייצור בעיית רעש - מה שקורה אם נחבר UPS ממוצע למערכת שלנו.

ותודה ליאיר שהסביר את זה.
אני אישית ידעתי את זה, אבל לצערי עדיין לא לעומק ברמה מספקת להסביר את זה ככה .

הרעיון בשאלה היה ששירשור שצפו בו 1052 פעם, בטוח שלא יותר מאחוז אחד של היוזרים שקראו את זה יודעים מה זה.

לכן זה לא רע להסביר ככה ,ובמיוחד כאשר דיברו פה על השיטה, אבל אני לא מאמין שרוב מי שדיבר עליה באמת יודע מה היא אומרת חוץ מתרגום ראשי התיבות.

בברכה.

הייתה פעם פרסומת כזו לאבקת כביסה: "רציתי שכולם יידעו"...

אני צעיר מדיי :)

אורי , הדעות שלך על השכלת האנשים האחרים שאינם לומדים הנדסה , פשוט גורמות לי להלם מחודש כול פעם שאני נתקל בהן . (shocked)
רק לתשומת ליבך ולהערצתך למהנדסים , אולי תואיל נא להאיר עיננו איך בדיוק הזיזו את האבנים הענקיות של הפירמידות ואיך חצבו אותן כ"כ מדוייק ?
ואם לא תבין את הרמז ,זה לא נורא :D

אנא השאר ברמת דיון נאותה , אל תפנה לגופו של משתמש, ויותר מזה השאר בדמות הדיון ובנושאו.

סתם הערת ביניים

לטעמי לא נכון לקרא למגברים האלה "דיגיטליים" אלא "ממותגים" כמו הספקים הממותגים של מחשבים למשל וספקי כח שמשתמשים בהם בתעשיה. גם המגברים האלה וגם הספקים עושים שימוש בעיקרון דומה. כל אלה לא ציודים דיגיטליים אלא ממותגים. כולם עושים שימוש בקציצה CHOPPING של DC, האינטגרציה של הפולסים לרמות מתחי הכניסה שאותם רוצים להגביר וסינון תדרים גבוהים. בגדול, יש לי תחושה לא נוחה עם עצם הרעיון של מגברי אודיו כאלה בגלל רעשים שהם יוצרים בתדרים מעבר לתחום תדרי האודיו שיכולים ל"בלבל" ציוד אחר מסביב, אבל ממה ששמעתי על קצה המזלג מגברים כאלה פעם ראשונה בחיי הופתעתי, כי נשמעו מדהים.

שם זה רק שם - לדעתי מה שחשוב זה איך זה נשמע
נכון שהטכנולוגיה מעניינת, אבל בסופו של היום המטרה היא איך זה נשמע

לטעמי לא נכון לקרא למגברים האלה "דיגיטליים" אלא "ממותגים" כמו הספקים הממותגים של מחשבים למשל וספקי כח שמשתמשים בהם בתעשיה. גם המגברים האלה וגם הספקים עושים שימוש בעיקרון דומה. כל אלה לא ציודים דיגיטליים אלא ממותגים. כולם עושים שימוש בקציצה CHOPPING של DC, האינטגרציה של הפולסים לרמות מתחי הכניסה שאותם רוצים להגביר וסינון תדרים גבוהים. בגדול, יש לי תחושה לא נוחה עם עצם הרעיון של מגברי אודיו כאלה בגלל רעשים שהם יוצרים בתדרים מעבר לתחום תדרי האודיו שיכולים ל"בלבל" ציוד אחר מסביב, אבל ממה ששמעתי על קצה המזלג מגברים כאלה פעם ראשונה בחיי הופתעתי, כי נשמעו מדהים.

על איזה רעש אתה מדבר ?
מדובר במגברים החי שקטים שיש , עם רמות צלילות שלא קימות ב-SS ומנורות (בתך לא באותם רמות מחיר !
החסרונות של המודולים האילו נמצאים במקום אחר (עם אפשר לקרא להם חסרונות ) בטוח לא ברעש .

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור