לוסלס בספוטיפי יגיע כנראה בסוף

• פותח הנושא פותח הנושא michael123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,467
נקודות
113

לאחר שנים של ספקולציות
משום מה, רק עד 24/44.1

הגיע הזמן !
עכשיו יתחילו דיונים מאפס מי יותר טוב ;)

עד שיגיע כבר לא היו מתחרים.
טידאל מפסידה כסף לחברת האם, וספוטפיי Lossless יהיה מסמר אחרון בארון הקבורה שלה.

בכל מקרה vinyl יותר טוב ;)

זה עדיין תיאורטי.
לפחות בארץ הם לא פתחו עדיין את האופציה

שאלה למבינים
לי יש אפל מיוזיק כבר הרבה זמן והם נותנים שרות לוסלס .
למה הם נחשבים מוקצים בקרב צרכני הסטרימינג ?
מה אני מפסיד בכל הנוגע לאיכות, כמות, ומיגוון של מוזיקה שיש לכל האחרים ואין לאפל ?

שאלה למבינים
מה אני מפסיד בכל הנוגע לאיכות, כמות, ומיגוון של מוזיקה שיש לכל האחרים ואין לאפל ?
הבעיה עם אפל זה שאם אתה משתמש במכשירים שהם לא ייצרו אתה אזרח סוג ב
אין הרבה סטרימרים עם תמיכה באפל ועוד שלל תכונות מעצבנות
למשל כשאני הייתי שומע ברכב עם tidal והיתה נכנסת שיחה , בסיום השיחה האייפון היה מפעיל את אפל מיוזיק.
גם התלות ב apple id ספציפי שחייב להיות קשור למכשיר
בקיצור יש מלא

Tidal הגיעו לישראל הרבה לפני Spotify ובשבילי זו סיבה מספיק להמשיך לתת לחברה הזו את הכסף שלי.

לגבי איכות, פעם היה מבחן עיוור ברשת להשוואה של איכות קבצים. מודה, השתמשתי בציוד לא הכי איכותי, בלשון המעטה (מחשב נייד ואוזניות Koss Porta Pro).
להבדיל בין 360 ל-192 - קל.
זה גם בולט לי במערכת בשקל ברכב. כאמור, קל.
בין 360 ל-losses... כבר תלוי היה בהקלטה. באלקטרוני, מן הסתם, לא הבדלתי. באקוסטי... כן. תלוי, אבל כן. זה בעיקר היה בתחושה של "אוויר", אם להשתמש במונחים אודיופילים.
אם מביאים בחשבון שבמבחן יש הקלטות שאני לא מכיר בכלל ושמשווים קטעים קצרים, אז אני נוטה לחשוב שבהאזנה קריטית, יש בהחלט הבדל.

אבל העובדה היא עדיין עובדה, הרב המכריע, זה לא מעניין אותו והוא כנראה גם לא מבדיל.
לכן מדובר בסוגיית קצה, שמעניינת אנשים כמונו, ולגמרי לא רלוונטית לרב האנשים.

שאלה למבינים
אני לא כל כך יודע מה זה "מוקצים".. הם דווקא מצליחים..
אבל מבחינה טכנית נטו, בנוסף למה ש @liranbh ענה על ה"תענוג" של לחיות באקו סיסטם של אפל.
1. הם משתמשים בקודק משלהם ALAC במקום FLAC כך שזה מקשה על נגנים צד שלישי.
2. הם עושים נורמליציה לקובץ שמוזרם, קרי משנים את המאסטר (אתה תגיד לי אם זה עדיין לוסלסס מבחינתך אחרי זה, אני לא נכנס לעניין כרגע), גם טיידל עושים את זה אולי אפילו יותר באגרסיביות אבל בשונה מאפל, בטיידל אתה יכול לכבות את זה, קרי לקבל את המאסטר ביט פרפקט, כשבאפל תרצא או לא הוא "מנורמל".
3. באפל בד"כ המאסטרים עצמם שונים. הם מקבלים את המאסטרים מהלייבלים עצמם, שמכינים את המאסטר במיוחד לאפל עם כלי המסטרינג והסטנדרטים שלהם, ואני לא פותח את הדיון על האם זה יותר טוב (איכשהו בשונה מ MQA, זה די עבר תחת הרדאר של אודיופילים) , בכל מקרה הם קוראים לזה apple digital masters . מה זה אומר? זה עדיין נשמע נפלא למי שזה נשמע נפלא, אבל המאסטר (אפילו לוסלס) שלהם שונה מזה שמגיע לטיידל או קובוז (גם אם זה אותו פורמט : 44.1\16 וכו..).

שורה תחתונה: בכל מקום שאינו פורום אודיו למהדרין, סעיפים 1 - 3 לא יותר מדי מעניינים אף אחד, ורק מה ש @liranbh ציין מספיק כדי להתרחק מהשירות במידת האפשר.

אני לא כל כך יודע מה זה "מוקצים".. הם דווקא מצליחים..
אבל מבחינה טכנית נטו, בנוסף למה ש @liranbh ענה על ה"תענוג" של לחיות באקו סיסטם של אפל.
1. הם משתמשים בקודק משלהם ALAC במקום FLAC כך שזה מקשה על נגנים צד שלישי.
2. הם עושים נורמליציה לקובץ שמוזרם, קרי משנים את המאסטר (אתה תגיד לי אם זה עדיין לוסלסס מבחינתך אחרי זה, אני לא נכנס לעניין כרגע), גם טיידל עושים את זה אולי אפילו יותר באגרסיביות אבל בשונה מאפל, בטיידל אתה יכול לכבות את זה, קרי לקבל את המאסטר ביט פרפקט, כשבאפל תרצא או לא הוא "מנורמל".
3. באפל בד"כ המאסטרים עצמם שונים. הם מקבלים את המאסטרים מהלייבלים עצמם, שמכינים את המאסטר במיוחד לאפל עם כלי המסטרינג והסטנדרטים שלהם, ואני לא פותח את הדיון על האם זה יותר טוב (איכשהו בשונה מ MQA, זה די עבר תחת הרדאר של אודיופילים) , בכל מקרה הם קוראים לזה apple digital masters . מה זה אומר? זה עדיין נשמע נפלא למי שזה נשמע נפלא, אבל המאסטר (אפילו לוסלס) שלהם שונה מזה שמגיע לטיידל או קובוז (גם אם זה אותו פורמט : 44.1\16 וכו..).

שורה תחתונה: בכל מקום שאינו פורום אודיו למהדרין, סעיפים 1 - 3 לא יותר מדי מעניינים אף אחד, ורק מה ש @liranbh ציין מספיק כדי להתרחק מהשירות במידת האפשר.
תודה על התשובה המלומדת.
ניראה לי שכל אילו רזולוציות שהרבה מעבר לרמת האבחנה שלי .

אני כבר הרבה שנים בדיזר ומרוצה מאוד, הכל FLAC ועובד יפה ומגוון רחב כולל עברית.

הגיע היום גם לאנדרואיד
מועדים לשמחה

אולי אני טועה אבל מרגיש לי סאונד דחוס קצת
וקצת יותר מפוקס

הגיע לי לוסלס ביום שלישי לאנדרואיד, נשמע טוב יותר

התכוונתי בהשוואה לטידאל

פחות טוב מטידל

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור