לבעלי פטיפונים

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לכוונון זרוע, לבקרת מהירות

מדפסת נדרשת

http://www.enjoythemusic.com/freestuff.htm

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
יפה מאוד (Y)

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
צעד קדימה

אני משתמש במנוע לפטיפון של חברת TERES
מלבד היות המנוע הזה מופעל על ידי סוללה ובכך מנטרל הפרעות ביציבות הזרם על הפעלת המנוע ובכך על האיכות הצלילית, יש למנוע הזה בקרת מהירות המתבססת על סטרוב דומה.
תרשים דומה מודבק לתחתית הפלטה המסתובבת, ויש קורא אופטי שקורא את הסרוב הזה ולפי הקריאה הזו מפעיל את המנוע כך שישמור על מהירות קבועה.
כלומר הסטרוב משמש און ליין לאיזון המהירות של הפלטה ולא לבדיקה תקופתית.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
מנפלאות היקום

שעה שלמה השקעתי היום כדי לדעת על המנוע הזה של טרס בפורומים מעבר לים. והנה בא מר דיז ואגב אורחא מספר שיש כאן, אצלו.:D
ועוד אומרים שאין השגחה עליונה. יש, עובדה: הוא הגיב לשרשור שלי.
בקיצור: הרבו במצוות(great)
ולהלן השאלות
1. האם השווית למנועים אחרים?
2. האם אתה יודע אם זה עובד על נוטינגהם ואם כן איך
3. לכמה זמן מספיר המצבר
4. אם יש לך פטיפון טרס, האם הוא מושלם מהמקור או DIY?
5. האם אפשר יהיה לסדר בדיקה (אם בכלל מתאים)?
6. תזכה למצוות

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אין לי פטיפון טרס אלא
Platine Verdier

שרשור בנושא בפורום הכחול
http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=33472

1- כן, הושווה למנוע המקורי של ורדייר. למנועים אחרים לא הושווה. חיפשתי מנוע מבוסס על סוללה לורדייר. לא רציתי לשלם על מנוע של Gtaudio
שהוא המשווק העיקרי של ורדייר באירופה, עקב מחיר לא הגיוני.
התייעצות אינטרנטית הביאה אותי להכיר את המנוע של טרס אודיו.

לגבי אקראיות-היו לי התכתבויות עם כריס (האיש מאחורי טרס אודיו) לגבי רכישת מנוע משומש ממנו. נקבע המחיר ואף שילמתי. באותו זמן פנה אלי אודיופיל מירושלים שרצה לקנות את הפרה ואק שהיה ברשותי(הבחור עשה עיסקה מעולה,פרה מצויין שנמכר לו במחיר סביר). בבוקר הביקור אצלו צלצל אלי כריס וסיפר לי שאני יכול לקנות ממנו מנוע חדש לחלוטין שנמצא אצל מישהו בישראל שהחליט על זה יומיים לפני כן-וזה היה אותו בחור.
הבחור קנה את המנוע עבור הפטפון שלו אקוסטיק סוליד. הוא מכר את המנוע שבועיים אחר שקיבל אותו כי קנה באותו זמן את פטפון חלומותיו שמונע בהנעה ישירה.וכך במקום להחזיר את המנוע לחו"ל –אני לקחתי אותו לדבריו קיים שיפור רציני מאוד בסאונד. לאותו בחור היה נוטינגהם אנלוג ספייס דק באותו זמן . כנראה הוא ניסה את המנוע גם אליו. בימים הקרובים אאתר את הקשר אל אותו בחור ותוכל לשאול אותו ישירות.

המצבר נטען כל הזמן. הוא נכנס לטעינה כאשר המנוע אינו פועל. עד כמה שאני זוכר, טעינה מספיקה ל 250 שעות פעולה וזמן חיי הסוללה הוא 7 עד 10 שנים.
אם תחליט לרכוש אצלו, אולי אוכל לעזור לך לשכנע אותו למכור במחיר זול יותר, כנראה בסביבות 800$
לגבי בדיקה-אולי באזור פסח(מעדיף שלא:cool:), כאשר אזכה למצות.

נערך לאחרונה ב:

בנסון

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
נשמע מענין

(Y)

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
תמונה

המנוע של ורדייר
על ידו המנוע הקטן יותר של טרס אודיו
הקופסא היא הסוללה
מונח שם קורא אופטי שאמור להיות מכוון לסטרוב
הרצועה לסיבוב הפלטה ע"י סוג של סרט (ולא חוט או גומי). על פי המתכנן -צורה זו של רצועה עדיפה .

תמונות מצורפות

• IMG_3808.jpg
    IMG_3808.jpg
    KB 70.3 · צפיות: 379

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
נניח שאנחנו לוקחים חשמל למנוע מפאזה אחרת, האם זה לא אותה פעולה בעצם?
הרי מה שחשוב במנוע הוא שהוא יהיה שקט ככל היותר ומבודד מהפטיפון, כאן אני רואה שהוא מבודד פיסית מהפטיפון אך מדוע להישתמש בסוללה? מה היתרונות ששיטה זו נותנת?

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
DC Battery

יש השפעה ברורה מאוד על הצליל במנועים שונים כאשר ההבדל אינו נעוץ אם המנוע הוא חלק מהפטפון או מחוץ איליו.
אני שמעתי בבירור הבדל בצליל במנוע של הורדייר כאשר הוא היה מחובר לחשמל או לבטרייה.
הסבר יותר ברור יש בטרד הבא:

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?eanlg&1088600576&openflup&3&4#3

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
נשמע הגיוני מאוד.
השאלה היחידה היא כזו.
לבטריה לעומת השקע יש כמות אנרגיה X.
הכמות הזו בירידה כל הזמן. מהשניה שהיא נולדת.
הירידה היא במתח, שינוי התנגדות, וזרם.

האם זה לא משפיע על מהירות הסיבוב?

למה פשוט לא לעשות מעגל מיישר מתח הכי פשוש שבנוסף לזה הוא גם LPF ככה שכל רעש השראה יעלם?
דיודה, וקבל?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
אכן מפתיע, אבל ..

יש השפעה ברורה מאוד על הצליל במנועים שונים כאשר ההבדל אינו נעוץ אם המנוע הוא חלק מהפטפון או מחוץ איליו.
אני שמעתי בבירור הבדל בצליל במנוע של הורדייר כאשר הוא היה מחובר לחשמל או לבטרייה.
הסבר יותר ברור יש בטרד הבא:

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?eanlg&1088600576&openflup&3&4#3

ההשפעה של ייצוב מתח על פטיפון היא אכן לא משהוא שנראה ברור, אבל בת'כלס זה עובד.

מילא על פטיפון עם צלחת קלה, הלין למשל עם הוולהאלה או הלינגו, את זה עוד אפשר להבין. אבל גם על פטיפונים עם צלחות כבדות, ואפילו כבדות מאוד, ייצוב מתח משפיע.

ייצוב המתח לא רק משפיע, הןא משפיע בצורה דומה מאוד למה שמשפיע ייצוב כזה על מגברים וקומפקטים. במילים אחרות, אם יש לך מייצב או אפילו כבל חשמל שנותן יותר נפח ובאס לצליל של המגבר שלך, בדרך כלל זה יהיה גם מה שתקבל מהפטיפון. אם הוא נותן יותר חדות ומהירות, כנ"ל.

לכן, לדעתי, ההשפעה של מייצב פסיבי, מייצב העובד כרגנרטור ומייצב המשתמש בבטריות, מעבר לכך שכולם יעבדו, הרי לכל אחד יהיה הצליל והכוון האופייני לו ולחברה המייצרת אותו.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
המנוע עובד על הבטריה או שהבטריה היא מייצב הזרם?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
המנוע עובד על

הבטריה.

זו צורה אחת ספציפית של יצירת זרם כמה שיותר נקי למנוע. כמו כן, יש גם מכשירים אלקטרוניים כמו קדם מגברים, קומפקטים ועוד שעובדים בצורה כזו. לא הרבה, אבח יש.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מוזר מאוד.
אני הייתי בונה מעגל של קבל עם דיודה.
אבל יכול להיות שםה רוצים משהו שקל להחליף שהוא מת.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
ברוב הפטיפונים

יש אכן מעגל סינון פשוט, אני אומר זאת מהניסיון שלי עם פטיפונים של PROJECT , וזה מן הסתם נכון גם לפטיפונים אחרים.

ובכל זאת, למרות שבתיאוריה כמעט כל הרעש מסונן, הוספה של מייצב (רגנרטור במקרה זה) שהוא אופציה שהחברה מציעה, ולא בכדי, משפיע באופן דרמתי על ביצועי המכשיר. ומדובר בכל הדגמים של PROJECT, הן בעלי הפלטות הקלות יותר והן בעלי הפלטות הכבדות יותר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור