כשאתה משנה משהו, אבל בטעות

• פותח הנושא פותח הנושא falou
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

falou

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
יושב לעבוד על הספה עם לשמוע מוסיקה. הבמה יותר מדי שמאלה. למעשה היא רק שמאלה. למעשה, הרמקול הימני לא עובד.
יופי, אפשר לקנות חדשים?!
לא.
הרמתי, הזזתי, נתקתי, חברתי, הצלבתי כניסות, עברתי לאורך הקו... העוזרת נתקה את אחד הערוצים כשהזיזה את הסאב.
לא נורא.
חברתי.

יושב לשמוע...
לא טוב.
אידיוט!
חברתי שמאל לימין וימין לשמאל.
תקנתי.

יושב לשמוע...
לא טוב.
לא טוב?!
לא בטוח... משהו "לא יושב תקין". הכל קצת יותר מדי שמאלה וחסר פוקוס.
סה"כ החדר לא סמטרי בעליל וכל הסידור זמני, כך שזה אף פעם לא אידיאלי.
טוב, נו, אני בטח מדמיין תקלות אחרי כל החיבורים/ניתוקים. תפסיק לדמיין, אני אומר לעצמי, ותחזור לעבוד ולהאזין.
טוב...

לא טוב.
גם כשאני עובד והמוסיקה ברקע, זה לא נשמע נכון.
איך אמרו חז"ל: Something is off.

קם.
מזיז את המסך מאחורי קו הרמקולים, צמוד לקיר. מניסיון, זה עושה הבדל.
יוק.
משהו עדיין לא נשמע בדיוק.
מקשיב לרמקול אחד מקרוב. מקשיב לשני. נשמע תקין.

קיצר, עשר דקות שלא מסוגל להתרכז בעבודה, כי "משהו" נשמע לא תקין, גם כשמנגן ברקע.

בודק את החיבורים שוב ו...
אהה
בהזזות הזזתי את הסוויץ' של הגבוהים ל-(-2 db) ברמקול הימני

כוסומו כל "התחביב" הזה.
למה אי אפשר להנות ממוסיקה בלי לשים לב לכל השטויות האלו...

כן, זה קרה לי גם כשהעברתי את הנאס למערכת בסלון ;).

מה זאת אומרת העוזרת הזיזה את הסאב ? זאת עילה לפיטורין ,ודיון בפני הרכב של שלושה שופטים בעליון !

מה זאת אומרת העוזרת הזיזה את הסאב ? זאת עילה לפיטורין ,ודיון בפני הרכב של שלושה שופטים בעליון !
נשמע טוב יותר, אבל קצת צועק. שוקל להחליף לכבל חשמל אודיופילי.

אני לא נותן לעוזרת להתקרב לרמקולים ולמערכת, אפשר לנקות בזהירות בעצמך, מומלץ

המערכת היא סוגשל פתרון ארעי, אין יותר מדי נזק פוטנציאלי. אין יותר מדי מה לנקות, כנראה הזיזה את הסאב.
פעם היו רצפתיים על דוקרנים, מגברי שפרפרות ושאר דברים רגישים, עכשיו אם יישבר אקנה חדש.
דרך אגב, בעבר המערכת שלי ישבה על מדפים מקובעים לקיר בגובה הכתפיים, כך שלא ילדים ולא בע״ח יוכלו לגעת בה... (בייחוד שפרפרות לוהטות זו בעיה).

בכל מקרה, לא זו הפואנטה.
הפואנטה היא שהאובססיביות לסאונד היא סוגשל OCD שאי אפשר לשחרר...

סופשבוע הייתי באיזה צימר עם רמקול BT של House of Marley.
בחנו אותו באתר הזה כאן:

לדעתי הבוחן סבל מדלקת אוזניים בהאזנה, כי הדבר הזה מוציא באס תחתון מוגזם לחלוטין ברמה כ״כ קיצונית, שזה לא נעים. במבחן ציינו ״הבאסים שלו מודגשים אבל לא יתר על המידה. יתכן שגם לעיצוב הרמקול חלק בתרומה של אוירת השאנטי שהרמקול הזה מקרין. איכשהו התגלגלתי להקשיב למוסיקה של מארלי, והיא יושבת עליו בול.״

ברגע שבטראק יש באס מתחת לרמה מסויימת (מניח כזה שמפעיל את הפורטים), הוא מאפיל על הכל ברמה כ״כ מעצבנת, שאני לא מסוגל להאזין לדבר הזה (להוציא אולי EDM).
יש לי JBL Charge 5, שאני לוקח איתי, ולמרות הדגשה ברורה במיד באס וסאונד לא מאוזן בעליל, הוא שמיע.
הרמקול חרטא הזה של Bob (מתהפך בקברו בטח, מהמסחור שעשו לשמו), אולי יכול להשמע סביר בחלל פתוח. בחלל סגור, לא משנה איך מקמתי אותו, הוא היה בלתי נסבל.

אני יודע שזה בא מהאתר, וזה קצת לא נעים, אבל הביקורת הזו מביכה.
ברמות.

• Like
Reactions: zs
נב
אני מביא בחשבון שאולי היחידה ששמעתי הייתה פגומה, כי זה היה כ"כ קיצוני שהייתי מצפה לקצת יותר התרשמויות כאלו ברשת

סופשבוע הייתי באיזה צימר עם רמקול BT של House of Marley.
בחנו אותו באתר הזה כאן:

לדעתי הבוחן סבל מדלקת אוזניים בהאזנה, כי הדבר הזה מוציא באס תחתון מוגזם לחלוטין ברמה כ״כ קיצונית, שזה לא נעים. במבחן ציינו ״הבאסים שלו מודגשים אבל לא יתר על המידה. יתכן שגם לעיצוב הרמקול חלק בתרומה של אוירת השאנטי שהרמקול הזה מקרין. איכשהו התגלגלתי להקשיב למוסיקה של מארלי, והיא יושבת עליו בול.״

ברגע שבטראק יש באס מתחת לרמה מסויימת (מניח כזה שמפעיל את הפורטים), הוא מאפיל על הכל ברמה כ״כ מעצבנת, שאני לא מסוגל להאזין לדבר הזה (להוציא אולי EDM).
יש לי JBL Charge 5, שאני לוקח איתי, ולמרות הדגשה ברורה במיד באס וסאונד לא מאוזן בעליל, הוא שמיע.
הרמקול חרטא הזה של Bob (מתהפך בקברו בטח, מהמסחור שעשו לשמו), אולי יכול להשמע סביר בחלל פתוח. בחלל סגור, לא משנה איך מקמתי אותו, הוא היה בלתי נסבל.

יש איזה אתר פולני שאפילו נותן גרף frequency response:
ZZ.jpg

אם כי יש לציין שגם כתב האתר הזה די אהב את הבאס, עם קצת הסתייגויות. זה התרגום האוטומטי של הדפדפן כרום לאנגלית:

The Marley's sound starts exceptionally low for a wireless stereo speaker , as from around 40 Hz we get a solid boost in volume, sustained in three waves at 45 Hz, 65 Hz, and around 140 Hz. This is also felt in the air expelled from the bass ports. The bass strives to fulfill all its most important principles and does so surprisingly well, freely, although the undulating bass line isn't ideal for this. Sometimes you get the impression that the bass is unnecessarily hardened, as the track's energy accumulates in the second and third peaks visible on the graph. However, I found no other negatives, and more often than not, the bass impressed me very positively, as if it was pushing the speaker to its limits, just enough to avoid overdoing it and becoming a caricaturist, especially in terms of body, which is very good.

אני יודע שזה בא מהאתר, וזה קצת לא נעים, אבל הביקורת הזו מביכה.
ברמות.
מה שלי אישית הפריע מאוד בביקורת הזו היה שנראה לי שהרבה יותר תשומת לב הוקדשה לענייני הסביבה מאשר להאזנה.

הגרף די מתאים לחוויה של באס מוגזם שמרגיש מנותק/נפרד.
אולי הרגישות היא אצלי, אבל מבחינתי זה רמקול בלתי נסבל

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור