כיצד בוחרים כבל HDMI?

• פותח הנושא פותח הנושא sapir_y1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sapir_y1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום,
לפני יומיים רכשתי Philips 42PFL8404H LCD ואני מעוניין לחבר את הטלויזיה למחשב.
אני רוצה שישנם הבדלים עצומים במחירי הכבלים של HDMI בין עשרות שקלים למאות שקלים.
המרחק בין המחשב לבין הטלויזיה עומד על כמטר וחצי.
האם ישנו הבדל משמעותי באיכות הצפייה בין הכבלים?

כאשר מדובר בכבל תקין, לא תראה הבדלים באיכות התמונה, הפרש המחיר מתבטא באיכות גימור / ציפוי / מחברים וכו'.

HDMI הוא חיבור דיגיטלי - או שיש תקשורת בין המכשירים, או שאין.
אם הכבל תקין ולא מתנתק - לא תראה שום הבדל הין כבל יקר לזול.
זאת לעומת חיבורים אנלוגיים, שם לאיכות החומר עשויה להיות השפעה על איכות האות.

תודה רבה לכם, חסכתם לי הרבה כסף ;)

HDMI הוא חיבור דיגיטלי - או שיש תקשורת בין המכשירים, או שאין.
אם הכבל תקין ולא מתנתק - לא תראה שום הבדל הין כבל יקר לזול.
זאת לעומת חיבורים אנלוגיים, שם לאיכות החומר עשויה להיות השפעה על איכות האות.

זה פשוט לא נכון.
אבל זה גם לא אומר כי צריך כבל יקר..

השתדלתי לתת תשובה פשוטה ולא מתחכמת ולעזור לבנאדם בלי לשגע אותו.

קצבי ההעברה המהירים הללו בכבלים היקרים נועדו לתמוך במסכים עם רזולוציות סופר גבוהות של 4000x2000, או לחילופין למסכי תלת מימד יעודיים, שמקבלים שתי תמונות 1080p במקביל, לא לטלוויזיות Full HD הקיימות בשוק כיום כמו המסך שהוא רכש.

כך גם כתוב באתר של monster:
4Kx2K Screens provide four times the resolution of 1080p TVs for dazzling displays on par with today’s digital cinemas. This quadruples the need for speed and the elite Monster 2000HD delivers the full experience.
For those who seek the definitive high definition home theater experience – with current and next generation equipment

כאשר מילת המפתח כאן היא next generation equipment

עבור שידורי Full HD 1080p עם סאונד היקפי, שזה המקסימום בו תומך המסך הנידון, או כל מסך אחר בשוק כיום - כל תקן HDMI תומך, משמע שבכל כבל, כל עוד הוא תקין ולא מתנתק, תתקבל אותה תמונה בדיוק.

כשהבחור יחליט לשדרג לטלויזיית תלת מימד - נמליץ לו לקנות כבל מתאים. עד אז, חבל על הכסף...

התייחסתי לאמירה שציטטתי.

כשאני בוחן כבל לא משנה מחיר או סוג אני שם דגשעל:
*סיכוך
*עובי מוליכים
*גמישות ומעטפת
*למרות שמכונות מעורבות בתהליך היצור
הייתי מוודא שמדובר בהלחמה ולא לחיצה.

אני את רוב הכבלי HDMI שלי קניתי ב-monoprice בכמה דולרים ספורים (אולי הכי יקר היה כסוף ב-12$?), אבל כולם Category 2 certified.

זה אכן לא עניין של מחיר,
אבל אסור להתייחס לזה כ-"HDMI הוא חיבור דיגיטלי - או שיש תקשורת בין המכשירים, או שאין"
זה לא נכון פשוט טכנית. מה יקרה אם יהיו הפרעות? המסך יכבה את עצמו? תהיה פיקסליזציה, זה מה שיהיה. כמו בשידורי YES ביום סגריר (שהם גם שידורים דיגיטליים, כן?).

ישנם כמה מבדקים באתר של audioholics עם צילומי מסך, ממליץ לקרוא.

מיכאל :
א. קישור לשם שינוי יהיה נחמד. זה לא פעם ראשונה שאתה אומר X ולאיש אין מושג.
ב.HDMI בעל מנגנון תיקון שגיעות מובנה כחלק מהוויתו. אם הכבל לא תקין פשוט לא יקרה כלום. פיסליזציה לא תנבע מזה אלא אם משהו דפוק שם, כנראה במכשיר עצמו.

מנסיוני האישי, אכן יש הבדלים ברוחב הפס שכבל כזה מסוגל להעביר, יתכן שכבל כזה יעבוד עם 720P ולא עם 1080P (מסך שחור), או שיעבוד עם 1080P אבל בשילוב אודיו רב ערוצי יקרטע, כבל דק מאוד, במקרה הזה, לא מבשר טובות.
עוד דבר שכדאי לזכור, תמיד לקנות כבל באורך שצריך, ולא מעבר.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור