כבל רמקול בעל משקל כבד?

• פותח הנושא פותח הנושא kyroz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
95
נקודות
28
אהלן
אז אחרי שהתחדשתי בלקסמן 590AXII החתיך
וב-WEISS DAC501MK2 האצילי והמוזיקלי

השילוב בינהם הכריח אותי לפתוח את המרחק בין הרמקולים בעוד לפחות חצי מטר מאחר וכמות הפרטים והבמה גדלה פי כמה ופשוט לא היה לצליל מקום להתפתח.

בהתחלה החיבור בינהם היה עם NORDOST VALHALLA XLR, הרגיש לי שמשהו מעט בהיר שם ב-VOCAL, אז החלפתי ל XLO LIMITED XLR והשיפור היה ניכר, כבל פצצות.

לתחושתי, גם כבל הרמקולים - NORDOST SPM יוצרים איזשהי "קלילות" שמאפיינת כבלי כסף,
בקיצור, מעוניין בהמלצה על כבל נחושת עם משקל, אני כמובן לא מחפש יותר מדיי דגש כי הכל כבר קיים תודות לשילוב האדיר הזה בין המגבר לדאק, אבל אני מרגיש שאני ב95% וחסר לי את ה5%.

בזמנו שמעתי Straightwire Crescendo שהיה בשרני ומדהים וכבד (פיזית), אבל לא מצליח למצוא כזה היום, נראה שיגאל סבו כבר לא היבואן, מה גם שאני לא בגזרת המחיר שלו כחדש (4k$).

1. מה דעתכם על Sahara של Neotech?
2. Kubala Sosna?
3. אשמח להמלצות לכבלים בעלי משקל

שנה אזרחית טובה!

נערך לאחרונה ב:
אם אהבת כבל מאוזן של xlo סביר להניח שגם כבל רמקולים שלהם ישב טוב במערכת שלך. בעיה שכרגע אין יבואן רשמי,אגב ראיתי שב kodo מוכרים זוג כזה. אופציה אחרת analysis plus black oval 9 יבואן מאסטרו. אני משתמש בהם שנים ומאוד מרוצה מהתוצאה.

נערך לאחרונה ב:
אם אהבת כבל מאוזן של xlo סביר להניח שגם כבל רמקולים שלהם ישב טוב במערכת שלך. בעיה שכרגע אין יבואן רשמי,אגב ראיתי שב kodo מוכרים זוג כזה. אופציה אחרת analysis plus black oval 9 יבואן מאסטרו. אני משתמש בהם שנים ומאוד מרוצה מהתוצאה.

XLO כבר לא פעילים..
כבלי רמקולים מסדרת LIMITED / UNLIMITED מעולם לא ראיתי למכירה בשוק, ו- SIGNATURE 3 יש פשוט כל כך הרבה זיופים שאני לא מעוניין להתעסק כי אין סיכוי שמישהו יוכל לזהות, רק מי שקנה באמת מאיל פור ז"ל בזמנו ושמר חשבונית וזה סיכוי נמוך.

מה גם שלדעתי XLO זה פשוט נייטרליות לחלוטין ואני רוצה מעט מהצד החם..

לדבר לא עולה כסף.ראיתי אצל רועי (kodo) זוג signature 3 באורך מטר וחצי למכירה.לא הייתי פוסל גם analysis plus שהמלצתי אליו.

2. Kubala Sosna?
מוסיף קצת חמימות. לי זה טוב. ומאד טבעי וזורם
יש לי מיקס (חשמל אינטרקונקט ורמקולים) מ 3 סדרות שלהם
התחברתי דווקא לזול ביותר fascination. אבל ברור שהוא הכי "חנוק" מביניהם

אז ניסיתי היום Neotech Sahara.

אז אולי קיבלתי את החמימות בטון, אבל קיבלתי גם: במה לא מסודרת, צלילי מיד-היי ו-היי לא חדים ובכללי ללא שום רקע שחור. שום FINESSE. פשוט ערפל חמים אחד גדול, אה ופתאום המדפי שלי החליט שהוא מפציץ מיד באס, כבר כיביתי את הסאבוופרים כדי לבדוק אם משם מגיע הלכלוך (מן הסתם שלא הרי לא שיניתי דבר) - אם זה מה שהייתי מחפש אז מזמן הייתי מחליף רמקול.
ניסיתי להחזיר את ה XLR של NORDOST VALHALLA ואכן היה שיפור, אבל לא על זה חתמתי, קיבלתי צליל של מגברי וינטג' עם קצת יותר פירוט.

מאכזב מאוד.

חוזרים ל-SPM לבינתיים, אז משקל מעט קל, אבל כל צליל קיים בעדינות של נוצה.
מקווה שלא נגזר עליי להשקיע מחיר של מגבר או דאק על כבל בכדי לקבל צליל ראוי.

נערך לאחרונה ב:
לפעמים יש צורך בזוג כבלים בכדי לקבל התוצאה , במיוחד עם יש קונקטורים למיד ולבאס בנפרד

אבל זה רק למטורפים , יש כבלים שמצטיינים בבסים , בעיקר כבלי כסף יקרים להחריד ועבים (אוורסט ) ויש כבלי עם הרמוניות חלקות ללא מתכת ( ואן דן הול פחם ) אבל זה רק למפגרים !

לפעמים יש צורך בזוג כבלים בכדי לקבל התוצאה , במיוחד עם יש קונקטורים למיד ולבאס בנפרד
יש לי רק זוג אחד של טרמינלים..
20260102_104028.jpg

אבל זה רק למטורפים , יש כבלים שמצטיינים בבסים , בעיקר כבלי כסף יקרים להחריד ועבים (אוורסט ) ויש כבלי עם הרמוניות חלקות ללא מתכת ( ואן דן הול פחם ) אבל זה רק למפגרים !
ויש גם Anti-Cables בכלום כסף שאני מעדיף על כול העבים ויקרים להחריד... אבל זה רק למפגרים!

ויש גם Anti-Cables בכלום כסף שאני מעדיף על כול העבים ויקרים להחריד... אבל זה רק למפגרים!
ביום שגם ל-Anti Cables יצאו סדרות שונות הם נפסלו מיד. טענה שסותרת את עצמה

אני ממליץ, לדגום כבלים של CHORD מסדרת SARUM T או MUSIC. יבואן-אילן טמיר חוויה מוזיקלית.

כלל אצבע ללא כל קשר למותג הכבל-
בדוק את ההשראה -Inductance של הכבל שלך.הוא חייב להיות בטווח של בין 0.1-0.3 מיקרו-הנריס לכל מטר. אם זה נמוך/גבוה יותר זה ישפיע על מתח היציאה של המגבר שלך,באופן שלילי ובכך גם על התוצאה המוזיקלית ..
היות והלקסמן שלך הוא עם DAMPING FACTOR גבוה,אזי עכבת היציאה שלו נמוכה מאד. כתוצאה מכך הוא שולט טוב יותר ברמקול אבל מצד שני הוא רגיש יותר להשראות של הכבל.. לפיכך-כבל עם השראה גבוהה,יותר מהערכים שרשמתי לעיל, יפגע בפירוט של הלקסמן ובייחוד בגבוהים.
בהצלחה

כבל לא מייצר מעצמו מיד בס, אבל הוא כן יכול להחסיר...
יש עניין של מה הרפרנס ולאיזה סאונד רגילים,
יכול להיות שאם תקשיב לאוורסט שבועים ואז תחזור לנורדוסט, תחשוב שלנורדוסט חסר מידבס.

כבל שאני אוהב הוא ה inakustiks, בעני כבל מעולה ממש, אבל יש לי הרגשה חזקה שהטעם שלנו שונה בתכלית.
בכל מקרה בהצלחה

נערך לאחרונה ב:
כבל לא מייצר מעצמו מיד בס, אבל הוא כן יכול להחסיר...
יש עניין של מה הרפרנס ולאיזה סאונד רגילים,
יכול להיות שאם תקשיב לאוורסט שבועים ואז תחזור לנורדוסט, תחשוב שלנורדוסט חסר מידבס.

כבל שאני אוהב הוא ה inakustiks, בעני כבל מעולה ממש, אבל יש לי הרגשה חזקה שהטעם שלנו שונה בתכלית.
בכל מקרה בהצלחה
כן, ככל הנראה הנורדוסט spm הוא על הצד הקליל של הצליל.... לכן מחפש משהו אחר.... אבל לא 180° ממנו

נסה את אלו:
shunyata
SINE קוסמוס
סילטק

כבל טוב חייב להיות בראש ובראשונה ניטרלי! זה המאפיין החשוב ביותר, בנוסף למהירות ולזרימה שלו (או הקלות שלו).
ברגע שכבל מוסיף משקל, או מבליט תדרים מסוימים, סימן שהוא עושה קולורציה! כלומר מעוות את הצליל.
אתה לא רוצה לשמוע כבל. אתה רוצה לשמוע את ״ההכי טוב״ שהמכשיר יודע להוציא לרמקולים.
לכן, מה שאתה מחפש הוא לא הכיוון הנכון

תלוי ברמקול ועוד

כבל טוב חייב להיות בראש ובראשונה ניטרלי! זה המאפיין החשוב ביותר, בנוסף למהירות ולזרימה שלו (או הקלות שלו).
ברגע שכבל מוסיף משקל, או מבליט תדרים מסוימים, סימן שהוא עושה קולורציה! כלומר מעוות את הצליל.
אתה לא רוצה לשמוע כבל. אתה רוצה לשמוע את ״ההכי טוב״ שהמכשיר יודע להוציא לרמקולים.
לכן, מה שאתה מחפש הוא לא הכיוון הנכון
מי קבע מה צריך להיות כבל?
מי קובע מה צריך להיות מגבר? ומגברים לא עושים קולורציה? ודאקים לא עושים קולורציה? ורמקולים?
מה שקובע זו התוצאה ולאן שאתה רוצה להגיע.

עם כבל אפשר להשיג את ה5% האחרונים ואת זה אני מחפש.

1. אתה חושב שיש לך 5 אחוז אחרונים.
2. עם כבלים אפשר להשיג את ה 5 אחוז האלה שאתה מחפש.
3.כל תוצאה שתשיג תחזיק זמן מה שלאחריו יהיה אתגר אחר כי אין מצב של סיימתי טוב יאללה להתראות ו ביי כי זה תחביב שנמשך ונמשך אנחנו לא אנשים נורמאטיביים שקונים פעם אחת וזהו.
4. סילטק כבל סוף תלוי בסידרה.
5. אנאליסט היו לי הקונקטורים בעייתיים בחיבור שלהם לכבל עצמו וגם לטרמינאלים.
6.בהצלחה.

1. אתה חושב שיש לך 5 אחוז אחרונים.
2. עם כבלים אפשר להשיג את ה 5 אחוז האלה שאתה מחפש.
3.כל תוצאה שתשיג תחזיק זמן מה שלאחריו יהיה אתגר אחר כי אין מצב של סיימתי טוב יאללה להתראות ו ביי כי זה תחביב שנמשך ונמשך אנחנו לא אנשים נורמאטיביים שקונים פעם אחת וזהו.
4. סילטק כבל סוף תלוי בסידרה.
5. אנאליסט היו לי הקונקטורים בעייתיים בחיבור שלהם לכבל עצמו וגם לטרמינאלים.
6.בהצלחה.
הכל נכון, אולי זה 7% ואולי זה 10% אבל בכל מקרה לתחושתי זה יושג באמצעות הכבל הנכון ועל הדרך אשתמש בתיקון RC שקיים בדאק בעזרת issi ואולי נתארגן על עוד כמה אחוזים.
אני לא חי באשליות שאחרי זה אתלה את הנעליים, אבל יהיה כיף.

בכל אופן, לא מחפש דרך לנירוונה אודיופילית שכנראה לא קיימת וגם לא למשבר האנרגיה העולמי.
סך הכל אם למישהו יצא להתנסות עם כבל איכותי שיוסיף מעט משקל לNORDOST SPM - אשמח

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור