...עכשיו אני שם לב שהכותרת הראשית של הפוסט היא "צילום מאקרו...".
אז לעניין המאקרו התייחסתי בפוסט הקודם לאחרון.
נשאל גם:
האם יש מצב לעדשה אחת משולבת או מחייב לרכוש שתי עדשות.
אז ככה: לצילום מאקרו משתמשים בעדשת מאקרו,פירטתי בפוסט הקודם.
אני,וזה רק אני,מתעב לצאת לשטח ולמצוא את עצמי מצלם,מצלם,ואח"כ מוריד את התיק מהגב,מחליף עדשה ומצלם ומצלם. אני,וזה רק אני,מתעב להחליף עדשות בשטח. משכך אני יוצא עם שתי מצלמות,לפחות,ולכל אחת מחוברת עדשה שמכסה משהו ממה שאני הולך לצלם וכן - אני יודע מראש מה אני הולך לצלם ומה לא. ושוב...זה רק אני וגם לזה יש מחיר בכיס שבמשקל.
אמרתי שעדשות המאקרו הן עדשות פריים ומתחלקות,בגדול,לשני טווחים:אזור ה 60 מ"מ ואזור ה 100 מ"מ (ובודאי שיש יוצאות מן הכלל). בכל מקרה אלה עדשות מאקרו ביעוד של היצרן ויש להם את ההגדלה ל 1:1 אחרת הן לא עדשות מאקרו.
לשני הטווחים יש משמעות הם לא סתם שם בגלל גחמת היצרנים אלא שם כי בטווחים האלה ניתן ליצר עדשות מאקרו ממש מצוינות...וגם:יקרות.
אבל: לאחרונה נתקלתי בעדשת מאקרו של לאווה שבה יש הגדלה של 2:1 והביקורות עליה לא גומרות את ההלל. אבל צריך לאהוב ולדעת להשתמש בחיה שכזו.
בצד הצרכני: עדשות המאקרו יקרות ולמען האמת לא ממש קלות במשקל. ללכת עם שתיים נראה לי,שוב בצד הצרכני,משהו לא נכון ובטח שלא מועיל להוציא תמונות טובות יותר. אבל אם הצד הצרכני לא נחשב או לא מהווה בעיה אז כן שווה לבדוק מאקרו אחת של 1:1 (לא משנה איזה יצרן,ואחת עם 2:1 ובמקרה הזה רק של יצרן מסויים אחד....בנתיים.
עוד הארה: עדשות המארו,ברובן,הן לא מיוצבות. כדי להגיע לאיכות האופטית שלהן,והיא ממש גבוהה מאוד,היצרנים ויתרו על מיצב. יש יוצאות מן הכלל ובמסגרת היוצאות מן הכלל וכזו שיש לי איתה ניסיון אמפירי טוב מאוד זו עדשת המאקרו 90 מ"מ של טמרון שיש אותה לתבריג של ניקון....
מנחם.