זוג מגברי מונו-בלוק TeddyAmp MB12 במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האם יש קשר בין משקל לאיכות סאונד?

כן לרוב. בעיקר גודל הספק.

4 קילוגרם למונובלוק?כנראה שצריך לשנות תפיסה,ואני חשבתי כמה יותר נחושת יותר טוב, אבל אני עדיין קשה לי להאמין שה8 קילו מונובלוקים הללו ינגנו כמו ה170 קילו שיש לי בבית,

כמה עולה ה 170 קילו שלך?
נמר אמר שאלו הכי טובים ברמת המחיר הזו.

יהושוע, אחרי שקראתי את הפוסט הזה הצצתי החוצה לראות אם מסתובב תמהוני עם חמור לבן וזקן ארוך. יהושוע? דיסקים?!:מה??????????:

(תתחדש!)

תודה.
אתה יכול לראות במחוזותיי מסתובב תימהוני עם זקן לבן קצר ... :)

אכן. תדי יצר מונובלוקים מרשימים ביותר ויש לזכור שהוא חלוץ בייצור מגברים טרנזיסטוריים בישראל, מאז ימי הקיטים של שנות השבעים והשמונים (טונאר, דקדה, ו-SG )

ואגב בשנות השבעים בוצע בארץ נסיון מעניין ביותר לבנות שעתוק למגבר ההספק הגדול ביותר של נאים אודיו. הוא הוצג בכמה חנויות, בהן בחנות בירושלים שכבר אינה קיימת (ברחוב אבן ישראל במרכז העיר), אך מעולם לא שמעתי אותו.

אני זוכר שכנער הסתובבתי כמהופנט מול המוצרים בחנות הזו - שם שמעתי לראשונה בוז 901
עם האקולייזר הפנימי שלהם מחובר למגבר הספק של מרנץ.

לחברה קראו קומוס... עד עכשיו יש לי מערכת שלהם (מפורקת במרתף... אבל בכל זאת...:)) בזמנו בישראל זה היה יוצא דופן...

.

:מה??????????:????
לא כתבת בשעתו שאין אצלך כל עיוות מהמקור האנלוגי שלך
ואפילו שהאזנת ליצירות "קשות" (ברליוז-רקוויאם) ??
איך אפשר להסביר שמגבר מעלים עיוותים מהמקור??
אולי זה הקבלים ששידרגת לפרה??

אם כתבתי שאין שום עיוות, הכוונה הייתה שיש מעט עיוות, שהפריע לי הרבה פחות מאשר הצרצור המתכתי של נגני CD .

4 קילוגרם למונובלוק?כנראה שצריך לשנות תפיסה,ואני חשבתי כמה יותר נחושת יותר טוב, אבל אני עדיין קשה לי להאמין שה8 קילו מונובלוקים הללו ינגנו כמו ה170 קילו שיש לי בבית,

עד שלא תנסה לא תדע.

לא תמיד, לא בהכרח.

תודה,(Y)
סקירה מאד מעניינת.

נהניתי לקרוא את הסקירה.
אני בעלים גאה של המונובלוקים האלה מאז תחילת השבוע.
לדעתי ולטעמי, זה אחד המגברים הטובים ביותר אי-פעם, בכל מחיר שהוא.
מה שאני שמעתי על המערכת שלי, בנוסף לתכונות המגבר שהוזכרו בסקירה, הוא משהו שאין לי הסבר לו: המגבר הזה מעלים עיוותים מהמקורות השונים. בהאזנה לפטפון, בצלילים בינוניים-גבוהים, בעוצמות חזקות, תמיד היו אצלי עיוותים. עם המגברים האלה, 98% מהעיוותים האלה נעלמו.
יתר-על-כן, עד תחילת השבוע, לא מצאתי שום אמצעי המנגן תקליטורי CD שיכולתי להנות ממנו ממש. המגברים המופלאים האלה פשוט מעלימים את הצרידות המתכתית שעד היום הייתה קיימת תמיד, במערכת שלי, עם כל נגן CD או ממיר DAC . המגברים האלה העלימו את אותה צרידות מתכתית. כתוצאה, אני גם בעלים גאה של נגן CD שנסקר כאן לאחרונה, ayon CD-07 ואני נהנה הנאה צרופה מהאזנה לתקליטורי CD (אם כי עדיין פטפון נשמע לי טוב יותר).

המגבר החדש לא העלים עיוותים, המגבר הישן פשוט עיוות.
מה שאתה מתאר מוכיח כמה חשוב מגבר איכותי, הרי להגיד שקודם היו עיוותים בפטיפון ועכשיו הם נעלמו בגלל המגבר זה לא נכון. הנכון הוא שקודם המערכת עיוותה ועכשיו לא, זה קרה שהחלפת מגבר. הרי לא נגעת בפטיפון.

מגבר מעולה בהחלט, עשית צעד נבון.

יופי של סקירה (Y).

נמר, איך לדעתך הם יתפקדו עם הפוקלים מהסקירות האחרונות?
הייתי שמח גם לשרשר אותם לרסיבר ק"ב ולראות את ההשפעה...

מדובר במגבר מהמשפחה החמימה מבלי להשמע מרוח ואיטי. הפוקל הוא נטרלי עם נטיה לבהירות. על פי נסיוני הם אמורים ל נגן מעולה ביחד אך זה תלוי בקדמגבר שישודך לו.

לתת לנמר מגבר קטן וקל משקל דורש אומץ לא קטן של היצרן :-)
כל סוגיית המשקל מהווה אחת מנקודות הבסיס בתעשייה הזו, אחת מהפרות הקדושות ביותר. נראה לי שיש כאן קריאת תיגר...

נמר,
סקירה יפה מאוד. היה אצלי מגבר של טדי 30וואט לערוץ(משולב) שמאוד התרשמתי ממנו.
איך היית משווה אותם מול ה POWER שלך ?
ושאלה קצת מכשילה. האם היית מחליף את המגבר שלך במגבר של טדי ?

המגבר הספק שלי חזק ממנו משמעותית כמעט בכל פרמטר.
אין למגבר שלי את הנקיון שיש לתדי אמפ ויש איזה קסם בתדי אמפ שאין במגבר שלי.

לעומת זאת, המגבר שלי הוא מפלצת לא קטנה וגם הוא מושקע ביותר, הוא אומנם לא איכותי יותר מהתדי פרדו אך גם לא פחות. מדובר בשתי חיות שונות גם ברמת גוון הצליל. האודיו אנלוג שולט ברמקול טוב יותר, זה אומר ברמה אבסולוטית. למרות התדי שולט היטב, אפילו מדהים ביחס למשקלו ולעוצמתו על הנייר {120 וואט} האודיו אנלוג מרגיש יותר נוח עם הרמקול שלי ועם רמקולים בכלל.

אני מאוד נהנה להסתכל על האודיו אנלוג שכן הוא מרשים ביופיו, אני צריך מגבר חזק ואימתני שילווה אותי לביקורות.

מאידך, אם הייתי לפני הרכישה של המגבר שלי, ושומע את התדי אמפ לפני, הייתי נעצר שם, נותן לעופר את הכסף וחי בשמחה ובששון עם המגברים הללו.

לתת לנמר מגבר קטן וקל משקל דורש אומץ לא קטן של היצרן :-)
כל סוגיית המשקל מהווה אחת מנקודות הבסיס בתעשייה הזו, אחת מהפרות הקדושות ביותר. נראה לי שיש כאן קריאת תיגר...

האמת היא שאתה צודק. יש כאן סוג של קריאת תיגר על שוק האודיו העולמי. אני אפילו מסתכן ואגיד שלא יבזבזו זמן בתעשיה ויתנו למגבר הזה תשובה. אני מקווה שמוחו הקודח של תדי יידע תיד להתעלות על המתחרים.

אכן. תדי יצר מונובלוקים מרשימים ביותר ויש לזכור שהוא חלוץ בייצור מגברים טרנזיסטוריים בישראל, מאז ימי הקיטים של שנות השבעים והשמונים (טונאר, דקדה, ו-SG )

ואגב בשנות השבעים בוצע בארץ נסיון מעניין ביותר לבנות שעתוק למגבר ההספק הגדול ביותר של נאים אודיו. הוא הוצג בכמה חנויות, בהן בחנות בירושלים שכבר אינה קיימת (ברחוב אבן ישראל במרכז העיר), אך מעולם לא שמעתי אותו.

אני זוכר שכנער הסתובבתי כמהופנט מול המוצרים בחנות הזו - שם שמעתי לראשונה בוז 901
עם האקולייזר הפנימי שלהם מחובר למגבר הספק של מרנץ.

הם היו מוצלחים מבחינת הסאונד, אבל כשלון מבחינת אמינות והם לא הצליחו להתגבר על הבעיה.
רק בודדים יוצרו.

האמת היא שאתה צודק. יש כאן סוג של קריאת תיגר על שוק האודיו העולמי. אני אפילו מסתכן ואגיד שלא יבזבזו זמן בתעשיה ויתנו למגבר הזה תשובה. אני מקווה שמוחו הקודח של תדי יידע תיד להתעלות על המתחרים.

קשה לי להאמין שישתדלו לתת תשובה למגבר הזה, ומשלוש סיבות:
א. הרבה אודיופילים חושבים שמשקל זה איכות, והרבה פעמים זו פשוט שטות. יש לא מעט חברות שמנצלות את הדעה הקדומה הזאת, ומייצרות כל מיני קופסאות ארכי כבדות.
ב. הרבה אודיופילים חושבים שיותר גדול, יותר טוב, וגם זו כמובן שטות. אפשר לראות איך חברות אודיו רבות מנצלות את הדעה הקדומה הזאת בעיקר בתחום מגברי הפונו.
ג. השילוב של משקל וגודל, יחד עם איזו חזית מרשימה, מוטב עם כיתוב מוזהב, עובד על לא מעט הדיוטות. מה גם שאיך אפשר לזמבר את הלקוח אם המכשיר נראה קטן?

מצד שני, אוהבי מוזיקה, ולא אודיופילים, דווקא אוהבים ציוד קומפקטי ולא מפלצתי, וכמה שקטן יותר טוב יותר. ההגברה הדיגיטלית למשל נותנת מענה מן הבחינה הזאת (בלבד...).

המ, הנה מתחיל חוסר השקט...
כמי שמאושר להיות הבעלים הגאים של מגבר אחד ויחיד, פרי ידיו הברוכות של טדי, אני תוהה איך ישוו זוג המונובלוקים המסוקרים למגבר שלי.
המגבר שלי מפיק 50 ווט בלבד, אבל אלוהים איזה 50 ווט!
שקיפות, דינמיות, שקט ופירוט מופלאים - אלה הן התכונות הבולטות של המגבר הזה, ומעל הכל, נייטרליות: הוא יכול להישמע כל דבר ממטיל ברזל צונן ועד וינטג' שפופרתי נוטף סוכר, הכל תלוי במה שמגיע אליו.
אם טדי הלך ממנו צעד אחד קדימה, ובתוספת עוד קצת כוח - אז אללה יוסתור איזה זוג מונובלוקים הם צריכים להיות!

למונובלוקים האלה, לא רק שיש להם יותר הספק, הם גם בתכנון שונה לחלוטין מהמגבר שלך.
תדי עצמו אמר לי שכאשר הוא שמע בפעם הראשונה את האב-טיפוס שהוא בנה, הוא הופתע מאיכות הצליל.

... ויש איזה קסם בתדי אמפ שאין במגבר שלי.

בתדי אמפ הזה יש איזה קסם שעד היום לא שמעתי בשום מגבר אחר.

האמת היא שאתה צודק. יש כאן סוג של קריאת תיגר על שוק האודיו העולמי. אני אפילו מסתכן ואגיד שלא יבזבזו זמן בתעשיה ויתנו למגבר הזה תשובה.

אני מסכים אתך לחלוטין שיש כאן קריאת תיגר על שוק השמע העולמי.
קריאת התיגר היא בשני מישורים:
1. איכות הצליל הפנומנאלית,
2. המחיר.

לא נראה לי שכל כך מהר נראה תשובה למגבר הזה מבחינת האיכות – אלא אם מישהו יעתיק אותו וימכור אותו תחת שם אחר. נראה לי שזה כמעט בלתי אפשרי לשחזר את הקסם של המגבר הזה.

מבחינת המחיר, הלוואי ולתמחור של תדי תהיה השפעה על התמחור של שוק השמע העולמי. משום מה, לא נראה לי שזה יקרה.

יכול להיות, אבל מדובר בחמישה מגברים שונים.

.

:) אז כנראה שזו הבחירה הנכונה ביותר עבורך.(ורד)

מגבר הוא בהחלט היחיד שמדבר עם הרמקול, אם הוא לא מדבר את אותה שפה יש בעיה, היא יכולה לבוא בתור עיוות, בהירות, אנליטיות ועוד.

בקיצור, מה אנחנו טוחנים מים?

תתחדש ותהנה, עכשיו אני חייב לבוא לשמוע!!!

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור