אם ויטרינה היא לא יציאה מרפסת, לתלות וילון מתאים ולעמיד את המערכת לרוחב החדר, אולי זו הקרבה ופשרה אך גם רווח לצידה.אז מה את ממליץ ?
אם ויטרינה היא לא יציאה מרפסת, לתלות וילון מתאים ולעמיד את המערכת לרוחב החדר, אולי זו הקרבה ופשרה אך גם רווח לצידה.אז מה את ממליץ ?
דרישה קצת מגוחכת, לא? האם קיים יבואן שיסכים להעמיס רמקולים ולהדגים אותם בבית הלקוח?אני לא יכול לבחור רמקול אם לא שמעתי אותו אצלי בבית
ולרגואן אין אותו
ממש לא דרישה מגוחכת. מאוד מקובל ונפוץ בתחום.דרישה קצת מגוחכת, לא? האם קיים יבואן שיסכים להעמיס רמקולים ולהדגים אותם בבית הלקוח?
מתוך נימוס, בחיים לא הייתי מבקש (אבל זה כנראה רק אני. הלקוח הישראלי הממוצע אפילו לא יציע לשלם על הדגמה כזו)
לפני שאתה קונה רכב, אתה לוקח אותו הביתה לבדיקה?
מה גם שלטעמי זה חרטא, אפשר להתרשם טוב מאוד מיכולות של רמקול גם בבית היבואן ועל סמך זאת להבין אם הרמקול יעבוד אצלך בבית או לא...
זה אולי נכון כשמדברים על מחסני חשמל (וגם אז לא ממש).לפי דעתי ונסיוני, אי אפשר להבין מיכולות של רמקול איך הוא יעבוד אצלך בבית, על ציוד שלך, בחדר שלך, ובגלל זה גם אין טעם בכלל ללכת ולשמוע רמקול במקום אחר\לא נותן כלום.
מסכים איתך 90%.לפי דעתי ונסיוני, אי אפשר להבין מיכולות של רמקול איך הוא יעבוד אצלך בבית, על ציוד שלך, בחדר שלך, ובגלל זה גם אין טעם בכלל ללכת ולשמוע רמקול במקום אחר\לא נותן כלום.
דרישה קצת מגוחכת, לא? האם קיים יבואן שיסכים להעמיס רמקולים ולהדגים אותם בבית הלקוח?
מתוך נימוס, בחיים לא הייתי מבקש (אבל זה כנראה רק אני. הלקוח הישראלי הממוצע אפילו לא יציע לשלם על הדגמה כזו)
לפני שאתה קונה רכב, אתה לוקח אותו הביתה לבדיקה?
מה גם שלטעמי זה חרטא, אפשר להתרשם טוב מאוד מיכולות של רמקול גם בבית היבואן ועל סמך זאת להבין אם הרמקול יעבוד אצלך בבית או לא...
לא יודע משה,גם זה לא, כבר יצא לי לשמוע רמקול שנשמע גרוע אצל יבואן, שבמקרה נפל לי ולקחתי חיברתי ואמרתי וואו, הכל שאלה של התאמה לציוד ויותר מזה לחלל, אלו תובנות, מגיעים אליהם בדרך הקשה בעיקר בגלל זה עדיף שלא ללכת ולא לשמוע בכלל זה גם מטעה מאוד.
אז לאיתי יצא בינגו.דני, אתה מערבב כאן בין שני דברים שונים...
אפשר בהחלט להתרשם אצל היבואן מהאופי הכללי של הרמקול, מהטונאליות, מהמהירות ומהיכולות הבסיסיות שלו...לגמרי
אבל להסיק משם שהוא יעבוד נכון אצלך בבית זו כבר קפיצה והנחה שאין לה באמת בסיס...
הרמקול והחדר הם מערכת אחת.
מידות החלל, פתחים, מרחקים מהקירות, נקודת ההאזנה, מצבי החדר, ההעמדה והאלקטרוניקה יכולים לשנות את התוצאה מקצה לקצה.
רמקול שנשמע נפלא בחדר תצוגה יכול להפוך לבעייתי משהו בבית מסוים, ולהפך...
אני אתן דווקא את עצמי כדוגמה ולמעשה כסייג.
ברמקולים שלי התאהבתי אצל היבואן, וכאשר ביקשתי הדגמה בבית התברר שיש בעיה לוגיסטית
בגלל העדינות שלהם, הצורך בארגזים הייעודיים וכל המורכבות מסביב.
כל כך התאהבתי בהם, שבסוף החלטתי לרכוש אותם על בסיס מה ששמעתי אצל היבואן בלבד.
והפלא ופלא...אצלי בבית התפרקתי והתאהבתי בהם מחדש...
אבל זה גם יכול היה להיגמר אחרת לגמרי.
יכולתי לגלות שהם פשוט לא מתחברים לחלל, להעמדה או למערכת שלי, ולהישאר מאוכזב אחרי רכישה של רמקולים סופר יקרים.
העובדה שבמקרה שלי זה הצליח לא הופכת שמיעה אצל היבואן להוכחת התאמה לבית....
גם ההשוואה לרכב לא ממש רלוונטית. רכב לא משנה את ההתנהגות הבסיסית שלו בגלל הסלון שלך...רמקול כן תלוי לחלוטין בחלל שבו הוא עובד.
וגיא חידד נכון גם את הצד המעשי. הדגמה ביתית ממש אינה דרישה הזויה או חריגה בנוף, בוודאי כשמדובר ברמקולים יקרים.
לכל יבואן יש מדיניות אחרת, לפעמים זה כרוך בעלות, הובלה או פיקדון ולפעמים לא...אבל זה בהחלט מקובל וקורה, קיים וחייב...
לכן שמיעה אצל היבואן יכולה להיות סינון ראשוני מצוין. לחלוטין !
החלטה סופית על התאמה אמיתית, במיוחד ברמקול שכ"כ רגיש לסביבה שלו, אפשר לקבל רק בבית ובתנאים שבהם הוא אמור לעבוד.
גם לומר שאפשר לדעת בוודאות מחדר התצוגה או מאיזה showroom, אם הוא יעבוד בבית הלקוח...זו בדיוק הטעות שגיא הצביע עליה...
דן,דיון מעניין....אפשר לחזות את רמה מסוימת - הבעיה זה כרגיל הבאס ...אויב האנשות.
העניין זה נניח הכנסת רמקול אתה ממש אוהב בו הכל אבל הבאס משתלט - האם אתה פותר את זה כי אתה אוהב את הכל בו או משליח אותו מכל המדרגות בגין חוזר התאמה - כמעט תמיד זו הבעיה .
זה קשור מאוד לעד כמה הרמקול יורד אבל לא פחות לאיפה הפורטים,כמה פורטים,האם בכלל יש פורטים -נושא מורכב.
אני כיום מאוד משתדל לא לשפוט לפני שאני יודע על הרמקול דברים אובייקטיביים... אלא אם כן אני שומע ממש כשל למשך בטווח דינמי שלא קשור לחדר ממש וכו .
אלה יתנו קצת יותר בס מאשר ה-AE, ונאים לא פחות - (שאלה של טעם).היי אני פחות מתחבר למראה שלהם האמת
ואני מעונין במדפיים
המדידות שלו גם מעולות אז מצטרף להמלצהסטאפ יפה! גם אני מאוד אוהב מדפיים, נותן המלצה אישית לנסות את Kef reference 1 meta.
יש לי אותם כבר כמעט 3 שנים ונהנה מכל רגע.
הם מצטיינים ב ה כ ל.
היה לנו משעמם אם הכול היה פשוט.הלוואי וזה היה כזה פשוט גיא .
היצרנים לא מפרסמים נתונים אנאקואיםמעל הרמקולים - עד כמה הם בתכלס יורדים ( 99 אחוז מהיצרנים ) .
לפעמים את רואה הבדלים של 5 הרץ בין רמקול לרמקול וגם 15 הרץ לא ממש אומר לך הרבה על איך הוא יתנהג בחדר .
גם לפורטים יש משמעות אדירה לעניין זה .
סגור
פתוח
פורט רצפה
קרדיואידי
מספר פורטים - כדי ליצור כמה כיוונים ליציאת הבאס ולהציף כמה בעיות קטנות מאשר אחת גדולה ( עדיף )
יש הרבה דרכים למזער בעיות באס בתכנון חכם
יש גם ריצפתי סגור שיגיב הרבה יותר טוב ממרפי עם פורט גדול וטיפש וכו וכו .
בקיצור - נושא מאוד מורכב .