הכבלים שחיברו אותי למוסיקה - Cardas

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חברה, 2000-3000$ לכבל היום זה מחיר עממי (ואני לא ציני)
כבלים היום עולים עשרות אלפי דולרים
זה לא מחיר עממי, זה מחיר גבוה מאוד
עממי זה 300-500$ , או שאולי אינך מכיר את עמך...

איציק,
אני לא נכנס לכיס של אף אחד, מי שרוצה שיקנה רק בבקשה שלא יספרו סיפורים שתכנון וייצור כבלי אודיו או אינטרקונקטים עולה כל כך הרבה כסף עד שהוא משתווה למחיר האלקטרוניקה או הרמקולים, דעתי האישית בנושא שזה כבר איבוד כיוון.

זה רק עניין של זמן עד שתקנה כבלים באלפי דולרים...

איציק,
אני לא נכנס לכיס של אף אחד, מי שרוצה שיקנה רק בבקשה שלא יספרו סיפורים שתכנון וייצור כבלי אודיו או אינטרקונקטים עולה כל כך הרבה כסף עד שהוא משתווה למחיר האלקטרוניקה או הרמקולים, דעתי האישית בנושא שזה כבר איבוד כיוון.

יש צדק בדבריך.
יחד עם זאת.. האם אתה רואה היגיון לשלם על מגבר סכום של 200k.
הרי מדובר במחיר של רכב איכותי... שמבחינת השקעה, ברכב יש עשרות אלפי פריטים. וכדי להגיע למצב שיעלה לכביש, הושקעו בו אלפי שעות תכנון הנדסי, ומיטב המוחות, של מהנדסים, ויצרנים שונים.
כך.. שגם בתחום ההגברה אין שום היגיון לשלם מחירים מוגזמים.

כל ציוד האודיו נמכר במחירים הזויים, החל מכבלים וכלה ברמקולים.

כבר היו פה אינספור דיונים מסוג זה...

זה לא מחיר עממי, זה מחיר גבוה מאוד
עממי זה 300-500$ , או שאולי אינך מכיר את עמך...

אבל זה מה שהולך פה בפורום (וגם בשני)
ואיך זה יעלה 300-500 אם רק קונקטורים עולים יותר?

אני רק אומר כי זה מה יש. ומחירים עולים כל שנה כלפי מעלה

יש לי בבית כבלים של MIT רמת entry-level, אלה המחירים פחות או יותר
ק"ב אצלי עובד עם כבלים של QED, שהם הרבה יותר זולים (פעם חשבתי כי הם מאוד יקרים)

יש צדק בדבריך.
יחד עם זאת.. האם אתה רואה היגיון לשלם על מגבר סכום של 200k.
הרי מדובר במחיר של רכב איכותי... שמבחינת השקעה, ברכב יש עשרות אלפי פריטים. וכדי להגיע למצב שיעלה לכביש, הושקעו בו אלפי שעות תכנון הנדסי, ומיטב המוחות, של מהנדסים, ויצרנים שונים.
כך.. שגם בתחום ההגברה אין שום היגיון לשלם מחירים מוגזמים.

איציק, ראית פעם רכב שהצמיגים עולים רבע ממחיר הרכב עצמו ?

את אותה הטענה אני מעלה כאן, לא יכול להיות שמגבר של קונסטליישן יעלה 10k והכבילה החיצונית תתחיל ברבע או בחצי מחיר של המגבר, משהו כאן מעוות

את אותה הטענה אני מעלה כאן, לא יכול להיות שמגבר של קונסטליישן יעלה 10k והכבילה החיצונית תתחיל ברבע או בחצי מחיר של המגבר, משהו כאן מעוות

לא סתם העליתי את תחום הרכב להשוואה. הרי כל בר דעת יודע שכמות הרכיבים והתכנון המושקים ברכב הם מטורפים. לעומת מגבר דו ערוצי, שבסך הכל מניע זוג רמקולים.

כבר דנו בנושא ציוד הבוטיק והמחירים ההזויים שהם מביאים. לכן גם בתחום הכבילה הסיפור מאוד דומה. יש המון היגיון בדברך.. שכבלים לא אמורים לעלות חצי ממגבר איכותי.
מומלץ שכל אחד יעשה את שיקוליו לפני שהוא מחליט לרכוש מגבר או כבילה. או כל ציוד אחר בתחום האודיו.

זה כמו הבדיחה על הציפורים ירצה יקנה לא ירצה לא יקנה
אני את שלי בונה לבד לפעמים יותר מוצלח לפעמים פחות אבל בטוח שאני נהנה מהתהליך של הלמידה והבניה
ממליץ בחום למי שלא פוחד לנסות לפעמים מפתיע גם אותי התוצאה ובטוח שיש הבדלים שמיעים בין כבלים מסוגים שונים ואפילו אורכים שונים
ואולי רובנו לא יכולים להרשות פרארי אבל מי לא היה רוצה אחת כזו גם עם הכבישים ה "מעולים" פה :-)

ממליץ בחום למי שלא פוחד לנסות לפעמים מפתיע גם אותי התוצאה ובטוח שיש הבדלים שמיעים בין כבלים מסוגים שונים ואפילו אורכים שונים
:)

אין ספק שיש הבדלים בין סוגי הכבלים, והם שמיעים.
אבל לא על ההבדלים השמיעים מלינים חלק מהחברים.

השאלה היא האם אתה קונה עסקה או סאונד?

אני חושב שהמחירים סבבה לגמרי.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי הנוסחה הישנה שעלות הכבילה צריכה ליהיות 10% מעלות המערכת די משקפת גם את עמדתי ללא שום קשר למחירי הכבלים המוגזמים.

אני חושב שהמחירים סבבה לגמרי !
בהתחשב ששילמתי על שלי הרבה יותר...מעניין יהיה לקחת זוג XLR לבדיקה והשוואה.
ככל שהציוד יותר מאוזן ואיכותי, ההבדלים יהיו ברורים הרבה יותר.

פרט לגבי הסטאפ שלך בסטריאו.... שהיה ראוי להשקעה בכבילה יקרה של אלפי$

פרט לגבי הסטאפ שלך בסטריאו.... שהיה ראוי להשקעה בכבילה יקרה של אלפי$

לא הבנתי

רסיבר עם סאטליטים.

מי אמר שהעלות לא פרופורציונאלית - אתה, לפני שממעת אותם?

כרמי, כבלים במחיר של 25% עד 50% מעלות מגבר ופרה (אני לא מתכוון למערכת שלי), זה לא פרופורציונאלי, כפי שרשמת מקודם, נסכים שלא להסכים בנושא, כבלים לא יכולים לשנות סאונד כמו רמקולים או אלקטרוניקה, בסה"כ מדובר בפיין טיונינג ולכן בעיני עלותם לא צריכה להגיע לאחוזים כל כך ניכרים מהמערכת.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור