האם ידעתם ?

• פותח הנושא פותח הנושא שניצל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

1783626396484.jpeg

תסתכל היטב בתקע Schuko ותראה שאם תחבר תקע זה כשהחור של תוספת פין הארקה פונה למטה לכוון הרצפה כנהוג בישראל, הפאזה מהשקע בקיר תהיה בצד של פין האפס בכבל לכן תמיד צריך לבדוק עם טסטר לא רק בקיר, כי מה שקובע זה בפלאג ה iec שנכנס למכשיר, ראה בציור.
יש מדינות במזרח אסיה שמשתמשים שם בפלאג אמריקאי כשהפאזה ואפס הפוכים.

נערך לאחרונה ב:
1- את השפעות הפאסות חשמל על הצליל ( כלומר מאיזה צד מגיע ה220 ) ואיך בודקים זאת בקלות ?
2- האם ידעתם ש paus בנגן והפעלה חוזרת הופכת את הפאסה של הניגון , פאוס חוזר וניגון שוב מחזיר את הפאסה המקורית !
3 - האם ידעתם של AES\EBU יש יתרון גדול על פני USB
4 - הייתכן שלסוג השלט על הסטרימר ,איפון , המודל של אייפד יש השפעה על הצליל (זה לא ממני )

ועוד הרבה דברים שהופכים את שניצל לאודיופיל פחות נורמלי מכם , תרצו הסברים איך בודקים הפאסה הנכונה ללא מכשירים רק בקשו ! ,
5- הידעתם שאפל אודיו פחות טוב מרון עם טידל וקובוץ
6 - מה כל השטויות עם סוויצים מפונפנים שעושים הבדל בטל בשישים
7 - הניסיתם מעודכם שנאי מבדל מאוזן ( -120 +120 )
8 - האם אתם באמת מאמינים שציוד יקר שבנוי כולו smd , עדיף על ציוד שהוא אבן דרך באודיו ובנוי מחוטים מנקודה לנקודה עם קבלי דלונד, שמן ,או ליינגדורף ?
9- האם קרא לכם להתקין סאב וופר שכמעט בלתי אפשרי לכיילו גם עם rc , לעומת רמקול שיודע לתת עצמאית בס נפלא וחזק כמה מונים מהמריחה של סאב ?סאב טוב בנוי מהרבה דרייברים קטנים במקביל ולא איזה ענק 18 אינץ איטי .

אלו רק טיפה נקודות למחשבה לאחר הרבה שנים , לא קובע אקסיומות אבל נמאס לי כבר לקלל כל מיני , בוא נחזור לאודיו!!!!!!
איך אתה מסביר את סעיף 2?

הסבירו לי מומחים גדולים ממני בחול

זה רלוונטי באם יש לך שלוב של ציוד יפני ואמריקאי

שם שונה חווט הxlr

המשחק הזה עם הפאזות וניוטראל הוא בעיקר פסיכולוגי ובשביל לעשות סדר בראש, לא מבחינה שמיעתית. במיוחד בחיבור שמינייה שאין שם הארקה. זה עושה לך סדר בראש שהכל מסודר כמו חיילים ימין שמאל אבל ההתעסקות עם זה גומרת לך את החיים ואת הבריאות וזה גם פתח לנזקים כל המשחקים והחירבושים האלה, אם יש לך מגבר וקדם ונגן נניח 3 -4 רכיבים שמחוברים לחשמל אז ניחא, אם יש לך מערך שלם סטריאו ורב ערוץ 10-15 רכיבים וכמה מפצלים, אתה נכנס פה לסרטים , אם אתה מחובר ויש שקט אין בעיות השינויים האלה מביאים איתם בעיות של לולאות הארקה ורעשי רקע שקשה מאוד לאתר ולהתמודד איתם אח"כ, צריך לעשות חכם דבר דבר לאט לאט ולבחון וזה דורש זמן וסבלנות ואורח-רוח, זה פרוייקט לא פחות. שורה תחתונה מה שחשוב זו הארקה טובה ויציבה. הבעיה שזה חודר למוח לא עוזב זו הבעיה (סוג של לחפש בכוח ... ),

תמונות מצורפות

• 741304957_4271315813160681_7406163723976850969_n.jpg
    741304957_4271315813160681_7406163723976850969_n.jpg
    KB 57.6 · צפיות: 18
נערך לאחרונה ב:
דבר איתי , אסביר לך בקצרה מה לעשות , אתה טועה , מה שחשוב קודם כל המגברים , שלח לי טלפון בפרטי מקסימום אבוא אליך עם האויזרים הנכונים

המשחק הזה עם הפאזות וניוטראל הוא בעיקר פסיכולוגי ובשביל לעשות סדר בראש, לא מבחינה שמיעתית. במיוחד בחיבור שמינייה שאין שם הארקה. זה עושה לך סדר בראש שהכל מסודר כמו חיילים ימין שמאל אבל ההתעסקות עם זה גומרת לך את החיים ואת הבריאות וזה גם פתח לנזקים כל המשחקים והחירבושים האלה, אם יש לך מגבר וקדם ונגן נניח 3 -4 רכיבים שמחוברים לחשמל אז ניחא, אם יש לך מערך שלם סטריאו ורב ערוץ 10-15 רכיבים וכמה מפצלים, אתה נכנס פה לסרטים , אם אתה מחובר ויש שקט אין בעיות השינויים האלה מביאים איתם בעיות של לולאות הארקה ורעשי רקע שקשה מאוד לאתר ולהתמודד איתם אח"כ, צריך לעשות חכם דבר דבר לאט לאט ולבחון וזה דורש זמן וסבלנות ואורח-רוח, זה פרוייקט לא פחות. שורה תחתונה מה שחשוב זו הארקה טובה ויציבה. הבעיה שזה חודר למוח לא עוזב זו הבעיה (סוג של לחפש בכוח ... ),
אם אתה לא שומע הבדל בפאזת חשמל הפוכה זה מעלה תהיות לגבי השמיעה האודיופילית שלך, גם במכשיר ללא חיבור להארקה ניתן לשמוע הבדל כמו במה בגודל לא טבעי בד"כ בעומק ואוקטבה נמוכה רזה ואפשר במדידה חשמלית פשוטה (ע"י חשמלאי או טכנאי מוסמך) כאשר המכשיר מחובר לחשמל אם הפאזה מהקיר מגיעה לחיווט הנכון לשנאי מבחינה טכנית וצלילית (כל שנאי כריכות) למרות שעובד תקין. תהיה בטוח שיצרן האודיו מחבר את השנאי לכניסת ה iec על סמך בדיקות שעשה. זה כבר לא וודו זה מדיד, זה שאתה לא שומע זה לא הופך את זה ל'פסיכולוגי' למה שלא תשאל את אחד מהיצרנים?

Toroidal transformers naturally reduce Electromagnetic Interference (EMI) in audio gear due to their symmetrical, doughnut-shaped core, which confines the magnetic field tightly inside. However, if incorrectly wired, polarity issues and leaked high-frequency noise can still cause audible hum, buzz, and interference in sensitive analog or digital circuits.

1. The Role of the Electrostatic Shield
Because the primary (mains side) and secondary windings overlap, capacitive coupling can let high-frequency noise pass through.
  • Many audiophile-grade toroidal transformers include a copper foil or "belly band" electrostatic shield between the windings.
  • To block this common-mode noise, the shield must be securely grounded to the chassis. Floating the shield creates an antenna for EMI.

2. Primary Winding Polarity (Phase)
While a basic AC transformer works in either direction, polarity matters significantly for noise reduction and safety in audio equipment:
  • Mains Phase (Live/Neutral): Wiring the transformer "out of phase" doesn't usually damage it, but it shifts the highest external magnetic leakage field toward one side of the case. If the transformer’s "hot" start-winding is placed too close to sensitive pre-amp or phono stages, it can inject a 50Hz or 60Hz hum.
  • Correct Wiring: Aligning the primary leads correctly ensures the leakage field is directed away from the most sensitive components. Check the manufacturer's spec sheet for exact start/end winding codes.

נערך לאחרונה ב:
לא אמרתי מה שכתבתה, תיקח את זה לאן שתרצה.

המשחק הזה עם הפאזות וניוטראל הוא בעיקר פסיכולוגי ובשביל לעשות סדר בראש, לא מבחינה שמיעתית.
לפני שנים שניצל אירגן לנו אירוע אצל דני בכור, בהשתתפות החברים שלו האיטלקים, שהדגימו את הפיכת הפאזות וההשפעה שלהם על הצליל.
לדעתי ההדגמה היתה משכנעת מאד.

לא אמרתי מה שכתבתה, תיקח את זה לאן שתרצה.
:oops: "המשחק הזה עם הפאזות וניוטראל הוא בעיקר פסיכולוגי ובשביל לעשות סדר בראש, לא מבחינה שמיעתית."

מה שתגיד , תן לי להדגים לך ולהסביר אך , או שרוצה להישאר עם דעות קדומות

שאלה: בחיבור כבל למכשיר, כבל\מחבר שמיניה איך אני יודע במכשיר עצמו מה זה ניוטראל או פאזה\לא כתוב , ולמה לא כתוב אם זה כ"כ חשוב?

נערך לאחרונה ב:
.
איך אני יודע במכשיר עצמו מה זה ניוטראל או פאזה\לא כתוב
זכור לי שבהדגמה השתמשו במתאמים שאחד לא הופך את הפאזה והשני הופך אותה. זה היה כדי להבהיר שקודם כל יש השפעה. אח"כ הסבירו שניתן גם לבדוק את זה

איך אני יודע איזה כיווניות לחבר את הכבל הנ"ל ולמה לא כתוב לי על גב המכשיר ?
כנ"ל עם ספקי כח חיצוניים, איך אפשר לדעת איך לחבר אותם למפצל הריי אפשר בשני אופנים (למשל בתמונה אני יכול להפוך את כל השלושה ואז זה משנה חיבוריות חי\ניטראל) , למה לא כתוב לי על התקע עצמו של הספק כח איך לחבר , אני מניח שמבחינה הגיונית הימין זה חי אבל בכ"ז ?

תמונות מצורפות

• WhatsApp Image 2026-07-10 at 11.22.07.jpeg
    WhatsApp Image 2026-07-10 at 11.22.07.jpeg
    KB 261.4 · צפיות: 25
  • WhatsApp Image 2026-07-10 at 11.30.45.jpeg
    WhatsApp Image 2026-07-10 at 11.30.45.jpeg
    KB 85.4 · צפיות: 27
נערך לאחרונה ב:
איך אני יודע איזה כיווניות לחבר את הכבל הנ"ל ולמה לא כתוב לי על גב המכשיר ?
כנ"ל עם ספקי כח חיצוניים, איך אפשר לדעת איך לחבר למפצל הריי אפשר בשני אופנים , למה לא כתוב לי על התקע עצמו של הספק?
צפה בקובץ המצורף 71827
בקשר לספק חיצוני כמו שבתמונה סביר שתחבר לשקע בקיר כך שלפי כוח הכבידה ומוצא החוט זהו המצב הכי מתאים והיצרן מחווט בהתאם.
לגבי כבלי שני פין היצרן לא רואה בזה חשיבות, אפשר לפתוח את המכשיר ולמדוד. היו לי בזמנו מגבר ונגן רוטל עם כבל קבוע שני פינים, חיברתי לפי השמיעה ועשיתי מבחן עצמי ופתחתי את המכשיר ואכן חיברתי טוב.
ומה זה התקע האמריקאי עם שני פיני הארקה?

:oops: "המשחק הזה עם הפאזות וניוטראל הוא בעיקר פסיכולוגי ובשביל לעשות סדר בראש, לא מבחינה שמיעתית."
פרימיטיבסקי , מי סיפר לך שהשנאים במונובלוקים לופפו באותו כיוון ?

• Haha
Reactions: 845
ואם יש לך מגבר סטריאו , מצטער בשבילך , אבל גם עובד

פרימיטיבסקי , מי סיפר לך שהשנאים במונובלוקים לופפו באותו כיוון ?
אתה עונה לי על ציטוט של מישהו אחר?
בכל מקרה שנאים מגיעים עם חוטים בצבע מתאים בקצה של הראשי והמשני.

לפחות מדברים עלסטריאו

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור