האם ה- CD יעלם כבר השנה?

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אם לא היו עטיפות הדיסקים/תקליטים:

איך היו נראים חיינו בלי העטיפה של "החומה" של geraldscarfe
http://www.geraldscarfe.com/
?

איך היינו רואים את הפרצוף המבוהל של קינג קרימזון?

איפה היינו רואים את פול הולך יחף על מעבר חציה?או עושים לו הלוויה?

איפה הייתי מקבל את ברייט אייז עם העטיפה האיכותית, עם הזכוכית מגדלת המיוחדת ?

איפה היה בק עושה עטיפה עם מדבקות שאפשר לעצב לבד?

בקיצור כואב הלב.
ממש כל אלו פה שהספידו, עשיתם לי רע.

נקודה שלא חשבתי עליה (Y)

תלוי איזו גירסה וירטואלית אתה בוחר.
אני רכשתי את הגירסה האיכותית ביותר שלהם, ב 29$, רק כדי לראות על כל מה המהומה.
http://www.linnrecords.com/recording-mozart-serenades.aspx
יש להם את כל קשת האופציות.

לפי מה שאני רואה שם, מחיר דיסק פיזי זהה לגרסת הורדה? (באיכות קול זהה), או שעל זה צריך להוסיף גם משלוח.

לפי ההגיון, מחיר דיסק להורדה ברשת, אמור להיות זול יותר...

מניסיון עם דיסקים דומים, האיכות נעה בין מצויין לבינוני, היות והענין תלוי לא רק בפורמט האודיו אלא גם באיכות ההקלטה במקור.

אם לא היו עטיפות הדיסקים/תקליטים:

איך היו נראים חיינו בלי העטיפה של "החומה" של geraldscarfe
http://www.geraldscarfe.com/
?

איך היינו רואים את הפרצוף המבוהל של קינג קרימזון?

איפה היינו רואים את פול הולך יחף על מעבר חציה?או עושים לו הלוויה?

איפה הייתי מקבל את ברייט אייז עם העטיפה האיכותית, עם הזכוכית מגדלת המיוחדת ?

איפה היה בק עושה עטיפה עם מדבקות שאפשר לעצב לבד?

בקיצור כואב הלב.
ממש כל אלו פה שהספידו, עשיתם לי רע.
דווקא בנושא הזה אני רואה יתרון לקידמה. הרי כל התמונות הנלוות וכו הן יצירות אמנות בדיוק כמו המוסיקה, ואמנות מטבעה כל הזמן מתחדשת. לכן כשלא תהיה מדיה פיסית יצוצו תחליפים חדשים ומתקדמים, ואולי גם מעניינים יותר, לתמונות על העטיפות, שסה"כ היו אמנות שהשתמשה בכלים שהיו אז. ברגע שיהיה צורך לתת חומר נלווה למוסיקה שלא דרך תמונות על עטיפות, אלא דרך אמצעים טכנולגיים וירטואליים - אין גבול ליצירתיות ולדמיון...(ואתם מוזמנים להציע הצעות)

נערך לאחרונה ב:
לא יודע מה איתך, אבל כשקיבלתי בגיל 10 את הקסטה של הביטלס , שהוצאתי אותה ככה מהעטיפה, היה לי חיוך מרוח על כל הפנים.
לא נראה לי שאפשר לתת את זה ככה במדיה המחשבית:(

אורי, אני איתך לחלוטין. האחיין שלי בן ה-12, לא.
הנה מקרה שהיה: האחיין השני שלי, בן השנתיים, אוהב לשחק באייפון של אבא שלו, בעיקר אוהב להזיז מפות ב-GPS עם האצבע. יום אחד הוא ראה בעיתון תמונה של מפה, ומיד ניסה להזיז אותה עם האצבע, והתפלא למה זה לא זז...
בקיצור אי אפשר לעצור את הקידמה. גם אני מאנשי רשרוש הצלופן, אבל משתדל להיות פתוח לעתיד הבלתי נמנע ולהסתגל אליו. הרי אפשר להנות גם מהדיסקים שצברנו וגם ממה שיהיה בעתיד...

REL זה הכל עניין של חינוך.
אם אבא שלו ילמד אותו להעריך גם דברים פיזים ולא יעשה לו שופוני עם האייפון שלו, והוא לא יקבל את הרושם הזה מאבא שלו, אז הוא יאהב גם.

אבא שלו לא יכול להתחרות באייפון.
התחלף דור, והם לא הריחו נייר כשהם היו ילדים.
כשהם יהיו גדולים והאייפון יוחלף בהקרנה וירטואלית באוויר, הם יתלוננו שזה לא
עושה להם את זה, כי אין לוח זכוכית שאפשר לגעת בו...

גם אנחנו גדלנו על "הקרנה וירטואלית", לא? הנסיכה ליאה במלחמת הכוכבים...

גם אנחנו גדלנו על "הקרנה וירטואלית", לא? הנסיכה ליאה במלחמת הכוכבים...
חלמנו על נסיכה וירטואלית...
גדלנו על הארץ שלנו...

אכן...

שימו לב מה קורה לתעשיית המוזיקה בארץ: הד ארצי נמכרה למתחרים ויש מאמץ למנוע סגירת חנויות טאוור רקורדס:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3647044,00.html

אפילו המתחרים אומרים: "מיזוג זה עשוי להוביל ליציבות בקמעונאות בענף המוזיקה, תחום שסבל בשנים האחרונות מטלטלות וחוסר יציבות".

לי אין בעיה שיסגרו בארץ את טאוור.
מאז ומתמיד החנויות שלהם היו לא נוחות, צוותים לא מקצועיים בעליל, ומחירים בשמיים.
לצערי הרשת היחידה שמצאתי בה מוכרים אמינים הייתה צליל. אך גם היא בהפקעת מחירים תמידית.

מחיר הדיסקים פה לא נורמלים.למה?
כי הם צריכים להיות יחסיים לשכר בארץ והם לא. הם במחירם יחסים לדיסקים בארה"ב.

לגבי הד ארצי, אין מה להכביר מילים. על טעויות עסקיות משלמים.

זה יותר רחב מהעלמות CD. לרב הצעירים אין בכלל מערכת סטריאו, הם שומעים מוסיקה דרך אייפוד/רמקולים של הלפטופ/פלאפון.

דווקא אני מאוד בעד מעבר לפורמט דיגיטאלי כל עוד יש היצע איכותי של FLAC.
זה לא אומר שאי אפשר לייצג אלבום עם תמונת עטיפה לטובת התקייה של האלבום ואפילו להוסיף חומרים תיעודיים על יצירת האלבום, ראיונות עם הלהקה ועוד שאר דברים שמדיה דיגיטאלית מאפשרת.
פלטפורמה כמו אייטיונס או בדומה ל-STEAM למשחקים נושאות איתן יתרון משמעותי שהחומרים האלו ניתנים להורדה מהרשת בכל זמן בניגוד לדיסק שאם חלילה נפגם ההשקעה יורדת לטמיון.
ברגע שמדיה דיגיטאלית תשלוט אני גם בטוח שיתפתחו אתרים וחומרה שיתנו מענה לאודיופילים. איפה שיש כסף יש מענה.

זה כבר קיים בצורה כזו או אחרת, עם אתרים שמאפשרים להוריד מידע ותמונות של הדיסק / אומנים.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור