רצפתי צר שאמנם עלה כפול מווסטרה אבל במונחים אבסולוטיים זול שנשמע מעולה .
זהו שאני לא מדבר בכיוון הזה. לא זוכר הרבה רמקולים כאלה שעמדו במבחן הזמן ( ויש כאלו שכן אבל בעיקר כאלו שהייתה להם איזה ייחודיות ברכיבים/ קונספט תכנוני - רובם ככולם של חברות מסחריות). שמעתי לפני מספר שנים רמקולים advant heritage , הייתי בהלם מהסאונד ובעיקר מהבס המלא ותחושת ה effortless. וזה עוד לפני שדרוגי עידכוני קרוס וכדומה. מניח שהטוויטר יהיה פחות עדכני ( בגזרת הטוויטרים אני כן מזהה התקדמות משמעותית במהלך השנים אגב) ועדיין...1500 שח ? שווה!. יחד עם זאת וינטאג' זה עולם בפני עצמו( שנות ה 80 זה וינטאג' ? שאלה.. יש וינטאג ויש וינטאג מודרני ) עם החוקים שלו.
בניגוד לתחושה סובייקטיבית שכמעט כל מערכת יכולה לתת תחושת הנאה למאזין מסויים - בוודאי למאזין שאינו אודיופילי - אני כיוונתי יותר להתקרבות בין ההיפיי ל הייאנד, בצורה אובייקטיבית והיכולת לקבל סאונד יותר מהודק ומגובש גם בתקציבים יותר מחייכים. ולעובדה שקצב ההתקדמות השמיע והטכנולוגי נמצא ביחס שלילי לקצב ההתקדמות השיווקית.
אינני סוציאליסט, נהפוך הוא, כמעט לגמרי בצד השני , וכיף לראות מוצרים מושקעים שמכוונים גבוהה וכיף לראות עמיתים לתחביב שמתפנקים בציוד מוקפד לעילא. הרי זה הבסיס לזליגת הטכנולוגיות למוצרים שנחשבים " עממיים" יותר שנמצאים היום בהישג יד , לפי היד של כל אחד כמעט. וכן אם המערכת ששמעת נשמעת לך טוב למרות שלא עולה המון המון
..אז גם ייתכן ששמעת טוב.
וזו בשורה מצויינת למי שהתחיל וממשיך בתחביב, רק כמו שנאמר קודם, צריך קצת להאזין ולפתח טעם מסויים לפני מחליטים על הקו של המערכת.
אני בכלל חושב שצריך לבחור דרך ולהבין שאת השיטה קשה לנצח- מי שבוחר רמקול נציל ואו לא נציל, ריבון או קרמי או מאמי... בכל דרך יש כבר מי שהילכו בה ושווה לבחון האם יש מסוגלות ומוכנות לצעוד בשביל של האודיופיל שנמצא כבר כמה צעדים קדימה...