האם אנו אוביקטיבים בהמלצותינו?

• פותח הנושא פותח הנושא meir78
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

meir78

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
יש כאן תופעה קבועה שאגב היא לא רק כאן אבל אני רוצה להתייחס לפורום הזה בלבד.
אני מדבר על אי אוביקטיביות החברים בנוגע להמלצותיהם.

התופעה עליה אני מדבר היא היחצנות של האנשים כאן ליבואנים עיי זה שיש להם מכשיר או
חיבת יתר ליבואן זה או אחר דבר שגובל לפעמים בהערצה אובססיבית ולא אוביקטיבית.

הבעייה מתחילה כאשר חבר זה או אחר ממליצים על מוצרים של אותו יבואן ורק עליהם כאשר יש מקרים שהם גם לא שמעו אותם , וכמעט
שלא מזכירים עוד הרבה מכשירים שקיימים בשוק ולדעתי ההמלצות האלה הם אם בכוונה או לא
סתם פרסום שצריך להתייחס אליהם פשוט בחוסר אמון ובביטול.

אם מישהוא קנה מכשיר מסויים מיבואן X הוא פשוט הופך לגורו שלו ובכל הזדמנות
שידברו על היבואן או על המלצה למכשיר הוא יפנה ויפרסם את היבואן הזה.
אם אותו בן אדם היה ממליץ על המכשיר\יבואן שממנו קנה ובאותה נשימה היה מנמק על מה ולמה הוא ממליץ על מוצר מסויים אז חבר שמחפש מכשיר היה מקבל מידה יותר רחבה של אינפןרמציה
אפקטיבית על אותו מוצר , וללא כל קשר, מה שמתאים לממליץ ברמת הסינרגיה במערכת שלו ,אננה
בהכרח מתאימה לחבר המחפש ולמערכת שלו ! ולכן הממליץ צריך להתעלות על הערצתו ליבואן X ולתת גם מידע אינפורמטיבי גם על כל המכשירים הידועים לו שקיימים אצל יבואנים אחרים כי זה רק יראה על
רמתו המקצועית והכנה של הממליץ.

.....ןכל החברים כאן מכירים את כל הסוחרים בענף שאפשר לספור אתם על 10 אצבעות.

דוגמא : נניח שחבר מחפש קדם מגבר , אף פעם לא ראיתי חבר שיודע שיש ל 7 יבואנים קדם מגבר ולמרות שהמליץ לו על מוצר מסויים ימליץ לו על כל האפשרויות הידועות לו !
ברוב המקרים הוא מפנה אותו אל הגורו שלו .

יוצא מכל מה זה שחברים ממליצים בשתי מילים על מכשיר ומי מיבא אותו ובורחים, כאילו "עשו את שלהם"
דבר ה מעיד לדעתי על חוסר המקצועית וכנותו של החבר הממליץ.
.
זה רק מוכיח לי לפחות, שאין לי אמון כמעט בשום המלצה בגלל שהיא לא אוביקטיבית ומיקצועית עד הסוף

לא שאני מושלם מהבחינה הזו .

נערך לאחרונה ב:
מאיר

יש מידה רבה של צדק בדברייך אבל, וזהו אבל גדול (מבחינתי בכל אופן) לא תמיד המלצה על מוצר או יבואן שלממליץ יש את המיכשור שלו נובעת מפירסום ויחצנו"ת.

אנסה להסביר ולהבהיר...באופן טבעי, בתחום הספציפי הזה של המלצות על מיכשור אודיו כל המלצה לוקה בחוסר אוביקטיביות ולמעשה מבהירה מהו טעמו ודעתו האישית של הממליץ.

העניין מובן ומקובל עליי ולו מהטעם הפשוט, אני איני ממליץ או מחווה דיעה על מיכשור אודיו שלא שמעתי במו אוזניי !!!! לכן, באופן טבעי, כל אחד ואחד ימליץ על המיכשור שבבעלותו , לגבי כזה מיכשור לבעלים יש הכי הרבה ניסיון ואפשרות לגבש ולחוות דיעה..

אני אישית לא מתיימר להכיר את כל מיכשור האודיו המיובא באופן סדיר לארץ ולא אוכל להמליץ על מיכשור שלא שמעתי במו אוזניי...

שלמה

הבעייה מתחילה כאשר חבר זה או אחר ממליצים על מוצרים של אותו יבואן ורק עליהם כאשר יש מקרים שהם גם לא שמעו אותם ,

ומה תגיד על אלה שמשמיצים בכוונה מוצר של יבואן שמעולם לא שמעו?
:P

סתם בצחוק, אני מסכים איתך אבל כמו בכל מקום שצריך לדעת לסנן כתבה או ביקורת שכותבים בכל פורום או אתר וגם כתבות שנכתבות על ידי "מומחים" לכאורה צריך לדעת לקרוא אז על אחת כמה וכמה צריך לדעת לסנן המלצות והשמצות של אנשים שאתה לא מכיר.

אתה רואה , אתה מתחיל.....(lol)

במילים פשוטות , לי יש רמקולים פרואק , אז מה! , כל אחד שיבקש המלצה אומר לו לך תשמע
פרואק? לא.....

אני צריך להמליץ לו על פרואק ובאותה נשימה לומר לו : בטווח התקציב שלך יש ל 5 יבואנים רמקולים והם 1. XXX 4. YYY 3.ZZZ 2.WWW , לא שמעתי אותם אבל בגלל שהם בתקציבך
וכולם ריצפתיים ומדובר ברמקול יקר , לך ותנסה את כל האופציות.

...מאשר לומר לו כן......לך לאלגזי .....יש לו שירות מצויין ותמחור טוב , וזה הרמקול הכי טוב בעולם!

אתה רואה , אתה מתחיל.....(lol)

במילים פשוטות , לי יש רמקולים פרואק , אז מה! , כל אחד שיבקש המלצה אומר לו לך תשמע
פרואק? לא.....

אני צריך להמליץ לו על פרואק ובאותה נשימה לומר לו : בטווח התקציב שלך יש ל 5 יבואנים רמקולים והם 1. XXX 4. YYY 3.ZZZ 2.WWW , לא שמעתי אותם אבל בגלל שהם בתקציבך
וכולם ריצפתיים ומדובר ברמקול יקר , לך ותנסה את כל האופציות.

...מאשר לומר לו כן......לך לאלגזי .....יש לו שירות מצויין ותמחור טוב , וזה הרמקול הכי טוב בעולם!

(Y)

ואם אדם ממליץ על מוצר של ה"גורו" שלו מפני שהוא חושב שהוא באמת המוצר הטוב ביותר ואף הוא עצמו בעלים מאושרים של מוצר זהה? האם הוא מעוניין ברעת השואל? האם אתה באמת סבור שאותו אדם גורף קופון בעבור ההמלצה? האם לא לגיטימי שאדם ימליץ על מוצר שהוא אוהב?

אדם שמבקש המלצה על קדם מגבר ומקבל המלצה על כל הקדמגברים שקיימים בשוק קיבל המלצה גרועה ולא רלוונטית.
אדם שמקבל המלצה על קדם מגבר יחיד או שניים {לא משנה מאיזה יבואן} + הסבר מדוע זו המלצתו היא המלצה שיכולה להיות מצויינת עבור המבקש.

לא מסכים אתך נמר

זה שהמלצת על קדם מגבר ששמעת או שקנית מהגורו שלך זה לא אומר ששאר הקדם מגברים נחותים ממנו.
אני לא אמרתי שאתה צריך להמליץ על מה שלא שמעת , אני אמרתי שאתה כממליץ אובקיטיבי הרוצה בטובת
השואל (וידוע לך שבתקציבו ניכנסים כמה אופציות נוספות) צריך לידע אותו שיש בתקציבו עוד ארבעה קדם
מגברים שעליו לשמוע טרם החלטתו הסופית.

ברור שתמליץ על מה ששמעת ולדעתך זה מצויין , השאלה האם זה הכי טוב שהשואל יכול לרכוש בכספו?
ממש לא , ולפחות עד שלא ישמע את כל מה שיש בשוק לשמוע בפועל בתקציבו .

לדעתי , מי שקונה מכשיר על סמך כתבה או על עיוור ומתוך המלצה של מישהוא (אפילו שהוא אמין עליו)
מבלי לבדוק את כל האופציות הזמינות , הוא פראייר אחד גדול , וכל שוק היד שנייה של מוצרים בני חודשים
ספורים שנימכרים עיי בעליהם רק מראים ומוכיחים לי שאני צודק.

מאיר,
נסה להסתכל על זה הפוך: אדם קונה מוצר מסויים אצל יבואן מסויים לאחר שחרש, בדק ולמד את התחום ולבסוף בחר במה שבחר.
מה יותר טבעי לאותו אדם מאשר להמליץ על המוצר/ים שרכש לאחר שעשה דרך כה ארוכה של לימוד ולבסוף בחר בהם?

ועדיין, אני חושב שאתה נסחף ומכליל.
אני לא מתרשם כמוך. אני כן מתרשם שאנשים כאן נוטים לתת מס' רב של אפשרויות.
ואם לדבר בשם עצמי, אני תמיד משתדל לתת ספקטרום רחב ככל הניתן, במסגרת מגבלות הידע והנסיון שלי כמובן. אני לא מכיר את כל המוצרים בשוק ובמיוחד לא את החדשים שבהם.
אני חושב שאני גם מרבה להמליץ על מכשירים מצויינים שלא נמצאים אצלי בבית ולא נרכשים אצל היבואנים מהם רכשתי בדכ' ציוד. אבל אם שמעתי אותם ושקלתי לרכוש אותם לעצמי, אשמח תמיד להמליץ עליהם.

אני יכול לחשוב רק על יבואן אחד שאתקשה להמליץ למבקרים כאן ללכת אליו, למרות שחלק מהמוצרים שלו הם בונבון לטעמי (ושמעתי אותם רק בחו"ל, אף פעם לא אצלו).

לעומת זאת, קשה לי שלא להתרשם שדווקא אתה נוטה לייחס ביקורתיות יתר (מה שנקרא באנדרסטייטמנט :) ) כלפי יבואן אחד במיוחד וכלפי יצרן מסויים עוד יותר במיוחד.

אני לא יודע על מה אתה מדבר או רומז אבל אם מדברים על בקורתיות יתר אתה לא שה תמים בעניין.
חוץ מזה כמו שאמרת שכל אחד ימליץ על מה שניראה לו ועל מי שניראה לו.
הגורו שלך הוא אולי לא הגורו שלי , וזה שאתה לא אוהב להמליץ על יבואן מסויים זה לא אומר שאני או מישהוא
אחר אחר לא ימליצו עליו.
אגב, אנני יודע על מה אתה מדבר או על מי מדובר אבל אשמח לדעת מה עשה לך אותו יבואן שעליו הנך מתקשה
להמליץ.
בכל אופן אל תפתח במלחמות חינם , הינו בסרט הזה בעבר.

נערך לאחרונה ב:
1. אין לי גורו, רחמנא ליצלן. אפילו לא באודיו.
2. אני אכן לא שה תמים.
3. חס וחלילה מלחמות. זו הסיבה בגללה לא אציין מי היבואן (שמעולם לא עשה לי באופן אישי דבר) וגם לא אציין למי התכוונתי ביחס אליך.

אפשר להמשיך הלאה.

מאיר.

האם נראה לך שאדם כאן ממליץ לחברו על מוצר שהוא לא אוהב?

מאיר, לשאלתך המקורית - הניסוח קצת לא מדוייק, ראשית אין אף אדם אובייקטיבי ; הכל סובייקטיבי עפ"י המטען\ידע
שנצבר ע"י אותו אדם.
ולעניין - כן יש כאן הרבה אנשים שחיפשו מוצרים כאילו ואחרים נתקלו ביבואנים\חנויות כאילו ואחרים וכמובן שימליצו לך על מי שממנו בפועל קנו - עושה הגיון לא?!
אני מעדיף לעשות עסק עם אנשים שאני מחבב\בוטח בהם (ואני לא שונה בזה הרבה מאחרים - לטעמי לפחות).
אז מה בעצם לא מסתדר לך כאן?

לדעתי הנקודה לא קשורה (רק) לגורו כזה או אחר.
אנשים כאן ממליצים על מה שהם אוהבים ובמקרים שנתבקשת המלצה אני כבר יכול לדעת מה היא תיהיה של חלק האנשים כאן - לפעמים גם ללא קשר למה שהאדם ביקש (כל עוד זה בתחום המחיר שלו :) ).

זה אולי טבעי, אבל קשה לי לראות בזה אוביקטיביות (טוב אף אחד לא ממש אוביקטיבי).

נמר
אני לא מדבר על המלצה באופן אישי לחבר , וברור שתמליץ לחברך רק על מוצרים שאתה אוהב.
אבל , מה עם מוצרים שלא שמעת בכלל, וניכנסים לתקציב של החבר ואתה יודע שהם קיימים !
האם לא מן הראוי שתמליץ לחבר לבדוק את כל האופציות הידועות לך?
ובמיוחד כשמדובר באלפי ועשרות אלפי שקלים.

איך אתה יכול להמליץ על מוצר שלא שמעת?

נמר
אני לא מדבר על המלצה באופן אישי לחבר , וברור שתמליץ לחברך רק על מוצרים שאתה אוהב.
אבל , מה עם מוצרים שלא שמעת בכלל, וניכנסים לתקציב של החבר ואתה יודע שהם קיימים !
האם לא מן הראוי שתמליץ לחבר לבדוק את כל האופציות הידועות לך?
ובמיוחד כשמדובר באלפי ועשרות אלפי שקלים.

וואלה מאיר, עכשיו באמת הרסת אותי.

אתה מתחיל שירשור בטענה שאנחנו לא ממש אובייקטיבים בהמלצות שלנו,

כותב בו את משפט המחץ הבא: "הבעייה מתחילה כאשר חבר זה או אחר ממליצים על מוצרים של אותו יבואן ורק עליהם כאשר יש מקרים שהם גם לא שמעו אותם"

ואחר כך בא בטענות על כך שלא ממליצים כאן על מוצרים שלא שומעים.

נשמע מאוד רציני ומשכנע.

וכל זה בשביל להבהיר את הטיעון שלא ראוי להמליץ על מוצרים מאותם יבואנים אותם אנחנו מכירים או מעריכים במיוחד (שאתה משום מה נהנה לקרוא להם "גורו")

אני מעדיף להמליץ על מה שאני מכיר, גם אם זה מוצרים של מס' מוגבל של יצרנים.
נדמה לי שזה עוזר קצת יותר למתעניינים מהגישה שלך.

אחד הדברים המצחיקים במה שמכונה "פורומי אודיו" בארץ הקודש זה "הסקירות" למיניהם.
מלבד כותבים מאוד בודדים רוב אליו שרצים לכתוב "מאמרים" על הציוד שהוא במקרה שלהם- עושים זאת בשליחות סוחרים שמהם רכשו את המוצר או בגלל שהם עצמם הופכים להיות "סוחרים" ויודעים בשלב מאוד מוקדם ,שהמוצר שרכשו, אינו מספיק טוב עבורם והם ירצו לשדרג.
לרוב במסגרת פעילות שיווקית זו ,יש ידיים ואגודלים מזדקרות למעלה בהתפעמות מרגשת.

לרוב ,הקונה המאושר אץ ואפילו רץ לכתוב ביקורת ,למרות שאין לו מושג לגבי המכשיר. עצם הקניה שלו הופכת את הקונה למישהו "בעל הבנה" במכשיר.
רק חבל ומצחיק שאין מעקב אחר מה שקורה לכל המכשירים הללו ואין לנו מידע על מפך הנפש שאותו קונה מגלה לאחר כמה שבועות, אבל "שוכח" לספר לנו עליו.
<נערך ע"י מנהל>

יש חשיבות במעקב אחר מה קורה למוצרים של מתלהבים לרגע.

שנים אני לא מייחס שום חשיבות למאמרים או פוסטים המתייחסים למוצר שאותו משתתף קנה לפני שבוע או שבועיים.
מלבד הרצון להודיע לאנושות שפלוני העביר כסף לאלמוני תמורת איזו קופסא קסם אודיופילית ,אין כלום בתיאורי הצליל המגוחכים הללו.
מי שבאמת מעוניין לספר משהו על מוצר שברשותו- טוב אם יספר זאת לאחר מספר חודשים מסיום הקניה(שזה הרגע המכונן עבור הרוכשים השונים) ולא יומיים אחריה.

נערך לאחרונה ב:
דיז - ומה אם אלו שבהתלהבות של הרגע חייבים לרוץ ולספר לחבר'ה?

טל"ח

בני אדם טועים לא פעם בשיקול דעת שלהם {מכיר אישית כמה} וסביר
להניח שזה לא המקרה האחרון. ומי שעוקב אחרי הדברים יודע שזה קורה בדרך כלל
לאנשים ספציאליסטים שמבינם כמה דברים בתחום,אבל ברגע האמת, משהו משתבש.

מה למדים מזה? לא הרבה {כל מקרה לגופו} מלבד נקיטה במשנה זהירות בכל רכישת
מוצרי אודיו ובכלל -במיוחד מדברים שגורמים להתלהבות{אני מעדיף נטרליות} ומחשבה
שזה הדבר הנכון/טוב עבורנו,אבל בדרך מאבדים כמה חושים...וכסף רב.

diz1, רגע לפני שפורצת מלחמה נוספת כאן, ערכתי את הדוגמא המפורטת עד כאב שהבאת כאן.
זכותו של כל אחד לעשות מה שהוא רוצה (גם להתלהב ממוצר ולמכור אותו דקה אחרי), אפשר לדון על הנושא מבלי לבצע משפט שדה לחבר פורום אחר.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור