ביקורת: Cambridge Dac Magic - מדיגיטלי לצליל אנלוגי

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האזנה בוצעה ביחד עם נמר ובמספר שעות הוא חיבר וניתק מכשירים מספר פעמים רב כמו שלא עשה מזמן :) תודה נמר...

"הבס מחיפה": עבור וידאו, התקן מחמיר יותר מאודיו בענין הספציפי הזה, כבל שכזה יכול לשמש עבור וידאו ואודיו.

בקשר לחיבור דיגיטלי למגבר, אתה מתכוון לחיבור אל רסיבר קולנוע ביתי שכולל DAC פנימי.
המבחן בוצע עם מגבר סטריאו (קדם מגבר DENSEN ומגבר הספק אודיו אנלוג) שאינו כולל DAC פנימי.

תגובות לכולם:
תודה על תשובות מהירות וענייניות.
לנמר: הפיספוסים לדעתי הם שנים:
1. שהסטרימר לא נבדק רק בחיבורים הדיגיטאליים ולזה קיבלתי הסבר מליאור.
2. מאחר ויש נגני תוכנה נפוצים שלהם ניתן להוסיף תוכנה לשיפור סאונד, היה מקום לדעתי לבצע לפחות בדיקה אחת מול מערך של, נניח winamp+dfx
לליאור:
הבנתי לגבי ה 75 אוהם. את השיפור מוך 50 אוהם בתמונת קומפוזיט ראיתי במו עיניי.

היי הבס,
לגבי תוכנות לשיפור הסאונד, הן מכניסות עיבוד נוסף / איקולייזר בדרך ומשנות את האיזון הטונלי של ההקלטה.

האם המכשיר הורץ קודם לכן? כמה זמן הוא היה בחשמל? האם ניתקתם וחיברתם אותו לכל אורך המבחן? מה עם טרנספורטים אחרים חוץ מהנגן של נמר?

מפתיע שאתם ממשיכים לבדוק רכיבים במערכת של נמר עם כל היתרונות והחסרונות שלה. הדאקמג'יק הוא מכשיר ENTRY LEVEL שאמור להיות מאוד נחמד וצריך לבדוק אותו במערכות מסוג זה.

לגבי טענות על דינמיקה, לא חושב שזה במקום כי דינמיקה מושפעת ברוב המקרים מסינרגיה בין רכיבים ואין לבודד את ה-DAC הספציפי.

המכשיר "היה בחשמל" כבר מספר שעות לפני, ניתקנו וחיברנו אותו מהמכשירים השונים לאורך המבחן.
בחרנו במערכת של נמר משום שהיא מסוגלת לשקף הבדלים בין מכשירים בצורה טובה, בדיוק כמו שקרה כאן.
לא כל כך מבין את הטענה שלך לגבי דינמיקה וסינרגיה עם מכשירים, אם יש למכשיר אופי דינמי, זה אמור לבלוט בכל סטאפ שקוף.

DAC צריך הרצה?????????????????????

OK עכשיו כנראה שמעתי הכל.

זה כמו שתגיד שהמחשב שלך צריך הרצה לפני שאתה מעלה מייל...

(אני בשוק אני בהלם אני המומה)

ליאור,

אין שקוף ודינמי בצורה אבסולוטית. יתכן שהציוד אחרי הממיר הוא פחות דינמי והמקור של נמר יותר. ועוד אלף ואחד תרחישים. ולכן חשוב השילוב.

למערכת של נמר יש גם מינוסים. היא לא הכי מדוייקת. יש השתלטות של התדרים הנמוכים על המיד. היא אולי משקפת הבדלים בצורה יפה. נמר עמל רבות למצוא את השילובים המתאימים. יתכן וכאן יש איזשהו פיספוס.

אורי,

שלושת אלפים מאה ומשהו הודעות בפורום הזה ועוד אלפים נוספים בפורומים אחרים ועדיין אין לך מושג באודיו.

כנראה שהגיע הזמן להחליף תחביב. קרא, למד והפנם. לא כל דבר באודיו מדיד ובעל הסבר מדעי. עברת את זה עם כבלים לא מזמן, לא? צפויות לך עוד המון הפתעות בדרך.

שא ברכה.

לא מכבודי לענות לך.

אם אתה רוצה להמשיך בשפה הזו אין לנו על מה לדבר.

יום טוב.

נערך לאחרונה ב:
גיא.

המערכת שלי השמיעה באופן ברור את ההבדל בין ה-DAC כאשר הוא מחובר ל-CD לבין ה-DAC שהוא מחובר למחשב. לא עלתה הטענה {בכתבה} שהוא אינו מוצלח בחיבור ל-CD באופן כללי.

לא כל המכשירים מתחתנים עם כולם אך ישנם פרמטרים שאינם קשורים לחתונה. אופי המכשיר לצורך העיניין הוא פרמטר שהחתונה בינו לבין האחר לא תשנה את אופיו בתנאי שאתה מכיר את התוצאה בלעדיו.

לאחרונה בחנתי נגן CD שנשמע חם מאוד במערכת אחת עד כדאי שיעמום ובמערכת אחרת נשמע חם אך באופן שאיזן את המערכת. החמימות שבו אינה קשורה להתאמה, זהו האופי שלו ולא משנה לאן יחובר.

תמיד קיימת האפשרות שמוצר X לא יתאים למערכת הבדיקה לכן תמיד נותנים לו הזדמניות נוספות על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר. זה בולט במבחני רמקולים שאני עושה לדוגמת המוראל שנסקרו לאחרונה. הוא נבחן על 3 סוגי מגברים בעוצמות ובמחירים שונים. אם לא היתה סנרגיה עם אף אחד מהם כנראה שזהו אחד החסרונות שלו.

לגבי ההרצה.

1- אורי ידידי. כל מכשיר שמתחבר למערכת צריך הרצה, בחנתי בעבר DAC שלא עבר הרצה והוא היה נשמע לא יותר מנחמד, לאחר כמה שבועות קיבלתי אותו שוב והוא היה נשמע מדהים.

2- גיא. המכשיר עבר הרצה של כמה עשרות שעות אינטנסיביות.

אם כבר דיברו על הרצה, לאחרונה קניתי אינטרקונקט חדש של oehlbach, ובשמיעה ראשונה הוא נשמע הרבה פחות דינמי מאינטרקונקט זול משמעותית ממנו. האם אני צריך לתת לו תקופת הרצה? (או שזה בבל"ת כמו שנטען לא מעט ע"י מהנדסים)

אני ממחירי אלגזי לא מתפלא .
כשחיפשתי אינטרקוננט לנגן הCD נתקלתי במשהו מצחיק באתר של אלגזי .
http://www.audio1.co.il/products/33273
לשים לב לשורה אחרונה - האינטרקוננקט הכי טוב במחיר עד 100 פאונד . אז למה בדיוק אתה מוכר אותו ב1090 ??
האם משלוח על כבל הוא דבר יקר? האם יש מס של 100% על כבלים ואני לא יודע על כך ?

הכבל נקנה בגרמניה ב-14.95 יורו :)
אבל האם תקופת הרצה משפרת את הסאונד מנסיונכם?

אם כבר דיברו על הרצה, לאחרונה קניתי אינטרקונקט חדש של oehlbach, ובשמיעה ראשונה הוא נשמע הרבה פחות דינמי מאינטרקונקט זול משמעותית ממנו. האם אני צריך לתת לו תקופת הרצה? (או שזה בבל"ת כמו שנטען לא מעט ע"י מהנדסים)

יש להתייחס לכבל כפי שמתיחסים לכל מכשיר שמגיע לבדיקה.
אם תיתן למגבר הרצה תן גם לכבל.

תן הסבר.
האם ההרצה משפיעה על הDAC כלומר על המעגלים הדיגיטלים?
או האנולוגים?
על קדם המגבר הפנימי?
וגם אז, האם יש השפעה כזו גדולה על הטרנזיסטור?

אולי זו האוזן שמתרגלת?
אולי האוזן שמתעוררת לחיים ביו םאחר וחדש פתוחה יותר/סתומה יותר
?

גם...וגם...וגם...וגם מצב הרוח, הלחות, הטמפרטורה, צריכת החשמל בסביבה/בבית וכד'.

אז זהו שאני טוען שהחלק במשוואה של "הרצה" לא אמיתי ולא הגיוני.
לשאר אני מסכים.

בוא נגיד שיש דברים שאני יודע להסביר יותר טוב מזה...

בתקופה שרכשתי כבלים לרמקולים, שאר המערכת לא הייתה חדשה. עשיתי השוואות בין מעט כבלים בבית, על מספר מצומצם של קטעי מוזיקה. לאחר שקיבלתי את הכבל החדש, חיברתי והתחלתי להשתמש בו. הדבר האחרון שציפיתי שיקרה זו שינוי אחרי "הרצה" - למרות שכמה יבואנים אמרו לי שצריך הרצה וזה היה רשום במפורש בעלון היצרן.
די מוזר, ואולי אני טועה, אבל אחרי 10 ימים (של כ- 3 שעות ביום) הסאונד נהיה פתוח יותר, ולא בתהליך הדרגתי אלא בשינוי אחד.
עד היום זה לא נשמע לי הגיוני, אבל בזמנו השתדלתי לנטרל פרמטרים כמו עייפות, מצב רוח והשתמשתי באותם קטעים שבחנתי בהם את הכבלים והכרתי כבר בע"פ כל פיפס.

מוזר? מאוד!
אבל בזמנו השתכנעתי שהיה שינוי:מבולבל:
ולא מדובר כאן בשכנוע עצמי, לא ניסית להרשים את עצמי, או להחמיא לכבל שקניתי ולא ציפיתי ממש לשינוי לאחר החיבור הראשוני.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור