ביקורת: Cambridge Dac Magic - מדיגיטלי לצליל אנלוגי

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

למה בביקורת של מורל ועוד איך יש התייחסות וזה כי התמחור הוגן.

כיוון שזו היתה בקשה מיוחדת של היצרן (עקב יצור בארץ).

טוב.
בקיצור לדעתי יש לתת התייחסות.

בטח תשאל למה? (למה אני חופר).
אני אצטט את המשפט שכתוב בכותרת בגדול בהיי פיי צ'ויס. ואז תבין למה.

£200 is all it takes to transform your old digital sources into cutting edge wonder machines

קישור:
http://www.cambridgeaudio.com/assets/documents/Hi-FiChoiceAwards08DacMagicrvwlicensed.pdf

כלומר יש לזה סיבה למה זה כ"כ מהולל.
אם זה היה במחיר של הארץ שהוא 400+ פאונד אני מבטיח לך שהכתבות היו אחרות.

ואגב לגבי המחיר, אתה חושב שבסבן אאוקס לפני כמה שנים שביקרתי והתעניינתי במוצר לא אמרו לי שהמחיר על המכשיר לא המחיר שאני אשלם?

אורי.
חשוב להבין שאנו לא בוחנים את היבואן והתמחור שלו, אנו בוחנים את המוצר ביחס למחירו בארץ.
אם היה מתמחר אותו ב-10K היה מכשיר זה נכשל בעלות מול תועלת אך לא היינו מתייחסים למחירו בחו"ל.

ואין בארץ בתמחור הזה מכשירים דומים?
לצערי אני לא מכיר את שוק ה DACים הישראלי טוב.
(אגב השוואה למשל ל DACים פרו ).

ביקורת מעניינת ומושקעת (Y)

אורי, על מנת לחדד את נושא התמחור.
הבדיקה נעשית ביחס למחירים של מכשירים שנמכרים במדינת ישראל, לא בעולם.
אם תמצא DAC נוסף בארץ במחיר זהה או דומה, דווח לנו על כך ונשמח לבחון ולהשוות אותו.

לא יודע איזה עוד מוצרים יש.
וכבר אמרתי את זה.

ולא אמרתי שהמוצרים האחרים מתומחרים נכון אם קיימים.
אבל בעידן שמשלוח של מכשיר כזה במשקלו גודלו ומחירו לא אמור לעלות על 100 דולר, אז 100 דולר+200 פאונד + 32 אחוז מס =1980 ש"ח.

לא רואה שום הצדקה לתת מחיר רשמי כזה גבוהה.

מצטער לא מקובל עליי. זו דעתי האישית.
מחיר רשמי של 2000 ש"ח נגיד, ואז להגיד 1800-1700 ש"ח (שזה מחיר נורמלי לכזה מכשיר בארץ ביחס למחיר חו"ל) בחנות נשמע לי הגיוני.

לשם גילוי נאות:
לי יש מוצר אחד שקניתי שמיובא ע"י אלגזי שהוא הרמקולים שלי.
בנוסף קניתי לפני כמה זמן את כבל הרמקול שלי אצלו ואני מרוצה עד השמיים.

לכן אין לי שום אג'נדה נגדית לאלגזי.

אורי, על מנת לחדד את נושא התמחור.
הבדיקה נעשית ביחס למחירים של מכשירים שנמכרים במדינת ישראל, לא בעולם.
אם תמצא DAC נוסף בארץ במחיר זהה או דומה, דווח לנו על כך ונשמח לבחון ולהשוות אותו.

יהיה בקרוב ...

כבעל נאוקום 3500 שמתי לב שהסאונד בחיבור דיגיטאלי למגבר (אצלי ל HK AVR 255) עדיף על החיבור האנלוגי.
לא ראיתי שהשוויתם את הסטרימר בחיבור דיגיטאלי למגבר מול החיבור דרך הקמברידג' אלא חיבור דיגיטאלי דרך הקמברידג' מול חיבור אנלוגי ישירות למגבר.
וכשמדובר במחשב רצוי גם להשוות מול חיבור כרטיס הקול הספציפי וציון נגן התוכנה וכמו כן יש משפרי סאונד תוכניתיים כגון, למשל, DFX 8 שכמובן זולים בהרבה (DFX לכמה נגני תוכנה עולה מקסימום 40 דולר).
מרחב ההשוואות הוא כמעט אינסופי כאן.

ושאלת כבלים: כתבת שאתה משתמש בכבל של 75 אוהם. למיטב ידיעתי כבלים כאלו נדרשים להעברת וידאו, האם יש יתרון בשימוש גם באודיו?

הבס מחיפה.

אתה כתבת.
"מרחב ההשוואות הוא כמעט אינסופי כאן."

אני עונה.
הבחינה שעשה ליאור למוצר נתנה לו המון הזדמניות להשמיע את עצמו.
1- בשילב לסטרימר.
2- בשילוב למחשב.
3- בשילוב ל-CD.

מלבד זאת כל אחד מהמכשירים אליהם שולב הDAC ניגנו גם בלעדיו על מנת להשוות באופן מוחלט את ההבדלים.

בנוגע לקואקס.
אני לא חושב שכבל קואקס משמש גם לוידאו {תקנו אותי אם אני טועה}.

תיקון

כבל קואקס משמש בעיקר להעברת וידאו ו TV RF (ראו חיבור הכבלים בביתיכם).

תודה אורן.
אני אישית מכיר את הקואקס בזכות האודיו. בתחום הוידאו אני מכיר סקראט, קומפוננט, HDMI, קומפוזיט, DVI. לא יצא לי לשמוע על קואקס לוידאו. זה חידוש עבורי.:D

הכוונה ב"מרחב אפשרויות אינסופי כמעט" היא לזה שיש מבחר גדול של כרטיסי קול למחשב ודי הרבה נגני תוכנה (רק של אודיו או גם של וידאו) ומכאן הרבה מאד וראציות אפשריות.

והתשובה לגבי הכבל לא מספקת לצערי. ליאור כותב שהשתמש בכבל של 75 אוהם ואני שואל האם כבלים כאלו מומלצים מול כבלים קואקסייליים רגילים (שהם כמדומני 50 אוהם).

הבס מיחפה ידידי.

אני לא מצליח להבין אותך. הרי זה ברור שישנם אין סוף אפשריות וזה ברור שלא ניתן לכסות את כל השילובים בכתבה אחת. האם ישנו משהו חשוב שאתה חושב שפספסנו בכתבה? {שאלה רצינית ולא צינית}.

נמר - יופי של כתבה.
חבל שמחיר המחירון פשוט לא רלוונטי (אני יודע שזה לא באשמתך).

תודה אבל לא אני כתבתי את הכתבה. ליאור קורן כתב אותה.:)

COAX= כל כבל שיש לו מוליך פנימי>בידוד>מוליך חיצוני>בידוד.

תודה אבל לא אני כתבתי את הכתבה. ליאור קורן כתב אותה.:)

OOPS - :D

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור