ביקורת - רמקולים עם מוסיקה, סונוס פבר Cremona M

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יניב,

הסתכלתי הבוקר ב- "Stereophile Buyer's Guide 2009" (יש לי גיליונות של Buyer's Guide החל מתחילת שנות ה-80), ברמקולים של סונוס פבר. בכל הרמקולים כתוב שהטוויטר הוא Ring Radiator. רק בסטרדיווארי רשום Neodimium Ring Radiator.
כפי שתוכל לראות בקישור, רק לסקאן ספיק יש את אותה מערכת מגנט ורק הוא עולה ל- 40K הרץ: R2904/700000 | Tymphany
היות ולך קל לבדוק, תוציא טוויטר ותראה אם יש מאחורי פלטת הפנים תיבה קטנה (chamber) מאלומיניום.
או לחילופין, אתה בתור בעלים של רמקול יוקרתי שלהם, תפנה אליהם ותעלה את הציטוט בפורום.
אשמח להחכים.

בהצלחה, תומר

הנה לינק לכתבה מסטראופייל
Stereophile: Sonus Faber Guarneri memento loudspeaker
ציטוט:
a 1" Scan-Speak ring-radiator tweeter, crossed over at 2.5kHz to a 6" Audio Technology polypropylene-cone woofer.

אני כמובן לא הולך להוציא את הטוויטר ולבדוק וזה לא כל כך משנה לי מה יש שם העיקר התוצאה.

סשה - לא ברור לי מה אתה רוצה מאורי, אני העליתי את נושא הטוויטר מלכתחילה.
מדובר בבחור הזה, שעבר מודיפיקציות כאלו ואחרות:
XT25BG60.jpg

אני מכיר היטב את הגרסה הסטנדרטית שלו, וכמו שכתבתי (פעמיים) הוא מצויין לכשעצמו ונותן תמורה מדהימה למחירו (50$). אז נניח שעשו בו אי אילו מודיפיקציות - הוא עדיין לא ברמה של הסדרה הגבוהה של סקאן ספיק (שאגב, ממש לא עשוייה ממגנזיום...), ואגב, עיקר הטענות שלי כלפי הקרמונה מתייחסות בעיקר לתחום הגבוה, שהוא לטעמי מרוסן קצת יותר מדי וקצת חסר חיים. אז אולי זה לטעמם של רבים מהמשתמשים, אבל אני לא בטוח שזה מה שהייתי מצפה לקבל במחיר כזה.
יאיר, נתחיל מזה שבאותה סדרה יש גם טויטר שעולה 90$ אז מאיפה אתה יודע שהדגם של ה50$ הוא זה שעבר את המודיפיקציה?
יש לי כמה בעיות עם התשובה שלך.
ראשית מאיפה אתה יודע מה טיב החומרים ומה רמת הטויטר אחרי המודיפיקציה? הטויטר הזה בנוי מחלקים של ויפה וסקאן ספיק, אני באמת נדהם כל פעם מחדש מאנשים שכותבים על מוצרים שהם בכלל לא מכירים.
זה מצחיק אותי לקרוא את הפוסט שלך בו אתה כותב שהתחום העליון "חסר חיים" וכמה פוסטים לפני כן התברר שאתה בכלל לא מכיר את הרמקול.
איך אתה מסביר את זה שסדרת קרמונה מקבלת תשבוחות מכל מגזין בעולם ובמבחן השוואתי שנעשה בין הרמקולים הקרמונה יצא עם ידו על העליונה (אותו מבחן בו האופרה קאלס קיבל קטילה רצינית וסיים אחרון) ובאף כתבה לא כתבו אף מילה רעה על הטויטר, וגם נמר לא כתב, אם הבנתי נכון מהכתוב נמר התרשם מאוד לטובה מהביצועים של הרמקול.
ושוב באמת מעניין אותי לדעת מאיפה אתה יודע מה טיבו של הטויטר הזה אחרי המודיפיקציה (ואני לא מדבר בכלל על כך שאתה לא מכיר את הרמקול).

תומר, בYG משתמשים בטויטר של ויפה שעבר מודיפיקציה.
ציטוט של יואב גבע: "אגב, אנצל את ההזדמנות להסביר מדוע הטוויטר לא נשמע צווחני כמו הגירסה הסטנדרטית שלו, אלא מדוייק ונייטראלי:
הטוויטר אמנם מבוסס על Vifa XT, אולם מעבר לצורה החיצונית אין דמיון רב בינו לבין המוצר הסטנדרטי. במקור רציתי להשתמש בטוויטר Scan-Speak R2904 כבסיס לשינויים, אולם בהמלצתם של המהנדסים בדנמרק השתמשנו דווקא בדגם של Vifa כנקודת מוצא למודיפיקציה. ההבדל הוא שהמגנט ברמקול של Scan-Speak לא מאפשר לבצע את השינוי בתיבת התהודה שרצינו. כחלק מן המודיפיקציה, המהנדסים בדנמרק התחייבו להחליף את כל החלקים הפנימיים בטוויטר של Vifa כך שיהיו באותה רמה לפחות כמו בטוויטר של Scan-Speak."
אם ברמקול שעולה פי 10 יותר מהקרמונה השתמשו בכזה טויטר אז אוי ואוי לYG.
ומפה אני שוב שואל את כל המומחים, מאיפה אתם יודעים מה טיב הטויטר לאחר המודיפיקציה?.
ברשותכם, אני הולך לשמוע קצת מוזיקה.

נערך לאחרונה ב:
סשה - כל ההתייחסות שלי היא לדור הקודם של הקרמונה, אותו יצא לי להכיר, ולא לזה הנוכחי, שלפי מה שאני מבין שמר על אותו טוויטר. אגב, הטוויטרים היקרים יותר של סקאן ספיק ממש לא "צרחניים", ונתתי דוגמה לאחד מהם.
מעבר לזה, אני מאחל לך שעות מרובות של האזנה, אני אמנם מניח בסבירות גבוהה שאין לך קרמונה, אבל עדיין.

הטויטר הוחלף בדור החדש (וזה מורגש).
גם בדור הישן זה לא היה טויטר רגיל, הטויטרים של סונוס עוברים מודיפיקציה כך שאני ואתה לא יכולים לדעת מה טיב החומרים (ואני בטוח שהוא מהשורה הראשונה) כמו שאנחנו לא יכולים לדעת מה טיב החומרים בטויטר של YG שהוא מאותו דגם רק ספסיפיקציות שונות (שאני בטוח שגם הוא בנוי מחומרים מעולים).
אגב, אתה צודק, אין לי קרמונה אבל יש לי רמקולים של סונוס :)

יאיר, נתחיל מזה שבאותה סדרה יש גם טויטר שעולה 90$ אז מאיפה אתה יודע שהדגם של ה50$ הוא זה שעבר את המודיפיקציה?
יש לי כמה בעיות עם התשובה שלך.
ראשית מאיפה אתה יודע מה טיב החומרים ומה רמת הטויטר אחרי המודיפיקציה? הטויטר הזה בנוי מחלקים של ויפה וסקאן ספיק, אני באמת נדהם כל פעם מחדש מאנשים שכותבים על מוצרים שהם בכלל לא מכירים.
זה מצחיק אותי לקרוא את הפוסט שלך בו אתה כותב שהתחום העליון "חסר חיים" וכמה פוסטים לפני כן התברר שאתה בכלל לא מכיר את הרמקול.
איך אתה מסביר את זה שסדרת קרמונה מקבלת תשבוחות מכל מגזין בעולם ובמבחן השוואתי שנעשה בין הרמקולים הקרמונה יצא עם ידו על העליונה (אותו מבחן בו האופרה קאלס קיבל קטילה רצינית וסיים אחרון) ובאף כתבה לא כתבו אף מילה רעה על הטויטר, וגם נמר לא כתב, אם הבנתי נכון מהכתוב נמר התרשם מאוד לטובה מהביצועים של הרמקול.
ושוב באמת מעניין אותי לדעת מאיפה אתה יודע מה טיבו של הטויטר הזה אחרי המודיפיקציה (ואני לא מדבר בכלל על כך שאתה לא מכיר את הרמקול).

תומר, בYG משתמשים בטויטר של ויפה שעבר מודיפיקציה.
ציטוט של יואב גבע: "אגב, אנצל את ההזדמנות להסביר מדוע הטוויטר לא נשמע צווחני כמו הגירסה הסטנדרטית שלו, אלא מדוייק ונייטראלי:
הטוויטר אמנם מבוסס על Vifa XT, אולם מעבר לצורה החיצונית אין דמיון רב בינו לבין המוצר הסטנדרטי. במקור רציתי להשתמש בטוויטר Scan-Speak R2904 כבסיס לשינויים, אולם בהמלצתם של המהנדסים בדנמרק השתמשנו דווקא בדגם של Vifa כנקודת מוצא למודיפיקציה. ההבדל הוא שהמגנט ברמקול של Scan-Speak לא מאפשר לבצע את השינוי בתיבת התהודה שרצינו. כחלק מן המודיפיקציה, המהנדסים בדנמרק התחייבו להחליף את כל החלקים הפנימיים בטוויטר של Vifa כך שיהיו באותה רמה לפחות כמו בטוויטר של Scan-Speak."
אם ברמקול שעולה פי 10 יותר מהקרמונה השתמשו בכזה טויטר אז אוי ואוי לYG.
ומפה אני שוב שואל את כל המומחים, מאיפה אתם יודעים מה טיב הטויטר לאחר המודיפיקציה?.
ברשותכם, אני הולך לשמוע קצת מוזיקה.

סשה,

בהדגמים החדשים יש טוויטר אילומינטור של סקאן ספיק, ראה קישור:
http://www.ygacoustics.com/Changes_in_AR2_over_AR.pdf

יניב,

מברור שעשיתי היום, כנראה שברמקולים של סונוס פאבר יש טוויטר רינג רדיאטור של סקאן ספיק עם מגנט פריט ולא עם נאודימיום. הגירסה הזו מורידה את ההתנגדות ל- 90-91db, המחיר הטוויטר נמוך ב-30-40%, בהשוואה לגירסת הטוויטר הרגילה, הנמצאת בסטרדיווארי.

תומר

תודה על עוד כתבה מהנה (-:

כתבה יפה.
בהחלט רמקול מדהים, מאסטרפיס.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור