ביקורת - רמקולים עם מוסיקה, סונוס פבר Cremona M

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ביקורת מעניינת, רמקול מדהים למראה.

ישר כוח על ההשקעה נמר (Y)

עלות הטיוטיר והפירמה לא מעניינת באף רמקול. שמעתי כבר רמקולים עם יחידות סקאן ספיק שנשמעו על הפרצוף בגלל שהקרוס היה מעפן והארגז לא היה קשור לכלום.

בקיצור זה לא חשוב.

שמעתי כבר רמקולים עם יחידות סקאן ספיק שנשמעו על הפרצוף בגלל שהקרוס היה מעפן והארגז לא היה קשור לכלום.

יש לך דוגמא לרמקול כזה?

נמר - יש גם יחידות של סקאן ספיק ב-20$ (ייצור המוני זה יורד ל-10) אבל אני מסכים איתך על העיקרון

נמר, תודה על (עוד) סקירה מהנה לקריאה.

עם איזו הגברה היבואן מדגים אותם?

קח אחד - תודה ידידי על הפירגון.
אם זיכרוני אינו מטעני מגבירים אותם בטרמולו עם קונראד ג'ונסון או מרידאן.

יניב.
במבחן הרצפתיים ובמבחן המדפיים בחנתי רמקולים של אימג' שמתהדרים ביחידות סקאן ספיק ובמבנה דמוי ברואק {יש לציין מרשים במיוחד}. זה לא היה זה.

יניב.
במבחן הרצפתיים ובמבחן המדפיים בחנתי רמקולים של אימג' שמתהדרים ביחידות סקאן ספיק ובמבנה דמוי ברואק {יש לציין מרשים במיוחד}. זה לא היה זה.

נמר אתה יודע יש סקיין ספיק ויש סקאן ספיק קשה לי לקבל רמקול שמשתמש ביחידות של הרוויליטור ונשמע רע.(לא משנה מה המחיר רטייל שלו) בסדרות הנמוכות שלהם אפשר להבין.
נסה לדייק.

תומר צודק. זו הייתה הכוונה שלי.
אני הייתי בטוח שמדובר בסקאן ספיק רווליטור, או שלא נדבר בחדש שלהם.
זה שהם משתמשים רק בPHASE PLUG של הרווליטור אבל בטוויטר ישו יותר (אפילו שכנראה חדש יותר) מאוד מאכזב מבחינתי .
ושוב מעלה בי תמיהה על מחירם בכללי (ללא קשר למחיר ארץ==חול) אלא לתמחור העולמי.

אגב יאיר רק בגלל התמונה התבלבלתי , אני מכיר את הסדרות של ויפה וסקאן ספיק עוד מהתקופה שהייתי חופר על זה כשהתעסקתי במערכות לרכב.
אורי, אתה יודע כמה עולה הטויטר שיושב בקרמונה או שאתה סתם מברבר?
לפי הידוע לי הטויטר בקרמונה הוא מהסדרות הגבוהות של ויפה שעובר שינויים לפי הדרישות של סונוס.
כמי שמכיר את סונוס פאבר אני לא חושב שהעוד 20$ זה מה שהפריע להם לשלב את הסקאן ספיק בקרמונה (ראה יחידת המיד באס והוופרים).
אם הטיוטר הזה נמצא שם אז כנראה שהם התאים לאופי שמחפשים בסונוס והשתלב טוב יותר ברמקול.
אני מסכים עם קאבי (למרות שאני לא ממש יוד איזה טויטר יש שם) אבל אם YG משתמשים בויפה זה אומר שהם רוצים לחסוך כסף?, אני חושב שפשוט הטויטר הזה מתאים יותר למה שהם מחפשים.

אורי, אתה יודע כמה עולה הטויטר שיושב בקרמונה או שאתה סתם מברבר?
לפי הידוע לי הטויטר בקרמונה הוא מהסדרות הגבוהות של ויפה שעובר שינויים לפי הדרישות של סונוס.
כמי שמכיר את סונוס פאבר אני לא חושב שהעוד 20$ זה מה שהפריע להם לשלב את הסקאן ספיק בקרמונה (ראה יחידת המיד באס והוופרים).
אם הטיוטר הזה נמצא שם אז כנראה שהם התאים לאופי שמחפשים בסונוס והשתלב טוב יותר ברמקול.
אני מסכים עם קאבי (למרות שאני לא ממש יוד איזה טויטר יש שם) אבל אם YG משתמשים בויפה זה אומר שהם רוצים לחסוך כסף?, אני חושב שפשוט הטויטר הזה מתאים יותר למה שהם מחפשים.

יופי נגחת בי? נהנת, עכשיו קבל כאפה.
אם היית קורא את התיקון שלי עקב הודעתו של יניב היית מבין .
כיוון ומשום כך שאני מבין שאתה חובב סונאסים ומחפש להתנגח , אז קבל נבוט חזרה.

לחיזוק יניב:
סטריאופייל:
Stereophile: Sonus Faber Stradivari Homage loudspeaker

hat's the big idea?
The Stradivari is a three-way speaker with two stiff, lightweight, 12" aluminum/magnesium-cone woofers custom-built for Sonus by SEAS. These are crossed over at 300Hz to a 6" Audio Technology pulp-cone midrange driver (Scan-Speak and Dynaudio were both founded by Audio Technology founder Ejvind Skaaning), which in turn hands over the signal at 4kHz to a custom version of Scan-Speak's silk ring-radiator tweeter. This features both a proprietary dual-toroidal waveguide designed specifically for the wide baffle, and a wooden acoustic labyrinth rear-wave damping system designed by Sonus Faber. The rear-ported woofers are tuned using the entire internal volume of the enclosure, while the tweeter and the ported midrange unit are contained in a substantially braced, cardioid (heart-shaped) subenclosure, compression-held in place by the main enclosure walls

יופי נגחת בי? נהנת, עכשיו קבל כאפה.
אם היית קורא את התיקון שלי עקב הודעתו של יניב היית מבין .
כיוון ומשום כך שאני מבין שאתה חובב סונאסים ומחפש להתנגח , אז קבל נבוט חזרה.
תגיד מה עובר עליך? אתה רעב?, למה אתה מחלק כאפות?, במקום לחלק כאפות לך תתפרק על בורקס, אולי זה ירגיע אותך.
קראתי את הציטוט שלך, העניין הוא שאתה (שוב) מפספס את הנקודה ואתה (כמו תמיד) זורק שטויות לאוויר אחרי שאתה קורא מילה או 2 באינטרנט, הציטוט הוא על הסרדיבארי, מה הקשר לקרמונה?.
כשבונים רמקול (וזה לא משנה כרגע אם זה סונוס פאבר או בורגר אקוסטיקס) בודקים כמה סוגי דרייברים ומנסים להגיע לשילוב בין כולם.
הויפה ידוע כטויטר יותר "חם" מהסקאן ספיק וכנראה שהוא השתלב טוב יותר ברמקול הספציפי הזה מהסקאן ספיק.
צוות המחקר ופיתוח של סונוס פאבר (שנראה לי שהם מבינים קצת יותר ממך) מוסר לך את התנצלותו על כך שהם לא השכילו לשלב טויטר מגנזיום/אלומיניום כמו שאתה אוהב.(lol):D
ומנהל השיווק של סונוס פאבר מוסר את התנצלותו על כך שהטויטר לא עומד בציפיות שלך והוא מוסיף שאתה מעניין לו את ה***.(lol):D
קבל הכל בידידות ובהבנה ותפסיק לכתוב שטויות(ורד)(heart)

נערך לאחרונה ב:
חברה,
האח הגדול (ליאור) צופה בכם.
נא להתנהג בהתאם !

אכן, אם זה לא ירגע, נאלץ לערוך או לחתוך וחבל על השרשור המעניין.

וואלה..
אני כותב שטויות.
סבבה .
אתה חושב שאני סופר אותך בכלל? שם עלייך טוויטר.

אורי, אני מבין שאתה לא ממש מתייחס למה שאנחנו מבקשים?

סשה - לא ברור לי מה אתה רוצה מאורי, אני העליתי את נושא הטוויטר מלכתחילה.
מדובר בבחור הזה, שעבר מודיפיקציות כאלו ואחרות:
XT25BG60.jpg

אני מכיר היטב את הגרסה הסטנדרטית שלו, וכמו שכתבתי (פעמיים) הוא מצויין לכשעצמו ונותן תמורה מדהימה למחירו (50$). אז נניח שעשו בו אי אילו מודיפיקציות - הוא עדיין לא ברמה של הסדרה הגבוהה של סקאן ספיק (שאגב, ממש לא עשוייה ממגנזיום...), ואגב, עיקר הטענות שלי כלפי הקרמונה מתייחסות בעיקר לתחום הגבוה, שהוא לטעמי מרוסן קצת יותר מדי וקצת חסר חיים. אז אולי זה לטעמם של רבים מהמשתמשים, אבל אני לא בטוח שזה מה שהייתי מצפה לקבל במחיר כזה.

יאיר,

"הוויכוח" הוא באיזה דגמים של סונוס פבר יש טוויטר של ויפה ובאיזה יש כזה של סקאן ספיק.
לטענתי ולטענת סשה, בכל הדגמים ישנו טוויטר ויפה עם phase plug של סקאן ספיק, למעט בסטרדיבארי, בו ישנו הרינג רדיאטור של סקאן ספיק. הנתונים מאשרים, שאכן לא מדובר בזה של סקאן ספיק הנמדד עד 40,000 הרץ. כתבים רבים, שאינם מצויים בעולם יחידות הרמקולים, רואים את פטמת השפיץ המחודדת וטועים לגבי מה שנמצא מאחורה. סונוס פבר לא מתנגדים שזה מה שציבור הלקוחות יחשבו. יתכן ואני טועה, אבל, זה מה ששמעתי מכמה אנשים בתעשיה.
אני מסכים איתך שהסקאן ספיק אילומינטור, הנמצא גם ברמקולים של YG, הוא מצוין. לדעתי, הוא יותר מאוזן מהרינג רדיאטור של החברה, הן מבחינת נצילות והן מבחינת תחום ההענות. הוא זול יותר, פחות בהיר, יורד יותר נמוך בתדרים (אפשר גם לחתוך אותו בתדר יותר נמוך) ויותר קל לשילוב ברמקולים או בפרוייקטים DIY.

תומר

נערך לאחרונה ב:
נמר אתה יודע יש סקיין ספיק ויש סקאן ספיק קשה לי לקבל רמקול שמשתמש ביחידות של הרוויליטור ונשמע רע.(לא משנה מה המחיר רטייל שלו) בסדרות הנמוכות שלהם אפשר להבין.
נסה לדייק.

יניב.
תביא לי את היחידה הכי טובה בעולם ואני בשניה גורם לה להשמע גרוע.
היחידה היא לא היחידה ובטח שלא המשפיעה ביותר בבניית רמקול.

בקיצור רמקול הוא מעבר ליחידה איכותית וזהו.:)

במקרה הזה אין מדוייק ממני.:D

יניב.
תביא לי את היחידה הכי טובה בעולם ואני בשניה גורם לה להשמע גרוע.
היחידה היא לא היחידה ובטח שלא המשפיעה ביותר בבניית רמקול.

בקיצור רמקול הוא מעבר ליחידה איכותית וזהו.:)

במקרה הזה אין מדוייק ממני.:D

אתה טועה אבל זה וויכוח עקר.

יאיר,

"הוויכוח" הוא באיזה דגמים של סונוס פבר יש טוויטר של ויפה ובאיזה יש כזה של סקאן ספיק.
לטענתי ולטענת סשה, בכל הדגמים ישנו טוויטר ויפה עם phase plug של סקאן ספיק, למעט בסטרדיבארי, בו ישנו הרינג רדיאטור של סקאן ספיק. הנתונים מאשרים, שאכן לא מדובר בזה של סקאן ספיק הנמדד עד 40,000 הרץ. כתבים רבים, שאינם מצויים בעולם יחידות הרמקולים, רואים את פטמת השפיץ המחודדת וטועים לגבי מה שנמצא מאחורה. סונוס פבר לא מתנגדים שזה מה שציבור הלקוחות יחשבו. יתכן ואני טועה, אבל, זה מה ששמעתי מכמה אנשים בתעשיה.
אני מסכים איתך שהסקאן ספיק אילומינטור, הנמצא גם ברמקולים של YG, הוא מצוין. לדעתי, הוא יותר מאוזן מהרינג רדיאטור של החברה, הן מבחינת נצילות והן מבחינת תחום ההענות. הוא זול יותר, פחות בהיר, יורד יותר נמוך בתדרים (אפשר גם לחתוך אותו בתדר יותר נמוך) ויותר קל לשילוב ברמקולים או בפרוייקטים DIY.

תומר

תומר,
צור קשר עם סונוס והם יגידו לך מה נמצא מאחור.
הנתונים לא אומרים כלום כי:
א - כפי שאתה יודע זה טוויטר ששינו אותו ולכן הנתונים הג'נרים לא רלוונטים
ב - הקרוס גם חותך למעלה ולא רק למטה ובאמצע, למה החליטו לעצור ב30KHZ ולא ב 40HZ אין לי מושג.

שורה תחתונה בסדרת ההומאג' נמצא הרוילטור ולא הויפה.
דרך אגב,
לפי האתר של סקאן ספיק הסדרה החדשה האילומינטור היא רמה מתחת לרוילטור. מוזר שזה מה שיואב בחר לשים ברמקול שלו אבל כנראה שיש דברים בגו.

יניב,

הסתכלתי הבוקר ב- "Stereophile Buyer's Guide 2009" (יש לי גיליונות של Buyer's Guide החל מתחילת שנות ה-80), ברמקולים של סונוס פבר. בכל הרמקולים כתוב שהטוויטר הוא Ring Radiator. רק בסטרדיווארי רשום Neodimium Ring Radiator.
כפי שתוכל לראות בקישור, רק לסקאן ספיק יש את אותה מערכת מגנט ורק הוא עולה ל- 40K הרץ: R2904/700000 | Tymphany
היות ולך קל לבדוק, תוציא טוויטר ותראה אם יש מאחורי פלטת הפנים תיבה קטנה (chamber) מאלומיניום.
או לחילופין, אתה בתור בעלים של רמקול יוקרתי שלהם, תפנה אליהם ותעלה את הציטוט בפורום.
אשמח להחכים.

בהצלחה, תומר

נערך לאחרונה ב:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור