ביקורת נלהבת על Aesthetix Mimas

• פותח הנושא פותח הנושא רפי לוהב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

רפי לוהב

עוסק בתחום
מעורבות
197
נקודות
43
מייקל לבורניה (Michael Lavorgna) הוא המייסד והעורך של Twittering Machines. בביקורות של לבורניה, מוזכר לא פעם ה "אסם". הכוונה היא לאסם אמיתי שהוא חלק מביתו הכפרי. אותו אסם הוסב לחדר מוסיקה, אליו הוא מביא מערכות אודיו לבדיקה.
הפעם, זהו ה
Mimas של אסתטיקס, הראשון מבין מוצרי החברה שעובר תחת ידיו.

הנה כמה ציטוטים מהביקורת:

בשילוב עם ה-
DeVore O/96, ה-Mimas הפגין בגאון כמה מהיכולות הבולטות שלו, הכוללות בס מעולה (שליטה וביצועים), רזולוציה מעולה שנשמעת בו זמנית מדויקת וטבעית, ותמונת צליל גדולה וברורה ככל שההקלטה מאפשרת, שבחלק מההקלטות היא גדולה בטירוף, מפחידה.

ה-
Mimas מציע רמת ביצועים שאני מקשר לציוד יקר בהרבה, והחוזקות המשולבות שלו, לא רק עם ה-DeVores אלא גם עם ה-Ø Audio, מבליטות אותו גבוה בתחום הצפוף מאוד של מגברים משולבים שמתקרב למחירו.

אין פלא שה-
Aesthetix Mimas זכה לביקורות כה נלהבות עם הגעתו, ואתם מוזמנים להוסיף את הביקורת הנלהבת שלי לרשימה זו. אם סימן ההיכר של עיצוב סטריאו מוצלח טמון במבחן הזמן, ה-Mimas פוגע במטרה, בכך שהוא העניק לאסם ביצועים יוצאי דופן באמת, ללא קשר למחיר.

לביקורת:

Aesthetix_Mimas_Integrated_frontview_sm.jpg

תנועת המרי 2, קרית אונו.
דוא"ל: [email protected]

כשהאזנתי לראשונה לצלילים שבקעו מהמערכת של רפי לוהב בתערוכה האחרונה, זה הרגיש לי (וסליחה על הקלישאה) כמו "לרחף בין עננים". כן, היו עוד כמה מערכות כאלו, אבל זו של רפי הצטיינה בכך. המערכת שלו כמו אומרת למאזין "עבר עליך יום קשה.. בוא, התרווח לך. אני כאן כדי לנחם אותך". הצליל היה עדין ומעודן, מכמיר לב ממש; צליל שאפשר להצטנף ולהסתופף בו. הזיכרון הזה נשאר צרוב אצלי במרוצת השנים, במהלכן הציוד של Aesthetix כלל לא היה זמין בקטגוריית המחיר שבה ה-Mimas מוצע.

לאחרונה, הזדמן לי לגלות לטובה שגם ה-Mimas המדובר קורץ מאותו החומר של אחיו הגדולים ושלא כמו בחברות אחרות, הדגם הזול ביותר אינו שם כדי לצאת ידי חובה אלא מהווה בן משפחה לכל דבר ועניין (לפי היצרן, מדובר ב"חישול" של הקדם מגבר ומגבר הכוח הנפרדים שלו יחד באותה קופסא, עד כדי הפשרות המינימליות ההכרחיות שהיה צורך לבצע מבחינה מבנית), כזה שיכול לייצג בגאווה את המותג ולשקף נאמנה את הערכים המנחים אותו.

עם זאת, שלא תטעו לחשוב שמדובר בצליל סירופי, איטי או מכונס. המגבר הזה יודע לבעוט ולהזיז אוויר כשצריך, אבל הוא עושה זאת בצורה ג'נטלמנית ו"קורקטית". לטעמי, הציוד הזה של Aesthetix מנווט בצורה מוצלחת בין מכלול הפשרות הסוניות האפשריות ומפיח רוח חיים במוסיקה באופן שאינו בוגד בה מחד (הצליל טבעי וחי בצורה מעוררת השתאות) ומאידך מעביר ייצוג סמלי מוצלח שלה (לכולנו רמקול מוגבל, חדר מוגבל והקלטה מוגבלת ולפיכך יש בעיני מקום לאותו קסם שחור - אפשר לכנותו "חיבור רגשי" לצליל - שגורם למאזין להתמכר).

אגב, התפרסמה ביקורת נוספת שלו ממש לאחרונה:

https://www.soundnews.net/reviews/aesthetix-mimas-emotion-and-control-in-perfect-harmony/

תודה על הדברים המרגשים ועל השיתוף :לב:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור