בינה מלאכותית בעולם הסאונד? מהפכה שקטה שמתחילה להרעיש

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ע"פ רוב לאודיופילים אין בעיה מיוחדת עם מאסטרינג דיגיטלי (שהיום לרוב, לא תמיד, עושים גם לתקליטיי ויניל), אלא הם סולדים מהתערבות אחרי שיצא המאסטר, נאמר שני ערוצים 16 ביט 44.1 הרץ. הם יעדיפו חומרת אודיו שלא משנה את הסיגנל הגולמי. לי אין כל בעיה עם זה כמובן, כי אכפת לי איך זה נשמע לי ולא יותר מדי עיניינים ברומו של עולם האודיו. האודיופילים ירכשו כבל דיגיטלי באלפי $ למען ההבטחה הזו, כבל רשת וכבלי USB במחיר של רכב משומש, אך ורק בשל הבעתה מאישזהו ג'יטר של 0.5 פיקו שניה ;), אז עכשיו הם ישתכנעו לקחת את כל הטוב הזה ולטפל במאסטר ברמה של כמה וכמה DB? (אני בעד כמובן).
איך אומרים ביידיש? That's a tough sale
שמע.... אני אחד מאותם אלו שאתה מדבר עליהם....
אבל אני אף פעם לא שם אצבע על מישהו ולא מחלק לקבוצות...
לאחד יש... לשני אין...
אחד מסוגל... והשני לא
כל עוד כולם נהנים מהמוזיקה - זה הכי (!!) חשוב.
ועוד יותר חשוב - צריך להפסיק להתווכח על כל שטות. התחום הזה עובד עם האוזניים - ולא אצל כולם זה אותו דבר... :):)

הנה ההבדל

תמונות מצורפות

• IMG_0167.png
    IMG_0167.png
    KB 838.4 · צפיות: 79
נראה לך, תסתכל טוב , אולי תבין משהו

זו הגברת שגם בתמונה בצד שמאל על הקיר?
לזה הכוונה?
איפה המתנפחת?? :)

הייתי שמח לבינה מלאכותית שמשפרת את איכות הסאונד , בלי להרוג את כוונת המשורר , משמע שיפור בלבד - ללא מניפולציה על הסאונד . משמע שגם מקור גרוע או הקלטה גרועה נשמעת טוב . יש שמועות שדאקים ברמה העליונה עושים את זה [ הדאקים שזה מתייחס אליהם מגיעים עם מקור הגברה נפרד - משמע דאק לפחות 2 קופסאות - קופסא אחת הספק - קופסא שנייה הציוד הדיגיטלי הרגיש ] משהוא שמע על זה משהוא ? משהוא נתקל בזה ? לדעתכם מדובר במציאות בת זמנינו או אגדה אורבנית ?

למען ההגינות לא שמעתי במו אוזני שום בינה מלאכותית שעושה דבר כזה

אשמח לחוות דעתכם

הייתי שמח לבינה מלאכותית שמשפרת את איכות הסאונד , בלי להרוג את כוונת המשורר , משמע שיפור בלבד - ללא מניפולציה על הסאונד . משמע שגם מקור גרוע או הקלטה גרועה נשמעת טוב . יש שמועות שדאקים ברמה העליונה עושים את זה [ הדאקים שזה מתייחס אליהם מגיעים עם מקור הגברה נפרד - משמע דאק לפחות 2 קופסאות - קופסא אחת הספק - קופסא שנייה הציוד הדיגיטלי הרגיש ] משהוא שמע על זה משהוא ? משהוא נתקל בזה ? לדעתכם מדובר במציאות בת זמנינו או אגדה אורבנית ?

אשמח לחוות דעתכם
המממ... בוא נפריד רגע את מה שכתבת לשני חלקים-
1. בינה AI שמשפרת את הסאונד של ההקלטה עם דוגמא של הקלטה גרועה הופכת להיות טובה....
2. דאקים של 2 חלקים "מוח" + ספק כח. כמובן ברמת על....

נתחיל בסעיף 2 - הסיבה להפרדה בין ספק הכוח לבין המעגלי ה DAC קשורה יותר בהפרעה שספק כח (השנאי) מייצר ויכול להשפיע על רכיבי הדיגיטל במעגל ה DAC. הפרדה זו מייקרת את המערכת כמובן וכמובן זה גם עניין של עיצוב והגדרות הייצרן לאן הוא מכוון.
הפרדה זו לא קשורה בכלל (!!) לנושא של AI או פעולות (Features) של הDAC. גם דאק פשוט של כמה $$$ יהנה מאוד מספק כח חיצוני לינארי איכותי, בדומה שכמעט כל נגן מוזיקה נייד (שאפשר לקרוא לו גם DAC) משתפר מאוד בחיבור ספק כח איכותי של 5V!

עכשיו לסעיף 1 - אם תעקוב קצת על נושא AI תגלה שזה לא רק תוכנה ו"תרוצי קדימה" .... יש מערכות שלמות שמלמדות את ה AI בכדי להקנות לה "ערכים" מסויימים או "הבנה" של תחום מסויים.
לקחת משהו גרוע ולהפוך אותו ל-"טוב יותר" - זה פונקציה שמוגדרת לפי "עיני המתבונן", באנגלית יפה "In the eye of the beholder", אבל במוזיקה זה "לפי אוזני המאזין" ופה בדיוק הבעיה.....מי יגדיר לנו מה זה נכון לפי אוזניה המאזין?
בשונה ממסך TV שיש בו הגדרות וסטנדרטים של צבעים ולכן אפשר לייצר סוג של AI לפיצוי איכות תמונה (וכבר יש כאלו) - במוזיקה זה על גבול הבלתי אפשרי - כי זה טעם אישי, אני לא מדבר רק על שינוי FR או ניקוי של רעש מחט של תקליט.... אלה עד כמה לא נאבד את חויית ה 3D של המוזיקה.....יש יותר מדי פרמטרים .....
אבל אני מצהיר שאני לא מכיר את כל פיתוחי AI ואולי כבר כאלו ואני אפילו לא מודע להן, האם הן באמת מוצלחים או לא - כל אחד ישפוט לפי אוזניו.... הרי זה בדיוק מה שאנחנו עושים כל הזמן... ולכן תמיד אומר "כל אחד והטעם הדפוק שלו :)"

תודה על התשובה המלומדת , החכמתי מאוד . ראיתי פעם מיקרופון באיכות בינונית לפודקסים , שהיה מחובר לתוכנה ששיפרה את הסאונד דרמטית . זאת אומרת שיש סוג של " רעש " הנילווה למוזיקה , שכולם מסכימים שהוא מיותר , והוא לא עניין של טעם אישי . זאת הייתה הכוונה . אבל אתה גם צודק [ וגם נמר לוי ] . בפעם האחרונה שבדקתי הבינה המלאכותית היא כלי עבודה . אם אני לא יודע מה המשימות שלי , מה המטרות שלי , למה אני שואף ומה אני רוצה מעצמי , אזי אף בינה מלאכותית תוכל לעשות את זה במקומי. לדעתי עולם שבו בינה מלאכותית מקבלת את כול ההחלטות בשביל כולנו , זה לא עולם שהייתי רוצה לחיות בו .

אשמח לחוות דעתכם
ראה את תגובתי המתייחסת למוצר של PURIST הגרמנית. אם הממון מצוי-לך על זה

שתף לינק ל purist, אני לא מוצא...

שמע... אני כבר חצי שעה מחפש מידע על מה בדיוק יש בפנים ואני לא מוצא...
באתר שלהם יש TEST REPOERT אבל זה משנת 2015.
באתר של AMI-HIFI יש ברושור אבל שוב אין שום נתונים....
מה שהיה נכון לפני שנתיים ויותר - כמעט אבסוליט היום!
השימוש ב DDR5 לעומת 4 סופר משמעותי בנשוא הסטרים והדאק.
מעבדים מהירים יותר - כמובן.
ומעבר להכל - התוכנה.
לפנישנתיים רכשתי 2 מחשבים תעשיתיים בלי מאוור, DDR5, חיבור חיצוני לספק כח... ועשיתי המון ניסועים איזה תוכנת הפעלה נשמעת הכי טוב.
זו הסיבה שרכשתי 2 בכדי לעשות השוואות דיי מהירות אחד מול השני.
ווינדואס TINY CORE עם 3GB מערכת הפעלה נקי היה הכי טוב.
למחשב היה מחובר ספק כח איכותי, פילטרים, כבלים איכותיים כולל כבלי DC , מכשיר DDC איכותי, מכשיר CLOCK חיצוני.....
ואז הגיע הסטרימר של 3D LAB Sgneture והפיל אותי לקרשים.... והוא עובד על RPI עם AUDIRVANA CORE מובנה....

אבל.. עם תסתכל על הנתונים של HIBY RS8II , תגלה שהוא דיי מפלצת מחשב ניידת!! שבדומה ל PURIS יש לו R2R, 16GB DDR5 ומעבד 8.2....שזה יותר מכל RPI . במקום ספק כח AC יש סוללה מיוצבת וזה תמיד יותר טוב.... (אצלי הכל מבוסס סוללות גם מגברים).

3.jpg

בנוסף, וזה לדעתי, איכות הסטרימינג בשנתיים האחרונות השתפרה מאוד!! אם השימוש בקבצים היה רלוונטי לפני 4 שנים - היום כמעט ובכלל לא. הטיפול בנושא שגיאות קריאה/כתיבה היה תמיד משמעותי... אבל בסטרים ועם זיכרון DDR5 ההבדל תהומי!

ובלי קשר - אשמח לעשות השוואות סתם להתרשמות, הרי בסופו של יום טכני טכני... אבל האוזניים קובעות!

חהחה .... אבל ה AI כבר כאן..!!
הוא מגיע אלי בעוד כ 3 שבועות ואולי פחות!

קבלו את HiBY RS8ii - נגן המוזיקה הראשון עם שילוב AI שהם קראו לו SANKOFA .
החברה השקיע כמה מאות אלפי $$ טובים לפיתוח הנושא (במקור HIBY היא חברת תוכנה).

הנגן עצמו - מכונה מטורפת עם יכולות מעל כמעט כל סטרימר שולחני הקיים היום בשוק ובטח מול כל נגן נייד.

להלן תמונה מצורפת של היכולות

בקרוב אצלי באתר להזמנה.... אבל כל הסטוק הראשוני כבר מכור... :):
מעניין איך נותנים לפרסומת לכל דבר ועניין להישאר בדו-ערוצי :(
@נמר @Tamir Ivan ?

חוצמזה, מעבר להפרזות בעניין AI, בסך הכל מדובר בנגן נייד, שגודלו פחות מ-15x8x3 ס״מ, ומשקלו 411 גרם, שפועל על מערכת ההפעלה אנדרואיד, לא בהכרח קשור לעולם אודיו היי-אנד.

עם כל הכבוד, שום נושא של ביט פרפקט ממש לא נעלם.
כאשר ייצרן עושה את זה נכון - זה לא הורס ולא משנה שום ביט פרפקט.
כבר מזמן בנגנים הניידים התגברו על "חרה" סאונד של מערכת האנדרואיד ומצאו פתרונות לעקוף ולבנות מערכת הפעלה לנגנים ניידים מתאימה.
כל מוזיקה שאתה שומע - מעובדת בדומיין הדיגיטל, MIX ו- MASTERING... ונכון - הם משתמשים במוצרים איכותיים מאוד .
אז כאשר הציוד נבנה נכון - הוא גם נשמע מעולה.
לדוגמא - אפליקציית USB AUDIO PLAYER PRO מאפשרת שימוש ב EQ פרמטרי דרכה (רכישה נפרדת) אבל (!!) כאשר ה EQ מופעל אתה מעבד את ה ביט-פרפקט!
לעומת זאת - בנגנים אשר יש בהם EQ פרמטרי מובנה כחלק ממערכת ההפעלה - אין שום ירידה באיכות הסאונד.
נראה לי שאתה מבלבל בין איכות סאונד לבין "נאמנות למקור" ו-bit-perfect, שמדברים על השארת התוכן המוקלט כפי שהוא, ללא שום עיבודים, לא EQ ולא AI ולא בכלל.

נערך לאחרונה ב:
שמע... אני כבר חצי שעה מחפש מידע על מה בדיוק יש בפנים ואני לא מוצא...
באתר שלהם יש TEST REPOERT אבל זה משנת 2015.
באתר של AMI-HIFI יש ברושור אבל שוב אין שום נתונים....
מה שהיה נכון לפני שנתיים ויותר - כמעט אבסוליט היום!
השימוש ב DDR5 לעומת 4 סופר משמעותי בנשוא הסטרים והדאק.
מעבדים מהירים יותר - כמובן.
ומעבר להכל - התוכנה.
לפנישנתיים רכשתי 2 מחשבים תעשיתיים בלי מאוור, DDR5, חיבור חיצוני לספק כח... ועשיתי המון ניסועים איזה תוכנת הפעלה נשמעת הכי טוב.
זו הסיבה שרכשתי 2 בכדי לעשות השוואות דיי מהירות אחד מול השני.
ווינדואס TINY CORE עם 3GB מערכת הפעלה נקי היה הכי טוב.
למחשב היה מחובר ספק כח איכותי, פילטרים, כבלים איכותיים כולל כבלי DC , מכשיר DDC איכותי, מכשיר CLOCK חיצוני.....
ואז הגיע הסטרימר של 3D LAB Sgneture והפיל אותי לקרשים.... והוא עובד על RPI עם AUDIRVANA CORE מובנה....

אבל.. עם תסתכל על הנתונים של HIBY RS8II , תגלה שהוא דיי מפלצת מחשב ניידת!! שבדומה ל PURIS יש לו R2R, 16GB DDR5 ומעבד 8.2....שזה יותר מכל RPI . במקום ספק כח AC יש סוללה מיוצבת וזה תמיד יותר טוב.... (אצלי הכל מבוסס סוללות גם מגברים).

צפה בקובץ המצורף 70179

בנוסף, וזה לדעתי, איכות הסטרימינג בשנתיים האחרונות השתפרה מאוד!! אם השימוש בקבצים היה רלוונטי לפני 4 שנים - היום כמעט ובכלל לא. הטיפול בנושא שגיאות קריאה/כתיבה היה תמיד משמעותי... אבל בסטרים ועם זיכרון DDR5 ההבדל תהומי!

ובלי קשר - אשמח לעשות השוואות סתם להתרשמות, הרי בסופו של יום טכני טכני... אבל האוזניים קובעות!
מעודכן ל2025-

חוצמזה, מעבר להפרזות בעניין AI, בסך הכל מדובר בנגן נייד, שגודלו פחות מ-15x8x3 ס״מ, ומשקלו 411 גרם, שפועל על מערכת ההפעלה אנדרואיד, לא בהכרח קשור לעולם אודיו היי-אנד.
עמיר ,ואם היה שוקל 12 קילו במארז ברזל בגודל 70X70 היה נכנס לעולם הזה?
אין קשר למשקל רכיבי האלקטרוניקה וגודל המארזים, כיום..חלפו ועברו מזמן טמבונים מברזל של וולוו..

עמיר ,ואם היה שוקל 12 קילו במארז ברזל בגודל 70X70 היה נכנס לעולם הזה?
אין קשר למשקל רכיבי האלקטרוניקה וגודל המארזים, כיום..חלפו ועברו מזמן טמבונים מברזל של וולוו..
זה רק לפרופורציה, ואני בטוח שיש פשרות בגלל הגודל. אפילו אם תרצה לחבר אותו למערכת, אין חיבורי XLR/RCA, רק פלאגים 3.5 ו-4.4 מ"מ, ואני לא יודע (בניגוד ליודע שלא) אם יש כבלים איכותיים לחיבור הנגן הזה למערכת. אז מי שמסתפק באוזניות ועם המגבר הפנימי, נו שוין, שיהנה.

כבר מזמן בנגנים הניידים התגברו על "חרה" סאונד של מערכת האנדרואיד ומצאו פתרונות לעקוף ולבנות מערכת הפעלה לנגנים ניידים מתאימה.

ה"חרה סאונד של אנדרוייד", ככל שזה מה שמדווחים האודיופילים, קשור כנראה לזה שאנדרוייד דוחף את כל האודיו מכל המקורות למיקסר שלו ועושה ריסמפלינג (לצורכי "יישור קו", נגינה בו זמנית מכמה מקורות וכו..). גם החברים היקרים שמנגנים טיידל וקובוז על מערכת הפעלה אנדרוייד עם הנגנים הרשמיים, לא מקבלים את המאסטר המקורי, אלא מאסטר מטופל במיקסר (ונניח שזה רק לצורך העניין).

הדרך להתגבר על זה היא לנגן בנגן אחר ששולח את הסטרים ישירות לדרייבר ועוקף את המיקסר. מן הסתם זה מה שגם המוצר המדובר עושה.
לצורך העניין, מי שמאזין באנדרויד לטיידל ורוצה את הסטרים המקורי, שיתקין USB Audio Player Pro וככה הסטרטמינג שלו לא יעבור דרך המיקסר.
משהו דומה עושים בווינדוז, כשמנגנים לרדייברים של ASIO או WASAPI , או במערכות לינוקס כשהנגן לא מנגן דרך שרת הסאונד של המערכת ( pulse audio) אלא ישירות לכמה מחתתיו - ALSA. אלו כל מני דרכים לממש Exclusive mode שזה שם קוד "לכביש עוקף מיקסר ראשי של מערכת הפעלה".

ואם כבר נגענו ב"ביט פרפקט" אפשר לדון בכך שרוב הממירים המתקדמים, יודעים לפעול אה סנכרונית, ולבנות מחדש את הסטרים בצד שלהם, קרי לעשות ריסמפלינג מלא. זה לא שהם מאבדים מידע בהכרח, אבל הם חד משמעית עושים over sampling ומפעילים שלל פילטרים ב DSP בעיקר לטיפול ברעש, דית'רינג וכו. רוצה לומר שהסטרים הדיגיטלי ביחס לשלב הקלט הוא ביט פרפרט, אבל הסטרים הדיגיטלי שהממירים הטובים והיקרים ביותר מוציאים לשלב האנלוגי אינו ביט פרפקט בכלל, אלא מטופל בצורה מצויינת. וטוב שכך, כי הממירים האלה נשמעים מצויין בגלל העבודה ההנדסית המתקדמת שהשקיעו בהם.

נערך לאחרונה ב:
זה רק לפרופורציה, ואני בטוח שיש פשרות בגלל הגודל. אפילו אם תרצה לחבר אותו למערכת, אין חיבורי XLR/RCA, רק פלאגים 3.5 ו-4.4 מ"מ, ואני לא יודע (בניגוד ליודע שלא) אם יש כבלים איכותיים לחיבור הנגן הזה למערכת. אז מי שמסתפק באוזניות ועם המגבר הפנימי, נו שוין, שיהנה.
יש ויש כבלים, גם מוכנים וגם DIY.
אני הכנתי במיוחד כזה ממוליך של FURUTECH DAS4.1 ומהקונקטורים הכי איכותיים שלהם. עובד נהדר.

ה"חרה סאונד של אנדרוייד", ככל שזה מה שמדווחים האודיופילים, קשור כנראה לזה שאנדרוייד דוחף את כל האודיו מכל המקורות למיקסר שלו ועושה ריסמפלינג (לצורכי "יישור קו", נגינה בו זמנית מכמה מקורות וכו..). גם החברים היקרים שמנגנים טיידל וקובוז על מערכת הפעלה אנדרוייד עם הנגנים הרשמיים, לא מקבלים את המאסטר המקורי, אלא מאסטר מטופל במיקסר (ונניח שזה רק לצורך העניין).

הדרך להתגבר על זה היא לנגן בנגן אחר ששולח את הסטרים ישירות לדרייבר ועוקף את המיקסר. מן הסתם זה מה שגם המוצר המדובר עושה.
לצורך העניין, מי שמאזין באנדרויד לטיידל ורוצה את הסטרים המקורי, שיתקין USB Audio Player Pro וככה הסטרטמינג שלו לא יעבור דרך המיקסר.
משהו דומה עושים בווינדוז, כשמנגנים לרדייברים של ASIO או WASAPI , או במערכות לינוקס כשהנגן לא מנגן דרך שרת הסאונד של המערכת ( pulse audio) אלא ישירות לכמה מחתתיו - ALSA. אלו כל מני דרכים לממש Exclusive mode שזה שם קוד "לכביש עוקף מיקסר ראשי של מערכת הפעלה".

ואם כבר נגענו ב"ביט פרפקט" אפשר לדון בכך שרוב הממירים המתקדמים, יודעים לפעול אה סנכרונית, ולבנות מחדש את הסטרים בצד שלהם, קרי לעשות ריסמפלינג מלא. זה לא שהם מאבדים מידע בהכרח, אבל הם חד משמעית עושים over sampling ומפעילים שלל פילטרים ב DSP בעיקר לטיפול ברעש, דית'רינג וכו. רוצה לומר שהסטרים הדיגיטלי ביחס לשלב הקלט הוא ביט פרפרט, אבל הסטרים הדיגיטלי שהממירים הטובים והיקרים ביותר מוציאים לשלב האנלוגי אינו ביט פרפקט בכלל, אלא מטופל בצורה מצויינת. וטוב שכך, כי הממירים האלה נשמעים מצויין בגלל העבודה ההנדסית המתקדמת שהשקיעו בהם.
בנגנים ניידים כבר מזמן פתרו את "בעיית האנדרואיד" .

בנגנים ניידים כבר מזמן פתרו את "בעיית האנדרואיד" .

זו "בעיה" טרייויאלית לפתור, כי היא לא בעיה בכלל, אלא מאפיין מכוון של מערכת ההפעלה.
שמי שרוצה יכול "לפתור" בכל טלפון אנדרוייד בקלות.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור