אוף טופיק
למרות שהנושא הועלה על ידי אילן בעבר ועל ידי טרול עכשיו , אני חושב שיש הגיון בפורום אודיו שהמשתתפים יפרסמו תחת הנייק ניים שלהם או במקום ייעודי ממה מורכבת המערכת שלהם. זה לא בא כדי לבדל למי יש יותר טוב או יקר ולמי פחות אלא ליצור מאגר "מידע" . כך למשל מישהו מתעניין מאוד בקופסאות אודיו מסוימת , ולחבר אחר יש מוצר כזה, יוכל הראשון לפנות לחברו בייעוץ פרטני יותר.
לגבי מה שיש לי- זה לא סוד ויפורסם במלואו(עם כמה עלה לאילו שזה ממש חשוב) במחצית הראשונה של 2008 לאחר ש"בניית " במערכת בקונפיגורציה הסופית שלה תושלם.
באופן כללי יש מערכת קטנה בסלון(מחיר מחירון מעל $20,000) שכוללת אודיופיזיק וירגו 3 מוגבר באינטגריטד ואק אווטר סופר (שהוחלפו בו המנורות לייצור קודם) ומקורות הם סים אודיו מון אקליפש ורדיו מגנום דיינלאב.
חדר האזנה ייעודי (בחצי מרתף, קרי מרתפי השב"כ) מטופל אקוסטית מקצועית שם יש מערכת אודיו הכוללת סיידי ופטפון במחיר מחירון כולל מעל ל $70,000 (זו הערכה .לא עשיתי ממש את החשבון המדוייק עדיין)
ומערכת קולנוע ביתית שהמקרן הצנוע בה ישונה השנה.
רוב החלקים נקנו ביד שנייה ב 30%-60% ממחיר המחירון.
כל אילו באמת לא חשובים למעט 3 היגדים
שאני מאמין באוניברסאליות האודיופילית שלהם:
-הסיכוי שאודיופיל מסוים יבחר באותו תמהיל קופסאות הוא אפסי, היות ולכל אחד יש טעם שונה ורצונות אחרים. לכן עלות תועלת הוא מושג בעייתי בהקשר הזה ומצד שני אחרים יכולים להאמין ולחשוב שגם מערכת שעולה 10,000 שקל תשמע טוב או יותר ממערכת יקרה (זה יכול לקרות אבל בסבירות הרבה יותר נמוכה ממה שחושבים ומאמינים).
- "עלות תועלת" עבורי היא היכולת והרצון להתפשר על ניילונים חדשים ולרכוש מוצרים ביד שנייה ובכך לטפס באיכות המוצרים .
- חדר האזנה ייעודי ומטופל אקוסטית הוא הדבר הכי אודיופילי וחשוב שמישהו יכול לקוות אליו.