יש קשר -- הפרשנות המילולית הצרה למילה "שלמות" לעומת הפרשנות במובן הרחב.אבל אני מגיב לבחור מHEGEL כאשר אין כל קשר בין דבריו לדבריך שכאמור צודקים המה.
מאז בכל פעם שאני שומע אצלי בבית או אצל גבי (או בתערוכה), אני מרוצה מהבחירה שלי.
אתה יודע שחוש השמיעה הוא היחיד שעובד גם כשאתה ישן.
.
טוב לדעתלא מדוייק , אצלי פועל גם חוש הנחירה שקשור לאף
"המדידות לא יכולות לחזות את הצליל. כלי המדידה הטוב ביותר הוא האוזן האנושית. כשהיא מיומנת, היא כלי מושלם. המדידות הן כלי טכני גרידא, האוזן הוא הכלי החשוב עבורינו."
משפט קצת מוזר.
אני לא מאמין שהאוזן עצמה יכולה להגיע לדיוק ולכושר ההפרדה של מכשירי מדידה ברמה סבירה.
לא חקרתי את התחום, אבל סביר להניח שאנחנו מדברים על יכולות עיבוד המידע מהסיגנלים כפי שהם מגיעים לאוזניים ובהבדלים בין שתי החישות ולהשפעה של מבנה האוזן וכו' ולא רק על הסיגנלים עצמם.
זאת אומרת שאנחנו מדברים על יכולות עיבוד מידע של המוח.
אנלוגיה טובה לזה היא מכשירי צילום שקולטים סיגנלים אופטיים ומסוגלים לעשות דיטקציה למבנים סאב-מיקרוניים ולצפות בכוכבי לכת במרחק אלפי שנות אור וכו וכו. העיניים, שהן מכשיר מדויק פי כמה מהאוזניים, ושהמוח מקדיש עבורן הרבה יותר משאבים מאשר האוזניים, לא מגיעים לקרסוליים של מכשירי מדידה מדוייקים.
ולהערכתי, גם בתחום עיבוד המידע הטכנולוגיה רצה קדימה ובקרוב ילך ויצטמצם הפער בין מכשירי מדידה נגישים + אמצעי ייצור המוני ולבין נסיינים מיומנים בתחום האודיו.
מכירים את הירח ואת החלליות טוב יותר מאשר את המוח.אוי ואבוי אם כ-50 שנה אחרי שנחתנו על הירח אנו לא יודעים למדוד אודיו (למעט רמקולים )
לא חוסך מהפורום שום מידע....רלוונטי ורלוונטי פחותטוב לדעת
אוי ואבוי אם כ-50 שנה אחרי שנחתנו על הירח אנו לא יודעים למדוד אודיו.... ועדיין קשה מאוד לבצע קורלציה בין הנמדד והנשמע.
מכירים את הירח ואת החלליות טוב יותר מאשר את המוח.
וכאמור אנחנו עוסקים בתוכן קוגניטיבי ובפיענוח סיגנלים לפי תבניות במוח. ובנוסף למורכבות הם גם משתנים בין אדם אחד לשני. קיצר זה באמת מסובך.
אני חוזר, מה שלא נמדד (במדידות כבר של היום ) לא נשמע. נקודה וגם סימן קריאה !!!

ופעם רביעית ....לאחד זה נשמע מעולה ולשני חרה- מי צודק ?נכון מאד.
הנקודה שאתה מתעלם ממנה היא האיזון, והאם התוצאה נשמעת נכון או שלא.
ולזה אין מכשיר מדידה אחר מאשר האוזן.
ופעם רביעית ....לאחד זה נשמע מעולה ולשני חרה- מי צודק ?
הלאה הפאשיזםקבוצה של מאזינים מנוסים...
מחליטים, ומקבלים את עריצות ההמון.
זה אף פעם לא כל כך טוטאלי, בדרך כלל התוצאה די ברורה לכולם.
.
....בעניין "די ברור לכולם", קח לדוגמא קרמיקה מול הרבט - שני הפכים שכל מחנה חושב ש"שלו יותר טוב (גדול?)"ופעם רביעית ....לאחד זה נשמע מעולה ולשני חרה- מי צודק ?