איך אתם יודעים איפה יש לכם בעיות אקוסטיות?

• פותח הנושא פותח הנושא michael123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

א. כתבתי "לרוב".

ב. אם לא מריצים sweep או "מזריקים" תדרים אחרים (test tones) ולא בודקים עוצמות (באוזן או עם המחשב), איך אפשר לדעת איפה ישנה בעיה?
אני חושב שמומלץ RT60 של 300 מילישניות, (זה כאילו פרמטר של הידהוד). בלי מדידה איך תידע? תשים יותר מדי ספוגים, תקבל חדר יבש מדי..

יש לי חלון גדול בצד ימין, ווילונות זה פרויקט כרגע של אשתי. מקווה בתחילת השנה הבא להשלים את זה, ומן הסתם אצטרך למדוד מחדש..

פעמיים ביצעתי טיפול אקוסטי על פי האוזן והניסיון. בשתי הפעמים הוא הצליח.
מה גם שבמערכת שהיא בעיקרה אנלוגית, RC לא לעניין.

Triton
איך אתה מבצע מדידות אצלך?

שיטה 1 - אוזן (ויטלי, יהושע)
שיטה 2 - ביהרינגר הדרעק
שיטה 3 - ...

נמר,באיזה בתי ספר אתה עורך מסיבות סיום עם כאלו תוצאות-חוסרים?

אני עושה כמעט את כל בתי הספר בראשון לציון. בית ספר חטיבה רבין הוא אחד מהבעייתיים ביותר. מקיף ח' במערב ראשון גם כן. יש עוד כמה.

תיכון הולץ בחולון גם כן קצת בעייתי.

FR של ECM8000

נמר,

אני בדקתי שוב את ECM8000, ולמשימה שלי הוא מתאים מעל ומעבר.
כפי שאפשר לראות בגרף המצורף (סופק ע"י http://www.cross-spectrum.com/), סה"כ ווריאציה היא +/- 5DB
וכיוון שאני מכייל גם את המערכת, זה מקטין עוד..

לא סיפרת לי איך אתה מכייל אגב

תמונות מצורפות

• ecm8000_freq_resp.jpg
    ecm8000_freq_resp.jpg
    KB 49.1 · צפיות: 400
מיקרופון שהענות התדר שלו בתחום הנשמע היא +/-5dB אינו מדויק מספיק לצרכי כיול.

הוא +/- 2db מ-40 עד 12,000

נראה לי שגם זה לא מדויק מספיק לצרכי כיול – אבל אין לי ניסיון בכיול ממוחשב.

הוא +/- 2db מ-40 עד 12,000

הנתון הזה מהווה מהווה בעיה באמינות המדידה.

ואוסיף שאם תבדוק את תחום ההיענות של המקרופון תבין שבין מה שהם מפרסמים לבין הרגישות בפועל יש מרחק רב.

זה קרה לי עם כמה מוצרים שלהם.

שאלה:
יש רמקולים הנשמעים שונה בחורף ובקיץ. האם זה קורה גם עם מיקרופונים?

אם מדובר ברמקולים YG אז באיזה עונה הם נשמעים במיטבם? ( נזכיר שמדובר בארגז אלומיניום )

לי אין בעיה לחיות עם ה-YG גם בחורף וגם בקיץ. האמת היא שאין לי בעיה שישמעו פחות טוב באחת מהעונות. גם ככה הפחות טוב שלהם זה יותר טוב מרוב הרמקולים שאני מכיר.

שאלה:
יש רמקולים הנשמעים שונה בחורף ובקיץ. האם זה קורה גם עם מיקרופונים?
זה לא קשור לרמקול - זה קשור לחדר. בעצם זה קשור ללחות בחדר. ברור שבחדר לח גלי הקול מתפשטים אחרת מבחדר יבש. אני לעתים נעזר במכשיר אדים קרים בחורף ע"מ לחמם קצת את הסאונד, שנשמע לי קצת בהיר מדי ביובש של ההסקה. בקיץ מזגן עושה את הפעולה ההפוכה.

גם מנוע של סאונה יכול להיות מאד אפקטיוי בחימום הצליל

לגבי ה-ECM8000 של ברינגר - אני משתמש בו והוא עושה את העבודה למה שאני צריך - אני בסה"כ מחפש Room Modes בתחום הנמוך והוא מוצא לי אותם (יותר נכון התכנה עושה את זה :) ), את שאר ההחלטות אני עושה.

לי אין בעיה לחיות עם ה-YG גם בחורף וגם בקיץ. האמת היא שאין לי בעיה שישמעו פחות טוב באחת מהעונות. גם ככה הפחות טוב שלהם זה יותר טוב מרוב הרמקולים שאני מכיר.
אני לא בטוח שאתה לא מנומס,תגיד?אתה אנגלי?

חצי שוודי וחצי הולנדי.

יש כאלה שטוענים שיש לי קצת מההתנהגות של האנגלים, בגלל זה אתה מתבלבל.

מחר בתוכנית הבוקר בערוץ 10.בשעה 07.30 יופיע מיודענו נמר לוי...

ושם יספר,מאין מקור השם נמר.......?

בהצלחה ידידי. הרייטינג עלינו .(great)

נערך לאחרונה ב:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור