איך אתם יודעים איפה יש לכם בעיות אקוסטיות?

• פותח הנושא פותח הנושא michael123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

נמר

כיוון שאני לא עובד בבית מרקחת, ECM8000 די טוב, ואל תשכח שאני מכייל אותו.
עצלנים יכול לקנות זה למשל
http://www.cross-spectrum.com/measurement/calibrated_behringer.html

אם הייתי "עוסק בתחום" אולי הייתי קונה Bruel & Kjaer, עבור 25-15000הרץ אבל זה טוב מאוד - על פי דעת מומחי אקוסטיקה

כשאתה רוצה למדוד אתה מחפש טולורנס גבוה ככל הניתן.

הברינגר רחוק מכך ולכן המדידה שלך לא תהיה "אמינה".

הצעתי לך הצעה, רוצה? אחלה, קח.
לא רוצה? לא חייב אחי.

נערך לאחרונה ב:
נמר,באיזה בתי ספר אתה עורך מסיבות סיום עם כאלו תוצאות-חוסרים?

כשאתה רוצה למדוד אתה מחפש טולורנס גבוה ככל הניתן.

הברינגר רחוק מכך ולכן המדידה שלך לא תהיה "אמינה".

הצעתי לך הצעה, רוצה? אחלה, קח.
לא רוצה? לא חייב אחי.

א. תודה על ההצעה (ורד). אגב, איזה מיקרופון אתה מציעה?
ב. יש לי סדרה של מדידות, חשוב לי להשוות תפוזים עם תפוזים

במחשבה שנייה, המיקרופון שלך מכויל?
אולי כדאי לי לנסות.. הוא XLR אני מניח..

זה המקרופון שלי שאיתו אני מכוון מערכת באולמות {יש לי 4 כאלה - אחד בכל פינה באולם}.

http://www.sennheiser.com/sennheise...crophones_studio-recording-mics_evolution-900

יחד איתו קח גם כרטיס קול רציני

מדוע אתה חושב שאני לא מדבר מנסיון?

בוא נתחיל.
יש לי את כל הקונדנסורים של ברינגר, חלקם מותקנים וחלקם אצלי {משהו כמו 40 קונדנסורים}.
יש לי מוניטורים שלהם {2 של 8 אינטש ישנים יותר, 2 שך 8 אינטש עם טויטר "ריבון" ו2 נוספים של 6 אינטש}.
יש לי מגברים שלהם וכרטסי קול.

בנוסף יש לי באולפן קונדנסור שירה שלהם שמשמש אותי כגיבוי אם יקרה {חלילה} משהו לאקוויטק.

מכיר את הציוד של ברינגר, מכיר את המקרופונים שלהם, המגברים, הרמקולים, כרטיסי הקול ואפילו את היבואן ואם נלך ממש ממש רחוק - את היצרן.

בקיצור. אני ממש לא מדבר מיתוך ניחושים.

עכשיו בטח תשאל מדוע רכשתי את המוצרים שלהם אם הם כל כך גרועים. התשובה היא פשוטה, הם עושים את העבודה ולא מעבר. כשאתה מגביר מסיבת סיום אתה לוקח בחשבון ש-3 מקרופונים {במקרה הטוב} ימצאו בית חם אצל אחד מהתלמידים, 2 קונדנסורים יעופו במסתוריות מהבמה.

המגברים שלהם שימשו אותי כגיבוי. כשהבנתי שאת זה הם בקושי מצליחים לעשות רכשתי מגברים של פוניק והברינגרים נותרו במחסן כגיבוי לגיבוי. בקיצור - לא סחורה.
אז תגיד: ציוד א',ב', ג' של ברינגר שניסיתי לא היה טוב - מדויק ומכובד. עדיין לא ניסית הכל, בפרט - את מעבד הקול שיכול לשמש (ובהצלחה) כ-RC. אני עם DEC2496 כבר 5 שנים. לקח לי זמן ללמוד להשתמש בו נכון (רק בחיבור הדיגיטלי, בכיוון ידני) ו"להרגיש" את מכשיר, ואני מקבל איתו תוצאות טובות מאד. מה שכן - DEC2496 דורש ידע טכני ופיסיקלי, למי שאין - הוא אינו מומלץ.

לא צריך שום ידע פיסיקלי על מנת לתפעל את ה-DEC249. מה שצריך זה ללמוד אותו.

יש לי כזה, האמת שניים. אחד ממוקם במושב בן נון במקום שנקרא "אחוזה בכפר". והשני ממוקם {היה ממוקם ליתר דיוק} בבין הכרמים {שנסגר}. שניהם שם מחוברים למערכת הקפית סביב הגן. ההפתעה היא שהם שם לגיבוי. הראשי הוא של קלארק טכניקס באחוזה בכפר ו-XTA שימש אותי בבין הכרמים.

ויטאלי ידידי. אני חלילה לא מזלזל באף אדם. אבל אני מגיע מהתחום המקצועי, אני מאוד מאוד מאוד מנוסה בציוד הזה. יש לי נסיון גדול איתם, עם 90 אחוז מהמוצרים שלהם. ואם יש להם 10 אחוז טובים ו-90 אחוז גרועים אז כנראה שאתה צודק. אסור ללכלך על ה-10 אחוז הללו. תחשוב שאני מדבר רק על ה-90 אחוז הגרועים.:cool:

שוב הסקת שלא התנסתי במוצר מסויים שלהם. אם אתה מרוצה ממנו בוא קח עוד אחד, בגרושים. אפילו שניים {יש גם שלושה בשלוף מהתקנות}.;)

ויטאלי יקירי.
מכיר ת'ציוד, עזוב אותך בחייך.:)

לא צריך שום ידע פיסיקלי על מנת לתפעל את ה-DEC249. מה שצריך זה ללמוד אותו.
.....
ויטאלי יקירי.
מכיר ת'ציוד, עזוב אותך בחייך.:)
נמר, כאן מתחילה הבעיה. לא דרושה חוכמה גדולה כדי סתם לסובב כפתורים. תהליך RC הוא שילוב של כיוון המכשיר עם הזזת/סיבוב הרמקולים כדי למצוא את התצורה האופטימלית בה מספר הצמתים (המינימומים) ב-SS הוא קטן ככל האפשר (התגברות על פיקים באמת אינה מהווה בעיה). וכדי לעשות זאת - יש להבין תהליכים גליים (התאבכות, גלים עומדים). כל צד בתהליך RC צריך להתבסס על הבנה של הנעשה - אחרת הנזק עלול לעלות על התועלת.

הנחת שלא צריך ידע פיסיקלי ולכן לא הצלחת לעשות נכון את תיקון האקוסטיקה - מכאן מסקנותיך השגויות על המכשיר.

זה המקרופון שלי שאיתו אני מכוון מערכת באולמות {יש לי 4 כאלה - אחד בכל פינה באולם}.

http://www.sennheiser.com/sennheise...crophones_studio-recording-mics_evolution-900

יחד איתו קח גם כרטיס קול רציני

מיקורופון יפה.
קצת נראה לי overkill עבור ה-sweep tones

בו נגיד כך: אם אני אפילו עם הדרעק הזה מצליח לשפר את המערכת, אז יש בזה משהו..

נמר, כאן מתחילה הבעיה. לא דרושה חוכמה גדולה כדי סתם לסובב כפתורים. תהליך RC הוא שילוב של כיוון המכשיר עם הזזת/סיבוב הרמקולים כדי למצוא את התצורה האופטימלית בה מספר הצמתים (המינימומים) ב-SS הוא קטן ככל האפשר (התגברות על פיקים באמת אינה מהווה בעיה). וכדי לעשות זאת - יש להבין תהליכים גליים (התאבכות, גלים עומדים). כל צד בתהליך RC צריך להתבסס על הבנה של הנעשה - אחרת הנזק עלול לעלות על התועלת.

הנחת שלא צריך ידע פיסיקלי ולכן לא הצלחת לעשות נכון את תיקון האקוסטיקה - מכאן מסקנותיך השגויות על המכשיר.

קצת מתנשא אבל נזרום איתך.:)

שוב אתה מסיק מסקנה שלא הצלחתי לעשות תיקון אקוסטי. מה קרה לך היום ויטאלי?
לא צריך להיות פיסיקאי בשביל לכוון RC.

ועכשיו.
אם אתה כל כך מומחה בפיסיקה מדוע בחרת במערכת שמצריכה RC? הרי בסופו של דבר, אם היית מתבסס ההבנה של הנעשה היית בוחר ברמקול אחר.

לא צריך להיות פיסיקאי בשביל לכוון RC.

ועכשיו.
אם אתה כל כך מומחה בפיסיקה מדוע בחרת במערכת שמצריכה RC? הרי בסופו של דבר, אם היית מתבסס ההבנה של הנעשה היית בוחר ברמקול אחר.
נמר,

אינני רוצה להישמע מתנשא - כפי שאינני חושב שכולם צריכים לדעת פיזיקה. אבל יש מקרים כאשר צריך לדעת את המדע הזה - ובין היתר, בטיפול אקוסטי. והינה הסיבה ("בשתי מילים"):

תכונות אקוסטיות של חדר תלויות במבנה החדר (גודל/צורה), במבנה/עובי של ציפוי הקירות ובתכולה הנמצאת בחדר: שלושת הגורמים האלה משפיעים על החזרת גלים (קול הוא גל) וכתוצאה מכך, על האינטראקציה ביניהם. האינטראקציה בין גל מתפשט וגל מוחזר יוצרת בחדר מערך הנקודות בהן הגל נחלש (נקודות צומת) והנקודות בהן הגל מוגבר (נקודות טבור). הקול שאנחנו שומעים מורכב מהרבה טונים (גלים), ועבור כל גל (תדירות) נוצר מערך נקודות שונה – במיקום ובצפיפות. תהליך RC אינו תלוי ברמקולים, מטרטו לקזז ביטול/הגברת גלים בנקודת האזנה הנגרמים ע"י החדר.

לפי ההערה שלך אני מסיק שכשאתה מדבר על RC , כנראה שמתכוון לדבר אחר לחלוטין: טיפול ברמקול נחות או לא מאוזן טונלית בעזרת EQ. אין לזה שום קשר לטיפול אקוסטי אקטיבי עליו מדברים.

דו שיח של חרשים.
נמר מדבר על RC בעוד ויטאלי מדבר על טיפול אקוסטי.

אני דיברתי מהרגע הראשון על RC ועל ציוד של ברינגר.

בכל הנוגע לטיפול אקוסטי ציינתי באופן הצהרתי חד משמעי שיש להתייעץ עם בעל מקצוע.

בקיצור, גם אני לא הבנתי מדוע אתה מתווכח איתי.:)

דו שיח של חרשים.
נמר מדבר על RC בעוד ויטאלי מדבר על טיפול אקוסטי.

אני דיברתי מהרגע הראשון על RC ועל ציוד של ברינגר.

בכל הנוגע לטיפול אקוסטי ציינתי באופן הצהרתי חד משמעי שיש להתייעץ עם בעל מקצוע.

בקיצור, גם אני לא הבנתי מדוע אתה מתווכח איתי.:)
יקיריי - לידיעתכם: RC=Room Correction - טיפול אקוסטי אקטיבי
. DEQ2496 הוא אחד האמצעים הזולים והיעילים (אין כמוהו ביחס תועלת לעלות) לביצוע משימה זו - בתנאי שמבינים את הפיזיקה שעומדת מאחרי הקלעים.

אני יכול להודיע לך חד משמעית שכיוונתי 1000 פעמים RC והתוצאה הייתה פצצה. כל זה בלי תואר בפיסיקה.

אנחנו (אודיופילים) מנסים לרוב להתגבר על בעיות חדר האזנה ע"י החלפת ציוד, במקום לטפל במקור הבעיה.
אני מודה לויטלי כי המליץ על DEQ (אבל כיוון שאני סקפטי גם כן, קיבלתי המלצות טובות בכמה פורומים בחו"ל)
אני נהנה משיפור ב-imaging, אני יכול לשמוע בעוצמה גבוהה יותר ללא "בומים", לא מרגיש כי הפסדתי..

איש מקצוע זה לא וודו, עובדים עם מכשירי מדידה גם כן.
אגב, נמר, עם איזה תוכנה/kit אתה מכייל בעבודה?

מיכאל, עדיף לא להכליל. לא כולם מנסים לפתור בעיות אקוסטיות באמצעות החלפת ציוד.

א. כתבתי "לרוב".

ב. אם לא מריצים sweep או "מזריקים" תדרים אחרים (test tones) ולא בודקים עוצמות (באוזן או עם המחשב), איך אפשר לדעת איפה ישנה בעיה?
אני חושב שמומלץ RT60 של 300 מילישניות, (זה כאילו פרמטר של הידהוד). בלי מדידה איך תידע? תשים יותר מדי ספוגים, תקבל חדר יבש מדי..

יש לי חלון גדול בצד ימין, ווילונות זה פרויקט כרגע של אשתי. מקווה בתחילת השנה הבא להשלים את זה, ומן הסתם אצטרך למדוד מחדש..

אגב, RC עם סטאפ אנלוגי הוא אכן בעייתי בגלל דיגיטציה של סיגנל

אני וויטלי מדברים על מקרה ספציפי שמאפשר להכניס RC דיגיטלי בין המקור (הדיגיטלי) ל-DAC.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור