איך אתם יודעים איפה יש לכם בעיות אקוסטיות?

• פותח הנושא פותח הנושא michael123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,467
נקודות
113
לפני הטיפול, אני מניח כי צריך לדעת במה בדיוק לטפל.
החזרים? הדהוד? DECAY ארוך מדי? באס מנופח? וכו'..

מה אתם עושים?

כל בעיה אקוסטית תבוא לידי ביטוי באחת מהדרכים שציינת (הדהוד, עודף באס , במה לא מדוייקת וכו') , אך אני לא יודע אם אפשר לדעת בדיוק מהיכן היא מגיעה, הבנתי שלשם כך צריך להביא איש מקצוע שיבצע מדידות מדוייקות . כלומר אפשר להרגיש שמשהו לא בסדר, אבל לא לדעת מהיכן זה מגיע . אקוסטיקה זה מדע בפני עצמו עם כללים וחוקים וזה די חסר טעם להתחיל טיפול אקוסטי על סמך ניחושים והשערות . על כל פנים כמו בכל תחום ישנם מספר כללי אצבע , כמו להכניס לחדר תמונות, שטיח , וילונות וכיו"ב, אם יש הדהוד בתדרים הגבוהים . אם יש בעיות באס , יכול להיות שהבעיה בפינה כלשהי בחדר , כי מפגש של 2 קירות ותקרה / רצפה עלולים להגביר אותו .

ברור שאם יש בעית החזרים , אפשר לקנות כמה פנלים אקוסטיים , אם יש בעיית באס, לקנות כמה מלכודות באס לפינות ואם החדר קטן לקנות דיפיוזר . אך בסופו של דבר אין תחליף לבדיקה של איש מקצוע , מכיוון שמי שינסה לפתור את הבעיות שלו לבד, עלול להפסיד פעמיים - להוציא סכומים על ציוד אקוסטי שאולי הוא לא צריך , וגם "להרוג" את החדר או לפגוע באיזון שלו .

לי אישית היתה בעיית הדהוד בחדר, גם אחרי שהתקנתי בו תקרה אקוסטית ושטיח מקיר לקיר, מכיוון שהוא די ריק והקירות חשופים . צעד ראשון בכיוון היה לטפל בנקודות ההחזרה הראשוניות של הצליל מהרמקולים . נשאר לי קצת צמר סלעים מהשיפוץ , סגרתי אותו בתוך 3 מסגרות עץ עם ציפוי בד שאותן הצבתי משני צידי הרמקולים ומאחורי נקודת ההאזנה . חובבני , אך העלות היתה אפסית . אם זה הועיל? ההדהוד נחלש , והצליל נשמע קצת יותר מרוסן . הצעד הבא צריך להיות טיפול בבאס אך לא נראה לי שזה אפשרי במקרה שלי , החדר ממש קטן - 3*3 מ"ר . כנראה שאשמור את הטיפול האקוסטי לחדר יותר גדול בעתיד..

נערך לאחרונה ב:
לפני הטיפול, אני מניח כי צריך לדעת במה בדיוק לטפל.
החזרים? הדהוד? DECAY ארוך מדי? באס מנופח? וכו'..

מה אתם עושים?

קורא ליואב שדמה וסוגר עניין. הוא יגלה בצ'יק איפה הבעיה וידע לטפל בה נכון.

אנחנו יכולים לחשוב שאנחנו מבינים באקוסטיקה, אפילו יכולים לנסות לטפל לבד. כשמגיע בעל מקצוע, עם ציוד בדיקה ומדידה, אנו מגלים שמה שעשינו לא פותר את הבעיה אלה מיצר בעיה אחרת.

OK
כלומר, התשובה - לפני האוזן..

התשובה היא שצריך בעל מקצוע או אדם מנוסה מאוד.

ראה כאן:
http://www.dtown.co.il/forum/13506-אודות-טיפול-אקוסטי.html
אני מתחיל באיתור הבעיה על פי האוזן. עד היום, בשתי דירות בהן גרתי, זה עבד היטב ופתרתי את הבעיות ללא הוצאה כספית גדולה. אם זה לא היה עוזר, הייתי פונה למומחה לאקוסטיקה.

כן, כן, קראתי.
אני עושה מעין סקר :-)

שיטה שלי היא קרובה או זהה לזו של אנשי מקצועה, אני עובד עם לאפטופ ותוכנה, קניתי ציוד הנדרש למדידה, ויש הרבה מה ללמוד מבחינת מושגים וגם לנסות. ישנם פורומים מאוד טובים לכך (בחו"ל כמובן)

אני משפר את האקוסטיקה בחדר ומודד את השפעתה, כמו למשל כאשר התקנתי פאנלים, קיצרתי את ה-DECAY

דווקא עכשיו אני מעלה את זה כי נשאר לי טיפול הכי בעייתי וזה בתחום הבאס. להכניס מלכודות באס לסלון אשתי בחיים לא תסכים, והאמת גם בתערוכת HIGH-END ראיתי שאין ממש פתרון אסטטי לבאס. רוב הדברים שהם יפים הם דיפפוזרים, או בולעים תדרים גבוההים/מיד, כמו אלה שבתמונה

בקיצור, אחרי התלבתות קניתי מכשיר RC שעובד עם סיגנל דיגיטלי (אין ADC/DAC), ומוריד לי כמה פיקים. תוצאה מאוד יפה, ומה שמעניין - השיפור מורגש גם בפרמטרים אחרים כמו imaging

זה לא סוף פסוק כמובן, אקוסטיקה אצלי זה תהליך איטרטיבי, בדיוק כמו הרכבת מערכת שמע

חסר לי כבל כרגע, אני לא יכול להראות תוצאה גרפית לאחר התיקון, אבל אעלה את זה ברגע שאמצא

תמונות מצורפות

• IMG_4355 - R.JPG
    IMG_4355 - R.JPG
    KB 49.6 · צפיות: 543
נערך לאחרונה ב:
האם מכשיר ה-RC הציג רק יתרונות או שגם חסרונות?

איזה פנלים רכשת ומה היה מחירם?

באס מנופח? מה אתם עושים?

מודדים ומתקנים כמובן. סיבוב ראשון ושני עם מדידות, סיבוב שלישי ומעלה עם האוזן.
אצלי החדר קטן במיוחד, ולמרות זאת השתלטתי עליו לא רע.

מודדים ומתקנים כמובן. סיבוב ראשון ושני עם מדידות, סיבוב שלישי ומעלה עם האוזן.
אצלי החדר קטן במיוחד, ולמרות זאת השתלטתי עליו לא רע.

(Y)

האם מכשיר ה-RC הציג רק יתרונות או שגם חסרונות?

איזה פנלים רכשת ומה היה מחירם?

לגבי מכשיר - אני לא שמתי לב לחסרונות, שוב - הוא עובד רק עם AES3

פנלים התקנתי לפני כמה חודשים, מדובר על Auralex SonicPrint.
אני קניתי במחיר דילר, זה היה משהו באזור 250$ לזוג..(ומשלוח שלי כמובן מארה"ב)

תמונות מצורפות

• Panels1.JPG
    Panels1.JPG
    KB 37.4 · צפיות: 446
  • Panels2.JPG
    Panels2.JPG
    KB 32.1 · צפיות: 282
מיכאל, כמה עלה לך כל ציוד המדידה? האם זול יותר מאשר ייעוץ אקוסטי?

איזה ציוד מדידה יש לך?

תוכנה, כרטיס קול, מיקרופון, סטנד, שוק מאונט וכ"ו.

תוכנה - חינמית. Room EQ Wizard או REW
נכתבה ומתוחזקת ע"י John Mulcahy, שפיתח תוכנה עבור מעבד Tag McLaren הידוע (האגדי אפילו)
http://www.hometheatershack.com/roomeq/

ציוד:
כרטיס קול - Tascam US-144
מיקרופון - ECM8000 של Behringer (שנחשב לטוב מאוד עבור משימה זאת)
מד SPL אנלוגי של RadioShack (משתמשים בו לכיול עוצמה)
וכל מיני שטויות - כבלים, סטאנד - זה עלה גרושים.

צריך הרבה זמן פנוי כדי ללמוד את החומר

אם אתה רוצה לעשות מדידות אמיתיות עם ציוד רציני ומדויק בוא קח ממני.

ועוד משהו.
ברינגר לא טובים לאף משימה.

נמר

הרבה חבילות מקצעיות ממליצות על ECM8000, והאמת לתחום השמע זה יותר ממה שנדרש.
חוצ מזה, ישנו תהליך כיול של מיקרופון וכל העבודה בהמשך מתבצעת עם קובץ פרופיל זה.

ישנם דברים יותר גרועים ממנו.

ברינגר לא טובים לאף משימה.
נמר,

אמירות סתמיות לא מתאימות לך. למדת וניסית את ציוד הברינגר הרלוונטי? לפי מה שכתבת - בטוח לא. אז למה סתם לטעון, ועוד בנימה כל כך פסקנית? חברי הפורום סומכים עליך - אז כדאי להימנע מפליטות בלתי אחריויות, כי הן עלולות לפסול פתרונות זמינים (וזולים).

נמר,

אמירות סתמיות לא מתאימות לך. למדת וניסית את ציוד הברינגר הרלוונטי? לפי מה שכתבת - בטוח לא. אז למה סתם לטעון, ועוד בנימה כל כך פסקנית? חברי הפורום סומכים עליך - אז כדאי להימנע מפליטות בלתי אחריויות, כי הן עלולות לפסול פתרונות זמינים (וזולים).

במקום לקפוץ למסקנות, אולי עדיף לשאול אותו אם הוא ניסה את המיקרופון הזה?

מדוע אתה חושב שאני לא מדבר מנסיון?

בוא נתחיל.
יש לי את כל הקונדנסורים של ברינגר, חלקם מותקנים וחלקם אצלי {משהו כמו 40 קונדנסורים}.
יש לי מוניטורים שלהם {2 של 8 אינטש ישנים יותר, 2 שך 8 אינטש עם טויטר "ריבון" ו2 נוספים של 6 אינטש}.
יש לי מגברים שלהם וכרטסי קול.

בנוסף יש לי באולפן קונדנסור שירה שלהם שמשמש אותי כגיבוי אם יקרה {חלילה} משהו לאקוויטק.

מכיר את הציוד של ברינגר, מכיר את המקרופונים שלהם, המגברים, הרמקולים, כרטיסי הקול ואפילו את היבואן ואם נלך ממש ממש רחוק - את היצרן.

בקיצור. אני ממש לא מדבר מיתוך ניחושים.

עכשיו בטח תשאל מדוע רכשתי את המוצרים שלהם אם הם כל כך גרועים. התשובה היא פשוטה, הם עושים את העבודה ולא מעבר. כשאתה מגביר מסיבת סיום אתה לוקח בחשבון ש-3 מקרופונים {במקרה הטוב} ימצאו בית חם אצל אחד מהתלמידים, 2 קונדנסורים יעופו במסתוריות מהבמה.

המגברים שלהם שימשו אותי כגיבוי. כשהבנתי שאת זה הם בקושי מצליחים לעשות רכשתי מגברים של פוניק והברינגרים נותרו במחסן כגיבוי לגיבוי. בקיצור - לא סחורה.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור