אודיו פיזיק Yara II Compact - רמקולים מדפיים אווריריים, ביקורת

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אל תהיה בטוח שה-DIVA כן יצליח לנגן קטעים מורכבים.

על מנת לנגן קטעים מורכבים כמו סימפוניות גדולות צריך רמקול כמו של אלדר {וגם זה די גבולי}.

לא אמרתי בטוח נמר
אלא תנסה.(מה יכול להיות)

אל תהיה בטוח שה-DIVA כן יצליח לנגן קטעים מורכבים.

על מנת לנגן קטעים מורכבים כמו סימפוניות גדולות צריך רמקול כמו של אלדר {וגם זה די גבולי}.

ומכאן נסיק שאין טעם לשמוע מוסיקה כלל בוודאי לא עם מינימוניטור וגם לא בחדר
קטן , אבל הפלא הזה מתרחש אצלי מידי יום ביומו ואיני נזקק כלל לפון שוויקרטים
ולא מבין מדוע אחרים כן זקוקים להם, שלא לדבר על התימחור (חו"ל) השערוריתי
שלהם .

לנסות זה חינם. אבל לנסות מוצרים שהם לא בכיוון הנכון זה סוג של בזבוז זמן לשווא - וזה מה שכבר יכול להיות.

בקיצור, ה-WLM הם רמקולים מעולים אבל מאוד "עדינים" באופיים ולא יתאימו לאדם שמחפש גם רוק כבד, רוק פופ וכדומה.

שלהם .

משום שגודל החלל שלך מהווה מגבלה בבחירת רמקול. יכול להיות שהרמקול שלך מנגן תזמורת סמפונית אבל רמקול אימתני לא מנגן את המוסיקה אם כי משחזר את החוויה.

על מנת לשחזר חוויה כזו צריך גודל, כח, חלל בהתאם וכמובן לא מעט כסף.

מוניטור

רמקול מדף טוב ואיכותי באמת, עם הגברה ששולטת עליו טוב מאוד ובקלות, יוכל לתת במוזיקה סמפונית צליל מפורט וחי עם דינמיקה טובה.

אבל, כמו שאומרים בפרסומת, טוב זה לא מצוין.

בשביל הדרמה והגודל, הבאס של תופי הדוד והשיאים הדינמיים, צריך להזיז אויר, והרבה אויר. ובשביל זה צריך, מה לעשות, תיבה גדולה ושטח פיזי של יחידות שיזיזו את האויר הזה.

שחזור החוויה המוסיקלית מתבצע במוח, איש איש כפי יכולתו הבנתו, נסיון חייו ה"מוד"
בו הוא נמצא וביו"ב .

בשביל הדרמה והגודל, הבאס של תופי הדוד והשיאים הדינמיים, צריך להזיז אויר, והרבה אויר. ובשביל זה צריך, מה לעשות, תיבה גדולה ושטח פיזי של יחידות שיזיזו את האויר הזה.

גם זה לא נכון , בשביל הדרמה נחוץ מבצע משכמו ומעלה ולאו דווקא תיבות גדולות וכו'
אתן דוגמא שאתה כחובב קלאסי אמור להכיר:
קח את "שקיעת האלים" ממחזור הטבעת לריכרד וואגנר בביצוע של גאורג שולטי (ביצוע
נחשב) ובחר לך סט-אפ כרצונך כולל רמקולים מה שעובר לך בראש.
ועכשיו קח את ההקלטה ההיא של פורטוונגלר משנת 53 ושמע אותה ע"ג מינימוניטור פשוט..

היכן מתקבל אפקט דרמטי רב יותר???

אין ספק

שאין קשר למה שכתבתי.

אותו בצוע, אותו תקליט, ושתי מערכות שונות: אחת עם מוניטורים מצוינים, השניה עם רמקולים רצפתיים מצוינים (ועם שטח ממברנות גדול).

במערכת השניה, יהיה הרבה הרבה יותר טוב, מרשים, מהנה ומשכנע, וגם קל יותר להבין מה התכוון המשורר (במקרה זה - הכותב, וגם המבצע).

שלהם .

katzofe, ההסברים היו מיועדים לברקצ, ולא לחובבי קלאסי שבחרו במוניטורים על יתרונותיהם וחסרוניתיהם,
במטרה לתת לו פרופורציה ולעזור לו לכוון ליעדים ברי השגה במגבלות שהציב לעצמו, ולא לרדת על מיני מוניטורים.

מבחינתי ירידה כזו על מיני מוניטורים, משולה להאשמת חתול על כך שאינו נובח, והתעלמות ממעלותיו האחרות.

אמנם אפשרי לאלץ אותו חתול לנבוח, על ידי שימוש באמצעים לא קונבנציונליים ו/או חשמליים, אך התוצאות אינן צפויות, וסביר להניח שלא ינטעו פחד בלבו של כלב שמירה מאומן.

מצד שני הצלחתו של כלב שמירה זה להתעלות על תושייתו, מהירות תגובתו וגמישותו של החתול, ולהשיגו, אינה מובטחת כלל...

:rolleyes:

שאין קשר למה שכתבתי.

אותו בצוע, אותו תקליט, ושתי מערכות שונות: אחת עם מוניטורים מצוינים, השניה עם רמקולים רצפתיים מצוינים (ועם שטח ממברנות גדול).

במערכת השניה, יהיה הרבה הרבה יותר טוב, מרשים, מהנה ומשכנע, וגם קל יותר להבין מה התכוון המשורר (במקרה זה - הכותב, וגם המבצע).

אתה לא חושב שזה תלוי מחיר?
אם נשווה בין מוניטורים ורצפתיים באותה רמת מחיר גם אז הרצפתי ינצח?

אולי

הדיון הוא לא על רמת מחיר, אלא על עיקרון.

אבל, מכיון שנשאלה השאלה, אז:

ברמות מחיר נמוכות מאוד, רמקולים רצפתיים נשמעים פשוט רע.

כמה שעולים בתקציב, הם משתפרים, בשלב מסוים זו בחירה קשה יחסית - שמוכרעת לפי סוג המוזיקה והחדר. בתחום המחיר הגבוה הרצפתיים הופכים טובים יותר וזהוא.

הדיון הוא לא על רמת מחיר, אלא על עיקרון.

אבל, מכיון שנשאלה השאלה, אז:

ברמות מחיר נמוכות מאוד, רמקולים רצפתיים נשמעים פשוט רע.

כמה שעולים בתקציב, הם משתפרים, בשלב מסוים זו בחירה קשה יחסית - שמוכרעת לפי סוג המוזיקה והחדר. בתחום המחיר הגבוה הרצפתיים הופכים טובים יותר וזהוא.

מניסיוני - ניסוח מדויק וזהו.

מכיוון שאני "נהנה" ממגבלות של מקום ותקציב ואני שומע בעיקר קלאסי - הוספתי למדפיים גם סאב. אודיופילים אמיתיים כנראה יקבלו חררה אבל הוא מספק את התחום הנמוך החסר. מה שכן - את חווית ה"גודל" (אין לי מילה אחרת) אני יודע שלא אוכל לקבל, אבל האמת שלא קיבלתי אותה עד היום באף סטאפ ששמעתי.
דרך אגב חוויה מעניינת שעברתי לאחרונה - בביאנלה לארכיטקטורה בוונציה. השמיעו שם יצרה ל40 קולות של טאליס עם 40 מוניטורים שמסודרים במעגל בהאנגר ענק. כל זמר\ת הוקלט בנפרד והושמע מרמקול אחד - ואתה באמצע. חוויה מהפנטת.
http://www.cardiffmiller.com/

מעניין ברקצ, אם אפשר לשאול, איזה סאב הצלחת לשלב בהצלחה?

לא אמרתי "בהצלחה" - כמו שאמרתי אודיופילים אמיתיים כנראה לא יאשרו את הפתרון אבל אני מקבל 90% מהתחושה במחיר ומאמץ סבירים מבחינתי. המדפיים שלי הם מורל אוקטאב סיגנצ'ר ושידכתי להם סאב של מורל. סוג של קרובי משפחה. אל תשכח שאני מאזין בניר פילד רציני והסאב מונח לרגליי. לא המצב הרגיל והשכיח ...

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור