למה ציטטת דווקא אותי ולא את ערן בר למשל?מי זה האיש הזה ?
למה ציטטת דווקא אותי ולא את ערן בר למשל?מי זה האיש הזה ?
אל תתלהם.למה ציטטת דווקא אותי ולא את ערן בר למשל?
סה"כ, להחליף בני דודים בערסים עם כיפות לבנות זאת עסקה שהכדאיות שלה לא ברורה, אבל... פסדר.לא מבין מה הביג דיל. אני חולה על ערסים עם כיפות לבנות. ובזאת סיימתי להתייחס לפוליטיקה ולתולעת. לגופו של ענין:
דן, לא הבנתי את הקשר בין השימוש בסאב לפטיפון. בגלל ששימוש בסאב מצריך המרה לדיגיטל?
נתת רעיון מגניב לשים פשוט סאב שלא מחובר לכלום גם, לא? או שאני הוזה?
ערסים זה כאלה שמשתמשים בנשק מסוג כסא כתר פלסטיק לבן בבריכות של מלונות.סה"כ, להחליף בני דודים בערסים עם כיפות לבנות זאת עסקה שהכדאיות שלה לא ברורה, אבל... פסדר.
נשמע שאתה מה-זה אוהב אותם
כל מילה שם זה פואמה, הייקו ממש
אגב מה זה ערס? סתם רוצה להבין
בקיצור כל הסטיגמות הגזעניות שקיימותערסים זה כאלה שמשתמשים בנשק מסוג כסא כתר פלסטיק לבן בבריכות של מלונות.
זה כאלה שמרביצים למבוגרים שמפגינים בצומת.
זה כאלה שאומרים לאשכנזים חבל שהלכו רק שישה מיליון.
זה כאלה שהווייתם בכללי: חמישי נודר, שישי דוקר, שבת שומר, ביבי בוחר.
שדוחפים בתור, משליכים אשפה בכינרת ופותחים קריוקי אייל גולן ומנגל מול המרפסת שלך עד שתיים בלילה, עוד?
סטיגמות? אנחנו חיים באותה מדינה? או שהשנאה שלך ללבנים מעוורת אותך, אני גם מבין מאיפה ה'אכלו לי שתו לי' שלך.בקיצור כל הסטיגמות הגזעניות שקיימות
השנאה שלך למזרחים מעוורת אותך? אני לא כתבתי פה דבר אחד שהוא גזעניסטיגמות? אנחנו חיים באותה מדינה? או שהשנאה שלך ללבנים מעוורת אותך, אני גם מבין מאיפה ה'אכלו לי שתו לי' שלך.
טוב, תן לי כמה דקות אני הולך להתייעץ עם אמסלם, ברדוגו וקרעי שאני יודע בטוח שאין להם שום דבר נגד אשכנזים ושום רגשי נחיתות.השנאה שלך למזרחים מעוורת אותך? אני לא כתבתי פה דבר אחד שהוא גזעני
"אכלו לי שתו לי" עוד סטיגמה גזענית
נשמה את הגזלייטינג תשמור לאנשים פחות אינטליגנטים שזה עובד עליהם
אנשים מעוליםטוב, תן לי כמה דקות אני הולך להתייעץ עם אמסלם, ברדוגו וקרעי שאני יודע בטוח שאין להם שום דבר נגד אשכנזים ושום רגשי נחיתות.
מסכים איתך שלמה שזה מדרון חלקלק. ימשיך אתערב בעל כורחי.גיא יש מצב שאתה מוחק את כל ההודעות עם קונוטציה פוליטית? כי זה יהפוך לכדור שלג מהר מאוד.גם לי מדגדגת האצבע.
אני זוכר בזמנו ( אולי אני טועה ) שאמרת שלא תשים RC וכו בגלל ההמרות לעניין הפטיפון .לא מבין מה הביג דיל. אני חולה על ערסים עם כיפות לבנות. ובזאת סיימתי להתייחס לפוליטיקה ולתולעת. לגופו של ענין:
דן, לא הבנתי את הקשר בין השימוש בסאב לפטיפון. בגלל ששימוש בסאב מצריך המרה לדיגיטל?
נתת רעיון מגניב לשים פשוט סאב שלא מחובר לכלום גם, לא? או שאני הוזה?
אתה בטח מצביע ל- "דמוקרטים" .ערסים זה כאלה שמשתמשים בנשק מסוג כסא כתר פלסטיק לבן בבריכות של מלונות.
זה כאלה שמרביצים למבוגרים שמפגינים בצומת.
זה כאלה שאומרים לאשכנזים חבל שהלכו רק שישה מיליון.
זה כאלה שהווייתם בכללי: חמישי נודר, שישי דוקר, שבת שומר, ביבי בוחר.
שדוחפים בתור, משליכים אשפה בכינרת ופותחים קריוקי אייל גולן ומנגל מול המרפסת שלך עד שתיים בלילה, עוד?
כאלו?אז עברנו להרצליה, לא רציתי. סה"כ, להחליף בני דודים בערסים עם כיפות לבנות זאת עסקה שהכדאיות שלה לא ברורה, אבל... פסדר.
היות ומדובר בדירת קבלן סטנדרטית עם תוכנית סטנדרטית, תקרה סטנדרטית, שכנים סטנדרטים וקירות גבס סטנדרטיים, זה לא פלא שהאקוסטיקה היא גם - סטנדרטית. כלומר, פח אשפה.
במעבר גיליתי שמלכודות הבס המפונפנות שהשתמשתי בהן בחיפה של חברת ACUSTICA APPLICATA, נעות בין עבודה בעיניים לבין מתוכננות רע. (גליל ריק מחורר עם ספוג בעובי של חצי ס"מ בצד אחד, ופוליגל בצד שני) הספוג ששירת אותי 10 שנים התפורר לגמרי ונשארתי עם גלילים ריקים! עזבתי את זה בצד ועברתי לדברים קלים יותר:
אחרי ששמתי את הדיפיוזרים - בנוהל - על הקיר האחורי, והמלכודות בפינות - עם הצד הרפלקטיבי פנימה - ניגשתי למדוד את הגל העומד המזעזע שיש לי בחדר. התוצאה: פיק של 17DB בתדר 54 הרץ.
אבל לא על זה הפוסט.
הפוסט הוא על זה, שאחרי שדן החמוד ניסה לעזור לי בפרטי, ואחרי שעוד כמה עוסקים בתחום ניסו לעזור לי עם הצעות למלכודות בס שהיו בסופו של דבר לא יותר מהימור חצי מושכל, החלטתי לנסות קודם כל קצת DIY ולנסות למלא מחדש את המלכודות שלי (שגם ככה לא היו אמורות לעזור יותר מדי), לראות לאן זה מביא אותי, ולהמשיך משם.
אז מצאתי עצמי בחנות האקוסטיקה (היחידה בארץ, יש לציין) של רוטנברג, ברחוב משכית בהרצליה. חוויה... מוזרה קצת. מחד, כל מני חומרים מוזרים ביריעות ענקיות לשימוש תעשייתי בעיקר. מאידך, מוצרי פרימיום יפניים של החברה שהם מייבאים. וכמה נציגי מכירות שלא מאד רצו לעזור לאודיופיל קשקשן שרוצה לקנות גליל ורבע מסכן של פוליאסטר. אבל שמתי לב שהם קרקרו אחרי מישהו שם, כל הזמן רצים אליו ומראים לו דברים. אז הטיתי אוזן.
והמישהו הזה אמר דברים מעניין. דיבר על פרוייקטים. שיתף באיך כל חומר שירת אותו בכל פרוייקט, ומה התוצאות שהצליח להשיג.
ופתאם מישהו זרק את השם "רם". ואז נפל לי האסימון, הלוא הוא ה"רם". עשה בשעתו לרן שביט את חדר ההאזנה. אושיית אקוסטיקה רצינית. ומסתבר, איש חמוד להפליא.
אכלתי לו את הראש. למדתי. קיבלתי מלא רעיונות. למשל, לתלות יריעות מחוררות (ענקיות, אגב, בערך 2 מ"ר) מחומר פלסטי גמיש בעובי של כ- 8 ס"מ באופן אנכי מהתקרה, כמו מפרשים, במרווחים מחושבים במדויק, כדי שיתנהגו כמו ממברנה של התדר שאני צריך. לא ישים בשיט. אבל מעניין. 600 ש"ח ליריעה, וזה עוד פיתרון זול.
פרוייקט ה- DIY בסוף לא צלח כי האיטלקים הנבלות דאגו לעשות את המלכודות שלהם כך שכמעט בלתי אפשרי לפתוח אותן בלי להרוס אותן, וגם אם כן - להרכיב אח"כ זאת עבודת נמלים מיותרת. וויתרתי.
אבל יצאתי מכל החוויה עם תובנה מעניינת: אקוסטיקה זה דבר מרתק. כמה ידע יש שם. גם תיאורטי, וגם פרקטי. ועם זאת, בחלל ביתי קטן של 40 מ"ר...... כמות האפשרויות שעומדות בפני אדם מן הישוב הן כמעט אפסיות.
אה, כן, ותודה לגנאדי המלך שהלך איתי ליד הקירות, היטה אוזן וסחב איתי ארונית תקליטים. זה אשכרה עשה הבדל קטן. אבל מורגש.
נו מתנוש יצא לך לראות הרבה " ערסים עם כיפות לבנות" בזמן האחרון בהרצליה?אז עברנו להרצליה, לא רציתי. סה"כ, להחליף בני דודים בערסים עם כיפות לבנות זאת עסקה שהכדאיות שלה לא ברורה, אבל... פסדר.
היות ומדובר בדירת קבלן סטנדרטית עם תוכנית סטנדרטית, תקרה סטנדרטית, שכנים סטנדרטים וקירות גבס סטנדרטיים, זה לא פלא שהאקוסטיקה היא גם - סטנדרטית. כלומר, פח אשפה.
במעבר גיליתי שמלכודות הבס המפונפנות שהשתמשתי בהן בחיפה של חברת ACUSTICA APPLICATA, נעות בין עבודה בעיניים לבין מתוכננות רע. (גליל ריק מחורר עם ספוג בעובי של חצי ס"מ בצד אחד, ופוליגל בצד שני) הספוג ששירת אותי 10 שנים התפורר לגמרי ונשארתי עם גלילים ריקים! עזבתי את זה בצד ועברתי לדברים קלים יותר:
אחרי ששמתי את הדיפיוזרים - בנוהל - על הקיר האחורי, והמלכודות בפינות - עם הצד הרפלקטיבי פנימה - ניגשתי למדוד את הגל העומד המזעזע שיש לי בחדר. התוצאה: פיק של 17DB בתדר 54 הרץ.
אבל לא על זה הפוסט.
הפוסט הוא על זה, שאחרי שדן החמוד ניסה לעזור לי בפרטי, ואחרי שעוד כמה עוסקים בתחום ניסו לעזור לי עם הצעות למלכודות בס שהיו בסופו של דבר לא יותר מהימור חצי מושכל, החלטתי לנסות קודם כל קצת DIY ולנסות למלא מחדש את המלכודות שלי (שגם ככה לא היו אמורות לעזור יותר מדי), לראות לאן זה מביא אותי, ולהמשיך משם.
אז מצאתי עצמי בחנות האקוסטיקה (היחידה בארץ, יש לציין) של רוטנברג, ברחוב משכית בהרצליה. חוויה... מוזרה קצת. מחד, כל מני חומרים מוזרים ביריעות ענקיות לשימוש תעשייתי בעיקר. מאידך, מוצרי פרימיום יפניים של החברה שהם מייבאים. וכמה נציגי מכירות שלא מאד רצו לעזור לאודיופיל קשקשן שרוצה לקנות גליל ורבע מסכן של פוליאסטר. אבל שמתי לב שהם קרקרו אחרי מישהו שם, כל הזמן רצים אליו ומראים לו דברים. אז הטיתי אוזן.
והמישהו הזה אמר דברים מעניין. דיבר על פרוייקטים. שיתף באיך כל חומר שירת אותו בכל פרוייקט, ומה התוצאות שהצליח להשיג.
ופתאם מישהו זרק את השם "רם". ואז נפל לי האסימון, הלוא הוא ה"רם". עשה בשעתו לרן שביט את חדר ההאזנה. אושיית אקוסטיקה רצינית. ומסתבר, איש חמוד להפליא.
אכלתי לו את הראש. למדתי. קיבלתי מלא רעיונות. למשל, לתלות יריעות מחוררות (ענקיות, אגב, בערך 2 מ"ר) מחומר פלסטי גמיש בעובי של כ- 8 ס"מ באופן אנכי מהתקרה, כמו מפרשים, במרווחים מחושבים במדויק, כדי שיתנהגו כמו ממברנה של התדר שאני צריך. לא ישים בשיט. אבל מעניין. 600 ש"ח ליריעה, וזה עוד פיתרון זול.
פרוייקט ה- DIY בסוף לא צלח כי האיטלקים הנבלות דאגו לעשות את המלכודות שלהם כך שכמעט בלתי אפשרי לפתוח אותן בלי להרוס אותן, וגם אם כן - להרכיב אח"כ זאת עבודת נמלים מיותרת. וויתרתי.
אבל יצאתי מכל החוויה עם תובנה מעניינת: אקוסטיקה זה דבר מרתק. כמה ידע יש שם. גם תיאורטי, וגם פרקטי. ועם זאת, בחלל ביתי קטן של 40 מ"ר...... כמות האפשרויות שעומדות בפני אדם מן הישוב הן כמעט אפסיות.
אה, כן, ותודה לגנאדי המלך שהלך איתי ליד הקירות, היטה אוזן וסחב איתי ארונית תקליטים. זה אשכרה עשה הבדל קטן. אבל מורגש.
למה להתיחס כך לאנשים שעושים מילואים , משלמי מיסים ,ומלומדים בדרך כלל לעומת ירקנים חסרי תעודת בגרות ודעה משובשת , קח למשל את אמסלם - לדעתך מגיע שייצג אותנו הכנסת ? בדרך כלל לא כותב פוליטיקה , אבל דבריך מקוממים אותי (קפלניסטים או לא ) ,יותר טוב תשמור את דעותיך לעצמך ולא תבלבל לנו המוח , אנחנו עם אחד , מקבלים את כולם ,ושום תסביך עליונות מדומיין !!!נו מתנוש יצא לך לראות הרבה " ערסים עם כיפות לבנות" בזמן האחרון בהרצליה?
או שיש שם בעיקר קפלניסטים מטורללים גזענים ומתנשאים בעלי תסביך עליונות מדומיין?
אהבתי את הסלקטיביות שבתגובה שלךלמה להתיחס כך לאנשים שעושים מילואים , משלמי מיסים ,ומלומדים בדרך כלל לעומת ירקנים חסרי תעודת בגרות ודעה משובשת , קח למשל את אמסלם - לדעתך מגיע שייצג אותנו הכנסת ? בדרך כלל לא כותב פוליטיקה , אבל דבריך מקוממים אותי (קפלניסטים או לא ) ,יותר טוב תשמור את דעותיך לעצמך ולא תבלבל לנו המוח , אנחנו עם אחד , מקבלים את כולם ,ושום תסביך עליונות מדומיין !!!
שלך
פרופסור אלדר שלא הולך לקפלן אבל מכיר דפרים כמוך בשפע כשמשחק איתם שש בש בים בבת ים !