האם העין שלנו יכולה להבדיל בין HDR ל-FHD?

• פותח הנושא פותח הנושא roshim
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

roshim

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
כלומר האם ההבדל הוא עד כדי כך שעין של אדם סביר תראה הבדל ללא בעיה בין שני הרזולוציות?

לדוגמא בסרטים ו/או במשחקים של קונסולות בשידורי HD..

תודה.

זה תלוי בגודל המסך ובמרחק הצפיה.

אכן יש מצב להבחין במרחק וגודל מסך זה, גם אם לא מדובר בהבדל של שמיים וארץ.
אם היה מדובר, למשל, על מסך 42", אזי היה קשה יותר להבחין בהבדלים.

ראשית ברצוני להגיד תודה על ההתייחסות...

דבר שני,
אז אני לא מבין מה כל הרעש מכל נושא ה FULL HD...

אם העין כמעט ולא רואה הבדל בין HD READY ל- FULL HD, מה הסיבה לרכוש מסך FHD ולשלם כמה אלפים טובים יותר, כאשר מסך אם אותם נתונים בדיוק למעט כך שהוא HDR, יעלה כמה אלפים טובים של שקלים פחות??

התשובה תלויה בגודל המסך ובמרחק צפיה, למשל עבור מסך 32" במרחק 3 מטרים זה אכן לא מצדיק.

אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון..

כלומר אתה אומר שמסך 50' ממרחק של 3 מטר מצדיק את התוספת לFHD כי התמונה תהיה טובה יותר, אבל מאותו מרחק עם מסך קטן יותר כמעט ולא יראו את ההבדל אז אין כ"כ הצדקה לרכישה של FHD, נכון?

הכל עיניין אישי יש אנשים שמוכנים לשלם הרבה כסף כדי לקבל תוספת איכות גם אם היא לא גדולה ויש אחרים שזה פחות חשוב להם.

הכל עיניין אישי יש אנשים שמוכנים לשלם הרבה כסף כדי לקבל תוספת איכות גם אם היא לא גדולה ויש אחרים שזה פחות חשוב להם.

זה ברור לי, כל אחד ומה שהוא רואה לנכון..

אבל לעניין מה שליאור אמר (יחס מרחק/ איכות), האמת היא שHDR וFHD אין כמעט הבדל, למעט מסך גדול ממרחק קטן ובמקרה כזה אכן יש עניין ברכישת מסך FHD.

זה עדיין לא משנה את מה שאמרתי :)

עד 42 אינץ' מדובר יותר בקטע פסיכולוגי של לקנות את הכי חדיש.
מעבר לכך זה יותר משמעותי. ובכל זאת, יש גם מקרנים בהם צופים על מסך 100 אינץ' שהם HDR ורואים מצויין.

רוי.

אם ההבדלים קיימים לפסיכולוגיה אין כאן מקום. ישנם אנשים {וידאופילים מיומנים} שיבחינו בהבדלים גם במסכי 32 אינטש. אני מכיר שניים כאילו.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור