הרמקולים הזמניים שלי

• פותח הנושא פותח הנושא shylevy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

הרשו לי להציע גישה אחרת: זה הטריק הכי ישן בספר לשים אלקטרוניקה אוברקיל על רמקול, ושהתוצאה תהיה מדהימה.
יבואן שכולנו אוהבים ומכירים עושה את זה כבר שנים, ואני זוכר יותר מפעם אחת שנדהמתי מהתוצאה.
מסקנות:
1. שי, תהנה ללא רגשות אשם.
2. זאת עוד הוכחה שהגישה הזאת מוצלחת.
נכון חלקית. עברתי לחדר קטן זמנית שלא מחזיק את הרמקולים הגדולים שלי עם הגברה ומקור מעולים וניסיתי שלושה מדפיים יקרים וזה לא זה, פיזיקה, בהתייחסות למקרה המדובר.

א. נראה לי שאפשר לחיות בכיף עם השילוב, הרמקול הזה מפתיע מאוד ביחס למחירו, אגב, עיצובית הם יפים (לטעמי) ומשתלבים יפה עם הסלון.
ב. מדפיים שאני מאוד מאוד אוהב הם ה ATC אולי ה scm20 יתאימו לך וישאירו לך עודף...

שי,
מה הביא אותך למסקנה שרצפתי לא יתאים בחלל שלך?
חדר של 6X3.5X2.5 זה נפח של מעל 50 מ"ק, שרמקול מדפי יתקשה למלא בשלמות, אא"כ אתה מתמקד בסגנונות של מוזיקה ווקאלית /ג'אז בהרכבים קטנים/מוסיקה קאמרית, שאז ה AE יהיה מעולה(מניסיון). אבל למוזיקה סימפונית או הרכבי רוק קלאסיים, זה לא יספיק. מישהו הזכיר את ATC. הייתי מתאם הדגמה אצל היבואן לדגם הרצפתי ולא למוניטור, אני מהמר, שזה יתאים לחדר כמו כפפה,יחד עם ההגברה של GRYPHON.

שי,
מה הביא אותך למסקנה שרצפתי לא יתאים בחלל שלך?
חדר של 6X3.5X2.5 זה נפח של מעל 50 מ"ק, שרמקול מדפי יתקשה למלא בשלמות, אא"כ אתה מתמקד בסגנונות של מוזיקה ווקאלית /ג'אז בהרכבים קטנים/מוסיקה קאמרית, שאז ה AE יהיה מעולה(מניסיון). אבל למוזיקה סימפונית או הרכבי רוק קלאסיים, זה לא יספיק. מישהו הזכיר את ATC. הייתי מתאם הדגמה אצל היבואן לדגם הרצפתי ולא למוניטור, אני מהמר, שזה יתאים לחדר כמו כפפה,יחד עם ההגברה של GRYPHON.
אם הצלע הקצרה 3.5 והמדפיים מורחקים מלפני הקיר הארוך הקדמי 60 ס"מ ומקדמים את הספה 50 ס"מ מהקיר מאחורי הראש אזי המרחק מתאים למדפיים קומפקטיים בלבד וחבל על ההשקעה במגבר מפלצתי כזה או שיום אחד 'ישבור את הכלים' ויסובב הכל ב 90⁰.

נערך לאחרונה ב:
המדפיים שהייתי שוקל
120518.jpg
120521.jpg
120513.jpg

שבוע טוב ומבורך
תודה רבה על הפירגון והעצות
היות ואני לא שומע לא מטאל לא רוק ולא סימפוניות
אז הרמקולים הקטנים האלה כן מתאמים לי
וכן יש את הקטע הפסיכולוגי של רמקולים כביכול זולים על אלקטרוניקה יקרה
ואם שומעים פגז אז למה להחליף ? שאלה טובה
אני מעריך שהמערכת הזאת יכולה לקבל רמקולים טובים יותר ואז לקבל מכל דבר עוד …
הרמקולים הקטנים האלה בגימור יפיפה לטעמי
דבר נוסף אני לא אקנה רמקול שלא אוכל לשמוע אותו אצלי בבית

נאמר זאת כך, אלקטרוניקה מעולה ומקור מצוין עם רמקול לא יקר, ישמעו עפ' רוב הרבה יותר טוב ממצב הפוך - אלקטרוניקה ומקור לא איכותיים ורמקולים סופר יקרים ו"נחשבים". עשיתי בעבר המון בדיקות.

במקומך הייתי נשאר בינתיים עם הסט הזה.

חולק עליכם
רמקול טוב ישמע הרבה יותר טוב עם אלקטרוניקה בינונית ממצב הפוך

חולק עליכם
רמקול טוב ישמע הרבה יותר טוב עם אלקטרוניקה בינונית ממצב הפוך

אילו חוויות האזנה היו לך בחייך שגרמו לך להגיע למסקנה הזאת?
או שאולי זה משהו שקראת בפורום ASR?

• Like
Reactions: zs
אילו חוויות האזנה היו לך בחייך שגרמו לך להגיע למסקנה הזאת?
או שאולי זה משהו שקראת בפורום ASR?
נשמה אני אובססיבי כלפי סאונד מגיל 0
נראה לי שאני מבין דבר או 2
לא משנה איזה אלקטרוניקה יש אם הרמקול פח הכל ישמע פח
כשהמצב הפוך יש הרבה מקום למשחק אפשר לקנות DAC יחסית זול שנשמע טוב וכנל לגבי המגבר
אבל לא ניתן לקבל סאונד של רמקול היי אנד מרמקול זול

נו שי,
אז מה הכיוון פרט לפרנקו? או שאתה נעול?
אגב, יצרן פגז. סקרתי את אקורדו הראשון בזמנו לפני שנים. היה רמקול אש.

לדעתי ברוב המקרים רמקול איכותי עם אלקטרוניקה צנועה אבל מתאימה, ייתן תוצאה טובה יותר מרמקול בינוני עם אלקטרוניקה יקרה מאוד...
הרמקול הוא בסוף זה שמתרגם הכול לצליל בחדר, והוא משפיע הכי הרבה על האופי, הבמה, הדינמיקה, הפירוט והתחושה הכללית...

אלקטרוניקה טובה יכולה להוציא מרמקול את המקסימום, אבל היא לא יכולה להעניק לו יכולות שאין לו מלכתחילה...

מצד שני, גם רמקול מעולה חייב הגברה נכונה שתשלוט בו ותתאים לו.
לכן מבחינתי הרמקול הוא הבסיס, אבל ההתאמה בינו לבין האלקטרוניקה חשובה לא פחות מהמחיר שעל התווית...

לדעתי ברוב המקרים רמקול איכותי עם אלקטרוניקה צנועה אבל מתאימה, ייתן תוצאה טובה יותר מרמקול בינוני עם אלקטרוניקה יקרה מאוד...
הרמקול הוא בסוף זה שמתרגם הכול לצליל בחדר, והוא משפיע הכי הרבה על האופי, הבמה, הדינמיקה, הפירוט והתחושה הכללית...

אלקטרוניקה טובה יכולה להוציא מרמקול את המקסימום, אבל היא לא יכולה להעניק לו יכולות שאין לו מלכתחילה...

מצד שני, גם רמקול מעולה חייב הגברה נכונה שתשלוט בו ותתאים לו.
לכן מבחינתי הרמקול הוא הבסיס, אבל ההתאמה בינו לבין האלקטרוניקה חשובה לא פחות מהמחיר שעל התווית...
תאורטית אתה צודק. אבל במציאות זה לא במצב. מה לעשות.... הייתי שם כמה וכמה פעמים.
התוצאה הסופית הכוללת של המערכת כאשר ההגברה עולה ברמתה על גזרת רמת הרמקול טובה יותר מאשר במצב הפוך.
הסברים לכאן ולכאן יש בשפע אבל ניסיון הוכיח לי אחרת לא פעם ולא פעמיים.

תאורטית אתה צודק. אבל במציאות זה לא במצב. מה לעשות.... הייתי שם כמה וכמה פעמים.
התוצאה הסופית הכוללת של המערכת כאשר ההגברה עולה ברמתה על גזרת רמת הרמקול טובה יותר מאשר במצב הפוך.
הסברים לכאן ולכאן יש בשפע אבל ניסיון הוכיח לי אחרת לא פעם ולא פעמיים.

מקבל לגמרי, וזה גם בדיוק מה שהופך את התחום הזה לפחות חד משמעי ממה שנדמה...

הניסיון האישי שלך הוביל אותך למסקנה אחרת, וזה לגיטימי.
מבחינתי הרמקול עדיין קובע במידה רבה את התקרה של המערכת, אבל ברור שאלקטרוניקה נכונה ואיכותית יכולה לגרום לרמקול צנוע להישמע הרבה מעבר למה שמצפים ממנו, בעוד שאלקטרוניקה חלשה עלולה לחנוק גם רמקול מצוין...

בסוף ההתאמה הכוללת בין הרמקול, ההגברה והחדר חשובה יותר מכל כלל אצבע... וכאן כנראה כל אחד מאיתנו הגיע למסקנה מעט שונה דרך הניסיון שלו.

אפרופו, תזכורת...
סיפרתי, שבתקופה שהייתי זמנית בלי סטרימר, חיברתי WiiM Ultra צעצוע צנוע ל MSB Select II ושימשתי בו רק כטרנספורט.
האמת שהופתעתי מאוד מהתוצאה.
כשה DAC, ההגברה והרמקולים ברמה גבוהה ויש התאמה נכונה, גם מקור זול יחסית יכול להישמע הרבה מעבר למה שהמחיר שלו מרמז...

מצד שני, כשהשתמשתי ב WiiM עצמו כ DAC, זו כבר הייתה תוצאה אחרת לגמרי... פח אשפה...
וזה רק ממחיש שבסוף לא המחיר של רכיב בודד קובע, אלא התפקיד שלו בתוך השרשרת והחיבור הכולל בין כל החלקים...!

והנה חוזרים לשקיפות החביבה על אשך צליל; רמקול איכותי שקוף ישקף מגבר לא מותאם או ברמה נמוכה, רמקול בינוני עם מגבר טוב מותאם ושקוף יתן את המקסימום מעצמו והמגבר.

והנה חוזרים לשקיפות החביבה על אשך צליל; רמקול איכותי שקוף ישקף מגבר לא מותאם או ברמה נמוכה, רמקול בינוני עם מגבר טוב מותאם ושקוף יתן את המקסימום מעצמו והמגבר.
היום הגברה היא לא בעיה בכלל עם מגברי Class D
לגבי דיגיטל כנל
הם שקופים במהותם
צוואר הבקבוק היחיד הוא הרמקולים
רמקולים טובים עם הגברה יחסית זולה תתן תוצאה פי כמה טובה מכל רמקול בינוני שגם אם תשים לו מקינטוש 1200 וואט לכל ערוץ לא יגרום לו להשמע כמו רמקול היי אנד

נו שי,
אז מה הכיוון פרט לפרנקו? או שאתה נעול?
אגב, יצרן פגז. סקרתי את אקורדו הראשון בזמנו לפני שנים. היה רמקול אש.
בכלל לא נעול אבל גם לא ממהר
הפרנקו גולדברג נמצאים אצל אמיר ברנד חדשים מחכה שיעברו ברייק
אני פתוח להצעות

אוקיי. לא משנה מה הכיוון יהיה, הכי הכי חשוב שתיקח הביתה לבדוק.

הצעות נוספות שעולות לי למדפיים מעניינים:
מג'יקו
מרטן
צ' ריו
ויאנה
פישר
PMC

רמקול ב11 אלף שקל
אלקטרוניקה ב200 אלף
סאונד פגז
הרמקול זמני עד שאמצא מחליף ראוי
הרמקול הקודם שלי היה רצפתי מהמם אבל לא התאם לחלל
הגעתי למסקנה שלחלל שלי ( 6 על 3.5 מטרים ) רק מדפיים
Ae 1 reference
Gryphon 333

Dac ideon eos dac

סטרימר מדהים Antipodes k22

צפה בקובץ המצורף 71861
אני משוחד, אבל ממליץ לך לבדוק vivid audio
ה-kaya45 יעבדו אצלך מצויין לדעתי, או ה-25
ואם בכל זאת מדפיים, אז s12
כל הדגמים שציינתי עושים סאונד מטריף

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור